Επιστροφή στο Forum : [Οθόνη HP] HP e243i (Μόνο backlight - όχι εικόνα)
thabibikas
12-02-24, 20:11
Καλησπέρα στην ομάδα,
Μιας και οι γνώσεις μου στα ηλεκτρονικά ειναι σε χαμηλό επίπεδο, όλο με κάτι πάω να μπλεξω.
Αυτη την φορά έχω μια οθόνη Monitor της HP e243i.
Στην συγκεκριμένη έχω μόνο backlight φωτισμό. Δεν έχω καθόλου είκονα.
Με τι θα μπορούσα να ξεκινήσω να μετράω?
Τ con ή panel board?
Στο πάνελ board μετράω VCC 5v.
To tcon board ειναι το 4H.3MN01.A01
δεν βρισκω Manual Πουθενα.
Το Panel board ειναι αυτο της φωτογραφίας
Παραθέτω και κάποιες φωτογραφίες μήπως μπορέστε να με βοήθησετε!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Di*Ca_Electronic
13-02-24, 07:28
Δηλαδή φίλε Θάνο,
δεν βλέπεις εικόνα ούτε σε σύνδεση VGA (σύνδεση με PC / LAPTOP) ούτε στον HDMI connector, αλλά έχεις
μόνον οπίσθιο φωτισμό δηλ. φωτίζει η οθόνη σου;
Menu μπορείς να λάβεις από τα buttons στο Front panel OSD ή ούτε σ΄ αυτή τη περίπτωση λαμβάνεις εικόνα.
Πιθανό πρόβλημα στο scaller IC ή στον processor.
Ανέφερε αν θέλεις τον τύπο της Main Board, (βρίσκεται στ΄ επάνω ή το κάτω τμήμα της πλακέτας).
Πιθανότητα και να χρειάζεται αναβ/ση λογισμικού.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
thabibikas
13-02-24, 11:36
Καλημέρα Δημήτρη,
Ο τυπος της πλακέτας tcon board ειναι το 4H.3MN01.A01, είναι το μπλε στις συνημμενες φωτογραφίες.
Δεν έχω εικόνα από τίποτα, ούτε από VGA,HDMI,DP, αλλά ούτε από τα πλήκτρα του μένου.
Δεν γνωρίζω πως μπορεί να γίνει αναβάθμιση λογισμικου.
Ευχαριστω για την άμεση απαντηση
Di*Ca_Electronic
13-02-24, 19:03
Θάνο,
εγώ ανέφερα ν΄ αναφέρεις τον τύπο της Main Board (φέρει όλους τους connectors και τ΄ IC΄s
του microprocessor & του scaller) όπως και τον τύπο του παλμοτροφ/κού (PSU).
Η αναβ/ση λογ/κού γίνεται με programmer στην αποκολλημένη spi flash memory.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
thabibikas
18-02-24, 23:24
Θάνο,
εγώ ανέφερα ν΄ αναφέρεις τον τύπο της Main Board (φέρει όλους τους connectors και τ΄ IC΄s
του microprocessor & του scaller) όπως και τον τύπο του παλμοτροφ/κού (PSU).
Η αναβ/ση λογ/κού γίνεται με programmer στην αποκολλημένη spi flash memory.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Καλησπέρα σας,
Το main board είναι το: 4h.3mn02.a00
https://moretvparts.com/cdn/shop/products/HP_E243_P_T2499.jpg?v=1566936208
Τελικά δεν έχω backlight, ανάβουν μόνο τα LED της οθόνης συνεπώς η οθόνη φωτίζει μάυρη.
Θάνο,
εγώ ανέφερα ν΄ αναφέρεις τον τύπο της Main Board
"4H.3MN01.A01, είναι το μπλε στις συνημμενες φωτογραφίες"
χαρά στην υπομονη σου...
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
thabibikas
19-02-24, 11:44
"4H.3MN01.A01, είναι το μπλε στις συνημμενες φωτογραφίες"
χαρά στην υπομονη σου...
Καλημέρα Mike,
Ναι το tcon είναι το 4H.3MN01.A01
Και το psu main board ειναι το 4h.3mn02.a00
Εχεις ξανασχολήθει; Να μην μπλεξω?
Εχω βρει το tcon 33ε στο aliexpress, αλλα φοβάμαι μην ειναι το panel board.
Τελικά δεν έχω backlight, ανάβουν μόνο τα LED της οθόνης συνεπώς η οθόνη φωτίζει μάυρη.
οταν λες "led της οθονης" ποια εννοεις?
thabibikas
20-02-24, 00:07
οταν λες "led της οθονης" ποια εννοεις?
Λευκος φωτισμός πισω απο το πανελ, οποτε μαλλον λέγεται backlight
Τελικά δεν έχω backlightτελικά Εχεις backlight [emoji846]
αρα, οτι σου ειπε ο δημητρης!
Di*Ca_Electronic
20-02-24, 04:59
Λοιπόν φίλε Θάνο,
για να σοβαρευτούμε λίγο και να μην αρχίσω κι εγώ τ΄ εξεζητημένο χιούμορ του φίλου μου Μιχάλη.
Έχεις κάποιο θέμα στην ορολογία των πλακετών κατ΄ αρχή και θα προσπαθήσω να σε κάνω να κατανοήσεις
τα μέρη που αποτελούν το Monitor σου.
Στη 1η και 3η photo του πρώτου σου post φαίνεται η Main Board (Κύρια Πλακέτα) κι ΟΧΙ T-Con Board που
την κατονομάζεις.
Αυτή λοιπόν η Κύρια Πλακέτα (Main Board) κάνει πολλές εργασίες στο Monitor σου όπως εισαγωγή σημάτων
από διάφορες πηγές (π.χ. σήμα VGA από το PC σου ή σήμα από DVD μέσω του HDMI connector) τ΄ αποδιαμορφώνει /
ενισχύει σ΄ οπτικό σήμα & σήμα ήχου και το μεταφέρει αποδιαμορφωμενο / ενισχυμένο στη Timing Control Board (T-Con)
που είναι ενωμένη με την οθόνη του Monitor σου με τύπου film καλωδιοταινίες (που ονομάζονται flex cables) όπου
οπτικοποιείται και με την βοήθεια του οπίσθιου φωτισμού (Back Light) εμφανίζεται ως εικόνα στην οθόνη του Monitor σου.
Έτσι τελικά η Main Board που εσύ κατά λάθος ονόμαζες T-Con Board έχει τον τύπο : 4H.3MN01.A01 ,
η δε T-Con Board έχει τον τύπο : M240CL08V11_HF που σημαίνει ότι η οθόνη του Monitor σου είναι 24 ιντσών.
Τώρα η Main Board για να λειτουργήσει χρειάζεται κάποια τροφοδοσία την οποία λαμβάνει από το παλμοτροφοδοτικό (PowerSupplyUnit)
που φαίνεται στη photo που ανέβασες στο πέμπτο σου post και που από λάθος σου αναφέρεις ως «Main Board» , έχει τον τύπο : 4H.3MN02.A00 .
Όπως και να γίνει όμως όπως γράφεις «έμπλεξες» και μάλιστα πολύ χονδρά, καθόσον δεν υπάρχει Service Manual στο Διαδίκτυο και
μάλλον πρόκειται για προϊόν ανάλογο ενός παιγνιδιού DVD μάρκας DISNEY.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με μεγεθυντικό φακό κι ισχυρό φωτισμό να διαβάσεις το τύπο κάθε ολοκληρωμένου
που υπάρχει στη Main Board - κυρίως τα πέντε μικρού μεγέθους που ΄χουν 2 X 4 ποδαράκια (pins) - και να τον αναφέρεις
μήπως μπορέσουμε να βρούμε από το Διαδίκτυο κάποιο αρχείο επαναπρογρ/σμού (του τύπου .bin) της μνήμης EEPROM
και καταφέρεις μέσω USB memory stick, χωρητικότητας 4GB μ΄ ενδεικτικό LED, διαμορφωμένο σε FAT32, που θα περιέχει
αυτό & ΜΟΝΟ αυτό τΆ αρχείο, ν΄ επαναπρογραμματίσεις το Monitor σου και σταθείς τυχερός κι επανακκινήσει.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης