Αρχικό μήνυμα από
dimos1968
Όπως τα λες είναι για το παλιό μοτέρ. Δεν ξέρω αν έχει μια ή τρεις ταχύτητες το καινούριο(μου το 'φερε σαν αντίστοιχο του παλιού).
Το καινούργιο το δοκίμασα σήμερα, σύμφωνα με τη συνδεσμολογία όπως την περιγράφεις και εσύ αλλά και το ταμπελάκι πάνω στο μοτέρ, με τον αντίστοιχο πυκνωτή 1.5 μf αφού αγόρασα δύο πυκνωτές (κόστος 1,80 Ε και οι δύο-για να μην πηγαινοέρχομαι Καρδίτσα) ώστε να τα δοκιμάσω και τα δύο με τον δικό τους πυκνωτή. Συνέχισε να μην δουλεύει.
Οι δοκιμές έγιναν γιατί πολύ απλά δεν ήξερε πως συνδέονταν και έκανε πειράματα. Δύο φορές μου έφερε την πλακέτα με το μοτέρ με εντελώς διαφορετική συνδεσμολογία και του το 'πα ότι ένας επαγγελματίας που ξέρει τη δουλειά του δεν τα συνδέει μία έτσι μία αλλιώς και ό,τι κάτσει. Επέμενε ότι ελέγχθηκαν και ότι δούλευαν σωστά πλακέτα-μοτέρ. Μπορεί και από αυτό να δημιουργήθηκε πρόβλημα στο μοτέρ του όπως επισημαίνεις και εσύ γιατί κάθε φορά και τα 6 καλώδια ήταν με διαφορετικό τρόπο συνδεδεμένα.
Το απόγευμα συμφωνήσαμε να του πάω πίσω το μοτέρ και ένα αισθητήριο που το άλλαξε από μόνος του γιατί είχε υποψίες ότι ίσως να 'φταιγε κι αυτό και να μου επιστρέψει τα 35Ε που τον πλήρωσα.
Η περιοχή μου έχει έλλειψη από τεχνικούς και όχι από εγκαταστάτες A/C. Έλα που όμως άρχισαν να βγάζουν προβλήματα τα A/C που σωρηδόν αγοράστηκαν την περίοδο 2000-2004. Με την οικονομική κρίση η πλειοψηφία στρέφεται στην επισκευή(αν αξίζει) και όχι στην αντικατάσταση. Ελπίζω να καταλάβατε τι συνέβη και πώς ένα απλό πρόβλημα (για όσους γνωρίζουν όμως) έγινε σήριαλ(για όσους δεν γνωρίζουν). Σας ευχαριστώ και πάλι.