σε πολλα τροφοδοτικά υπάρχει μια αφαλεια τύπου αντίστασης την έχεις τσεκαρει
Printable View
σε πολλα τροφοδοτικά υπάρχει μια αφαλεια τύπου αντίστασης την έχεις τσεκαρει
ezizu
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
οι γνώσεις μου φτάνουν μόνο για να αλλάξω κανένα πυκνωτή, ολοκληρωμένο αλλά όχι smd μια και δεν διαθέτω το σχετικό εξοπλισμό
ευτυχώς η δουλειά μου είναι τέτοια που γνωρίζω από ρεύματα οποτε δεν είμαι από αυτός που βλέπουν πρώτη φορά κυκλώματα.
αλλα αυτο που βλεπω μπροστα μου σηκωνω τα χερια μου ψηλα διοτι δεν ξερω τι αλλο να ψαξω.
όσο αφορά για της πύλες που έγραψα πιο πριν τελικά ήτανε δίοδιους D201, D202 από το δευτερεύον λάθος μου sorry.
από το πρωτεύων ξέρω οτι αν λείπει ένα εξάρτημα δεν θα δουλεύει σωστά η καθόλου.
οποτε έλεγξα αυτά που έλεγες πιο πάνω και έχουμε και λεμε
C101 324v.
με πολυμετρο εκτός πρίζας έλεγξα το D101, D201, D203 είναι ok αλλά πάνω στο κύκλωμα
το R111 με το πολυμετρο μου δείχνει βραχυκύκλωμα αλλά μετά είδα ότι έχει μόνο 16Ω οποτε λογικό είναι
το Q101 στην πρίζα δείχνει το μεσαίο ποδαράκι με τις άκρες του 324v
και R105(smd) δείχνει 5,3Ω και αυτο πανω στο κυκλωμα
οποτε μεχρι τωρα αλλαξα το u101(fan7601) και τους πυκνωτες του δευτερευον
Η τιμή της R111είναι 0,56Ω οπότε είναι λογικό να μετράς και να σου δείχνει (σχεδόν) βραχυκύκλωμα.
Άλλαξε βασικά και τους δυο μικρούς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στο πρωτεύον κύκλωμα του τροφοδοτικού και στην συνέχεια και όποιον άλλο ηλεκτρολυτικό πυκνωτή δεν έχεις αλλάξει (εκτός ίσως από τον μεγάλο της εξομάλυνσης στο πρωτεύον) .
Να βάλεις πυκνωτές στους 105 βαθμούς Κελσίου.
παράγγελλα ένα μεταχειρισμένο τροφοδοτικό από το aliexpress, φτηνό είναι
οπότε με αυτό θα προχωρήσω την επισκευή μόνο και μόνο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς
όποτε θα προχωρήσω την αλλαγή όλο τους πυκνωτές εκτός από το c101 και βλέποντας
μου εχει τυχει να αλλαξω ηλεκτρολυτικους, παλι οπως σε εσενα, μετρουσα μονο 300+ βολτ, και τελικα εφταιγε ψυχρη κολληση.
τσεκαρε στην πλακετα απο το σημειο και μετα που σου ''κοβεται''η ταση, τις κολλησεις
Και στη φωτογραφία φαίνονται κάμποσες κακές κολλήσεις!
ειχα να σου δωσω ενα ακριβως ιδιο με 10 ευρω αλλα με προλαβες...
νεότερα νέα στο μέτωπο
άλλαξα όλους τους πυκνωτές εκτός από το c101 αλλά τζίφος... ούτε 5v , ούτε 12v
οπότε επικεντρώνουμε κάπου στο u101 μάλλον κάτι παίζει εκεί (ή τριγύρω του)
πιστεύω ότι πρέπει να δίνει κάποιο παλμό (μπορεί να λέω βλακείες) διότι μέτρησα κάποια πυκνωτή εκεί και βάζει νεκρό
GeorgeSindos
θα σε έχω υπόψη μου αν το μεταχειρισμένο είναι προβληματικο
ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου