Αρχικό μήνυμα από
vp74
Το energy mode saving σε αυτήν την tv πως δουλεύει; Επίσης βλέπω ότι έχει 2 μεγάλους πυκνωτές (400-450V) και 2 μετασχηματιστές (2x2) λογικά 2 κυκλώματα, ένα για κάθε μετασχηματιστή(?) ίσως και να κάνω λάθος. Αν θα έκανες τράμπα τους μετασχηματιστές (θέση) μήπως άλλαζε κάτι με τις συνολικές αντιστάσεις των 2 κυκλωμάτων και δεν γινόταν ενεργοποίηση στην προστασία; Ή αντίστοιχα τράμπα στους μεγάλους πυκνωτές... Απλά μια ιδέα που μπορεί να είναι και πατάτα. Λογικά απ'όσα γράφεις όπως τα έχεις δοκιμάσει και λες, βγαίνει να φταίει ο controller ή να είνα οι λάμπες αλλά μπορεί να είναι κάτι πιο απλό γιατί δεν κόβει αμέσως και σε συγκεκριμένα δευτερόλεπτα.
Επίσης αυτό με το source που διάβασα έγραφε πως ενώ παίζει πριν μπει σε stanby πατάς το source να αλλάζει πηγή μέχρι να γίνει το led πράσινο, όχι το source συνεχόμενα, στο ίδιο forum έγραφε για reset από το service menu. Τα πυκνωτάκια στην mainboard τα έχεις τσεκάρει;
Κάτι άλλο που θα δοκίμαζα αν ήταν δική μου θα ήταν να δω αν προλαβαίνω όσο είναι ανοικτή να μπω στο menu και να χαμηλώσω την φωτεινότητα. Πχ σε κάποιες belinea και ενώ είχαν standard μια λάμπα η οποία γνώριζα πως ήταν στα τελευταία της χωρίς όμως να έχει φτάσει στο σημείο να ροζίζει, με την μείωση της φωτεινότητας έμενε ανοικτή για πιο πολλή ώρα. Αν βέβαια είναι για επισκευή δεν ξέρω αν αξίζει να φας ώρα, εγώ πάντως δεν θα την άφηνα να την παραδώσω χαλασμένη. Περισσότερο για να ξέρω τι φταίει σε επόμενη αντίστοιχη επισκευή. Να μην την κάνεις κάρβουνο, να την φτιάξεις όσο καιρό κ αν σου πάρει. Στην τελική να παραγγείλεις ένα τροφοδοτικό ώστε να το έχεις καβάτζα για επόμενες επισκεύες να σου λύνει πιο γρήγορα τα χέρια στον εντοπισμό μεταξύ panel ή τροφοδοτικού.