-
¶λλαξε όλους τους ηλεκτρολυτικούς μέσα κι έξω από τη θωράκιση. Αυτές οι main έχουν συνήθως αρκετούς . Αν συνεχίζει το πρόβλημα κάνε bybas 5V στα ή στο regoulator δίπλα στο κεντρικό επεξεργαστή, από το τροφοδοτικό του πάγκου και βάλε λίγη σολδερίνη πάνω .Αν λιώσει λόγω θερμοκρασίας έχει πρόβλημα οπότε πας ή για main ή κεντρικό επεξεργαστή .
-
Επί πλέον αυτών που γράφει ο φίλος Βασίλης στο παραπάνω post #11,
άλλαξε τα smd MOSFET΄s που πηγαίνουν σήματα PC_V_SYN> στο pin 36 (VIN 1) &
MICOM_CEC στο pin 10 (PB1/NIR Q2) του WT61P805 ( smd IC [sub-MCU Display control] )
τ΄ οποίο πολύ πιθανόν να χρήζει αντικατ/σης, πλην του ότι όπως αναφέρει ο φίλος Κώστας
μπορεί να παρουσιάζει κυματώσεις της τάσης των 3V3 από τ΄ IR control αλλά κι από τη
T-Con Board.
Η Main Board είναι η BN41-00974B κι εντελώς πληροφοριακά - ίσως όχι για τη περίπτωσή σου -
από το forum BADCAPS ( https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=70829 – post #11 )
μετά απ΄ εγγραφή, μπορούμε να κατεβάσουμε ένα συμπιεσμένο αρχείο (.zip) τ΄ οποίο περιέχει το F_W
Upgrade της Main Board : BN41-00974B που ΄ναι το : T-PERLDEUC-1020.0.tvz
Περνιέται από τη σειριακή θύρα της τηλεόρασης συνδεδεμένης με P.C. με κοντό καλώδιο (DVI --> USB) ,
0,3m με φερίτη στ΄άκρα των connectors.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
-
Απόλυτα σύμφωνος με το Δημήτρη και τον ευχαριστώ για την συμπλήρωση. Μόνο δες τιμή πρώτα για τον WT61P805 αν όντως χρήζει αλλαγής γιατί μπορεί να μη συμφέρει μια και στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις main(λόγω παλαιότητας ) ακόμη κι από 20e και μόνο WT.... έχει από 10 έως 15e+ υπόλοιπα.
-
Καλησπέρα ίδιο μοντέλο με ίδια βλάβη την έφτιαξα χθες αλλάζοντας όλους τους πυκνωτές σε power, main and t-con πλακέτες
-
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τη βοήθεια. Εντός θωράκισης έχω μόνο τανταλιου και εκτός μερικούς ηλεκτρολυτικους για χαμηλά βολτ. Έβγαλα έναν δύο ενδεικτικά και τους μέτρια και ήταν οκ. Εγώ θα επιμείνω στην παρατήρηση μου και αν είναι λάθος διορθώστε με , δουλεύω στην μειν με εξωτερικό τροφοδοτικό με τα 5 βολτ στάντ μπαι και έχω το ίδιο πρόβλημα. Το wt61p8 δεν έχει ηλεκτρολύτες στην τροφοδοσία του αλλά έτσι και αλλιώς του δίνω από του πάγκου που είναι σταθερό και πάλι μου ανοίγει και κλίνει. Δεν έχω δώσει καμία άλλη τροφοδοσία για να υποθέσω πρόβλημα σε άλλο κύκλωμα. Έδωσα μετά 5.3 όπως έρχεται από τη φισα και δίνει στους επεξεργαστές και τραβάει 1.15 Α σταθερά χωρίς να ζεσταίνεται υπερβολικά τα ολοκληρωμένα της θωράκισης και μια τάση 12 βολτ που δίνει η φισα πάει σε έναν ηλεκτρολύτικο αλλά δεν τραβάει καθόλου ρεύμα. Κάποιο σχόλιο στις παρατηρήσεις μου? Δεν ξέρω όμως όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ αν χρειάζεται κάποιο είδος επικοινωνίας με t-con η ίβερτερ και επειδή δεν τα βλέπει ή υπάρχει βλάβη σε αυτές τις πλακέτες δημιουργείται το πρόβλημα. Έδωσα στα ίνβερτερ και μου άναψαν τα φοτα της οθόνης οπότε θεωρώ ότι είναι εντάξει. Μόνο την t-con δεν έχω δει καθόλου.
-
Κάνε προσπάθεια να την ανάψεις με τη φίσα της T-Con Board αποσυνδεδεμένη από τη Main Board.
Έλεγχος για πολύ πιθανή βλάβη στη T-Con Board.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης