Καλά σου λένε. Εσύ σε εργοστάσιο μένεις ή σε σπίτι;
Printable View
Τελικα εχεις δει οτι γυρναει ο δισκος η οχι;
για να καταλαβω δηλ εσυ φιλε FILMAN λες οτι φταιει το κλιματιστικο? Δηλ απο τις εν λογω μετρησεις εστω και ανφιβολου ποιοτητας λογω μη επαγγελαμτικων οργανων τι συμπερασμα βγαζεις? Εγω δεν εχω πολλες γνωσεις διαβαζω ακουω και προσπαθω να βρω λυση.
Τελικα με ολα αυτα τα στοιχεια ολες αυτες τις γνωμες τι γινεται τι φταιει ? Εμενα η γνωμη του αντιπροσωπου της efergy ειχε μια λογικη δηλαδη οτι ο συνδυασμός των μετρησεων w v a cosφ του μετρητη μπριζας βγαζει την ενδειξει των 0,5w και το efergy που δεν μετραει συναρτησει με το cosφ δειχνει τα 42w.Μπορει να υπαρχει αεργο? μπορει οι μετρησεις να ειναι λογικες ? Οσο για την πραξη που εκανες μεταξυ A x V δεν ισχυει σε απλη μορφη και οταν υπολογιζουμε ποσα w αντεχει μια ασχαλεια λεμε 10α χ 220v =2200w ?
V*A=va .χαρη συντομιας το λενε βατ,θεωρώντας το συνημιτονο μοναδα.
V*A*cosφ=watt.
Βεβαια και στις δυο περιπτωσεις η ασφαλεια ειναι ιδια(τα Α).
Οποτε s=235*0,18=42,3va φαινομενη ισχυς,
Ενεργος ισχυς p=235*0,18*0,01=423mw
Αεργος ισχυς q=42,30var
Απο αυτα το απλο μηχανικο ρολοι μετραει την φαινομενη ισχυ και στην εμφανιζει στον λογαριασμο σαν kw θεωρωντας το συνημιτονο οτι ειναι 1.
Εφόσον λες ότι το ρολόι γυρνάει τότε την καταγράφει.εδώ είναι το περίεργο.
Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό το 0,01 συνθηματικό συν να είναι χωρητικο και όχι επαγωγικό.
Βλεπω οτι μπαινουμε σε δυσκολα κατατοπια για μενα. Και ενα φιλος με εξειδίκευση στα αυτοματα συστηματα μου ειπε οτι καταγραφεται , και μια και δεν μπορω να μετρησω το ρολοι πως μπορω να δω και να υπολογησω απο την περιστροφη του κυκλου του δισκου στο ρολοι, ποση ωρα θα κανει μια πληρη περιστροφη ? Αποτι ειδα στο ρολοι γραφει 1kw 375 στροφες , και πιο απλα αν βαλω κατι αλλο να δουλευει πχ μια λαμπα των 40 w και να συγκρινω αν εχουν διαφορα στο χρονο περιστροφης ? Ας υποθεσουμε λοιπον οτι υπαρχει καποια καταναλωση και ειναι ετσι η κατασκευη και η λειτουργεια του a/c τι κανουμε μπαινουμε στο θεμα των πυκνωτων η το κλεινουμε και το ανοιγουμε απο μπριζα η ασφαλεια οποτε του κανουμε χρηση?
Επισης θελώ να επισυμανω οτι η αντιπροσωπεια παραδεχτηκε οτι υπαρχει αεργο σαυτα τα a/c λογω τις λειτουρφειας των πλακετων που του ειπαν καποιοι που ρωτησε για την περιπτωση μου [οπως σαν ειχα γραψει στην αρχη ο τεχνικος του service ειναι απλος ψυκτικος} αλλα δεν δεινουν σημασια γιατι αυτοι πιστευουν οτι αυτο δεν καταγραφεται.
37,5 στρ σε μια ώρα είναι 100wh .κανε τον υπολογισμό(προχειρα θα σου γυρίσει 18στρ/ωρα) Στο 10λεπτο 3 φορές.
Κανε και μια δοκιμή να μετρήσεις με το efergy με αναμμένες λαμπες led και φθορίου και τηλεόραση με το κλίμα στην πρίζα και εκτός να δεις διαφορά.
Αν είναι χωρητικό είναι το αντίθετο με τους πυκνωτές.να βγάλεις πρέπει.
Παραδέχτηκαν αεργο κατα την λειτουργία Όχι στο σταματημένο.
375στροφες ανα κιλοβατώρα δεν μοιάζει σωστό. Ξαναδες το.
Γιατί δεν μετρας δευτερόλεπτα για μια πληρη περιστροφή ρολογιού στο κλιματιστικό, σε λαμπα πυρακτώσεως 40watt και σε λαμπάκι πυρακτώσεως 5watt. Τα συγκρινεις και τα βλέπεις. Αλλιώς δεν βλέπω να τελειώνουμε γιατί είσαι και άπιστος Θωμάς όπως βλέπω
Νικο δεν ειμαι απολυτα.το βράδυ που θα γυρίσω θα ρίξω μια ματιά.το είχα διαβάσει στην δεη.ενδέχεται να καταγραφει kva και αυθαίρετα να ορίζει το συνημιτονο.
Μολις το ξανειδα 375 στροφες γραφει . Δεν ειμαι απιστος θωμας ισα ισα που σιγα σιγα βγαζουμε ακρη και μπορει ολο αυτο να βοηθησει κιαλλα ατομα να τσεκαρουν τετοιου ειδους συσκευες. Μακαρι να ειναι τοσο μικρη τελικα η καταναλωση αλλα αν οχι ποσοι ψαχνουν τι καινε και πως συμπεριφερονται οι συκσευες τους μηπως εγω θα το επερνα χαμπαρι αν δεν ειχα παρει τον μετρητη πικανα.
Μια συμβουλη θα σου δωσω, ασχετα με το αν βγαλεις ακρη η οχι,τις μαυρες συσκευες να τις εχεις σε πολυμπριζο με διακοπτη ωστε να μην τροφοδοτουνται με ρευμα οταν δεν τις δουλευεις και στο κλιματιστικο να κλεινεις την ασφαλεια,ετσι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο για τις καταναλωσεις σε κατασταση standby και επισης προφηλασεις με αυτο τον τροπο τα ηλεκτρονικα μερη των συσκευων αυτων.Το κανω χρονια τωρα στο σπιτι μου και αν κρινω απο τις βλαβες που βλεπω καθημερινα στη δουλεια μου εχω βγει κερδισμενος.
Επανηλθα .
προσπαθησα να βρω πληροφοριες .http://iek-amarous.att.sch.gr/announ...ng_Methods.pdf
σελ 20-22.Αναφερει σχετικα:
Τα Β΅αγνητικά πεδία που αναπτύσσονται από τα πηνία έντασης και τάσης προκαλούν ένασυνιστάΒ΅ενο στρεφόΒ΅ενο Β΅αγνητικό πεδίο, το οποίο επάγει δινορρεύΒ΅ατα στο δίσκο αλουΒ΅ινίουκαι τον αναγκάζει σε περιστροφή. Η ροπή κίνησης του δίσκου Te είναι ανάλογη Β΅ε την ενεργόισχύ που απορροφά ο καταναλωτής
.Μας λεει λοιπον με λιγα λογια οτι τελικα η καταγραφη εξαρταται απο το συνημιτονο της εγκαταστασης
(λεει:ΣηΒ΅ειώνουΒ΅ε ότι στην περίπτωση καθαρά επαγωγικού φορτίου ( cos 0 φ = ), ο δίσκος του Β΅ετρητή δεν περιστρέφεται, εποΒ΅ένως δεν υπάρχει καταγραφή ενέργειας, παρόλο που ο καταναλω-τής άρα και το πηνίο έντασης διαρρέονται από ρεύΒ΅α.)
(και οσο πιο κακο,τοσο λιγοτερα καταγραφει)τα οποια θεωρητικα παντα,στον φιλο με το cosφ=0,01 δεν θα εγραφε τιποτα.
Εκανα κι εγώ ένα γρήγορο ψάξιμο, το οποίο επίσης επιβεβαίωσε ότι οι οικιακοί μετρητές καταγράφουν ενεργό ισχύ.
(όλα αυτά βέβαια μέχρι να αποφασίσει η ΔΕΗ ότι πλέον, με την ευρεία διάδοση και χρήση των κλιματιστικών, ίσως αξίζει να αλλάξει πολιτική ως προς αυτό :001_huh:)
Όχι. Λέω ότι δεν φταίει τίποτα.
Ότι είναι σωστές.
Τίποτα.
Έτσι ακριβώς.
Φυσικά και μπορεί.
Ναι.
Καταρχήν καμιά ασφάλεια δεν αντέχει W. Με βάση το ρεύμα και τον χρόνο διακόπτουν και όχι με βάση την ισχύ που αναπτύσσεται στην τροφοδοτούμενη συσκευή. Ο υπολογισμός σου αυτός είναι σωστός μόνο αν το cosφ είναι 1. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι λάθος. Αν λοιπόν στην ασφάλεια συνδέσεις π.χ. μια γιρλάντα που έχει 22 λάμπες πυρακτώσεως των 100W έκαστη, τότε ναι, 10Α * 220V = 2200W, διότι οι λάμπες πυρακτώσεως είναι ΩΜΙΚΑ φορτία και έχουν cosφ = 1. Αν στην ίδια ασφάλεια αντί για τη γιρλάντα συνδέσεις ένα πυκνωτή 145μF τότε πάλι θα περάσουν 10Α από την ασφάλεια (στα 220V και 50Hz) αλλά βέβαια ο πυκνωτής δεν θα αρχίσει να καίει σαν να ήταν μια αντίσταση 2200W εν λειτουργία, θα είναι παγωμένος και η ισχύς που θα καταναλώνεται θα είναι 10Α * 220V * 0 = 0W, διότι ο πυκνωτής έχει cosφ = 0. Απλό δεν είναι;
Βασίλη οι μετρητές λαμβάνουν υπόψη μόνο την ενεργό ισχύ αλλά όχι επειδή η ΔΕΗ μετράει το συνημίτονο, απλά ο μετρητής προχωράει με βάση την ενεργό ισχύ και ενώ εσύ μπορεί να έχεις και άεργο στο λογαριασμό σου θα δεις να λέει cosφ=1. Αυτό δεν είναι φυσικά αποτέλεσμα μέτρησης.
Δες τα links που φέρνει η αναζήτηση στην πρώτη σελίδα.
Επίσης, στο επίσημο τιμολόγιο χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, φαίνεται ότι στο οικιακό τιμολόγιο χρεώνει KWh, ενω αναφορά σε cosφ υπάρχει μόνο στα επαγγελματικά τιμολόγια.
Επίσης, στο τέλος του εγγράφου αναφέρει ρητά:
Για τους Πελάτες για τους οποίους δεν γίνεται μέτρηση άεργου ισχύος, λαμβάνεται συνφ =1
Ακόμη, στο σχετικό άρθρο της Wikipedia που περιγράφεται η αρχή λειτουργίας του ηλεκτρομηχανικού μετρητή, αναφέρει:
...This produces eddy currents in the disc and the effect is such that a force is exerted on the disc in proportion to the product of the instantaneous current, voltage and phase angle (power factor) between them.
Ναι συμφωνώ.η δεη αυθαιρετα καταγραφει την μοναδα ενω δεν ισχυει.
Αυτο βεβαια εχει σαν αποτελεσμα να καταγραφει λιγοτερα και βεβαια ερχεται σε αντίθεση με οτι εχει καταγράψει του φιλου (με 0,01 cosf).
Εκει ισως επεμβαινει το συστημα με τους μονιμους μαγνητες που αναφερει .
Δεν θα έλεγα ότι καταγράφει λιγότερα, απλά καταγράφει μόνο την ενεργό ενέργεια.
Εχει μια λογική, αν σκεφτείς ότι στις οικιακές εγκαταστάσεις το μέσο cosφ είναι πράγματι πολύ κοντά στη μονάδα, λόγω του ότι οι μεγαλύτερες καταναλώσεις (κουζίνα, θερμοσίφωνας) είναι αμιγώς ωμικές, όπως ήταν μέχρι πρόσφατα και ο φωτισμός (του οποίου μειώθηκε το cosφ με τους λαμπτήρες CFL και LED, αλλά ταυτόχρομα μειώθηκε ακόμη περισσότερο η συμμετοχή στη συνολική κατανάλωση). Επομένως, με μέσο cosφ κοντά στη μονάδα, ίσως η εγκατάσταση μετρητών και αέργου, αλλά και η διπλή καταγραφή, κρίνεται αντιοικονομική για τη ΔΕΗ.
Εικάζω ότι το μέσο cosφ έχει μειωθεί κάπως τα τελευταία χρόνια με την άυξηση της συμμετοχής των κλιματιστικών στην κατανάλωση (εκτός αν έχουν ενσωματωμένους πυκνωτές αντιστάθμισης, που δεν το ξέρω, αλλά και πάλι η αντικατάσταση των υπαρχόντων μετρητών θα απαιτούσε μία τεράστια επένδυση, με απόσβεση σε μεγάλο βάθος χρόνου.
Το σύστημα με τους μόνιμους μαγνήτες λειουργεί σαν αντίδραση στη δράση των δινορρευμάτων που κινούν το δίσκο υπό σταθερή κατανάλωση (ώστε να μην επιταχύνει εσαεί), και σαν φρένο κατά τη μείωση / μηδενισμό της έντασης.
Καλημερα σε ολους λοιπον ειχατε δικιο με εναν υπολογισμο που εκανα στο ρολοι ηθελε για τα 40w η μια στροφη 4 λεπτα και τα 2,5w 1 ωρα και 4 λεπτα οποτε το 0,5w του standby ηθελαν περιπου 4ωρες και 20 λεπτα. Εμενα στη μια ωρα ειχε χαθει βεβαια η παυλα απο μπροστα αλλα ηταν καπου πισω και πλαγια μια και το ρολοι ειναι διαφανη και δεν εκατσα ουτε μπορουσα να περιμενω μια πληρη περιστροφη.
Οποτε με το δικο μου μυαλο που δεν εχει τις δικες σας γνωσεις το a/c με καποιο τροπο τραβαει ρευμα για την λειτουργεια των πλακετων η δεν ξερω τι αλλο δηλ 0,18 Α, με καποιο τροπο ριχνει το cosΦ στο 0.01 για να μην μετριεται αυτη η ενεργεια και δειχνει τελικα τα 0,5W που λει και ο κατασκευαστης.
Το δε efergy καταγραφει αυτη την ενεργεια γιατι δεν εχει υπολογισμο τασης και cosφ και εκει εγινε το ολο μπερδεμα.
Σε τηλεφωνικη επικοινωνια με την efergy το θεωρει προβλημα και μου ειπε οτι το εχουν πολλοι πελατες που εχουν αντιστοιχα μηχανηματα και ήδη ετοιμαζουν πομπο που να υπολογιζει ταση και cosφ.
Καναμε και ενα πειραμα να βαλω τον πομπο στον ουδετερο αντι στη φαση μηπως δεν μετραει το αεργο αλλα μετραγε λιγοτερο ποσο δηλ 25w. Σας ευχαριστω ολους που ο καθενας με τον τροπο του βοηθησε να λυθει ενα ζητημα που σιγουρα θα αφορα αρκετους αναγνωστες του forum και οχι μονο.
Ευστοχη παρατηρηση:
Καταγραφει μονο την ενεργο ενεργεια.
Εκει πιστεψα οτι εχει προβλημα.στην ελάχιστη καταγραφή της ισχύς.αν και ο φιλος επιβεβαιωσε οτι δεν καταγραφει.
Ενταξει εδω σηκωνω τα χερια ψηλα :)
Σε μονοφασικη καταναλωση τι πιστευαν οτι θα άλλαζε αν το βαζαν στο ουδέτερο ;
Kαλημερα δεν ξερω ουτε εγω ισως και ο υπαλληλος που μιλησα τι γνωσεις ειχε για το αεργο ρευμα εδω το εμαθα και σαν σκεψη ηταν αφου δεν γραφεται ισως και να μην καταναλωνεται πραγματικα ολο η μερος αυτου δεν ξερω ισως γιαυτο στον ουδετερο εδειξε πιο μικρο ποσο. Σαν τελευταια παρατηρηση τελικα αυτο το αεργο το παραγουν τα καινουργια inverter τελευταιας γεννιας ? Γιατι ενα fujitsu που εχω 8ετιας περιπου δεν εχει αυτη τη συμπεριφορα?
Μόλις έβαλα έναν τέτοιο μετρητή σε έnα ίδιο μηχάνημα Toyotomi Izuru 9άρι σε κατάσταση standby.
Η ένδειξη είναι 0,3 W σταθερά.
Συνημμένο Αρχείο 43163
Καλημερα σημερα ανακαλυψα οτι και το αλλο μου a/c fujitsu 18αρι μου εδειξε και αυτο αεργη καταναλωση, της ταξης των 52-54w αλλα αργουσε να μου το δειξει και κανοντας μετρηση με το μπριζακι αφου σταματησε στο 1,7w στο stand by μετα απο 4-5 λεπτα ακουω ενα τακ κατι σαν ρελε και εκει αρχισε να γραφει το efergy.
Το θεμα ειναι αν ολες οι καινουργιες συσκευες τετοιου τυπου παραγουν αεργο και αν ισχυει αυτο που ακουσα οτι οταν θα αλλαξουν τα ρολογια με τα καινουργια τηλεμετριας θα μετρανε την αεργη καταναλωση τι θα γινει ? Μακαρι να ειναι λαθος αυτο που ακουσα η να εχει γινει προβλεψη για κατι τετοιο.
Μετρα με ολα τα φορτια στο σπιτι ποσο αεργη εχεις
Καλημερα με το δευτερο a/c εκτος εφερα το πρωι σε μια λογικη ενδειξη το efergy στα 58w τα οποια ειναι περιπου 30w το ψυγειο που εχω τσεκαρει οτι και που μπαινει στη μπριζα χωρις να ακουω μοτερ η κατι αλλο τραβαει περιπου 30w ο συναγερμος 14w και απο κει και περα ενα ρολοι ξυπνητηρι ενας ενισχυτής κεραίας το κουδουνι που ειναι ηλεκτρικο και τραβαει μονιμα κατι ενα φωτακι νυκτος led το θερμομετρο του ηλιακου και σε stand by ο αφυγραντηρας ολα μαζι 58w ειναι πολυ λογικα.
Τα αλλα δυο a/c στα παιδικα δωματια ειναι παλαιας τεχνολογιας τα μετρησα για αρκετη ωρα δεν μου εδειξαν αεργο , μονο το ψυγειο αν δειχνει και τα δυο a/c toyotomi kai fujitsu.
Εκανα ξανα μετρηση με ρολοι ΔΕΗ και efergy ηρθαν σε απολυτη συμφωνια τωρα που εβγαλα τα δυο a/c εκτος.
Να μετρησω ολο το σπιτι ταυτοχρονα δεν μπορω μονο μεμονωμενες συσκευες και ειδικα τις μεγαλες και παντα μιλαμε σε αναμονή. Το ψυγειο δουλευει παντα δεν γινεται να σβησει το πλυντηριο σε αναμονή παρολο που ειναι καινουργιας τεχνολογιας με οθονες και τετοια δεν μου δειχνει κατι σε αμπερ , τα υπολοιπα τηλεωρασεις, υπολογιστες , ενυσχητες κλπ ολα normal μικροκαταναλωσεις στην αναμωνη αλλα οχι κατι περιεργο αρα μενουμε στα a/c και ψυγειο.