Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Haier Series 7 - Επαναλαμβανει το ιδιο προγραμμα
Καλησπέρα έχω ένα στεγνωτήριο-πλυντηριο της Haier (HWD80-B14979) ενω ολοκληρώνει τα προγράμματα κανονικά αν δεν είμαι εκεί να το κλείσω ή να ανοιξω την πορτα επαναλαμβάνει το συνεχώς το πρόγραμμα που έχω επιλέξει με αποτέλεσματα να μην μπορώ να το χρησιμοποιήσω αν δεν είμια σπίτι. έχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να είναι; Πάω για πλακέτα; Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.
Ξεκιναει απο την αρχη ή απλα περιοδικα κανει περιστροφες;
Το κουμπι start μηπως ειναι ταλαιπωρημενο;
Ξεκιναει απο την αρχη ή απλα περιοδικα κανει περιστροφες;
Το κουμπι start μηπως ειναι ταλαιπωρημενο;
Καλημέρα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται κανονικά και μετά απο 45" με 1 λεπτό ξεκινάει πάλι το ίδιο. Το πλυντήριο είναι touch και πρακτικά καινούργιο δεν έχει ταλαιπωρηθεί το κουμπί εκκίνησης καθόλου.
Κυριακίδης
23-03-24, 19:40
Αυτά τώρα είναι κουμπιά ?
https://www.espares.ie/product/es1948990/button-board
Περίμενε απόψεις πως μπορεί να ελεγχθεί αν έχει κολλήσει κάποια εντολή (απλά ωμικά? άλλο ?)
Και αν είσαι από τους περπατημένους προσπάθησε να καταλάβεις γιατί η κλειδαριά έχει 2 ξεχωριστά (μαύρα εξαρτήματα )
https://www.espares.ie/product/es1948976/washing-machine-door-lock
Και τα 2 αυτά εξαρτήματα (της κλειδαριάς πόρτας ), δέχονται ξεχωριστά καλώδια ?
Di*Ca_Electronic
24-03-24, 05:20
Το μόνο που μπορώ να πω φίλε Παναγιώτη είναι αν πράγμα το καλώδιο συνδεσμολογίας των buttons στη
πλακέτα είναι flexible, όπως δείχνει ο φίλος Πέτρος στο 1ο link, κι είναι εμφανές καλό είναι ν΄ ελεγχθεί αν
κουμπώνει κανονικά στον connector και με μεγεθυντικό φακό αν κάποιος από τους χαλκοδιαδρόμους είναι
χαραγμένος / κομμένος.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Di*Ca_Electronic
24-03-24, 05:51
Να διορθωθεί η 11η λέξη του παραπάνω post μου #6 με τη λέξη «πράγματι»
αντί της λέξης «πράγμα».
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Κυριακίδης
24-03-24, 09:58
Να διορθωθεί η 11η λέξη του παραπάνω post μου #6 με τη λέξη «πράγματι»
αντί της λέξης «πράγμα».
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Από την δική σου οθόνη και στο συγκεκριμένο μήνυμα στο #5 πάτα "επεξεργασία μηνύματος " και δοκίμασε να το διορθώσεις
και με μεγεθυντικό φακό αν κάποιος από τους χαλκοδιαδρόμους είναι
χαραγμένος / κομμένος. Γιατί κομμένος ? μήπως αντίθετα βραχυκυκλωμένος και δίνει συνεχώς εντολή έναρξης .
Di*Ca_Electronic
25-03-24, 03:23
Πέτρο,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την σημερινή Θρησκευτική κι Εθνική εορτή.
Γράφω «κομμένος» γιατί πρώτον σε κάθε σημείο της διαδρομής τους και στον connector οι
χαλκοδιάδορμοι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να βραχυκυκλώσουν (πλην της περιπτώσεως
που από ανεβασμένη θερμοκρασία έχει λιώσει το πλαστικό περίβλημά τους), οπότε το τυχόν
δημιουργούμενο βραχυκύκλωμα θα βρίσκεται κάτω από το button επαφής, και δεύτερον
μία διακοπή χαλκοδιαδρόμου που οδηγείται σ΄ ολοκληρωμένο κύκλωμα επεξεργαστή ή σε relay της
πλακέτας δεν δίνει τη σωστή σειρά εντολών (κι εν κατακλείδι της τελικής δ/πής της λειτουργίας πλύσης)
οπότε αυτή επαναλαμβάνεται.
Ελπίζω ο νηματοθέτης να μπορέσει ν΄ εντοπίσει τη βλάβη.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Di*Ca_Electronic
26-03-24, 19:47
Και συνοψίζοντας φίλε Παναγιώτη, επειδή είμαι κι εγώ παθών από τον συγκεκριμένο
όμιλο εταιρειών που ανήκει η HAIER, (CANDY / HOOVER), με κατά καιρούς εμφανιζόμενο
πρόβλημα όμοιο με το δικό σου, θα σου έλεγα ότι ο καλλίτερος τρόπος πλύσεων, όχι μόνο
στη συγκεκριμένη μάρκα πλυντηρίων / στεγνωτηρίων αλλά σ΄ όλες ανεξαιρέτως, είναι
να παρευρίσκεσαι στο χώρο λειτουργίας τους κατά το τέλος του προγραμματισμού των
ενεργειών τους καθόσον, ποτέ δεν είσαι σίγουρος μ΄ ένα προγραμματισμό μετά από 3, 4 , .... 8
ώρες έναρξης λειτουργίας κι ενεργοποίησης ενός προγρ/τος ALL IN ONE π.χ. διάρκειας 59΄,
αν θα λήξει σωστά και δεν θα συμβούν επαναλήψεις.
Οι microprocessors που χρησιμοποιούνται σ΄ αυτές τις φθηνές σχετικά για τους καταναλωτές
συσκευές δεν είναι καθόλου αξιόπιστοι, μ΄ αποτέλεσμα να δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα.
Δυστυχώς μάλλον το πρόβλημα θα παραμείνει ακόμα και με πιθανή αντικατάσταση της συσκευής
(αν είναι εντός εγγύησης) αλλά για να μην είμαι μάντης κακών, θα σου έλεγα να κάνεις μία
προσπάθεια ν΄ επικοινωνήσεις με την εταιρεία κατασκευής του πλυντηρίου / στεγνωτηρίου ή ακόμα
και με το κατ/μα που αγόρασες τη συσκευή, ν΄ αναφέρεις το πρόβλημα κι ότι μέλλει γενέσθαι.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Κυριακίδης
26-03-24, 21:29
θα σου έλεγα ότι ο καλλίτερος τρόπος πλύσεων, όχι μόνο
στη συγκεκριμένη μάρκα πλυντηρίων / στεγνωτηρίων αλλά σ΄ όλες ανεξαιρέτως, είναι
να παρευρίσκεσαι στο χώρο λειτουργίας τους κατά το τέλος του προγραμματισμού
Δηλαδή κάπως έτσι το μέλλον
49832
Αν υποθέσουμε ότι έχει δυνατότητα χρονοκαθυστέρησης έναρξης πλύσης / στεγνώματος , θα κάνει τα ίδια ? (μπας και εκεί λειτουργήσει σωστά , έτσι κι αλλιώς οι ηλεκτρονικοί προγραμματισμοί είναι ότι νάναι )
Di*Ca_Electronic
27-03-24, 04:00
Κυρίως στον προγραμματισμό πλύσης μετά από ορισμένες ώρες που οι νοικοκυρές χρησιμοποιούν για
να πετύχουν τ΄ οικονομικό νυκτερινό ρεύμα (ο Θεός να το κάνει οικονομικό βέβαια), αναφέρομαι φίλε
Πέτρο στο post μου #10.
Όσο για τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούν Κινέζοι, Ινδοί, Μαλαισιανοί και λοιποί Ασιάτες όλοι σηκώνουμε
τα χέρια ψηλά (δεν γνωρίζω καν τι λαμβάνουν ως αμοιβή οι σχεδιαστές τους).
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ να ΄χουμε και μη χειρότερα.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Di*Ca_Electronic
06-04-24, 00:03
Μία ακόμα παρατήρηση για τον φίλο Πάνο :
είναι σίγουρο ότι το πρόγραμμα εκκινεί από την αρχή, ή απλώς αναγράφεται στο DISPLAY του πλυντηρίου
τ΄ αρχικά προγραμματισμένο πρόγραμμα (π.χ. " ALL IN ONE 059 min ") ;
Γιατί με το τέλος του προγράμματος και μετά τη παρέλευση 3΄ εμφανίζεται, φυσιολογικά, από αυτούς του
τύπου προγραμματιστές η ένδειξη END και μετά από 45" , εφόσον δεν γυρίσει ο χρήστης τον περιστρεφόμενο
δ/πτη που θέτει τα διάφορα προγράμματα, εμφανίζεται στο DISPLAY το πρωταρχικά τοποθετημένο πρόγραμμα
πλύσης.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης