θα μετρησεις την ταση στους πολους της μπαταριας πριν και μετα με ανοιχτη την μηχανη και με αναμενα φωτα, αντιστασεις και γενικα μεγαλες καταναλωσεις. η μετρηση που πηρες δεν λεει τιποτα.
Printable View
θα μετρησεις την ταση στους πολους της μπαταριας πριν και μετα με ανοιχτη την μηχανη και με αναμενα φωτα, αντιστασεις και γενικα μεγαλες καταναλωσεις. η μετρηση που πηρες δεν λεει τιποτα.
OK. Θα το μετρήσω έτσι και θα ενημερώσω.
Σήμερα το πήγα πάλι μια βόλτα από το συνεργείο.
Το πρόβλημα που εμφανίζει το διαγνωστικό είναι:"Σφάλμα στον εντολέα μπεκ, στον πρώτο κύλινδρο"
Επειδή είχα κάνει καθαρισμό μπεκ και μπεκιέρας (οπότε μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα στα μπεκ), ο τεχνικός μου είπε ότι θέλει ψάξιμο για να δει από που προέρχεται αυτό το σφάλμα, και μπορεί να είναι από καλωδίωση μπεκ, μπουζί, μπουζοκαλώδιο και πολλά άλλα πράγματα, αφού η εντολή για τα μπεκ έρχεται από τον εγκέφαλο.
Μου είπε ότι θα πρέπει να του το αφήσω για 1 - 2 μέρες για να κάνει κάποιες δοκιμές να δει που οφείλεται.
Σήμερα το βράδυ που περίμενα στο φανάρι, άρχισε ξαφνικά να αναβοσβήνει η ένδειξη του κινητήρα, το αυτοκίνητο να τρέμει και η βελόνα του στροφομέτρου να παίζει και αυτή πάνω - κάτω σε ένα εύρος 400 στροφών. Έχοντας την ταχύτητα στο νεκρό, έριξα μερικές γκαζιές πάνω από τις 4000 στροφές αλλά τίποτα. Μετά έβαλα ταχύτητα και έχοντας πατημένο το αμπραγιάζ (εν στάση) έκανα το ίδιο και ως δια μαγείας όλα τα προαναφερόμενα εξαφανίστηκαν
Καμμιά ιδέα, ή καμιά παρόμοια εμπειρία?
Σπυρο ποσα χιλιομετρα εχει το αμαξι? Η πρωτη κινηση ειναι να δεις τα μπουζι σε τι κατασταση ειναι και μετα τα υπολοιπα....
(κοιτα και κατω απο το ταμπλω τις καλωδιωσεις σε ενα ραλλυ φιλου ηταν χτυπημενα τα καλωδια
απο το ιμομπιλαιζερ)
φιλε θα σου το ξαναπω. αυτα τα προβληματα μου εβγαζαν και τα δυο saxo που εχουμε στην υπηρεσια. με την αλλαγη των πολων μπαταριας η κατασταση διορθωθηκε σε πολυ μεγαλο βαθμο. αλλαξε τους πολους της μπαταριας σε πρωτη φαση ακομη και εαν νομιζεις οτι δεν εχεις προβλημα. ειναι κατι που δεν κοστιζει σχεδον τιποτα και θα βελτιωσει την κατασταση. μην ψαχνεις αυτην την βλαβη με διαγνωστικα και αηδιες. δεν θα βγαλεις ακρη.
αλλαξε τους πολους και πες μου μετα.
αρχικα δες τα μπουζι.αλλαξε πολλαπλασιαστες κλπ με καποιον αλλο κυλινδρο και σημειωσε τα (να ξερεις δηλ. οτι ο πολλαπλασιαστης πηγε στον δυο,η πιπα στον τρια κλπ.ωστε οταν θα βγαλει σφαλμα στον ταδε κυλινδρο-εκτος του ενα -θα ξερεις τι φταιει)
τσεκαρε την ηλεκτρονικη, αν εχει ειναι πιθανων εκει η αιτια.
Επειδή δεν σκαμπάζω και πολλά από μηχανολογικά, θα τα πηγαίνω βήμα-βήμα.
Μέτρησα την τάση στην μπαταρία, πάνω στους πόλους και μετά τους πόλους και με διάφορα φορτία (αναμμένη μηχανή, air-condition, φώτα, κλπ) αλλά η τάση δεν μεταβαλόταν, ήταν σταθερή.
Τον έναν πόλο (-) τον άλλαξα αλλά τον άλλον (+) δεν τον άλλαξα αφού είναι με κλιπ για να κουμπώνει
και θα ήταν δύσκολο, αλλά τον καθάρισα καλά.
Το επόμενο βήμα είναι να βρω ένα μπουζόκλειδο για να βγάλω τα μπουζί και να τα καθαρίσω, για να δούμε μήπως γίνει κάτι.
Θα σας ενημερώσω
φιλε μου μισες δουλειες κανεις. αλλαξε και τους δυο πολους. το κλιπ που λες δεν το καταλαβαινω. βγαλε μια φωτο και βαλε την εδω. με τον ενα πολο ειδες βελτιωση στο λαμπακι που αναβε? σταματησε, αναβει λιγοτερο συχνα η περισσοτερο συχνα?
Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία.
Θα βγάλω μια φωτογραφία κα θα προσπαθήσω να την ανεβάσω. Όσον αφορά την συχνότητα εμφάνισης του προβλήματος:
α. το να ανβοσβήνει η ένδειξη του κινητήρα και να τρέμει το αμάξι έτσι και αλλιώς δεν το κάνει συχνά (μπορεί μία ή δύο φορές την εβδομάδα αλλά δεν είναι και σίγουρο) από την Δευτέρα δεν το έχει κάνει ακόμα αλλά περιμένω.
β. Η ένδειξη του στροφομέτρου από την τρίτη έχει βγει τελείως off. Δηλαδή τώρα πλέον η ένδειξη του στροφομέτρου είναι κολλημένη στο 0 και δεν αλλάζει με τίποτα. Μάλλον υποθέτω πρόβλημα στον αισθητήρα που μετράει τις στροφές ή στον τρόπο ανάγνωσής του.
γ. Κατά την εκκίνηση βγάζει άσπρο καπνό για μερικά δευτερόλεπτα από την εξάτμιση και επίσης το νιώθεις για λίγο σαν να είναι μπουκωμένο. Μετά φτιάχνει.
ποια υπηρεσία πλήρωσε 1200 ευρώ για δύο δυναμο, ένα μοτερακι γκαζιού, μια κλειδαριά και μερικές καμμενες λάμπες?!?!
Έχουμε ακόμα λεφτά για πέταμα βλέπω ε? Καλά μας κάνουν! Αν σκεφτείς ότι ένα επισκευασμενο δυναμο για σαξο έχει κάπου 75 ευρώ, μια κλειδαριά καινούρια κάπου εκεί (μεταχειρισμενη πιο φθηνά), το μοτερακι να χει εκεί τριγύρω...για τις λάμπες δεν σχολιάζω καν....κάνουν 300 ευρώ το πολύ (και για τα δύο αμάξια!) τα ανταλλακτικά...να πούμε ακόμα κι αλλα τόσα για εργασία?? 600...μέχρι τα 1200 νομίζω έχει μια απόσταση τεράστια...τη διπλάσια! Που ούτε την αξίζουν αμάξια 13 ετών, ούτε έχει η χώρα την οικονομική δυνατότητα να τα πληρώνει!!!! Μπράβο σε αυτούς που τα έδωσαν λοιπόν...μάλλον αν ήταν τα δικά τους αυτοκίνητα έτσι ακριβώς θα έκαναν! Χμμ...όχι δεν νομίζω!!!