Flatron 24EB23 - σβήνει μονη της ή αργει να ανάψει. Τη γνώμη σας + προτείνετε service
Καλησπέρα σας
Έχω μια οθόνη LG Flatron 24EB23 εδω και 2 χρονια (η οθόνη είναι πλέον εκτός εγγύησης).
Πριν απο περιπου 1-1,5 μήνα άρχισε να παρουσιάζει συχνά (σχεδον καθημερινά) το εξής:
- συχνά, ενώ παίζει κανονικά, σβήνει μονη της: τότε, για το επόμενο 1 λεπτό, όσες φορές και να πατήσω το power η οθόνη δεν ανάβει (ούτε ανάβει καν το κόκκινο LED). Όμως μετά από το 1 περίπου λεπτό ανάβει μόνη της πάλι, πάντα.
Υπήρξε και μια μέρα που, αυτο (δηλ. το να σβήνει μονη της και να ξανανοίγει μετά απο 1 λεπτό) έγινε 4-5 φορές συνεχόμενα. - συχνά, αν τη σβήσω εγώ (πάντα από το μπροστινό κουμπί Power) και αμέσως μετά δοκιμάσω να την ξανανοίξω, συχνά δεν ανάβει αν δεν περιμένω να περάσει 1 περιπου λεπτό.
Το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι.
Σημειωτέον, αν έχω το air-condition ανοιχτό δεν έχω παρατηρήσει το πρόβλημα.
Άρα προκαλείται λόγω υπερθέρμανσης;; Όμως, δεν έχω κανένα αντίστοιχο θέμα (δηλ. λόγω ζέστης/υπερθέρμανσης) με τις 2 LED τηλεόρασεις (Samsung και Sony) που επίσης έχω στο σπίτι.
Επίσης, τα προηγούμενα δυο καλοκαίρια, δεν είχα κανένα προβλημα με την οθόνη.
Την πήγα λοιπόν πριν λιγες μέρες (όταν ακόμη εντός εγγύησης) στο εξουσιοδοτημενο LG service Μανωλόπουλος:
την κράτησαν 2 μερες, δεν τους συνέβηκε κάποιο απο τα συμπτώματα στο διάστημα αυτό, ούτε διαπίστωσαν αυτοί κάποια βλάβη εσωτερικά.
Αν είχε βλάβη πάντως, όπως μου ειπε ο τεχνικός, απλά θα αλλάζαν ολη τη πλακετα.
Απ'ότι διαβάζω στο internet (και ειδικα στο forum σας),
παρόμοια προβλήματα είναι συχνά στις LG οθόνες,
και οφείλονται ως επι τω πλειστω σε χαλασμένους (ή στα τελευταία τους) πυκνωτές.
Σύντομα η οθόνη φοβάμαι δεν θα ανοίγει καθόλου.
Δυστυχώς δεν είμαι τεχνικός ούτε έχω τις γνώσεις για να επιχειρήσω να αλλάξω πυκνωτές μονος μου (φοβάμαι μην κάνω καμια ζημιά)
Η οθόνη είναι πλέον εκτός εγγύησης, όπως προανέφερα.
Θα ήθελα λοιπόν, σας παρακαλώ:
- τη γνώμη σας για το πρόβλημα,
- αν γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο και οικονομικό service, εξειδικευμένο -αν γίνεται- σε επισκευή οθονών.
(δεν θέλω να την ξαναπάω στο Μανωλόπουλο διότι, ούτε βλαβη διαπίστωσαν,
και κατευθειαν ο τεχνικος τους μου μιλησε για αλλαγή όχι μονο των πυκνωτών, αλλά όλης της πλακέτας και μονον,
πράγμα που νομίζω, και παραπάνω θα μου κοστίσει, και πιθανον να μη λυσει μονιμα το πρόβλημα). - να περιμένω να χαλάσει τελείως για να την πάω σε service, ή να την πάω τώρα;
Ευχαριστώ πολύ