Ευχαριστώ, και πάλι, για την άμεση απάντηση και ουσιαστική βοήθεια.
Ίσως δεν τα περιέγραψα σωστά στο προηγούμενο post.
Σταμάτησε το μοτέρ του ανεμιστήρα και δούλευε το άλλο μοτέρ, γιαυτό και είχε μειωθεί σημαντικά ο θόρυβος. Όπως έγραψα παραπάνω, είχα παρατηρήσει ότι στη λειτουργία του μοτέρ του ανεμιστήρα έπαιζε το κάλυμμα του μοτέρ (ίσως ξεβιδώθηκαν βιδάκια ή ξεκόλλησε) που είναι προς την πλευρά του ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα να προκαλείται σημαντικός θόρυβος. Όταν το συγκρατούσα είτε με το δάχτυλο είτε με κατσαβίδι, και έτσι σταθεροποιούταν, μειωνόταν ο θόρυβος. Αποφάσισα, λοιπόν, χθες να συγκρατήσω το κάλυμμα με ένα δεματικό και πιστεύω ότι κατάφερα να μειώσω το θόρυβο, χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία του ανεμιστήρα.
Πάμε στις ερωτήσεις, τώρα.
1. Το 11 και το 9 υποθέτω ότι είναι τα στηρίγματα του bracket (τρία έχει νομίζω) για τη στήριξη του μοτέρ.
2. Όσες φορές αναφέρω το μοτέρ εννοώ αυτό του ανεμιστήρα και τις φορές (χθες και σήμερα το πρωί) που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν γιατί είχε σταματήσει ο γνωστός ενοχλητικός θόρυβος που προκαλεί το μοτέρ του ανεμιστήρα και ακουγόταν το σχεδόν αθόρυβο μοτέρ του ψυγείου, όπως λες.
3. Όσες φορές έχω πιάσει το κάλυμμα του μοτέρ ανεμιστήρα, αυτό ζεματάει και γιαυτό προβληματίστηκα στο τι υλικό να χρησιμοποιήσω για να συγκρατήσω το κάλυμμα και βλέπω ότι το δεματικό αντέχει τελικά σ' αυτή την υψηλή θερμοκρασία. Πάντως, είναι πολύ στριμωγμένος χώρος και δεν είναι εύκολο να περάσει, ακόμη και τεχνίτης, λάδι στα κουζινέτα, εκτός αν λυθεί και βγει, που δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω μόνος μου.
4. Κοιτώντας τα ανταλλακτικά, βλέπω ότι το 23 υπάρχει ενώ τα 32-33 δεν υπάρχουν πλέον, στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Το θέμα είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, να βρεθεί ένας τεχνικός με γνώσεις τόσο στην αναζήτηση της αιτίας όσο και στην αναζήτηση των ανταλλακτικών που απαιτούνται για να διορθωθεί το πρόβλημα.