Αρχικό μήνυμα από
Κυριακίδης
Κοίτα ποιες απόψεις έχω . (ειδικός στην εξωτερική φθορά της αντίστασης από άλατα δεν είμαι ) . η 1η αντίσταση η δική σου δεν χάλασε από τα άλατα αλλά από αστοχία υλικού (δεν είναι δυνατόν σε 1,5 χρόνο μέσα) .και το χειρότερο από αστοχία κατασκευής μελέτης της συγκεκριμένης αντίστασης .
Είμαι "λάτρης " της "νορμάλ" αντίστασης δηλαδή , μου γεμίζουν στο μάτι για πιο αξιόπιστες αντιστάσεις οι μακριές και όχι οι κοντές . (κοντή είναι η δικιά σου αντίσταση ) .
Παλιά οι αντιστάσεις είχαν μεγαλύτερο μήκος από την δικιά σου (σχεδόν κατά το 1/3 περισσότερο μήκος έως και διπλάσιες )
Τι σημαίνει αυτό?
Η Αντίσταση η παλιά με το μεγαλύτερο μήκος (π.χ. ισχύος ας πούμε 2000W ) η ένταση με την οποία ζεσταινόταν η αντίσταση ήταν πιο "απαλή" οπότε και δεν χαλούσαν με τίποτα , έβλεπες τέτοιες αντιστάσεις φουλ στα άλατα από τα χρόνια και φουσκωμένες σαν πεπόνια και αυτές δουλεύανε μέχρι δευτέρας παρουσίας .
Οι νέες αντιστάσεις και λόγω ανταγωνισμού εταιριών , προσπαθούν να την κάνουν σε 3 δευτερόλεπτα να ζεσταίνει ένα δεξαμενόπλοιο νερό .
Δηλαδή ανεβάζουν την ισχύ από τα 2000W (που ήταν το "φρόνιμο" ) σε ισχυρότερη ισχύ . π.χ. 2500W / 2700W και το μήκος κιόλας κοντό . (όπως σε κάποια πλυντήρια πιάτων που παλιά έβλεπες την αντίσταση περιμετρικά του θαλάμου και τώρα τις χαντακώνουν μέσα σε μια χούφτα "σαλίγκαρο " με απίστευτη ισχύ . αυτό όμως ναι μεν ταχύτερο στην θέρμανση νερού αλλά θα κάνει και πιθανότατα ζημιά στην αντίσταση (θα στρεβλώσει το σίδερο κτλ ) ελπίζω να κατάλαβες που το πάω για την αντίσταση σου που κάηκε μέσα στον χρόνο.
Τώρα για τα άλατα (όπως παραπάνω σου εξήγησα για τις παλιές αντιστάσεις τις νορμάλ ) που δεν πάθαιναν τίποτα για χρόνια όσα άλατα και να είχαν επάνω τους , Για μένα προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα άλατα κάνουν τέτοια άμεση φθορά (στην αντίσταση) σε διάστημα ενός χρόνου . Αλλά η μεγάλη ισχύς τους . Η "αρπα κόλλα " μελέτη του κατασκευαστή , ο ανταγωνισμός του να παρουσιάσει κάτι "γρηγορότερο " κάτι που να πιάνει τα 3" επιτάχυνση στα 100 μέτρα .