για το ρολόι της ΔΕΗ ρώτησα. ηλεκτρολόγος δεν υπάρχει ? διότι αν υπάρχει αυτό είναι υπεύθυνος να βρεί το κατάλληλο σημείο και τρόπο και να την μετρήσει ώστε να είσαι ασφαλής.
Printable View
για το ρολόι της ΔΕΗ ρώτησα. ηλεκτρολόγος δεν υπάρχει ? διότι αν υπάρχει αυτό είναι υπεύθυνος να βρεί το κατάλληλο σημείο και τρόπο και να την μετρήσει ώστε να είσαι ασφαλής.
...ο μετρητής της ΔΕΗ που είναι;; τι κιβώτιο έχει;, μεταλλικό;
...πρέπει να μπήξεις ένα ηλεκτρόδιο χαλκού κολλητά στον τοίχο σου, να βάλεις φρεάτιο ώστε να φαίνεται για να μην στο πειράξει κανείς και να ελέγχεται..
...από εκεί πρέπει να πας με χαλκό ως το κιβώτιο της ΔΕΗ, άρα την βάζεις όσο πιο κοντά....
...υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες γειώσεις σε περιπτώσεις σαν την δική σου....
οι κανονισμοί για τις γειώσεις έχουν αλλάξει και έχουν γίνει πολύ αυστηροί τελευταία....
ότι κι αν κάνεις θα είναι "παράτυπο" έτσι κι αλλιώς...
για να είσαι μέσα στους κανονισμούς πρέπει να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, να κάνεις από την αρχή ΟΛΗ την εγκατάσταση, καλώδια,πίνακα, γείωση,σχέδια και πολλά λεφτά!!
άρα η/ το κάνεις η/ πας για ατομικό μερεμέτι, όπως σου περιέγραψα....
δοκίμασες να βρεις ηλεκτρολόγο;
ειναι μεσα στην εισοδο το ρολοι ρευματος ενας τειχος με χωριζει σε ξυλινο κουτι .. εχετε δικιο για τον ηλεκτρολογο.. ισως θα πρεπει να καλεσω.. επειδη πιανουν τα χερια μου, ειπα να εκανα μια προσπαθεια μονος μου γιατι τα οικονομικα δεν ειναι και στα καλυτερα τους.. αλλα οπως λετε δεν παιζουμε με την ασφαλεια μας.. θα δω τι θα κανω.. σας ευχαριστω..
Εφ όσον το δίκτυο του νερού είναι μεταλλικό πρέπει να γειωθεί ούτος ή άλλως με τα ειδικά κολάρα στο θερμοσίφωνα και κάτω απο το νεροχύτη της κουζίνας και το καλώδιο να καταλήξει στον πίνακα του σπιτιού. Τώρα για τη γείωση το δύκτιο της ευδαπ δεν σε εξασφαλίζει όπως και προαναφέρθηκε και πρέπει εάν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία να φωνάξεις τεχνίτη για να τη μετρήσει και εάν χρειαστεί να μπει. Το καλώδιο της γείωσης πάει στο ρολόι του ρεύματος και στο συνδέει το συνεργείο της ΔΕΗ αυτό γιατι μπορεί να έχεις ουδετερογείωση και το να βάλεις μια άμεση γείωση έτσι είναι επικίνδυνο. Αυτά θα στα πει ο αναγκαστικά ηλεκτρολόγος που ξέρει την περιοχή σου ή πάρε τηλ. το τοπικό τμήμα της ΔΕΗ να σου πούνε
καπως ετσι ειναι το κιβωτιο στην Εισοδο..
http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=39813&stc=1
Το ρολοι δεν το εχω πειραξει οποτε θα ειναι γειωμενο.. οπως και τον θερμ/να που εχει την γειωση.. αν ενωσω και τις σωληνες στο μπανιο(πιο ευκολη προσβαση) η στην κουζινα πιστευω θα ειμαι οκ, θα καλεσω τεχνικο να μετρησει την γειωση και βλεπωντα και κανοντας μετα..
λογικα θα γινει στο πεζοδρομιο ,καπου στην εισοδο της οικιας(φανταζομαι εκει βρισκονται και τα ρολογια).
Λογω παλαιοτητας ισως χρειαστει να ανεβει αγωγος μεχρι τον πινακα και να συνδεθει.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ,ειναι επικκινδυνο.
Φιλαράκι μένεις σε πολυκατοικία, γιατί δεν το λές, πρώτα πρώτα το κόστος μοιράζεται και δεύτερον μπορείτε να βάλετε την γείωση στον ακάλυπτο
υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην χρειάζεσαι τίποτα....υπάρχει και γείωση και παράλληλη σύνδεση της στο σύστημα ύδρευσης...
αν η φωτο έπαιρνε λίγο πιο χαμηλά στο πάτο του κάτω μεταλλικού κουτιού ίσως φαινόταν χαλκός συνδεδεμένος...
το να αποκαταστήσεις τις γραμμές στο τμήμα της υδραυλικής που αντικατέστησες θα ήταν καλή ενέργεια, αν και κανείς πια δεν το κάνει...
http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=39813&stc=1
Η φωτογραφια ειναι απο ιντερνετ δεν ειναι δικα μου ρολογια.. την ανεβασα για να καταλαβει ο φιλος πως ειναι το κουτι τις δεη, δεν εχω ακαλυπτο.. το ειπα και αυτο απ την αρχη,, ειναι ενα οικοπεδο που εχει μοιραστει σε 4 κομματια το καθενα με διαφορετικη εισοδο.. απ το μονο μερος που εχω προσβαση ειναι μπροστα το πεζοδρομιο..
Εχω σκαψει τους τειχους εχω μεταφερει 1 προς 1 τα καλωδια της κουζινας στην νεα θεση τους.. εχω τελειωσει απ ολα.. το σπιτι παραμενει σκαμενο εχω περασει σπιραλ βαρεως τυπου και εκρεμει μονο η γειωση για να τελειωσω.. εχω βαλει για καλυτερη προστασια δικο μου κολλημα καλωδια τυπου ΝΥΥ ειναι ολα ετοιμα..
Εχω αναμονη σπιραλ σε κουζινα, μπανιο,πεζοδρομιο, με συνδεση στον πινακα του σπιτιου. και εχω μεινει εκει..
αν βοηθαει η φωτο θα τραβηξω το βραδυ και θα την ανεβασω αν δεν ειναι κοπος για επιβεβεωση..