Υπερθέρμανση power factor module
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ενα Sharp 15ετίας το οποίο παρουσιάζει υπερθέρμανση στο power factor module στην εξωτερική μονάδα. Προς το παρόν το κάνει σποραδικά και όταν σταματάει ο εξωτερικός ανεμιστήρας. Μόλις συμβεί το a/c κλείνει.
Ήρθε ο τεχνικός της Sharp και μου είπε οτι το κόστος για αλλαγή είναι 170Ε και φέτος είναι η τελευταία χρονιά που υποστηρίζεται αυτό το μοντέλο. Προφανώς δεν αξίζει να δώσω το 1/2 του κόστους ενος καινούργιου a/c για να επισκευάσω ενα παλιό που δεν θα υποστηρίζεται σε λίγο.
Η λύση που έχω βρεί είναι να βάζω χαμηλότερη θερμοκρασία (συνήθως το έχω 28-29) έτσι ώστε να μην σταματάει ο εξωτερικός ανεμιστήρας. Ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω κάτι για να το επισκευάσω μόνος μου; Έχω το service manual και βλέπω που είναι το συγκεκριμένο ανταλλακτικό. Λέω να το ανοίξω να δω μήπως δεν πατάει καλά η ψύκτρα του ή έχει ξεβιδωθεί απο τις δονήσεις, αλλά δε νομίζω να είναι αυτό. Το ανταλλακτικό έχει 120Ε οπότε δεν αξίζει ούτε να το αλλάξω μόνος μου (άσε που δεν το βρίσκω παρά μόνο σε ενα ρώσικο site). Μήπως μπορεί να επισκευαστεί; Έχει κανεί κανείς κάτι παρόμοιο;