Από τα γραφόμενα έχω καταλάβει ότι προφανώς μιλάμε για απλό φούρνο μικροκυμάτων και όχι inverter.
Θα μπορούσες να διευκρινίσεις ποια πλακέτα έχεις αφαιρέσει (προφανώς εννοείς της πρόσοψης με το ρολόι και τα χειριστήρια) και τι ακριβώς κάνει αφαιρώντας την πλακέτα (ρίχνει ή δεν ρίχνει την ασφάλεια), επειδή εγώ τουλάχιστον, διαβάζοντας τα δύο μηνύματά σου, έχω μπερδευτεί λιγάκι ως προς αυτό .
Καλό θα ήταν να ανεβάσεις και μερικές φωτογραφίες.
Όπως σου ξανά έγραψα, τα εξαρτήματα που βρίσκονται στο δευτερεύων του μ/τ υψηλής τάσης (αλλά και ο μ/τ) λογικά δεν είναι εντός λειτουργίας (δεν βρίσκονται υπό τάση), αν δεν γίνει έναρξη κάποιου προγράμματος ψησίματος κ.λ.π. (ή έστω κάποιου χρόνου απλής λειτουργίας με μικροκύματα π.χ. για ζέσταμα , ξεπάγωμα κ.ο.κ.) της επιλογής σου .
Έγραψες στο ποστ#1 ότι η ασφάλεια πέφτει, ενώ δεν λειτουργεί ο φούρνος και είναι απλά στην πρίζα, σε αναμονή.
Οπότε, λογικά, είναι μάλλον απίθανο αυτά τα εξαρτήματα να είναι η αιτία του προβλήματος που περιγράφεις .
Δεν χάνεις βέβαια τίποτα αν τα ελέγξεις.
Για να αποκλίσεις (ή όχι) το όλο κύκλωμα της υψηλής τάσης (μαζί με την magnetron, μ/τ και τα γύρω εξαρτήματα), μπορείς να κάνεις μια δοκιμή, αποσυνδέοντας τους ακροδέκτες από το πρωτεύων του μ/τ υψηλής (εκεί που πάνε τα 230V) και να δοκιμάσεις αν ρίχνει ή όχι την ασφάλεια (πιθανότατα δεν θα δεις κάποια διαφορά) .
Τους διακόπτες της πόρτας τους έλεγξες / μέτρησες ; Υπάρχει περίπτωση να μην είναι εντελώς κατεστραμμένος κάποιος διακόπτης, αλλά να υπολειτουργεί ή να μπλοκάρει/δυσλειτουργεί (αλλά όχι συνεχόμενα, π.χ. λόγω βρωμιάς, λίπους από τα φαγητά κ.ο.κ.).
Έλεγξε επίσης, μήπως δεν λειτουργεί σωστά (μπορεί να χρειάζεται καθάρισμα-λίπανση), ή έχει σπάσει (ή έχει πάθει κάποια ζημιά) το πλαστικό άγκιστρο που ενεργοποιεί/απενεργοποιεί αυτούς τους διακόπτες , όταν κλείνει/ανοίγει η πόρτα του φούρνου.
Η γενική ασφάλεια του φούρνου πόσα αμπέρ είναι; Μήπως έχει αλλαχτεί κάποια στιγμή, με άλλη μεγαλύτερης τιμής;
Να σημειώσω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, επειδή υπάρχουν επικίνδυνες τάσεις και ακτινοβολία.