Συγγνώμη φίλε Μιχάλη,
DVD ήθελα ν΄ αναφέρω κι όχι VIDEO.
Πρέπει να φέρει DVD, έτσι τουλάχιστον αναγράφει το Service Manual.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Printable View
Συγγνώμη φίλε Μιχάλη,
DVD ήθελα ν΄ αναφέρω κι όχι VIDEO.
Πρέπει να φέρει DVD, έτσι τουλάχιστον αναγράφει το Service Manual.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Όχι, δεν έχει DVD Player. Σκέτη τηλεόραση είναι με εσωτερικό υπογούφερ, δεξι, αριστερό και κεντρικό ηχείο και ασύρματα (ή και καλωδιωμένα αν θέλεις) περιφερειακά ηχεία. Αλλά κανένα player, DVD ή VHS.
Φίλε Μιχάλη,
το Service Manual που αναφέρεις στο 1ο post αφορά το ίδιο μεν chassis με την
τηλεόρασή σου, αναφέρεται όμως σ΄ αντίστοιχο μοντέλο μ΄ ενσωματωμένο DVD.
Το Service Manual της τηλεόρασής σου κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ από την ιστοσελίδα :
https://www.manualslib.com/download/...-32pw9618.html.
Στη σελ. 29 αυτού του Service Manual υπάρχει ο πίνακας βλαβών 5-3 που ανάλογα
με τη σειρά των LED blinks που αναφέρεις στο 4ο post σου η βλάβη σου πιθανόν να
βρίσκεται στο βHorizontal Flyback Protectionβ.
Αρχικά (και βάσει βεβαίως του προβλήματος που περιέγραψες ότι πρωτοπαρουσιάσθηκε
πριν 2,5 έτη) θα πρέπει ν΄ ελέγξεις / αντικαταστήσεις τα TRN΄s :
- 7480 (STP3NB60), που φαίνεται στη σελ. 48 του Service Manual (τμήμα Α3 της κύριας
πλακέτας 8204 000 8276.3) #E/W DRIVE FRAME DEFLECTION#,
- 7421 (BU2520DX), που φαίνεται στη σελ. 47 του Service Manual (τμήμα Α3 της ίδιας
όπως παραπάνω περιγραφόμενης πλακέτας) #LINE DEFLECTION#.
Βέβαια θα πρέπει να μετρηθούν προηγουμένως οι τάσεις V BAT = 141V κι οι τάσεις πόλωσης
των TRN΄s αυτών, αλλά επειδή αναφέρεις στο 1ο post σου ότι αλλάχθηκε η Main Power
Supply από τ΄ εξουσιοδοτημένο SERVICE κι η βλάβη δεν επισκευάστηκε είναι αρκετά πιθανόν
οι τάσεις αυτές ν΄ υπάρχουν.
Το καλλίτερο όμως, είναι πριν ελέγξεις / αντικαταστήσεις τα TRN΄s αφού ξεκολλήσεις κι
αποσπάσεις από το σασί το BU2520DX να μετρήσεις - με πολύ μεγάλη προσοχή για τη προσωπική
σου ασφάλεια - τη τάση V BAT =141V στην άνοδο του TRN αυτού (σημείο F408).
Επίσης καλό είναι να μετρηθούν όλα τ΄ ενεργά / παθητικά στοιχεία γύρω από τα TRN΄s αυτά
(οδηγοί TRN΄s, δίοδοι, zener, αντιστάσεις, πυκνωτές ηλεκτρολυτικοί-αφού ξεκολληθούν από το σασί-).
Εύχομαι καλή επιτυχία σ΄ ότι κάνεις όποτε το κάνεις αλλά επαναλαμβάνω δείξε πάρα πολύ μεγάλη
προσοχή και λάβε όλα τ΄ απαραίτητα μέτρα ασφαλείας όταν παίρνεις μετρήσεις τάσεων με τη συσκευή
συνδεδεμένη στα 220 V A.C.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Δημήτρη ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ για τη βοήθεια. Εγώ είχα το service manual EM6E AB ενώ αυτό που μου υπόδειξες είναι το ΕΜ6Ε ΑΑ που είναι σχεδόν όμοια αλλά μάλλον το ΑΑ είναι το σωστό τουλάχιστον από τις εικόνες του τηλεχειριστηρίου που είδα, που στο ΑΑ είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που έχω.
Επειδή έχω τη τηλεόραση στην αποθήκη όπου εκεί δεν έχω internet θα εκτυπώσω τα ανωτέρω και θα πάω να ξεκινήσω επιτόπου μήπως κάτι καταφέρω.
Πραγματικά ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες να βρείς πιθανές αιτίες.
Καλημέρα, εννοείς σημείο F408; Και θα είναι 141V DC τάση; Με το + του πολύμετρου στο σημείο F408 και το - στο ground π.χ. F424;
Θα φέρω τη τηλεόραση από την αποθήκη του εξοχικού στο σπίτι όπου θα έχω πρόσβαση σε internet και θα μπορώ να εργαστώ πάνω της ευκολότερα και πιο γρήγορα.
Ναι Μιχάλη αυτή τη μέτρηση που αναγράφεις στο post 15 εννοώ,
αφού έχεις ξεκολλήσει το BU2520DX.
Επιπλέον μέτρησε στο σημείο I402 (σημείο όπου ενώνονται οι κάθοδοι των διοδίων
6407[MCL4148], 6408[BYD33D] και τ΄ άκρα των παράλληλων αντιστάσεων 3415[15Ω],
3416[100Ω]), 10,4V, στα σημείο F434 6,6V και στο σημείο I439 0,4V.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Ευχαριστώ Δημήτρη.
Όλες οι μετρήσεις θα γίνουν με την τηλεόραση στο ρεύμα και όπως αναβοσβήνει το γαλάζιο led συνεχόμενα (αρχικό στάδιο μόλις την ανοίξω) ή σε λειτουργία Service Default Mode (SDM) που κάνει τα κωδικοποιημένα αναβοσβησήματα; Ή δεν πειράζει, απλά να είναι στο ρεύμα και ΟΝ;
Σε κούρασα.....
Όλες οι μετρήσεις με τη TV συνδεδεμένη στην εναλλασσόμενη τάση δικτύου (220V)
με ξεκολλημένο το BU2520DX.
Βρες ένα κροκοδειλάκι για να βάλεις το μαύρο καλώδιο (-) του πολυμέτρου στο μεταλλικό
πλαίσιο που πιθανόν υπάρχει περιφερειακά του σασί, είναι η γείωση.
Κανονικά στη θέση του BU2520DX και μεταξύ της A και K του ενώνουμε μία λάμπα πυρακτώσεως
(220V / 100W) για φορτίο, αλλά και να μην βάλεις πάλι στιγμιαία πρέπει να μετρήσεις 141V D.C.
Πάρε σύντομα τις μετρήσεις σου και βγάλε τη τηλεόραση από τη πρίζα δείξε δε πολύ μεγάλη
προσοχή στην προσωπική σου ασφάλεια όπως σου γράφω σ΄ όλα τα post μου καθόσον το ρεύμα
δεν αστειεύεται κι η ζωή σου αξίζει πάρα πολύ περισσότερα από την επισκευή της TV.
Και κάτι ακόμα εγώ δεν κουράζομαι με τις ερωτήσεις σου, ίσα - ίσα που ικανοποιούμαι όταν κάποιος
δείχνει έφεση στη μάθηση, όμως η ηλεκτρονική είναι όμορφη επιστήμη αλλά κι επικίνδυνη ιδιαίτερα
στα κυκλώματα όπου υπάρχουν υψηλές τάσεις (EHT).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Ευχαριστώ πάρα πολύ για μια ακόμη φορά!
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση η υπομονή σου και η λεπτομερής περιγραφή των πιθανών λύσεων που δίνεις, σε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζεις. Δείχνεις άνθρωπος που τον ευχαριστεί η προσφορά και βοήθεια σε άλλους και ας μην τους γνωρίζει. Αυτό δεν το συμπέρανα μόνο από τις απαντήσεις σου στη δική μου βλάβη. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο με "Philips 32PW9618 error code" βρήκα το αρχείο του φόρουμ:
http://www.howtofixit.gr/forum/archi...f-282-p-8.html
όπου ψάχνοντας για ότι αφορούσε Philips CRT βρήκα πολλές απαντήσεις, κυρίως για ψυχρές κολλήσεις όπως μου απάντησαν τα παιδιά παραπάνω, αλλά μου έκανε εντύπωση η διάθεση όλων να βοηθήσουν και έτσι έκανα εγγραφή. Εντύπωση ιδιαίτερη βεβαίως μου έκανε η δική σου παρουσία με τις λεπτομερείς απαντήσεις.
Να είσαι καλά και εσύ και όλα τα παιδιά!