-
Για να σουμάρουμε, επειδή η συζήτηση ξέφυγε λίγο, υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε το σιφώνι αδειάζει από μόνο του λόγω ζημιάς που υπέστη, είτε αδειάζει λόγω υποπίεσης που δημιουργείται στη στήλη όταν π.χ. τραβάει το καζανάκι ο επάνω, επειδή δεν αερίζεται η στήλη από την κορυφή της.
Για το πρώτο, ελέγχεις αν το σιφώνι κρατάει το νερό του μέχρι να τραβήξει το καζανάκι ο επάνω, και το χάνει τότε, ή το χάνει έτσι κι αλλιώς.
Για το δεύτερο, κοιτάς απ'έξω από το σπίτι, αν η στήλη της αποχέτευσης προεκτείνεται προς τα επάνω μέχρι λίγο πάνω από την ταράτσα/στέγη. Αν ναι, ελέγχεις το εξαεριστικό καπάκι (ξεθυμάστρα) που έχει εκεί, μήπως τυχόν έχει βουλώσει (από πουλιά, φύλλα... αν φτάνεις μέχρι εκεί, βάλε κι ένα σύρμα μέσα, μήπως έχει βουλώσει λίγο παρακάτω). Αν η στήλη δεν προεκτείνεται, αλλά φτάνει μόνο μέχρι το δάπεδο του τελευταίου ορόφου, τότε το πρόβλημα είναι κατασκευαστικό, και η μόνη λύση είναι η προσθήκη εξαερισμού στη στήλη.
-
Καλησπέρα, ήρθε υδραυλικός και όπως έγραψε και ο φίλος nyannaco δεν υπάρχει εξαερισμός στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Δυστυχώς θα μπει μια μικρή προσθήκη / προέκταση κάτω στην πυλωτη / υπόγειο.
Θα επανέλθω μόλις έχω νεότερα.
-
Φοβάμαι οτι δεν θα κανει δουλεια, γιατι η υποπιεση που αδειάζει τα σιφώνια δημιουργείται πανω απο τον όγκο του νερου που κατεβαίνει, γι αυτο ο εξαερισμός γινεται παντα επανω. Πως το σκέφτεται?
-
καλησπέρα. το τελευταίο 4μηνο αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Σε ακαθόριστο χρόνο μέσα από το νεροχύτη της κουζίνας ακούγεται ένας θόρυβος.Ακούγεται σαν νερό που κοχλάζει, σαν μπουρμπουλήθρες αλλα αυτός βαίνει μειούμενος. Ακούγεται σαν ηχείο κατά μία έννοια.Ξεκινά έντονα πάντα και σταματάει ειτε ομαλά που έχει τη μορφή σταγόνας είτε σταματάει ξαφνικά.Το έχω ηχογραφίσει.Συμβαίνει σε άσχετες στιγμές στην ημέρα και όταν δεν ανοίγω τη βρύση μου.Πιθανόν να επηρεάζεται από την χρήση του από πάνω διαμερίσματος. Είναι πολύ ενοχλητικό και ακούγεται έντονα. Έχετε αντιμετωπίσει κάτι συναφές?
-
θα πρεπει να καλεσεις υδραυλικο για να το δει. μπορει να υπαρχει απο βουλωμα, βλαβη, φραγμενη ξεθυμιαστρα εως οτι φανταστεις. μονο με αυτοψια απο υδραυλικο θα φανει το προβλημα.