κλειστου τυπου ειναι... αλλα οχι ιδιου τυπου...
στα ψυγεια σκεψου πως επειδη η συμπιεση γινεται με "πιστονια" εχει δυσκολη εκκινηση... στα κλιματιστικα οι συμπιεστες εχουν διαφορετικη τοπολογια... rotary, scroll.... ψαξτο λιγο και θα δεις...
Printable View
κλειστου τυπου ειναι... αλλα οχι ιδιου τυπου...
στα ψυγεια σκεψου πως επειδη η συμπιεση γινεται με "πιστονια" εχει δυσκολη εκκινηση... στα κλιματιστικα οι συμπιεστες εχουν διαφορετικη τοπολογια... rotary, scroll.... ψαξτο λιγο και θα δεις...
Η διαφορά στον τρόπο που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής για να εκκινήσει ένα κινητήρα (συμπιεστή)
έχει να κάνει με το αν είναι μονοφασικός ή τριφασικός.
Προφανώς άλλοι συμπιεστές χρειάζονται μεγαλύτερη ροπή για να εκκινήσουν από κάποιους άλλους
και πάντα χρησιμοποιείται κατάλληλος κινητήρας. (από άποψη ισχύος)
Πολλές χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για θέματα κλιματισμού:
http://www.texnikos.gr/heating/heating11.shtml
Το πιο πιθανο να τα εχει παιξει ο πυκνωτης λειτουργειας του συμπιεστη.
ανοιξε την εξωτερικη μοναδα και θα τον δεις μεσα, βγαλτον και πηγενε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικα και παρε εναν καινουριο γυρω στα 5 ευρο εχει.
Πιθανότατα δεν είναι ένας απλός πυκνωτής, καλύτερα να απευθυνθεί σε κατάστημα με ψυκτικά
http://appliancecarestore.com/store/ERPP6.html
Γεια σ φιλε μου, οιστευω πως ειναι η ο πυκνοτης η ο συμπιεστης αφου δεν σ ριχνει αμεσως την ασφαλεια..
το λινκ δεν μου λεει κατι.... επισης το μονο κλιματιστικο που εχω συναντηση να εχει κυκλωμα εκκινησης οπως αυτο που λες ειναι ενας μαντρακας 30χρονων που ο συμπιεστης ειναι παλινδρομικος... σε κλιματιστικα οικιακου τυπου δεν υπαρχει το δευτερο τυλιγμα εκκινησης που λες... ολα ειναι με εναν απλο πυκνωτη...
Ας παρατεθεί έστω και μια φωτώ ή ηλεκτρικό διάγραμμα κλιματιστικού που έχει πυκνωτή εκκινήσεως.
Τα booster δεν περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό εκκινήσεως των κλιματιστικών.
Ότι περιέχει ψυκτικό υγρό δεν εκκινεί οπωσδήποτε όπως τα κλιματιστικά.
Παιδιά προσέξτε μην μπερδεύετε τον πυκνωτή λειτουργίας με τον πυκνωτή εκκίνησης!
Πιο πολύ για τον φίλο GeorgeSindos, αν τελικά είναι ο πυκνωτής το πρόβλημα, μην πάρει εκκινήσεως, γιατί μπουμ!