Πως θα βγάλω φρέον χωρίς να βγάλω και το λάδι? υπάρχει τρόπος?
Printable View
Πως θα βγάλω φρέον χωρίς να βγάλω και το λάδι? υπάρχει τρόπος?
καλα αυτο σηγουρο οτι δεν ηταν αρκετη .... ανυπαρκτη ηταν...
τωρα η πατατα εγινε... το μηχανημα αποδιδει πως το βλεπεις...?
οι σωληνες υγροποιουνται...?
ο αερας θα κανει μεγαλη ζημια, ειδη εχει ξεκινησει δηλαδη..
Το μηχάνημα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την απόδοση. Το έβαλα στους 16 βαθμούς και μετά από λίγο δε κάθεσαι μπροστά από τον παγωμένο αέρα και οι σωλήνες παγάκι. Το έβαλα και στη θέρμανση και η αλήθεια είναι οτι με τη λίγη εμπειρία (έως ανήπαρκτη) που έχω δεν έχω ξαναδεί σωλήνμες να καίνε και ο αέρας να βγαίνει καυτός.
Πως εξηγείται το φαινόμενο που όταν αυξάνει η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν παρουσιάζει το πρόβλημα?
Πως θα αφαιρέσω φρέον χωρίς να βγάλω και το λάδι? υπάρχει τρόπος?
Αυτο μπορει να σου φανηκε δεν το ξερεις σηγουρα...
και αφου σου δουλευει καλα ως αποδοση, τι θες να το πειραξεις και να μπεις σε ενα σωρο διαδικασιες οι οποιες κοστιζουν κ'ολλας...? τωρα τον θορυβο αυτον που κανει ο συμπιεστης και ολα να τα κανεις απο την αρχη δεν θα αλλαξει κατι, εχει αρπαξει ο συμπιεστης,τωρα οτι ηταν να γινει εγινε...
εσυ κρινεις και η τζεπη σου εαν θες να προχωρησεις...
αλλα ειναι κριμα να καταστρεφονται κλιματιστικα απο ενος τεταρτου δουλεια την οποια βαριουνται καποιοι μαγκες
Θα το προσπαθήσω, μήπως και μπορέσω να βελτιώσω την κατάσταση και γλιτώσει ο άνθρωπος τα χειρότερα.
Για αρχή θα αφαιρέσω σιγά σιγά φρεον για να δω τι θα αλλάξει στη λειτουργία. (μιας και δεν έχω όλα τα απαιτούμενα εργαλεία μαζί μου)
Με την πρώτη ευκαιρία θα το αδειάσω και θα το ξαναγεμίσω σωστά, με το βάρος φρεον που λέει ο κατασκευαστής. Δε νομίζω να το κάνω χειρότερα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους αλλά μερικά κλιματιστικά που έχω βάλει το έχω κάνει σωστά. Οποιοδήποτε σχόλιο-συμβουλή είναι δεκτή.
νομιζω οτι πεδευεσε χωρις λογο. καλεσε το service της εταιρειας αφου ειναι σε εγγυηση να το φτιαξουν.
Κατέβασα την πίεση στα 130 psi στην test λειτουργία όπως λέει ο κατασκευαστής (τόσο πρέπει να είναι σύμφωνα και με το service manual). Σε φούλ λειτουργία η πίεση είναι τώρα στα 110psi.
Μετά από 24ωρες παρακολούθηση-λειτουργίας δεν παρουσίασε ξανά το πρόβλημα με το θόρυβο. Με την πρώτη ευκαιρία θα το αδειάσω και θα το γεμίσω ξανά σωστά.
Ευχαριστώ φίλε DIATHERM για τις συμβουλές/οδηγίες