Επιστροφή στο Forum : Οι περιπετειές μας με θυροτηλεόραση Comelit next
Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχετε όλοι!
Αγοράσαμε ένα διαμέρισμα του οποίου η θυροτηλεόραση είναι η Comelit Next, αυτό το μόνιτορ που φαίνεται εδώ : bhttps://staticpro.comelitgroup.com/storage/2018/01/376/2G32000698.pdf .
Η πολυκατοικία έχει 13 διαμερίσματα. Στα υπόλοιπα λειτουργεί κανονικά.
Το πρόβλημα του θυροτηλεφώνου μας ήταν οτι ενώ δούλευαν οι βασικές λειτουργίες :
- ακουγόταν ο ήχος όταν κάποιος πατούσε το κουμπί απο κάτω
- ακουγόταν η φωνή απο το θυροτηλέφωνο
- είχαμε στοιχειώδες βίντεο
παραταύτα, δεν δούλευε το ξεκλείδωμα - (άνοιγμα) της κεντρικής πόρτας της πολυκατοικίας απο τον διακόπτη. Μετά απο διάφορες απόπειρες να φέρω μάστορα, ή δεν απαντούσαν ή οι ώρες που μπορούσαν αυτοί δεν συνέπιπταν με τις δικές μου, είπα να το σκαλίσω λίγο. Να πω καταρχήν οτι είμαι Πληροφορικός , και οτι η μόνη μου ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά - αναλογικού τύπου ήταν κάτι παλιές κάμερες, οι ηλεκτρικές μου κιθάρες, να αλλάζω κανα ποτενσιόμετρο στον παλιο ενισχυτή μου, τίποτε ιδιαίτερο.
Στην πρώτη προσπάθεια να μετρήσω με πολύμετρο είδα οτι ο διακόπτης του ξεκλειδώματος , έδειξε να δουλεύει, οπότε πίστεψα οτι είναι αλλού το πρόβλημα.
Στην συνέχεια του σκαλίσματος είδα οτι απο το πλακέ βύσμα πίσω απο την εσωτερική μονάδα (comelit next) ένα καλώδιο απο τον τοίχο - ασπρο ήταν εκτός. Παρατήρησα οτι όταν το έβαζα στην θέση του, τοτε προσωρινά λειτουργούσε και το ξεκλείδωμα της κεντρικής εισόδου, άκουδα δηλ το μπζζ μπζζ απο το θυροτηλέφωνο. Αντε να το κουμπωσω και αυτό, ήταν αμέσως δεξιά απο το V(video) / S (sound) pin. Αλλά και πάλι δεν δούλευε πάντα ο διακόπτης ξεκλειδώματος, άντε λέω να φυσήξω λίγο με σπρευ επαφών (δυστυχως τύπου λαδιού) μέσα στον διακόπτη χωρίς αποτέλεσμα. Είχα και την γυναίκα κρατούσε όρθια την μονάδα καθόλην την διάρκεια. Αντε να βγάλω τον διακόπτη να δω τι έχει, τον ξεβιδώνω , βλέπω τον μηχανισμό, φυσάω πάλι λίγο σπρευ, ζουλάω λίγο το έλασμα να κάνει καλή επαφή, και επιτέλους έδειξε να δουλεύει σε κάθε δοκιμή. Εδώ είμαστε λέω στην γυναίκα, όλα κομπλέ. Ξανα μοντάρω την μονάδα, το κεκλείδωμα δούλευε πάντα και αξιόπιστα. Παει η γυναίκα κάτω για το τελικό τεστ ..... και .... δυστυχώς το μόνο που δούλευε μετά τις 2-3 ώρες που έφαγα ήταν το ... ξεκλείδωμα...
- ούτε ακουγόταν ο ήχος όταν πατούσε το κουμπι απο κάτω
- δεν είχαμε βίντεο
- αλλά ακουγόταν η φωνή απο το θυροτηλέφωνο
Σπάω το κεφάλι μου τι μπορεί να πήγε στραβά, ειλικρινά δεν βανδαλίσαμε καθόλου την μονάδα , απλά με προβληματίζει το σπρευ και το γεγονός οτι σε κάποια φάση προσπάθησα να κάνω επαφή στον διακόπτη απο πίσω με ένα κατσαβίδι .. και σαν να ... είδα σπινθήρα .. αλλά δεν μύρισε τίποτε. Σε κάποια φάση επίσης πίσω απο την πλακέτα σαν να βγήκε ελάχιστος καπνός στο σημείο του διακόπτη, έτσι μου φάνηκε.
Απολογούμαι αν έχω κάνει κάποια τρελή πατάτα ή κάτι επικίνδυνο .... Τι μπορώ να κάνω? ίσως κάηκε κάποια ασφάλεια στον μετασχηματιστή?
σπινθηρες και καπνοι ειναι κακα μαντατα
Αν εχουν συμβει τα παραπανω τοτε εχει ζημια στο θυροτηελφωνο οποτε καλο θα ειναι να μιλησεις με την εταιρια να ερθουν να το δουν
σπινθηρες και καπνοι ειναι κακα μαντατα
Αν εχουν συμβει τα παραπανω τοτε εχει ζημια στο θυροτηελφωνο οποτε καλο θα ειναι να μιλησεις με την εταιρια να ερθουν να το δουν
Ευχαριστώ, πρώτη φορά καταπιάστηκα με δαύτα ... μακάρι να είχα πάει βουρ για τον διακόπτη + την ξεκολλημένη επαφή απο πίσω απο το bus ... κρίμα γμτ μου.... οπότε λέτε δεν σώζεται ....
Di*Ca_Electronic
05-01-25, 05:43
Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ, φίλε Παύλο.
Η θυροτηλεόρασή σου είναι ένα παλαιό μοντέλο της COMELIT και δεν υπάρχει σχηματικό γι΄ επισκευή της πλακέτας της στο Διαδίκτυο.
Εν τούτοις πιστεύω ότι δεν δημιούργησες ανεπανόρθωτη βλάβη.
Κατ΄ αρχή έλεγξε αν υπάρχει βύσμα που ενώνει τα καλώδια της γραμμής που έρχεται από τον τοίχο με τη συσκευή ή
αν τα καλώδια είναι βιδωτά σ΄ αυτή, καθόσον για να γίνει η επισκευή της πρέπει να την αποσυνδέσεις από αυτά.
Όπως κι αν είναι συνδεδεμένα τα καλώδια πριν την αποσύνδεση σημείωσε τη θέση τους ή βγάλε τα μία photo.
Στο σημείο της πλακέτας που είδες τον σπινθηρισμό αφού κάνεις ένα καλό καθαρισμό με καθαρό ασετόν ή ισοπροπυλική αλκοόλη,
έλεγξε και με μεγεθυντικό φακό το τυπωμένο κύκλωμα κι εφόσον διαθέτεις πολύμετρο ωμομέτρησε τις smd αντιστάσεις / ασφαλειοαντιστάσεις
που πιθανόν να παρουσιάζουν δ/πή (άπειρη ωμική αντίσταση), όπως και στη θέση μέτρησης διόδων μέτρησε διόδους πιθανόν κατεστρ/νες.
Βέβαια καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο το σπίτι να μένει χωρίς θυροτηλέφωνο για κάποιες ώρες αλλά αυτό είναι απαραίτητο για την επισκευή του.
Αν βρεις κάποιο από τα προαναγραφόμενα εξαρτ/ματα κατεστρ/νο αντικατέστησέ το με ίδιο ταυτόσημης τιμής.
Τώρα αν σου είναι δύσκολο έως αδύνατον να προβείς σ΄ αυτές τις ενέργειες ή δεν διαθέτεις τα κατάλληλα όργανα κι εργαλεία μία καλή λύση
είναι ν΄ επικοιν/σεις με το Service της Αντιπρ/πείας COMELIT στην Ελλάδα που ΄ναι η Telergo Security
Διεύθυνση : Ρούμελης 59, Αργυρούπολη, Τ.Κ: 16451
Τηλέφωνο 1: 210 9968605
Τηλέφωνο 2: 210 9945560
E-mail: info@telergo.gr
για να σου δώσουν μία λύση.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ, φίλε Παύλο.
Η θυροτηλεόρασή σου είναι ένα παλαιό μοντέλο της COMELIT και δεν υπάρχει σχηματικό γι΄ επισκευή της πλακέτας της στο Διαδίκτυο.
Εν τούτοις πιστεύω ότι δεν δημιούργησες ανεπανόρθωτη βλάβη.
Κατ΄ αρχή έλεγξε αν υπάρχει βύσμα που ενώνει τα καλώδια της γραμμής που έρχεται από τον τοίχο με τη συσκευή ή
αν τα καλώδια είναι βιδωτά σ΄ αυτή, καθόσον για να γίνει η επισκευή της πρέπει να την αποσυνδέσεις από αυτά.
Όπως κι αν είναι συνδεδεμένα τα καλώδια πριν την αποσύνδεση σημείωσε τη θέση τους ή βγάλε τα μία photo.
Στο σημείο της πλακέτας που είδες τον σπινθηρισμό αφού κάνεις ένα καλό καθαρισμό με καθαρό ασετόν ή ισοπροπυλική αλκοόλη,
έλεγξε και με μεγεθυντικό φακό το τυπωμένο κύκλωμα κι εφόσον διαθέτεις πολύμετρο ωμομέτρησε τις smd αντιστάσεις / ασφαλειοαντιστάσεις
που πιθανόν να παρουσιάζουν δ/πή (άπειρη ωμική αντίσταση), όπως και στη θέση μέτρησης διόδων μέτρησε διόδους πιθανόν κατεστρ/νες.
Βέβαια καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο το σπίτι να μένει χωρίς θυροτηλέφωνο για κάποιες ώρες αλλά αυτό είναι απαραίτητο για την επισκευή του.
Αν βρεις κάποιο από τα προαναγραφόμενα εξαρτ/ματα κατεστρ/νο αντικατέστησέ το με ίδιο ταυτόσημης τιμής.
Τώρα αν σου είναι δύσκολο έως αδύνατον να προβείς σ΄ αυτές τις ενέργειες ή δεν διαθέτεις τα κατάλληλα όργανα κι εργαλεία μία καλή λύση
είναι ν΄ επικοιν/σεις με το Service της Αντιπρ/πείας COMELIT στην Ελλάδα που ΄ναι η Telergo Security
Διεύθυνση : Ρούμελης 59, Αργυρούπολη, Τ.Κ: 16451
Τηλέφωνο 1: 210 9968605
Τηλέφωνο 2: 210 9945560
E-mail: info@telergo.gr
για να σου δώσουν μία λύση.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Δημήτρη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Ναι είναι με ενιαίο βύσμα, οπότε η συσκευή βγαίνει εύκολα.
Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί η κεντρική ασφάλεια ?
" smd αντιστάσεις " , τι είναι αυτές ? τι σημαίνον τα αρχικά ? φαντάζομαι οι αντιστάσεις πάνω στο τυπωμένο κύκλωμα.
"μέτρησε διόδους πιθανόν κατεστρ/νες" , μπορείς λιγο να εξηγήσεις ?
Di*Ca_Electronic
05-01-25, 17:09
Δεν υπάρχει περίπτωση να ΄χει καεί κάποια ασφάλεια εκτός της συσκευής γιατί γράφεις ότι λειτουργεί το button που ενεργοποιεί το κυπρί
πόρτα εισόδου κι έχεις ήχο στ΄ ακουστικό της μπουτονιέρας, αν έχω καταλάβει σωστά από τα γραφόμενά σου, ενώ δεν έχεις ούτε ήχο ούτε
εικόνα στη θυροτηλεόρασή σου.
SMD είναι οι ψιλές μαύρες αντιστάσεις "επιφανειακής στήριξης" και βρίσκονται πάνω στο τυπωμένο κύκλωμα.
Η τιμή τους αναγράφεται πάνω στο σώμα τους και μερικές απ΄ αυτές με μικρή τιμή της τάξης των 0,1Ω - 10Ω λειτουργούν ως ασφαλειοαντιστάσεις.
Οι δίοδοι που αναγράφω μπορεί να ΄ναι smd (επιφανειακής στήριξης), ή και κανονικές στο πάνω μέρος της πλακέτας, και πρέπει να μετρούν
από 430 mV έως 560 mV στη θέση μέτρησης διόδων του πολυμέτρου σου, σ΄ ορθή πόλωση (κόκκινος ακροδέκτης στην Α της διόδου, μαύρος
ακροδέκτης του πολυμέτρου στην Κ [εκεί που η δίοδος έχεις μία άσπρη γραμμή]).
Σε περίπτωση που μετράς κι από τις δύο πλευρές της διόδου ωμική αντίσταση (στο πολύμετρο ακούγεται ένα σφύριγμα) ή το πολύμετρό σου δεν
δείχνει καμία ένδειξη σημαίνει ότι η δίοδος είναι κατεστρ/νη και χρήζει αντικατ/σης.
Ανέβασε αν θέλεις ευκρινείς φωτογραφίες της επάνω και κάτω όψης της πλακέτας της θυροτηλεόρασής σου για περισσότερες διευκρινίσεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Εισαι φοβερός, απολύτως περιγραφικός και ακριβής! απλά 1000 ευχαριστω , επωμίστηκα κάτι άλλες δουλιές τώρα, ενώ η γυναίκα θέλει άλλη συσκευή πιο μοντέρνα, οπότε θα ασχοληθεί αυτη να βρει συνεργείο, μάστορα κτλ.. αλλά αν ξαναγυρίσει άπρακτη , τότε σίγουρα θα κάνω βημα προς βημα ότι μου είπες. Δεν μένουμε εκει που αγοράσαμε, για εκμίσθωση θα το δώσουμε οπότε μέχρι να βρεθεί μισθωτής πρέπει να το έχω λύσει ! Χολαργό εμείς, Ελληνικό το διαμέρισμα , 15 χλμ-άκια στο νερό ..
Αυτό λες να κάνει : https://vendora.gr/items/qm26np/thirotileorasi-comelit.html?srsltid=AfmBOoof5AKDOWj1Cdl-gpTSFr9hi6JEjo12uXKomKkTP-72UbS8uihs ?
Di*Ca_Electronic
06-01-25, 04:21
Επειδή πρόκειται για μεταχειρισμένο προϊόν θα πρέπει να ΄σαι πολύ προσεκτικός κατά την αγορά καθόσον
δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων (κι ας το γράφουν) πόσο λειτουργικό είναι και πόσο θα σου κρατήσει.
Γράφουν όμως ότι μπορείς να κάνεις επιστροφή του, μ΄ επιστροφή και των χρημάτων αγοράς του φαντάζομαι,
οπότε είναι στο χέρι σου αν θα το δοκιμάσεις.
Εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ και κάθε επιτυχία σ΄ ότι κάνεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Καλημέρα Δημήτρη,
για το συμβατό μοντέλιο απο την εταιρία ήθελαν 250+ οπότε, παρήγγειλα ακριβως το ίδιο μοντέλο μεταχειρισμένο απο ebay. Σήμερα θα το αποσυνδέσω και θα το φέρω σπίτι και θα κάνω όλα όσα μου πρότεινες, ίσως και το φτιάξουμε! Για να δούμε, καλύτερα 2 ή 1 απο κανένα!
Εδω είναι και οι φωτό : https://drive.google.com/drive/folders/19an19IXXt_8auntP5ZFnSzn5EEq0JY1y?usp=drive_link
το βράδυ θα το πάρω σπίτι για μετρήσεις, κτλ, Δημήτρη, όπου μου πεις.
εκει που έριξα σπρέυ απαφών ήταν :
1) μέσα στον διακόπτη button ο οποίος φαίνεται κάτω αριστερά εδω : https://drive.google.com/file/d/1eFFUBqa4pGtu51eUXuRXcJjVlik5MMjw/view?usp=sharing
2) και μέσα στο μεγάλο socket : https://drive.google.com/file/d/1eLPOcwKNOlibxXmrZNswQrIkMD3SJ207/view?usp=sharing
σπινθήρα , καπνό (λίγο) είχα δει πίσω απο τον διακόπτη buton κατω δεξιά εδω : https://drive.google.com/file/d/1eHYpkQ_glYc7chUhpEKw9hP468OQMByn/view?usp=sharing
(https://drive.google.com/file/d/1eHYpkQ_glYc7chUhpEKw9hP468OQMByn/view?usp=sharing)
edit : τον σπινθήρα τον κάνει κάθε φορά όταν πατάω το μπουτον ξεκλειδώματος , και δουλεύει ... το άλλο δνε δουλεύει η κλήση απο κάτω , ούτε βίντεο.
Δημήτρη είναι άπειρες οι αντιστασούλες, που να επικεντρωθώ? ότι δίοδο μέτρησα φάνηκε να ειναι εκεί που μου είπες στα ~ 550. Ισως να πήγαινα πιο στοχευμένα. Οταν ο επισκέπτης χτυπάει το κουδούνι απο κάτω, πιό σήμα πρέπει να γίνει ενεργό? Να το πιάσω απο την πηγή του το θέμα.
Επίσης δεν ξέρω (επειδή δεν έχουμε στο σπιτι μας το κανονικό θυροτηλεόραση, αλλά απλό θηροτηλέφωνο), πως ακριβώς θα έπρεπε να δουλεύει το βίντεο, μπορείς να διαφωτίσεις λίγο? Το βίντεο ενεργοποιείται απο κάτω? απο πάνω με το που πατάω το κουμπί στο τηλέφωνο? Επίσης στην πλακέτα που είναι το ηχειάκι του κουδουνιού (όταν ο άλλος χτυπάει απο κάτω?)
Di*Ca_Electronic
08-01-25, 23:29
Κατ΄ αρχή στις photo που παραθέτεις δεν φαίνονται εξαρτ/ματα επιφ/κής στήριξης.
Όλα τ΄ εξαρτ/τα είναι κανονικά.
Οι αντιστάσεις φυσικά και δεν είναι άπειρες αλλά συγκεκριμένες κι όλες πρέπει να μετρηθούν αφού αποκολληθεί τ΄ ένα άκρο τους από το PCB.
Η τιμή που θα διαβάζει το πολύμετρο θα πρέπει να ΄ναι ταυτόσημη μ΄ εκείνη που μεταφράζεται από τον συνδοιασμό των χρωμάτων που υπάρχει
στο σώμα τους.
Δίοδοι / zener είναι όλες όσες έχουν την ένδειξη βDβ αναγραφόμενη στη πλακέτα και καλό είναι για μία σωστή τους μέτρηση να ΄χει αποκολληθεί
τ΄ ένα τους άκρο απ΄ αυτή.
Εκείνο που φαίνεται αρχικά είναι ότι τ΄ άκρο του χαλκοδιαδρόμου που εκκινεί από το σημείο SD, ( 4η photo που παραθέτεις από το link :
https://drive.google.com/drive/folders/19an19IXXt_8auntP5ZFnSzn5EEq0JY1y?usp=drive_link ) , είναι αποκολλημένο και πρέπει να το περάσεις
με κόλληση.
Επίσης έλεγξε αν υπάρχουν κι άλλες ψυχρές κολλήσεις.
Ο connector που έριξες spray έχει πιάσει άλατα από υγρασία και θέλουν ξύσιμο με ψιλό ίσιο κατσαβίδι όλες οι επαφές του, αφού αποσυνδεθούν
ένα ένα τα καλώδια κι επανασυνδεθούν μετά το καθάρισμα.
Οι ηλεκτρ/κοί πυκνωτές για να μετρηθούν χρειάζεται καπασιτόμετρο κι ESR meter.
Χαρακτηρίζονται με το γράμμα "C" και για να μετρηθούν πρέπει ν΄ αποκολληθούν από την πλακέτα.
Επειδή είναι πολυχρονισμένοι ακόμα κι αν δεν διαθέτεις τα προαναφερθέντα όργανα καλό είναι ν΄ αλλαχθούν καθόσον θα ΄χουν χάσει χωρ/τα και
θα ΄χει μεταβληθεί τ΄ ESR τους.
Ακόμα πρέπει ν΄ ελεγχθούν τα TRN΄s, ωμικά τα νήματα της οθόνης ακόμα κι ο Μ/Τ Υ.Τ.
Τώρα το ποια καλώδια φέρουν τ΄ ηχητικό σήμα και ποια το σήμα video, όταν δεν υπάρχει τ΄ αντίστοιχο σχηματικό, μπορείς να τ΄ αντιστοιχίσεις
με τις ενδείξεις που φαίνονται πάλι στην 4η photo του πρώτου σου link κάτω από το button : V S +out AC + - LA LK S 2 3 4 P1 .
Διευκρινιστικά το σήμα video έρχεται με το χοντρό γκρί ομοαξονικό καλώδιο και φυσικά ενεργοποιείται από την μπουτονιέρα της εισόδου της
πολ/κίας όπου βρίσκεται η κάμερα.
Υπάρχει όμως και button στη συσκευή της θυροτηλεόρασης που πατώντας το "βλέπεις" στην οθόνη της, την είσοδο, εφόσον βέβαια αυτή είναι συνδεδεμένη με μπουτονιέρα εισόδου που φέρει κάμερα.
Πέρασε σίγουρα όλες τις ψυχρές κολλήσεις και καθάρισε σωστά τον connector σύνδεσης με τον αντίστοιχο που φέρνει τα καλώδια
από τον τοίχο, στον χώρο που η θυροτηλεόραση λειτουργούσε, κι έχω την εντύπωση ότι και χωρίς καμία αντικατ/ση εξαρτ/τος αυτή
θ΄ ενεργοποιηθεί και πάλι και θα λειτουργήσει κανονικά.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Ευχαριστώ Δημήτρη,
όντως έκανα πριν φυγω πολλά απο αυτά που πρότεινες, αλλά και πάλι δεν παίρνω κλήση απο κάτω.
Η SD (όπως και τα υπόλοιπα γειτονικά pins, R, C, P4, P3 , P2, etc) απο πίσω δεν συνδέεται με τίποτε αφενός, αφετέρου ο συνδεση με την υπόλοιπη κόληση είναι ΟΚ, έχει αγωγιμότητα, οπ χαλκός είναι κολημένος στην πλακέτα, σου στέλνω και φωτο αμα θες.
Απο όσο έψαξα στο νετ, το σήμα που πυροδοτεί την κλήση απο κάτω απο την είσοδο ειναι μάλλον το S. Αλλά δεν ξέρω μια ποιά γείωση να το τεστάρω και τι ηλεκτρική συμπεριφορά να περιμένω.
Απο τον τοίχο αρχικά ερχόταν ένα γυμνωμένο καλώδιο το οποίο δεν πήγαινε πουθενά, το συνέδεσα στην μόνη διαθέσιμη τρύπα το +out (πιστεύοντας λανθασμένα οτι αυτό έφταιγε για το ότι δεν άνοιγε κάτω η πόρτα). Αυτό τι δουλιά να κάνει άραγε (+out) ?
Θα το αποσυνδέσω , θα ξαναξύσω και να δω .
update : τελικά το switch (button) ξεκελειδώματος ήταν 100% θέμα κόλησης, απλά είχαν ξεκολήσει τα σημεία κόλησης και "έπαιζαν" τα πινακια του switch. Αρα δεν έφταιγε ούτε το switch ούτε τπτ άλλο. Αυριο θα καθαρίσω τις επαφές και θα ξαναδοκιμάσω. Λές δηλ οτι μόνο με το κουμπί του τηλεφώνου θα έπρεπε τελικά να πάρω σήμα βίντεο ε?
Καλημέρα, επιπλέον στοιχεία :
- στο βύσμα απο την πλευρά του τοίχου, το AC είναι βραχυκυκλωμένο με το S
- οταν πατάω το κουμπί ξεκλειδώματος, τότε παίρνω αγωγιμότητα μεταξύ 4 και P1
- οταν πατάω το κουμπί ξεκλειδώματος, το ξεκλείδωμα δουλεύει κανονικά κάτω στην πόρτα εξόδου
- απο κάτω έχω ήχο κανονικά, ακούω μέχρι και το ξεκλείδωμα της κεντρικής εισόδου
- δεν λαμβάνω κλήση απο την κεντρική πόρτα και δεν έχω βίντεο
- έχω ξύσει και ξανα βιδώσει όλα τα καλώδια που έρχονται απο τον τοίχο. χμμμ ίσως είναι χαλαρά μέσα τα θηλυκά σε στο βύσμα του τοίχου με αποτέλεσμα να μην έχω καλή επαφή κάπου ?
σίγουρα πρέπει να έρθει άνθρωπος να δει ... εγω κάπου το τερμάτισα ...
Ελπιζω να μην μετρησες την αγωγιμότητα ε το πολυμετρο χωρις να εχεις κοψει το ρευμα του θυροτηλεφωνου...
Ελπιζω να μην μετρησες την αγωγιμότητα ε το πολυμετρο χωρις να εχεις κοψει το ρευμα του θυροτηλεφωνου...
Νομίζω το έκανα στην αρχή , μεταξύ των 2 pins του switch. Πως μπορεί να έχει επηρεάσει κάμερα και κλήση απο κάτω ?
Επίσης όλοι οι υπόλοιποι έχουν κανονικά θυροτηλεόραση, αρα δεν έπεσε κάποια κεντρική ασφάλεια.
χμμμ παίζει να έκαψα τον δικό μου μετασχηματιστή ?
οπότε δουλεύει το ξεκλείδωμα , και το μικροφωνο , ακουστικό
αλλά όχι η κλήση απο κάτω και το βίντεο ????
χμμμμμ
Κατα την άποψη σας, εδώ : https://drive.google.com/file/d/1eLPOcwKNOlibxXmrZNswQrIkMD3SJ207/view?usp=sharing που θα έπρεπε να λάβω εναλλασσόμενο ρεύμα 12v? μεταξύ ποιών pins? αρχικά το +out ήταν εκτός, και το βίντεο δούλευε.
Από όσο ξέρω σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις θυροτηλεφώνων/θυροτηλεοράσεων δεν έχει κάποια διαφορά στην συνδεσμολογία και τύπο συσκευής το ένα διαμέρισμα από το άλλο.
Άρα έχεις άλλα 12 διαμερίσματα που από ότι έχει αναφερθεί ποιό πάνω όλα λειτουργούν όπως πρέπει.
Ξεκουμπώνεις από την φίσα την δικιά σου θυροτηλεόραση, την παίρνεις και την ανταλλάσσεις προσωρινά με κάποια άλλου διαμερίσματος και βλέποντας αν το πρόβλημα πάει στο άλλο διαμέρισμα και διορθωθεί στο δικό σου, τουλάχιστον ξέρεις ότι το πρόβλημα είναι στην συσκευή ή εκτός αυτής.
Από όσο ξέρω σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις θυροτηλεφώνων/θυροτηλεοράσεων δεν έχει κάποια διαφορά στην συνδεσμολογία και τύπο συσκευής το ένα διαμέρισμα από το άλλο.
Άρα έχεις άλλα 12 διαμερίσματα που από ότι έχει αναφερθεί ποιό πάνω όλα λειτουργούν όπως πρέπει.
Ξεκουμπώνεις από την φίσα την δικιά σου θυροτηλεόραση, την παίρνεις και την ανταλλάσσεις προσωρινά με κάποια άλλου διαμερίσματος και βλέποντας αν το πρόβλημα πάει στο άλλο διαμέρισμα και διορθωθεί στο δικό σου, τουλάχιστον ξέρεις ότι το πρόβλημα είναι στην συσκευή ή εκτός αυτής.
ωραίος, αν και δεν έχω τόσες γνωριμίες ακόμα μέσα στην πολυκατοικία :(
Καθότι βλεπω οτι δεν εχεις ουτε τις βασικες γνωσεις φυσικης/ηλεκτρονικων αλλα ουτε και μετρησεων, προτεινω να φωναξεις καποιον τεχνικό ή να δωσεις καπου την πλακετα για ελεγχο/επισκευη. Ειναι συνθετη και ευαισθητη πλακετα. Μην παρεις πλακετα αλλουνου για να μην καταληξεις με δυο χαλασμενα.
Καθότι βλεπω οτι δεν εχεις ουτε τις βασικες γνωσεις φυσικης/ηλεκτρονικων αλλα ουτε και μετρησεων, προτεινω να φωναξεις καποιον τεχνικό ή να δωσεις καπου την πλακετα για ελεγχο/επισκευη. Ειναι συνθετη και ευαισθητη πλακετα. Μην παρεις πλακετα αλλουνου για να μην καταληξεις με δυο χαλασμενα.
ναι, ήμουν ανίκανος να περάσω στην σιβιτανίδιο ή στο δικό σου το ΙΕΚ , για αυτό πέρασα επιστημης υπολογιστών στο Ηράκλειο με 1825 μόρια εν έτει 1986 (φυσική 19), και έκανα μάστερ με τον άνθρωπο που σχεδίασε τον RISC 2 επεξεργαστή, επειδή δεν έχω βασικές γνώσεις φυσικής ... απο "φυσική" CMOS.. σορυ φίλος ... τεχνολογία του ΒΠΠ δεν μάθαμε ...
Το να ξέρεις οτι 1 και 1 κάνει 10, είναι άσχετο αν ξέρεις φυσική και ηλεκτρονικά. Δεν προσπάθησα να σε προσβάλω, αλλά να σε προστατέψω από το να χειροτερέψεις τις βλάβες στην πλακέτα και στο πολύμετρο σου που πήγες να κάψεις. Η πλακέτα αυτή είναι δύσκολη για ξεκίνημα στα ηλεκτρονικά. Η φυσική λυκείου Α δέσμης ελάχιστα περιλάμβανε ηλεκτρισμό και καθόλου ημιαγωγά εξαρτήματα.
καλημέρα , καμιά ιδέα εδώ για το πού είναι το ρεύμα ? https://drive.google.com/file/d/1eLPOcwKNOlibxXmrZNswQrIkMD3SJ207/view να αρχίσω να κοιτάω και προς τροφοδοτικό μεριά. μιας και κάθε διαμέρισμα φαίνεται να έχει το δικό του μπας και ..
Di*Ca_Electronic
10-01-25, 18:49
Μεταξύ των άκρων "+" και "-" βάζοντας τους κόκκινο μαύρο ακροδέκτη του πολυμέτρου σου και ρυθμίζοντας το πρώτα στα 200V A.C. μέτρησε
τάση.
Ίσως να μπορείς να πάρεις μέτρηση και στα 200V D.C.
Στ΄ άκρα "V" και "S" έρχεται το σήμα video.
Στ΄ άλλα άκρα "2" , "3" , "4" και "IN" έρχεται κι οδεύει προς τα buttons της εισόδου τ΄ ακουστικό σήμα κι η εντολή ανοίγματος της πόρτας οπότε
δεν γνωρίζω αν μπορείς να μετρήσεις τάσεις μεταξύ των καλωδίων αυτών ανά δύο μετρούμενα.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Μεταξύ των άκρων "+" και "-" βάζοντας τους κόκκινο μαύρο ακροδέκτη του πολυμέτρου σου και ρυθμίζοντας το πρώτα στα 200V A.C. μέτρησε
τάση.
Ίσως να μπορείς να πάρεις μέτρηση και στα 200V D.C.
Στ΄ άκρα "V" και "S" έρχεται το σήμα video.
Στ΄ άλλα άκρα "2" , "3" , "4" και "IN" έρχεται κι οδεύει προς τα buttons της εισόδου τ΄ ακουστικό σήμα κι η εντολή ανοίγματος της πόρτας οπότε
δεν γνωρίζω αν μπορείς να μετρήσεις τάσεις μεταξύ των καλωδίων αυτών ανά δύο μετρούμενα.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Δημήτρη, αυτό που καταλαβα εμπειρικά ειναι οτι κλεινοντας (συνδέοντας) το κύκλωμα μεταξύ 4 και P1 (τερμα κάτω δεξιά εδώ : https://drive.google.com/file/d/1eLPOcwKNOlibxXmrZNswQrIkMD3SJ207/view?usp=sharing ) ανοίγει η κεντρική είσοδος, οπότε αυτό ήταν οκ το έφτιαξα μόνος μου.
Τώρα αυτό που έκανε ο ηλεκτρολόγος που ήρθε (Ιωσήφ Βολέλης - ΑΨΟΓΟΣ) ήταν να συνδέσει το ασπρο καλώδιο στο γεφύρωμα AC<->S . Δεν μου έκοψε/δεν μου πήγε στο μυαλό οτι S είναι το Signal. Αν το είχα σκεφτεί θα είχα γλυτώσει την καθυστέρηση , αλλά έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και εσένα αλλά και τον Ιωσήφ!
Ολα καλά!