Έχω την εν λόγω τηλεόραση η οποία ναι με λειτουργεί αλλά ανα διαστήματα χάνει την μνήμη των καναλιών.Την έχω επαναφέρει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.Γνωρίζει κανείς που θα μπορούσα να βρω την τελευταία έκδοση του firmware για την εν λόγω συσκευή;
Έχω την εν λόγω τηλεόραση η οποία ναι με λειτουργεί αλλά ανα διαστήματα χάνει την μνήμη των καναλιών.Την έχω επαναφέρει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.Γνωρίζει κανείς που θα μπορούσα να βρω την τελευταία έκδοση του firmware για την εν λόγω συσκευή;
έχει 2 χρόνια εγγύηση, εάν είναι σε εγγύηση τότε σε καλύπτει η εγγύηση επέστρεψε την κατ'ευθείαν στο κατάστημα που την αγόρασες να γίνει αντικατάσταση
Είναι όντως εντός εγγύηση αλλά όταν τηλεφώνησα στο service μου είπαν ότι αν χάνει τα κανάλια περιστασιακά δεν αποτελεί πρόβλημα ακόμα και αν το πάω σε αυτούς.Θα με ενδιέφερε αν υπήρχε κάποια αναβάθμιση στο firmware γιατί όταν δουλεύει δουλεύει κανονικά.Μπορεί όμως να χάσει τις ρυθμίσεις μετά από 4-6 μήνες λειτουργίας και δεν είναι η πρώτη φορά.
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του service . Τι θα πει '' αν χάνει τα κανάλια περιστασιακά δεν υπάρχει πρόβλημα'' ;;;;;:001_huh::blink::confused1:
Αυτό μπορούσε να συμβεί σε τηλεοράσεις CRT , που είχαν μπαταρία για την μνήμη και αν η τηλεόραση δεν λειτουργούσε για αρκετοοοό καιρό ( ή ακόμα και επειδή τα είχε φτύσει η μπαταρία, ή και αν υπήρχε πρόβλημα με το κύκλωμα φόρτισής της), αποφορτίζονταν η μπαταρία και έχανε τα κανάλια από την μνήμη.
Το παραπάνω μπορεί νομίζω να ισχύει ,αν και η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει μπαταρία για την μνήμη ,που το κόβω λίγο χλωμό.
Για κάποιο λόγο, νομίζω, κάνει reset η μνήμη. Μπορεί να είναι θέμα update (firmware), μπορεί όμως να είναι θέμα hardware κ.ο.κ.
Θεωρώ ότι και στις δύο περιπτώσεις ,ειδικά βέβαια και στη περίπτωση που η τηλεόραση είναι εντός εγγύησης , το επίσημο service της εταιρίας είναι υποχρεωμένο να δώσει λύση .
Εκτός αν το πρόβλημα ( να χάνει τα κανάλια από την μνήμη κάποια στιγμή) είναι μέσα στα standars της τηλεόρασης, οπότε σε αυτή την περίπτωση, αυτό θα πρέπει να αναφέρεται / αποδεικνύεται και στα επίσημα χαρτιά ( οδηγίες χρήσης,service manual κ.λ.π. ) της εταιρίας κατασκευής, για το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης ( το οποίο βέβαια, οφείλει να το γνωστοποιεί με κάποιο τρόπο και στον αγοραστή της τηλεόρασης) .
Παρεμπιπτόντως και όλα τα τελευταία χλωμά το κόβω. Η άποψή μου , φιλικά.
Όταν το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται τη στιγμή που πας μια συσκευή στο service ή η βλάβη είναι "μουλωχτή" έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι σε κόβουν ή για παράξενο ή για άτομο σχολαστικό χωρίς λόγο και μετά άντε να βγάλεις άκρη.Η ορθή χρήση της συσκευή δεν προβλέπει να εξαφανίζονται τα κανάλια περιστασιακά άντε όμως να αποδείξεις στον τεχνικό το δίκιο σου.Επαναφέροντας τις εργοστασιακές ρυθμίσεις δουλεύει για κάποιους μήνες για το λόγο αυτό όποιος γνωρίζει αν υπάρχει κάποιο αναβάθμιση στο firmware να απαντήσει.
Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.