Τέσσερα ήταν τα χρόνια τελικά, βρήκα και το σχετικό θέμα που είχα ανοίξει :wiink:
Printable View
Τέσσερα ήταν τα χρόνια τελικά, βρήκα και το σχετικό θέμα που είχα ανοίξει :wiink:
Το ρελε αυτο εχει καταστραφει και θέλει αλλαγή. Η πλακέτα στη θέση του ρελέ θέλει επισκευη με προσοχη γιατι εχει αρπάξει και αυτή και πρέπει να αντέχει σε μεγάλα ρεύματα.
Αυτό όμως έχει σχέση μόνο με το να μην ζεσταίνεται το νερό και γενικά αυτό αφορούσε και η ανάκληση.
Το πρόβλημα του να λειτουργεί συνέχεια η αντλία όμως, δεν είναι από αυτό το μαύρισμα.
Βγάλε καλύτερη φωτογραφία από την πλακέτα να διαβάζονται τα εξαρτήματα να δουμε αν τα ημιαγωγά αριστερά είναι triac. (Υπάρχει πάντα περίπτωση την αντλια να την εχει με ρελέ).
Όταν λες τα νερά πάνε από κάτω, εννοείς μέσα στην αντλία/φίλτρο, σωστά;
Τα πλήκτρα επιλογής προγραμμάτων και τα ενδεικτικά led λειτουργούν;
Δεν είναι βέβαιο ότι έχει καεί το ρελέ, απ'ότι βλέπω στη φωτογραφία φαίνεται να έχει το ίδιο πρόβλημα που είχαν και οι πλακέτες της ανάκλησης, δηλαδή πολύ μεγάλη τρύπα στους ακροδέκτες του ρελέ (λογικά της αντίστασης), το οποίο πρόβλημα παίρνει επισκευή.
Τώρα για την αντλία έχεις δίκιο, δεν εξηγείται από αυτό. Απλά δεν το θυμόμουνα, όταν είδα τις φωτογραφίες της πλακέτας αμέσως μου έκανε κλικ η περίπτωση, γύρισα στο πρώτο post, είδα ότι δεν ζεσταίνει και λέω "εδώ είμαστε"...
ναι φίλε μου, τα νερά πάνε μέσα στο πλυντήριο το κάτω μέρος στο χωνί που είναι η αντλία και τα βγάζει αμέσως έξω στην αποχέτευση .
το ρελε που είχε αρπάξει λέει επάνω SHC SRE 3030060 10A/250VAC/AC1 T+85 το κόλλησα μόνος μου εκεί με που είχε ξεκολληση-καεί και έκανα δοκιμή αλλά έκανε τα ίδια , μετά του έσπασα το καπάκι για να δω μέσα τις επαφές Συνημμένο Αρχείο 44428 καλό ανεβάζω φώτο την πλακέτα ,αύριο θα την πάω να βρω ρελε και να μου τον κολλήσουν.
Συνημμένο Αρχείο 44429Συνημμένο Αρχείο 44430Συνημμένο Αρχείο 44431Συνημμένο Αρχείο 44432Συνημμένο Αρχείο 44433
Θαμπές φωτογραφίες. Τα μαύρα εξαρτήματα δεν διαβάζονται.
Δες και στο αριστερο πλαϊνο εχει ενα κοκκινο φλοτερ με διακοπτη microswitch για την υπερχιληση.Μπορει να εχει βλαβη και εκει.
Το ρελέ πάντως ΔΕΝ το έχεις κολλήσει, ο ένας ακροδέκτης είναι στον αέρα (εκεί που έχει φύγει το pad), και η άλλη κόλληση είναι πολύ κακή.
Επειδή προφανώς δεν έχεις εμπειρία με το κολλητήρι, θα σου πρόπτεινα να πας την πλακέτα σε ένα ηλεκτρονικό αν θέλεις να τη σώσεις.