Ενα crydom 25A το οποιο το ειχα παρει παλια μεταχειρισμενο απο δημοπρασια για λιγοτερο απο 10 ευρω κανονικα κανει πολυ περισσοτερο
Ενα crydom 25A το οποιο το ειχα παρει παλια μεταχειρισμενο απο δημοπρασια για λιγοτερο απο 10 ευρω κανονικα κανει πολυ περισσοτερο
Δοκίμασα χθες το πρώτο μου reball σε ένα mcp67mv chipset. Το laptop έκανε επαναλαμβανόμενες επανεκκινήσεις και όλα έδειχναν ότι χρειαζόταν reball.
Δοκίμασα με τον εξοπλισμό που έχω (Auyoe 852 + T-8280) και τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα.
Το laptop ανοίγει πλεόν κανονικά, αλλά δεν έχω ήχο και δεν λειτουργεί το touchpad. Δοκίμασα με εξωτερικό mouse και όλα ΟΚ. Υποψιάζομαι ότι πιθανότατα να μην έγινε σωστά κάποια κόλληση ή να βραχυκυκλώνουν πουθενά τα μπαλάκια. Δεν χρειάζεται να πω πως έκανα 3 φορές την διαδικασία τοποθέτησης των solder balls μέχρι να το πετύχω (???). Την άλλη φορά ελπίζω καλύτερα...
Ρε παιδιά εγώ έχω μια αφελή απορία τα μηχανήματα τα κάνετε απόσβεση ; Και έχει λεφτά η δουλειά αυτή ?
Για την εμπειρία δεν το συζητάμε καν!
Το καλό της υπόθεσης είναι πως τελικά πέρα από την εμπειρία, πέτυχα και το reballing! :thumbup: Στο touchpad, δεν είχα κουμπώσει καλά την καλωδιοταινία, ενώ ο ήχος ήταν θέμα ρύθμισης. Το πόσο θα αντέξει βέβαια το reballing είναι άγνωστο, ενώ έχω πάρα πολλά ακόμη να μάθω, σε επίπεδο τεχνικής.
Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω κάποιον σταθμό IR ή HA. Είμαι ανάμεσα στον Honton HT-392 (τον οποίο φαίνεται να έχουν χρησιμοποιήσει πολύ με πολύ καλά αποτελέσματα) και στο Scotle IR360 Pro V3. Πρακτικά από ότι κατάλαβα ο Scotle πλασάρετε ως πιο "αξιόπιστο" και πιστοποιημένο μηχάνημα, ενώ έχει επιπλέον την δυνατότητα να αλλάζει από HA σε IR. Η διαφορά όμως στην τιμή δεν είναι και μικρή. Έχει κάποιος σχετική εμπειρία από αυτά τα μηχανήματα;
Για τον Honton την είχα ψάξει κάποια στιγμή και είχα θετική άποψη για την αγορά του.Το μηχάνημα δεν το έχω δουλέψει.
Γενικά είμαι της σχολής hotair, αλλά είναι μεγάλη συζήτηση.
εγω εχω παρει το SCOTLE IR 6000 http://www.scotle.com/en/infrared-bg...k-station.html ειναι παρα πολυ καλος.
Σκεφτομαι και εγω για εναν Scotle Ir6000 αλλα πολυ φοβαμαι μηπως ο IR6000 δεν ειναι επαρκης για μεγαλυτερες m/b οπως αυτη του PS3 αλλα και ισως ο ελεγχος της θερμοκρασιας ειναι δυσκολοτερος και αντι να εξοικονομησω χρηματα κανοντας ομως και την δουλεια μου , στο τελος θα πληρωσω πολυ παραπανω για να παρω εναν ας πουμε Scotle ΙΡ360 Pro ή κατι αντιστοιχο .
Δεν ειναι καιρος για μεγαλα εξοδα , αλλα ουτε και για "πειραματα".
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα η κατασταση δηλαδη .
Δεν είναι καιρός για πειράματα αλλά βλέπω όλοι πετάτε λεφτά από εδώ και από εκεί.
Τα έχουμε πει πολλές φορές. Πάρε έναν απλό σταθμό με το χέρι και έναν προθερμαντήρα και τελείωσε το θέμα.
Ειναι η πιο οικονομικα συμφερουσα λυση αλλα θελει αρκετη εξοικειωση και εμπειρια . Ο Κωνσταντινος την εχει , αλλα για αρκετους απο εμας ειναι λιγο δυσκολο. Παντως σκεψου οτι για να επιτυχεις μια επισκευη bga το πιο μεγαλο μερος της δουλειας επιτυγχανεται με ενα καλο preheater.
Ωραια τοτε ...
Ενα καλο πακετο σταθμου στο χερι και προθερμαντηρα ποιο θα ηταν ωστε να γνωριζω οτι σε περιπτωση αποτυχιας φταιω εγω και οχι ο εξοπλισμος ?
Δεν σε πειράζω, έναν 852 aoyue και έναν 853 preheater.
Βέβαια μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε σταθμό από τους πιο καινούριους.
αυτα που περιγραφεις ειναι set πρωινου [για τοστ,φρυγανιες και ολα τα συναφη] και οχι για επαγγελματιες.
Εντάξει αφού είσαι επαγγελματίας πάρε τους πιο ακριβούς κινέζικους τενεκέδες και παίξε.
Από το 2000 τα δουλεύω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα επαγγελματικά.
Γιατί αν είναι να πάρεις κανένα martin βάλε 50 χιλιάρικα να πεις ότι ναι έχω σωστό μηχάνημα.
Άλλος Κυριάκος πάλι.
πες μου περιπου που θες να φτασεις,αν μιλας για 1,5κ τοτε πας για κινεζο,και η γνωμη μου ειναι το jovy [8500] το οποιο ειναι αντιγραφη της ERSA.αν τωρα θελεις να κανεις την υπερβαση και να παρεις μηχανημα δεν χρειαζεται να δωσεις 50κ οπως λεει ο φιλος παραπανω,τα μεταχειρισμενα οπως metcal-pace,ακομα και martin παιζουν γυρω στα 2,5 εως 3,5κ.
Εγω κατασκευαζω ενα σε επιπεδο jovy 8500 (ισως και καλυτερο σε σημεια) με οικονομικα υλικα αλλα εχω ριξει πολυ δουλεια και εχω και στη διαθεση μου μηχανηματα φιλου (τορνο φρεζα στραντζα ηλεκτροκολληση)
Τελικα αν βαλεις τον κοπο που χρειαζετε να το φτιαξεις δεν συμφερει η κατασκευη για 1 κομματι (τρομερα ποιο δυσκολο απο οτι φαινετε).
ή επειδη δεν υπαρχουν λεφτα για πεταμα , προσπαθεις να παρεις οτι καλυτερο μπορεις να αγορασεις με τα λεφτα σου , ψαχνωντας το οσο το δυνατον περισσοτερο προσπαθωντας να επενδυσεις για το μελλον για να συνεχισεις να βγαζεις ενα μεροκαματο .
Ζουμε και σε μια χωρα που δεν ειναι και τοσο ευκολο να δεις κατι σε λειτουργια και μετα να το αγορασεις , οποτε πρεπει να στηριχθεις στις γνωμες των αλλων και την ειλικρινια τους .
τιμες βρισκεις ειτε ψαχνοντας στο ebay ειτε ψαχνοντας στα παμπολλα site εταιρειων που ασχολουνται με μεταχειρισμενους εξοπλισμους.τωρα,αν να τα εχω δουλεψει?και βεβαια οχι,που να τα βρω?απλα εμπιστευεσαι καποιες μαρκες που ειναι σοβαρες και υπαρχει υποστηριξη και ρωτας σε φορουμ του εξωτερικου για εμπειριες απο καποιο μοντελο που σε ενδιαφερει.ετσι λοιπον επειδη ξαναγυρισα στον παγκο μου μετα απο καποια χρονια αποχης και αρχισα να ασχολουμαι και με φορητους αποφασισα να παρω ενα σταθμο για bga.τελικα βρηκα στα 2,3κ μαζι με τα μεταφορικα απο Σουηδια kai με τιμολογιο το metcal 3592 κομπλε με 16 μυτες[βασικο για hot air σταθμους γιατι οι μυτες ειναι πανακριβες]
υπαρχουν αρκετα μηχανακια στο internet αλλα θελει ψαξιμο
Το θέμα δεν είναι αν λεφτά υπάρχουν. Και με ένα παπάκι μπορείς να κάνεις το Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αλλά πως θα το κάνεις, αν το κάνεις... Ή άλλος έχει 20.000€ και σκοπεύει να αγοράσει αυτοκίνητο. Άλλος θα προτιμήσει να πάρει το κορεάτικο καινούργιο με full extra, άλλος την μεταχειρισμένη Mercedes. Όλα είναι θέμα επιλογών.
Στο Internet πάντως, βλέπω πως οι περισσότεροι επιλέγουν την λύση των κινέζικων που κινούνται στα 500 με 1500€. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι που επιλέγουν την λύση του προθερμαντήρα+ζεστού αέρα (και μπράβο τους που τα καταφέρνουν), ενώ ακόμη λιγότεροι ξεφέυγουν σε λύσεις άνω των 1500€.
Καλησπέρα.
Τι γνώμη έχετε για flux SK10 σε υγρή μορφή ?
Μου φαινεται ποιο εύκολο να πάει παντού κάτω από το chip ειδικά για reflow .... Και βλέπεις αν έχει γεμίσει ...
Σε 3 δοκιμές που έκανα δούλεψε άψογα .
Ποση αποσταση στο περιπου πρεπει να εχει η πλακετα απο τις λαμπες προθερμανσης και σπο την πανω λαμπα που θερμαινει το bga ?
Μπορει να μετρησει καποιος που εχει σταθμο bga να μου πει ?
Επισης υπαρχουνε ενδεικτικες ρυθμισεις για τους θερμοστατες rex c100 και altec pc410 ?
στη κάτω πλευρά 2 ποντους
η πανω κεραμικη λαμπα ποση αποσταση πρεπει να εχει απο το bga ?
Στον σταθμό που έφτιαξα αφήνω περίπου 2.5 εκατοστά pcb με reflector και 3 εκατοστά που είναι μεγαλύτερο το reflector από την λάμπα, οπότε η απόσταση είναι περίπου 5 εκατοστά.Δεν έχω δει κάποιο έτοιμο μηχάνημα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω και κάποιο πρόβλημα.Τώρα για τις ρυθμίσεις των controllers δεν νομίζω να υπάρχουν ενδεικτικές παίζουν πάρα πολλοί παράγοντες ρόλο, από τα watt του μηχανήματος μέχρι και την θερμοκρασία του χώρου που δουλεύεις.Καλό θα ήταν πάντως κατά την γνώμη μου να μην ξεφεύγεις πάνω από τους 230 με 235 βαθμούς στο top heater.
Καλησπέρα, ποια η γνώμη σας για αυτά τα stencil; Γράφουν heated directly, οπότε αρχίζουμε καλά. Από άποψη ποιότητας κλπ όμως δεν ξέρω.
Επίσης δεν ξέρω, μήπως είναι too much τα 219 ή τα παίρνω και ξέρω ότι έχω stencil ακόμη και για το πιο παλαβό bga που θα πετύχω; Αν και μάλλον δεν έχει για κονητά κλπ μικρά bga.
Έχετε κάποια άλλη πρόταση για να μην παίρνω κάθε τόσο stencils;
Το altec pc410 εχω συνδεσει με την σειριακη του υπολογιστη ως εξης
rs232 pin5 -> pin 8 pc410
rs232 pin2 -> pin 9 pc410
rs232 pin3 -> pin 10 pc410
δηλαδη εχω συνδεσει το gnd με το gnd και το rxd με το txd και το txd με το rxd ειναι σωστο αυτο ?
Στο bauer soft v3 δεν μου το βλεπει τι μπορει να ειναι λαθος ?
Επισης δεν βλεπω καποια ρυθμιση στο bauer soft ωστε να δηλωσω σε ποια σειριακη θυρα το εχω συνδεσει.
Τελικα το εβαλα στην com1 και παιζει το λογισμικο στελνει στην com1 απο προεπιλογη και δεν βλεπω καπου ρυθμιση να το αλλαξω.
Υπαρχουνε καποιες οδηγιες καπου για το σεταρισμα και τη χρηση των rex c100 & altec pc410 οπως επισης και λογισμικο
που να μπορεις να επιλεξεις το com port που εχεις συνδεσει το pc410 ?
Αν θυμάμαι καλά αφού έχεις συνδέσει το μηχανάκι θα πας στην διαχείριση συσκευών και θα δεις το com & lpt και στις ιδιότητες θα το αλλάξεις. Εδώ http://smallbusiness.chron.com/redir...ort-64896.html το λέει αναλυτικά.Όσο για την σύνδεση σου gnd με το gnd και το rxd με το txd και το txd με το rxd είναι σωστή. Αν έχεις κάνει το σταθμό ΙR https://www.youtube.com/watch?v=dNKfQTugDC8 εγώ αυτές έχω και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα.Αν ρίξεις μια ματιά στο manual του altec pc 900 θα μπορείς να τις κάνεις όπως σε βολεύουν,εξηγεί αναλυτικά τι είναι η κάθε μια.
Μήπως ξέρει κανένας κάποιον αξιόπιστο dealer για να αγοράσω flux της amtech και κάποιον για να πάρω direct heat stencils γιατί αυτές που παρήγγειλα είναι μάλλον ότι νάναι. Σε stencil για 0,6 μπίλια με το ζόρι χωράει 0,45.
Για amtech δες στο aliexpress αυτες με το πρασινο αυτοκολητο κανουνε γυρω στα 5 ευρω τα 10ml
επισης δες και τις κριτικες για να μην παρεις μαιμου.
Ξέχασα να βάλω το link των stencil! http://www.ebay.com/itm/219-pcs-wide...item27d0fa2b42
Καλημέρα άλλη πρόταση για stencils δεν έχω καθώς ακόμα και εγώ ψάχνω, άλλα την πρώτη φορά που πήρα good quality stencils τα πέταξα επειδή είχαν πολύ μικρές τρύπες.Αυτά που λες μπορεί μπορεί να είναι εντάξει, εγώ δε θα τα έπαιρνα.Λέω να πάρω από εδώ http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...:X:RTQ:GB:1123 και βλέπουμε.
Προσπαθείς να με πείσεις ότι τα 219 δεν είναι πάρα πολλά; :biggrin:
Άκυρο το: Νομίζω όμως ότι δεν γράφουν Direct Heating για τα stencil, παρά μόνο για το jig.
Το διάβασα καλύτερα τώρα...
Btw, αυτή η βάση τι ρόλο παίζει; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του παρακάτω;
http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=37665&stc=1