Επιστροφή στο Forum : [Indesit] Πλυντήριο ρούχων indesit IWTE71280
Χαιρετώ την παρέα. Το παραπάνω πλυντήριο αφού μπει στο ρεύμα και πατήσω το on ανάβουν οι ενδείξεις στο καντράν, επιλέγει πρόγραμμα και ενώ έπρεπε να αναβοσβηνει το start δεν το κάνει ούτε κλειδώνει η πόρτα. Θεώρησα ότι θα φταίει το ηλεκτρομανταλο , δίνοντας τάση στο 2,3 δεν κλείνει η επαφή του, αλλά το ίδιο συμπεριφέρεται και το καινούριο.
Τί άλλο μπορεί να φταίει;
Ευχαριστώ.
Στάλθηκε από το CPH2603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κυριακίδης
10-07-25, 22:00
Αρχικά δοκίμασες το νέο ηλεκτρομάνταλο με αντιγραφή (βγάλε βάλε τα καλώδια πιστά από το παλιό στο νέο κατά γράμμα ? ) αλλά και τοποθέτησες πλήρως το ηλεκτρομάνταλο στην θέση του έχοντας την πόρτα κλειστή ?
δίνοντας τάση στο 2,3 δεν κλείνει η επαφή του Μπορεί να νομίζεις ότι πρέπει να κλείσει μόνο του το ηλεκτρομάνταλο (σαν να έχεις την εντύπωση όπως συμπεριφέρονται τα ρελέ , αλλά δεν είναι έτσι ) , Το βίντεο παρακάτω στα τελευταία δευτερόλεπτα όπως θα δεις (το κάνει χειροκίνητα προσομοιώνοντας την πόρτα να είναι κλειδωμένη , εννοώ πρώτα μηχανικά και αργότερα ηλεκτρικά με συγκράτηση )
https://www.youtube.com/watch?v=RuWuQ5PG3Io
Σε γενικές γραμμές να βάλεις τα καλώδια πιστά από το παλιό ηλεκτρομάνταλο στο νέο , και να είναι το σωστό ηλεκτρομάνταλο και όχι κάποια παραλλαγή.
Αρχικά δοκίμασες το νέο ηλεκτρομάνταλο με αντιγραφή (βγάλε βάλε τα καλώδια πιστά από το παλιό στο νέο κατά γράμμα ? ) αλλά και τοποθέτησες πλήρως το ηλεκτρομάνταλο στην θέση του έχοντας την πόρτα κλειστή ?
Μπορεί να νομίζεις ότι πρέπει να κλείσει μόνο του το ηλεκτρομάνταλο (σαν να έχεις την εντύπωση όπως συμπεριφέρονται τα ρελέ , αλλά δεν είναι έτσι ) , Το βίντεο παρακάτω στα τελευταία δευτερόλεπτα όπως θα δεις (το κάνει χειροκίνητα προσομοιώνοντας την πόρτα να είναι κλειδωμένη , εννοώ πρώτα μηχανικά και αργότερα ηλεκτρικά με συγκράτηση )
https://www.youtube.com/watch?v=RuWuQ5PG3Io
Σε γενικές γραμμές να βάλεις τα καλώδια πιστά από το παλιό ηλεκτρομάνταλο στο νέο , και να είναι το σωστό ηλεκτρομάνταλο και όχι κάποια παραλλαγή.Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έκανα την δοκιμή στο πάγκο και σύγκρινα το παλιό με το καινούριο επειδή είναι 20κμ μακριά το πλυντήριο . Απλά ρωτάω μήπως φταίει κάτι άλλο αν έχει τύχει σε κάποιον.
Κυριακίδης
10-07-25, 23:02
Προς το παρόν δεν ξέρω αν φταίει κάτι άλλο , άλλωστε η ερώτηση αφορούσε το να διαπιστώσει κανείς αν ένα ηλεκτρομάνταλο είναι οκ ή όχι .
Σου έδωσα οδηγίες να τεστάρεις το παλιό ηλεκτρομάνταλο , και αν το βρεις μη λειτουργικό , τότε δύσκολα να είναι κάτι άλλο , τι πιο απλό
Και επειδή βρήκες και το νέο ηλεκτρομάνταλο "προβληματικό " (με τεστ στον πάγκο ) κάτι που δεν ισχύει , σου έβαλα την λεπτομέρεια του βίντεο στα τελευταία δευτερόλεπτα (δηλαδή είναι ο τρόπος που τεστάρισες και δεν είναι ο σωστός )
Di*Ca_Electronic
11-07-25, 03:59
Μήπως φίλε Αργύρη το πλυντήριό σου ανοίγει από τ΄ επάνω μέρος ;
( https://elektrotanya.com/indesit_iwte71280ecoeu.pdf/download.html ).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Καλημέρα. Ναι άνω φόρτωσης.
Προς το παρόν δεν ξέρω αν φταίει κάτι άλλο , άλλωστε η ερώτηση αφορούσε το να διαπιστώσει κανείς αν ένα ηλεκτρομάνταλο είναι οκ ή όχι .
Σου έδωσα οδηγίες να τεστάρεις το παλιό ηλεκτρομάνταλο , και αν το βρεις μη λειτουργικό , τότε δύσκολα να είναι κάτι άλλο , τι πιο απλό
Και επειδή βρήκες και το νέο ηλεκτρομάνταλο "προβληματικό " (με τεστ στον πάγκο ) κάτι που δεν ισχύει , σου έβαλα την λεπτομέρεια του βίντεο στα τελευταία δευτερόλεπτα (δηλαδή είναι ο τρόπος που τεστάρισες και δεν είναι ο σωστός )Δεν είπα ότι το νέο έχει πρόβλημα, λέω ότι μάλλον και το παλιό είναι καλό και η βλάβη είναι αλλού.
Κυριακίδης
11-07-25, 09:13
Δεν είπα ότι το νέο έχει πρόβλημα, λέω ότι μάλλον και το παλιό είναι καλό και η βλάβη είναι αλλού.
Στο 1ο μήνυμα άλλα έγραψες
Θεώρησα ότι θα φταίει το ηλεκτρομανταλο , δίνοντας τάση στο 2,3 δεν κλείνει η επαφή του, αλλά το ίδιο συμπεριφέρεται και το καινούριο. και αυτό σε θέση ελέγχου (σε πάγκο δοκιμής ) και δεν εξαρτάτε από την κατάσταση στο υπόλοιπο πλυντήριο .
Τέλος πάντων επειδή δεν ξέρω τι περιέχει από εξαρτήματα το μοντέλο , διάβασε και μια άλλη αιτία που είναι ο αισθητήρας θέσης τυμπάνου (αν τυχαίνει να τον περιέχει )
https://www.howtofixit.gr/forum/archive/index.php/t-69402.html
Στην κλειδαρια της πορτας, δες αν ερχεται "ουδέτερος" (αν τροφοδοτηθει το πλυντηριο συμφωνα με το σχεδιο) για να κλειδωσει. Αλλιως ισως χαλασε το triac στην πλακετα.
Αν η κλειδαρια, κλειδωσει, θα παρει "φαση" η ακιδα C και το πλυντηριο ξεκινα το πλυσιμο.
Το σχεδιο απο elektrotanya ειναι χαμηλης αναλυσης και δεν φαινονται οι υπολοιποι αισθητηρες. Δες μηπως βρεις καλυτερο