Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] LG55UF8007 t-con?

G.POL
18-02-24, 20:34
Καλησπερα.
Εχω ενα προβλημα με την συγκεκριμενη τηλεοραση.
Εδω και λιγες μερες μου εμφανιζονται στο κατω μερος της οθονης οριζοντιες λευκες γραμμες.
Καθε 3 δευτερολεπτα "ερχονται και φευγουν"
Να υποθεσω οτι προκειται για t-con?
Ευχαριστω.:001_smile:

https://www.youtube.com/watch?v=CX7bLpFgy9U

kstigas
19-02-24, 00:51
Κατα 99℅ έχεις πρόβλημα με το panel πιθανών αντιστάσεις εσωτερικά μέσα στο γιαλί μεταξύ των σημάτων voffe, ckv1, ckv2, κτλπ. Πιθανών να μπορείς να δώσεις λύση με λίγο ζελοταιπ στο κατάλληλο flexμεταξύ tcon και panel ή με short killer στα κατάλληλα σημεία επάνω στο panel.

G.POL
19-02-24, 12:37
Κατα 99β„… έχεις πρόβλημα με το panel πιθανών αντιστάσεις εσωτερικά μέσα στο γιαλί μεταξύ των σημάτων voffe, ckv1, ckv2, κτλπ. Πιθανών να μπορείς να δώσεις λύση με λίγο ζελοταιπ στο κατάλληλο flexμεταξύ tcon και panel ή με short killer στα κατάλληλα σημεία επάνω στο panel.

Μου κανει εντυπωση ομως που επανερχεται και ξαναχαλαει καθε 3 sec.
μηπως και το 1% να ειναι T-CON
αυτο με το ζελοτειπ,ειδα σε βιντεακια αλλα εχω μπερδευτει,ποσα πιν θα μονωσω και ποια απο τις 2 ταινιες θα πειραξω?

kstigas
19-02-24, 20:39
Πρέπει αρχικά να δεις πια απο τις δυο πλευρές σου προκαλεί το πρόβλημα, η δεξια ή αριστερή ξεκουμπόνοντας το αντίστοιχο flex, αφού βρείς την πλευρά με το πρόβλημα θα πρέπει να εντοπίσεις σε πια pins πάνε αυτά τα control σήματα τα οποία είναι κοινά και για την αριστερή αλλα και για την δεξιά πλευρά και με ενα μικρο νυστεράκι να κόψεις ενα κοματάκι ζελοταιπ 3-4 mm και να δοκιμάζεις να απομονώνεις καποια απο αυτα τα σήματα μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Μπορείς και ωμικά να το βρείς αλλά θα ταλαιπωρηθείς παρα πολύ και θές ακροδέκτες πολύ λεπτούς για να βρείς το πρόβλημα, μπορεί επίσης να έχεις και διαροή σε κάποιο πυκνωτάκι mlcc επάνω στα cof του panel. Εγώ θα προσπαθούσα με το ζελοταιπ.

G.POL
19-02-24, 22:30
Ok.θα το προσπαθήσω,και θα τα ξαναπούμε όταν θα έχω νέα.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια

G.POL
05-03-24, 22:10
Καλησπέρα.
Λοιπόν έχω ευχάριστα νέα.
Χρησιμοποίησα την μέθοδο του σελοτειπ,και με λίγη προσπάθεια πήγαν όλα καλά.
Πόσο θα κρατήσει,θα δείξει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας.
49816