???? δεν μπορω να μην σχολιασω.
ε τοτε φιλε μου τι μας ρωτας? λυσε το προβλημα μονος σου. μας θεωρεις περιττους και εμας τοτε.
Printable View
Θα έχεις μόνιμα τον έναν ακροδέκτη του πολυμέτρου στη γείωση και με τον άλλο θα μετρήσεις ένα-ένα τα κυκλώματα αφού θα έχεις αποσυνδέσεις τους ουδετέρους στον αέρα
Και το ψηφιακό κάνει , αλλά νομίζω με το αναλογικό πιο εύκολα
Αν κάποια γραμμή δείχνει διαρροή με γείωση σύνδεσε τις υπόλοιπες και δώσε τάση , αν μετά συνδέσεις την ύποπτη γραμμή και πέσει το ρελέ θα ξέρεις
Κώστα πολύ σωστά αυτά που εγραψές καθώς και των άλλων παιδιών που ασχολήθηκαν μαζί μου. Αρχίζω και βγάζω άκρη. Δείχνει διαρροή σε 2 γραμμές καθως και στο θερμοσίφωνα. Τώρα λίγο υπομονή Δημήτρη και Χρήστο έχω φωτογραφία απο τον πινακα με τον παλαιό ρελέ και με τον καινούργιο αλλά,το ρελέ ειναι αποσυνδεμένο επειδή δεν θα είχα φως λόγω του προβλήματος που αναφέρω. Εχω πολύ δουλειά στον πίνακα καθώς οι μπάρες ουδετέρου και γείωσης είναι φοτρωμένες και ο πίνακας μικρός. Συμπιεσμένα ολα τα καλώδια.
Να παρατηρήσω πως εκτός του ότι οι γέφυρες σε διάφορα σημεία του πίνακα έχουν άλλα χρώματα ,κάποιες είναι με αγωγό μικρότερης διατομής
Πολύ σωστά επισήμανες θα μπούν τα σωστά χρώματα και διατομές καλωδίων σε λίγες μέρες. Ο πίνακας κατασκευάστηκε το 1980 και έχει τις αλχημίες του. Οπως ανέφερα και παραπάνω πέρα από τις διαρροές που πρέπει να βρω, χρειάζεται μπάρες (Ν) και (PL) και πίνακα καινούργιο.
απο το μεγεθος του και μονο εχω να πω οτι ειναι δυο σειρων που τον μετετρεψε ο ηλεκτρολόγος σε τριων σειρων. εγω θα ξηλωνα ολο το ραγουλικο και θα ξεκιναγα απο την αρχη.
μπα.... Χρήστο είναι ο κλασικός παλιός πίνακας. επειδή κάποτε όλα τα ραγο υλικά ήταν siemens και ήταν μικρότερα (όχι στο ύψος αλλά στην απόσταση μεταξύ στις βίδες σύνδεσης)τους φτιάχνανε να χωράνε εκείνα. με αποτέλεσμα μόλις πας να βάλεις τα καινούργια δεν χωράνε μεταξύ τους ή με το ζόρι να έχεις 1 πόντο κενό χώρο. σωστό πάντως ξήλωμα όλα και από την αρχή στρώσιμο και τοποθέτηση. αν υπάρχει και δυνατότητα αλλαγή πίνακα.