Μια στιγμή τώρα είδα το μοτέρ (από αναζήτηση ) περίμενα να βρω "επαγγελματικό" μοτέρ αλλά αυτό δεν είναι ...
ρίξε μια ματιά για το παρακάτω μοτέρ πρόκειται?
http://www.sosfrio.com/loja/compress...a-e6210e-.html
Printable View
Μια στιγμή τώρα είδα το μοτέρ (από αναζήτηση ) περίμενα να βρω "επαγγελματικό" μοτέρ αλλά αυτό δεν είναι ...
ρίξε μια ματιά για το παρακάτω μοτέρ πρόκειται?
http://www.sosfrio.com/loja/compress...a-e6210e-.html
Αυτό είναι , όσο μπορώ να το διακρίνω στο ψυγείο γιατί έχει τα μαύρα του τα χάλια (καλώδια χύμα , χωρίς καπάκι ) και το ταμπελάκι του κατασκευαστή το έχει σε άλλη θέση. Απ ' ότι δείχνει στο ψυγείο έχει "πέσει πολύ πατέντα"... και αυτό με δυσκολεύει πολύ γιατί δεν ξέρω αν δούλευε , πως δούλευε , τι έκανε να βγαλω ένα συμπέρασμα. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει και λάθος υγρά και να τραβάει πολλά amper . Τι να πω...
Έδωσα τον τύπο του συμπιεστή σε μια εταιρεία και μου είπε ότι φοράει 1/3-3/8 θερμικό. Το θερμικό που έχω επισυνάψει στην φωτο κάνει στην προκειμένη περίπτωση ή είναι μικρό; Υπάρχει τρόπος να το μετρήσω ή με τα νούμερα που έχει πάνω να εξακριβώσω ότι είναι για 1/4-3/8 συμπιεστή;
Για να πω γνώμες το "ιστορικό" του ψυγείου είναι σημαντικό για να υπολογίσουμε τι μπορεί να φταίει... αλλά όλα είναι περιττά , παρόλο που λες ότι ομωμέτρησες το μοτερ . για να έκανε ότι έκανε με θερμικό , κάποιο πρόβλημα θα έχει το μοτέρ . και δίνω μεγάλα ποσοστά σε αυτό. μπορεί και το τύλιγμα ακόμη (που μέτρησες) να είναι εντάξει (αλλά λόγω άγνωστου ιστορικού) είτε από ατασθαλίες από κάποιους στα υγρά ή και κάποιο μπλοκάρισμα στο ψυκτικό κύκλωμα ή μηχανικό πρόβλημα στο μοτέρ (π.χ. πιστόνι κτλ)..Παράθεση:
Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει και λάθος υγρά και να τραβάει πολλά amper . Τι να πω..
Γιαυτό είπαμε παραπάνω πρέπει να γνωρίζουμε το "ιστορικό" του ψυγείου π.χ. αν πήγε κάποιος και έβαλε άλλο θερμικό που δεν ήταν το δικό του.Παράθεση:
Έδωσα τον τύπο του συμπιεστή σε μια εταιρεία και μου είπε ότι φοράει 1/3-3/8 θερμικό. Το θερμικό που έχω επισυνάψει στην φωτο κάνει στην προκειμένη περίπτωση ή είναι μικρό; Υπάρχει τρόπος να το μετρήσω ή με τα νούμερα που έχει πάνω να εξακριβώσω ότι είναι για 1/4-3/8 συμπιεστή;
Αν η εταιρία σου είπε για 1/3 του ίππου τότε κάτι θα ξέρουν .
Εγώ δεν βρίσκω για τον τύπο του μοτέρ που λες τι θερμικό παίρνει .. αλλά και αν είχα μεγάλο πρόβλημα να το εντοπίσω θα το υπολόγιζα χοντρικά από τα βατ του μοτέρ.
δεδομένου ότι 1 ίππος = 745 βατ ... και θα το έβρισκα αναλογικά.
Ευχαριστώ πολύ Πέτρο για το χρόνο σου. Θα αγοράσω ένα θερμικό με βάσει τον τύπο του μοτέρ να δω αποτελέσματα . Αν βρω κάποια άλλη λύση και δουλέψει θα επανέλθω να σας ενημερώσω. Καλό απόγευμα.
καλησπερα ,
υπαρχει και το ενδεχωμενο να εχει παρει υγρασια το κυκλωμα και τραβαει περισσοτερα αμπερ
σε αυτη την περιπτωση κανεις ενα καλο κενο αλλαζεις και το φιλτρο και ξαναβαζεις υγρα
Καλο θα ηταν να μετρησεις και ποσα αμπερ τραβαει ο συμπιεστης