Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση F&U] F&U 5504UH ευκαμπτη καλωδιοταινια

Χρηστος Αγρινιο
03-01-24, 14:06
Γεια σας.......

Χρόνια πολλα και καλή χρονιά σε ολους με υγεια......

εχω μια F&U 5504UH τηλεόραση και μου ξεκίνησε και εμφάνιζε διπλη εικονα, σαν είδωλο, εβγαλα την καλωδιοταινια που εχει σαν γεφυρα στο panel και

την περασα ελαφρα με το κολλητήρι και δυστυχώς την κατεστρεψα ...... εποικινωνησα με την amiridis που εχει το service στην Ελλαδα, τους έστειλα

τα στοιχεία της τηλεόρασης και φωτο το ανταλλακτικό αλλα δεν βλεπω να μου απαντουν, σε τηλεφωνηματα μου, μου λενε θα σας καλεσουμε σε λιγο να σας ενημερώσουμε

αλλα δεν βλεπω να με καλουν.....

μπορείτε να μου πειτε αν μπορω να βρω Ελλαδα αυτη την καλωδιοταινια??? (80 pin ~17cm....)

ευχαριστω....

49690 49691

aktis
03-01-24, 16:12
Ψαξε εδω να βρεις κανα παρόμοιο ή πάρε τηλέφωνο κάποιο service της f&u

κοιτα απο τις περιγραφές και περιόρισε τα αποτελέσματα

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-80-pin-flex-flat-ribbon-cable.html

Di*Ca_Electronic
04-01-24, 04:49
Φίλε Χρήστο,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ πάντα.
Για το ribbon cable που χάλασες με το κολλητήρι κοίταξε (στέλνοντας και μία ευκρινή photo του)
στ΄ ηλεκτρονικό κατ/μα : Qservice Electronics (τηλ. 2241033837), site : https://www.qservice.gr/shopdisplayproducts.asp?page=2&id=353 .
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Χρηστος Αγρινιο
04-01-24, 11:03
Ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας........ εχω επικοινωνήσει και με την F&U και με την Qservise ηδη..... δυστυχώς δεν εχουν....... παρήγγειλα απο aliexpress, απλα θελει κανα μηνα να έρθει...... αν έβρισκα απο Ελλαδα ή Ευρωπη θα ηταν αρκετα πιο συντομη η επισκευή..... ολα ξεκίνησαν απο το οτι μου εμφανίζει διπλο είδωλο η εικόνα....... πέρα απο την καλωδιοταινια, τι αλλο μπορεί να φταίει????

kstigas
04-01-24, 16:56
Συνήθως αν δεν οφείλεται στα καλώδια πιθανών να έχεις πρόβλημα με το πανελ. Πρέπει να απομονώσεις και να βρείς σε πια απο τις δύο πλευρές έχεις το πρόβλημα και μετά χειρουργείο με μικροσκόπιο ή απομόνωση των βραχυκυκλωμένων σημάτων με ζελοταιπ. Να ξέρεις οτι δεν εχεις επαναφορά 100% οπως ηταν απο το εργοστάσιο.

kstigas
04-01-24, 17:00
Στείλε φωτό απο τις πλακέτες με τους κωδικούς που συνδέονται στο γυαλί οχι τυπου ves49... N1 κτλ. Αλλά πχ Αυο..ή Lc.. ή Tpv.. Κτλ

Χρηστος Αγρινιο
04-01-24, 22:32
Ευχαριστώ πολύ, αυτό το κανει στιγμιαία, λειτουργεί κανονικά για δυο τρια δευτερόλεπτα, και για ενα περίπου δευτερόλεπτο μου γίνεται διπλή η εικόνα......

49701 49702

Di*Ca_Electronic
05-01-24, 19:41
Χρήστο,
στο YOUTUBE μπορείς να παρακολουθήσεις ένα δεκαπεντάλεπτο video
( https://www.youtube.com/watch?v=U0dByBT9zxQ ) όπου φαίνεται ότι μ΄ ένα
κομματάκι celotape απομονώνει από το 5ο έως το 15ο pin του ενός ribbon flex
cable κι επιτυγχάνεται κάποια επιδιόρθωση στην εικόνα.
Πρόκειται για μία τηλεόραση DEVANT 50".
Για τον φίλο Κώστα νομίζω ότι τα στοιχεία οθόνης που ζητάει φαίνονται στη 2η εικ. του 1ου post :
LCM VE8550-2D-N11_CN_55261_95WORSBJO
Αλλά όταν γράφει ν΄ ανέβει photo πλακέτας με τους κωδικούς που συνδέονται στο γυαλί μάλλον
εννοεί ευκρινή την πρόσθια κι οπίσθια όψη της T-Con Board.
Κώστα ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ να ΄ναι η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ και για σένα γεμάτη ΥΓΕΙΑ πρωτίστως.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Χρηστος Αγρινιο
06-01-24, 20:19
Ετσι ξεκίνησα να τη "φτιάξω" με κατι video απο το youtube...... αν ειναι το πανελ δυστυχως μαλλον παει για ανακυκλωση, πριν λιγους μηνες μου ξεκινησε να ανεβάζει σε τρία στάδια τη φωτινοτητα συνεχόμενα, αλλα αυτο δεν ενοχλουσε ιδιαίτερα σε ταινιες, σχεδον δεν το εβλεπες..... και ξαφνικα μου ξεκίνησε τη "διπλη" εικόνα..... αν ειναι το main board ισως το επισκευάσω, εχω εξοικείωση με κολλήσεις και απεκολλησεις ολοκληρωμένων..... (βρηκα καινουργιο Γερμανια με 50 ευρω συνολικα....) (υπάρχει περίπτωση να ειναι απο το main board??)

Di*Ca_Electronic
07-01-24, 04:58
Χωρίς να θέλω να σε δυσαρεστήσω πλήρως το 99% των περιπτώσεων διπλού ειδώλου
οφείλεται στη συνδεσμολογία του panel με την T-Con Board.
Έκανες τη σκάντζα των ribbon flex cables που αναφέρει κι ο Κώστας στο post #5;
Φαντάζομαι ότι έχει δύο τέτοιες καλωδιοταινίες που εκκινούν από τη T-Con Board και
καταλήγουν στον κρύσταλλο του panel.
Η κάθε μία όταν αποσυνδέεται από την T-Con Board αφήνει να λειτουργεί τ΄ απέναντί της,
κατακόρυφο ήμισυ της εικόνας, στην οθόνη.
Για του λόγου μου τ΄ αληθές ανέβασε μία photo αυτής της συνδεσμολογίας που αναφέρω
κι όταν αποσυνδέσεις ένα έκαστο από τα ribbons άφησε την TV να λειτουργεί και φωτογράφησε
την εικόνα που δείχνει κάθε φορά η οθόνη.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Χρηστος Αγρινιο
07-01-24, 16:27
το πρόβλημα ειναι οτι αυτη η tv δεν ειναι σαν αυτες που βλεπω στο YT.... εχει μια καλωδιοταινια σαν γέφυρα που ενώνει τα pcbs του πάνελ.....

49705

Di*Ca_Electronic
08-01-24, 17:02
Δεν είναι ευκρινής η συνδεσμολογία που παρουσιάζεται στην photo Χρήστο.
Είναι δηλαδή η καλωδιοταινία αυτή αναδιπλωμένη και τα δύο της άκρα καταλήγουν
στους 2 connectors στο πρόσθιο μακρόστενο πλακετάκι;
Δεν υπάρχουν άλλοι connectors από το πλακετάκι αυτό που πηγαίνουν στον κρύσταλλο
του panel και κάποια καλωδιοταινία που πηγαίνει στη Main Board;
Πρόσεξε με τις μετακινήσεις όλων αυτών των flex καλωδίων αλλά προσπάθησε να
φωτογραφίσεις καλλίτερα αυτό το κύκλωμα και τη συνδεσμολογία του με τον κρύσταλλο
του panel και τη Main Board.

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Χρηστος Αγρινιο
11-01-24, 12:27
Η καλωδιοταινια που μου χαλασε ενώνει - γεφυρώνει τα δυο pcbs που εχει η τηλεόραση στη βαση για το panel...... υπάρχει αλλη ταινία που ξεκινάει απο το main board και καταλήγει στο ενα απο τα δυο pcbs που οδηγούν το Panel....(την εχω κλείσει και περιμένω να μου έρθει η ταινία, για να μπορέσω να βγάλω πιο καλη φωτο.....)

49706 49707 αυτη ειναι η ταινια που παει απο το board στη βαση του πανελ....

kstigas
12-01-24, 20:29
Ετσι ξεκίνησα να τη "φτιάξω" με κατι video απο το youtube...... αν ειναι το πανελ δυστυχως μαλλον παει για ανακυκλωση, πριν λιγους μηνες μου ξεκινησε να ανεβάζει σε τρία στάδια τη φωτινοτητα συνεχόμενα, αλλα αυτο δεν ενοχλουσε ιδιαίτερα σε ταινιες, σχεδον δεν το εβλεπες..... και ξαφνικα μου ξεκίνησε τη "διπλη" εικόνα..... αν ειναι το main board ισως το επισκευάσω, εχω εξοικείωση με κολλήσεις και απεκολλησεις ολοκληρωμένων..... (βρηκα καινουργιο Γερμανια με 50 ευρω συνολικα....) (υπάρχει περίπτωση να ειναι απο το main board??)

Φίλε η τηλεόραση θέλει χειρουργικό νυστέρι μικροσκόπιο και τεχνικό που ξέρει τι κάνει, μπορεί να έχει θέμα με σήματα CKB1,CKB2,CKV1,CKV2,VON,VOFF, κτλ, δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο, μπορεί να επισκευασθεί, μπορεί και να μήν ξανα ανάψει, να είσαι καλά.