Ηλεκτρική σκούπα Electrolux
Έχουμε μια σκούπα Electrolux (μοντέλο ze2251) που μέχρι τώρα μας έχει βγει αρκετά καλή και σαν απορροφητικότητα αλλά και σαν ευελιξία (μικρό σχετικά μέγεθος).
Πριν από λίγο καιρό, σε ένα απότομο μάζεμα του καλωδίου, σταμάτησε να το μαζεύει. Θεωρώντας ότι ίσως κάπου μέσα να μπλέχτηκε, την άνοιξα αλλά είδα ότι τελικά είχε σπάσει ο μηχανισμός (πιο συγκεκριμένα το πλαστικό που συγκρατούσε το έλασμα "ελατήριο" που κάνει την επαναφορά).
Προσπάθησα να κάνω τις προφανείς επισκευές (σταθεροποίηση του ελάσματος με κάποιο μικρό βιδάκι, κλπ) αλλά λόγω του μικρού πάχους του πλαστικού δεν πιάνει σταθερά με αποτέλεσμα μετά από ένα μάζεμα να φεύγει πάλι.
Την αρχική απόφαση να το κρατήσουμε ως έχει και απλά να μαζεύουμε το καλώδιο μετά το καθάρισμα, αν και την εφαρμόζω εδώ και κάποιο διάστημα, λέω να την εγκαταλείψω αφού και ενοχλητική είναι αλλά και το πλακέ καλώδιο έχει αρχίζει να συστρέφεται και να φθείρεται (κατέληξα έτσι και στο "φιλοσοφικό" συμπέρασμα ότι πολλά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα κι ενίοτε όχι τόσο σημαντικά, αποδεικνύεται ότι τελικά είναι:001_smile:).
Μήπως κάποιος συνφρουμίτης θα μπορούσε να με κατευθύνει που θα μπορούσα να βρω το σχετικό ανταλλακτικό (το "καρούλι" με ή χωρίς καλώδιο);
Σε σχετικό ψαξιματάκι online δεν βρήκα κάτι. Το μόνο που βρήκα ήταν ότι το αντίστοιχο εξάρτημα από άλλη σκούπα (bosch αν θυμάμαι καλά) στοιχίζει 40 ευρώ πράγμα που θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο αν και το δικό μου (αν υπάρχει) στοιχίζει τόσο αφού με τα ίδια χρήματα παίρνεις καινούργια σκούπα και αν βάλεις τα διπλά παίρνεις και μια ψιλοκαλή.
H όποια βοήθεια ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη
Περνώντας από κάποιο μαγαζί με ανταλλακτικά στο κέντρο της Αθήνας (κοντά στο κτήριο του ΟΣΕ) αν και αρχικά μου είπαν "πες μας το μοντέλο να δούμε αν υπάρχει" όταν σήμερα τους κάλεσα για να τους το πω μου είπαν ότι "δεν γίνεται, πρέπει να την φέρεις από δω να δούμε". Ίσως και να είναι η πρέπουσα λύση αλλά δυστυχώς το ωράριό μου δεν επιτρέπει να βρεθώ δύο φορές ακόμη (μία να την πάω και μία να την πάρω) στο κέντρο. Επίσης αυτό θα σήμαινε και το να μείνουμε χωρίς σκούπα για κάποιες μέρες λίγες ή πολλές (ανάλογα με το πρόγραμμα της δουλειάς)