Kapton tape λέγεται αλλά με την περμανάντ που θα του κάνεις δε θα χρειαστεί.
Printable View
Kapton tape λέγεται αλλά με την περμανάντ που θα του κάνεις δε θα χρειαστεί.
εχεις παρανοησει μαλλον οταν σου λενε για πιστολι θερμου αερα δεν εννοουνε πιστολακι μαλλιων. Εννοουνε πιστολι που πιανει θερμοκρασιες της ταξης των 300+ βαθμων κελσιου. Με το πιστολακι μαλλιων ζητημα να πιασεις τους 60-80 C ουσιαστικα παντως θα κανεις ενα καλο καθαρισμα απο τις σκονες.
το αναζητας σαν heat gun. Ειχε ενα το λιντλ ολη τη βδομαδα με 19 ευρω. Στο ηρακλειο σημερα που κοιταξα ειχαν περισσεψει 10αδες οποτε ψαξτο και στη περιοχη σου τη δευτερα.
Να ξερεις οτι ετσι και αλλιως δεν ειναι ενδεδειγμενος τροπος για την ηλεκτρονικη το heatgun γιατι δεν ελεγχεις θερμοκρασιες και βασιζεις πολλα στην τυχη. Αλλα εφοσον πιανουν τα χερια σου και αν εχεις καλο ελεγχο της θερμοκρασιας της μητρικης και εγω θα το προσπαθουσα αν δεν ειχα πλεον κατι να χασω(εδω την εψησα στο φουρνο σα πιτσα:001_tt2:).
Θα χρησιμοποιήσω πολύμετρο για να ελέγχο την θερμοκρασία όπως εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=tjWXExWM4RU
Βέβαια ο τύπος ξεφεύγει λίγο απο τις θερμοκρασίες του σχεδιαγράμματος , και μετά γυρνάει και ζεστένει και απο την πίσω πλευρά της μητρικής εκεί που βρίσκεται το τσιπάκι !!
Βέβαια δεν νομίζω να έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα αν παίξω με τους μικρότερους χρόνους και με λίγο πιο μικρές θερμοκρασίες (για λόγους ασφαλείας), μίας και όπως είπα πρίν,σήμερα άνοιξα το λάπτοπ και είδα πως με την 2η άνοιξε κανονικά!! Αλλά λέω αφού θα του κάνω φορματ και του βάλω και ssd ας κάνω και το reflow για να ξεμπερδέψω με το πρόβλημα μία και καλή.
Θα κωλύσω και με kapton tape το αλουμινόχαρτο για να μην φεύγει απο τον αέρα.
Με πιστολάκι >2000W τις πιάνω αυτές τις θερμοκρασίες.
Σου έβαλα το αρχείο για να σου δείξω ότι, οι θερμοκρασίες έχουν μια ακρίβεια και με το θερμοπίστολο λίγο χλωμό να τις τηρήσεις. Το αρχείο το έβαλα μπας και σε αποτρέψω να πάρεις θερμοπίστολο και κάνεις reflow. Το μόνο που θα καταφέρεις, δεν ξέρω για την περμανάντ, αλλά popcorn σίγουρα, όπως πολλοί άλλοι που το επιχείρησαν.
^^ Mπα με σταθμο που τον πλακωσα τερμα επαθα και εμαθα..
Αφού πήρα kapton tape και κάλυψα με προσοχή το τμήμα γύρο από το chipset της μητρικής και μετά έβαλα στις άκρες της μητρικής (που είχαν μεγάλη απόσταση από το chipset) αλουμινόχαρτο, ζέστανα μέχρι τους 100-150 βαθμούς την πίσω πλευρά της μητρικής για λίγα δευτερόλεπτα και με προσοχή μετά ξεκίνησα το 1ο μου chipset reflow.Τώρα σας γράφω από το επισκευασμένο λάπτοπ μου!!!! Δεν ήταν καμία τρομερή διαδικασία,και φυσικά δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 80-100αρικα που ζητάνε για αυτήν. Το λάπτοπ μου παεί σφαίρα. Του έβαλα ssd και τα windows 8.1.
Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι στο site της HP δεν είχε driver για τα windows 8.1 και έβαλα των 7. Τα πήρε, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα,diver για wifi και κάρτα δικτύου δεν χρειάστηκε γιατί λειτουργούσαν κατευθείαν, μόνο κάρτα γραφικών που κατέβασα από άλλο site όταν πατάω να δώ την κάρτα γραφικών στο advanced center από το screen solution γράφει: ATI radeon hd 4500 series και όχι 4530 που έγραφε παλιά.
Έβαλα το AMD vision engine control center αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτός ο driver της κάρτας γραφικών μίας και όταν μπαίνω σε αυτό βλέπω μόνο ρυθμίσεις για τον επεξεργαστή και πουθενά για την κάρτα γραφικών.
Σοφο μακαρι να κανω λαθος αλλα αν δεν κανεις σωστα το reflow το πιθανοτερο ειναι να σου ξαναπαρουσιασει το προβλημα πολυ γρηγορα.