ΟΚ το βραδυ θα τις ανεβασω.. ευχαριστω και παλι και συγνωμη για την αγνοια μου και την ταλαιπωρια..
Printable View
ΟΚ το βραδυ θα τις ανεβασω.. ευχαριστω και παλι και συγνωμη για την αγνοια μου και την ταλαιπωρια..
Παρε τα ένα ενα. Η φωτο απο το ιντρνετ δεν βοηθάει. Μόνο απο το δικό σου σπίτι θα βοηθήσει και η γνώση εάν υπάρχει ηλεκτρόδιο γειώσεως ή όχι. Το χώρο για να βάλεις τη γείωση δεν μπορούμε να τον βρούμε, εάν θέλεις να τη φτιάξεις μπορούμε να σου δώσουμε οδηγίες αναλόγως του διαθέσιμου χώρου σου όπου μπορεί να φτιαχτεί ένα αξιοπρεπές τρίγωνο ή να μπεί ένα ηλεκτρόδιο μόνο και μόνο για να δουλεύει ο ρελές. διάβασε προσεκτικά τις προηγούμενες αναρτήσεις και δες τι απορίες έχεις να ρωτήσεις. Το μισό σου μήνυμα είναι ακατάληπτο
ανεβάζω την φωτογραφία από τα ρολόγια της ΔΕΗ όπως σας υποσχέθηκα... Ελπίζω να βοηθήσει...
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05...a3b778380f.jpg
Πιθανότατα το ακάλυπτο καλώδιο που φαίνεται δεξιά χαμηλά να μπαίνει στο μεταλλικό κουτί, είναι της γείωσης.
(Θα ήθελα με απόλυτη σιγουριά να μου πεις ότι είναι γυμνό καλώδιο που ακουμπά στο μεταλλικό κουτί.)
άρα υπάρχει γείωση στην οικοδομή σας και παράλληλα είναι γειωμένες και οι σωλήνες...
Τώρα σε τι κατάσταση βρίσκεται το όλο σύστημα αφού έχουν περάσει πολλά χρόνια είναι ένα θέμα.
Αφού (και καλά κάνεις!) θέλεις να είσαι όσο περισσότερο εξασφαλισμένος, πρέπει να μετρηθεί η γείωση από ειδικό ηλεκτρολόγο.
οκ θα το τσεκάρω αύριο το πρωί... θα γείωσω και την σωληνα όπως μου είπατε πως καλό θα κάνει κ θα φωνάξω έναν ηλεκ/γο για μέτρηση... ειχα διαβάσει εναν τροπο να βραχυκυκλώσω την γείωση μιας πρίζας με την μεριά που δεν αναβει το λαμπακι με το δοκιμαστικο.. έχοντας κατεβασμένο το γενικο.. θα πρέπει να ρίξει το ρελε. . ισχύει αυτό;
Καλημερα... τραβηξα το καλωδιο, ειναι στην ακρη του γυμνο, οχι πολυ μισο ποντο και ακουμπαγε το μεταλλικο κουτι.. δεν ειναι βιδωμενο απλα ακουμπαει..
Εάν ενώσεις ουδέτερο με γείωση έστω και με κλειστό γενικό το ρελέ θα πέσει. Επίσης το κουμπάκι στο ρελέ είναι γι αυτό το σκοπό, δημιουργεί μια μικρή διαρροή στη γη για να δοκιμάζεις τη λειτουργία του. Εφ όσων έχεις δοκίμασέ τον, εάν έχει οποιαδήποτε επαφή έστω και με μεγάλη αντίσταση θα πέσει. Το πιθανότερο γι αυτό καλώδιο είναι να είναι αγωγός γείωσης, ωστόσο επιβεβαίωσε μας, εάν κατάλαβα σωστά είναι στον αέρα; αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι μπορεί και τίποτα , ο αγωγός γειώσεως μπορεί να περνά εσωτερικά από το μπαροκιβώτιο. Επίσης το συγκεκριμένο ρολόι είναι το δικό σου; χρησιμοποιείτε έστω;
εχει κουμπακι το ρελε αν το πατησω πεφτει, το καλωδιο της γειωσης ειναι στον αερα,, ειναι 30+ ποντους μηκος, και ειναι σφηνωμενο ας πουμε ενδιαμεσα στο ρολοι και το κουτι ..
φίλε μου καλέ, είναι κίτρινο καλώδιο, γυμνωμένο από ένα σημείο και μετά, που είναι βιδωμένο από μέσα, πάνω στο κουτί.
χοντρικά με Ωμόμετρο βεβαιώσου ότι είναι "ένα" με το μεταλλικό κουτί....
ύστερα σκύψε και κοίτα κάτω από το "ντουλάπι". θα δεις μια σωλήνα κάθετη που θα συνεχίζει και κάτω από το πάτωμα.
υποθέτω ότι αυτή η γραμμή που είναι η γραμμή της γείωσης καταλήγει σε ένα φρεάτιο στο υπόγειο.
και ηλεκτρολόγο να πάρεις πάλι θα χρειαστεί να βρείτε αυτό το φρεάτιο, αλλιώς δεν μπορεί ούτε αυτός να μετρήσει την υπάρχουσα γείωση.
καταλαβαίνεις βέβαια ότι αυτή η γείωση είναι εκεί όχι μόνο για το δικό σου διαμέρισμα, αλλά και για όλα τα άλλα της οικοδομής....
σε συνεργασία με τους άλλους ιδιοκτήτες, ανοίξτε ότι φρεάτιο δείτε για να βρείτε αυτό της γείωσης...
ύστερα -αν χρειαστεί- θα μπήξετε εκεί μια καινούρια γείωση...
το "κόλπο" με το ρελέ διαφυγής δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει σωστή γείωση στην οικοδομή, αποδεικνύει μόνο ότι το κίτρινο καλώδιο(γείωση) της συγκεκριμένης πρίζας φτάνει και είναι συνδεδεμένο κανονικά στον πίνακα!...