Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Προβλημα φωτεινότητας σε lg

makisnas
02-03-23, 10:24
Καλησπέρα, έχω μια τηλεόραση lg 32LB5610 , η οποία ξαφνικά μια μέρα, έπεσε η φωτεινότητας της σαν να είναι σε λειτουργία εξοικονομισης ενέργειας, λειτουργεί κανονικά, αλλά είναι αρκετά σκοτεινή, άνοιξα το καπάκι και βλέπω από τις σχισμές πισω ότι τα backlights ανάβουν, αλλά όχι πολύ έντονα....απο ότι μπορώ να καταλάβω, διαβάζοντας εδω διάφορα posts , τσέκαρα την τάση στα led+ και led - με πολυμετρο και είναι περίπου 75 volt ,με συνδεδεμένα τα led, χωρις τα τα leds μετραω 65 volt, η πλακέτα επάνω γράφει 117 volt στα + - .Θεωρώ ότι μάλλον πρέπει να αλλάξω όλη την πλακέτα, τροφοδοσίας??? Ή μπορει να φταίνε τα leds? εαν μπορέσω να την βρω , από μια γρήγορη έρευνα που έκανα!!!
Ευχαριστώ !!!

kstigas
02-03-23, 15:17
Θα έπρεπε να έχεις περίπου 36*3=108 V dc στα + και - led με τα led συνδεμένα τώρα για να έχεις 75V πιθανόν να σου έχει βραχυκυκλώση η μία λεντόμπαρα. Μάλλον υπάρχει πρόβλημα με τα Led Strips. Θα πρέπει να φτάσεις στα led. Μπορεί βέβαια να έχει και πρόβλημα το κύκλωμα που παράγει την τάση για τα led. Θα πρέπει να αποκλίσεις το ένα απο τα δύο αίτια ωστε να βγάλεις ακρη. Για να μην ανοίξεις το panel χρειάζετε led backlighting tester.

makisnas
02-03-23, 15:32
Θα προσπαθήσω με προσοχή να ξεβιδωσω το πλαίσιο να δω τα led strips , δεν το έχω ξανα κάνει....!απο μέσα από τις εγκοπες που έχει πίσω τον πλαίσιο φαίνεται όμως ότι εχει φως...οτο ανάβουν έστω κάποια leds..!ευχαριστώ!

RADIO6146KISAMOS
02-03-23, 20:38
σιγουρα οπως σου ειπε κι ο φιλος παραπανω ειναι θεμα led μου εχει τυχει αρκετες φορες

mikemtb73
03-03-23, 17:50
Θα προσπαθήσω με προσοχή να ξεβιδωσω το πλαίσιο να δω τα led strips!
βρες ενα μεγαλο τραπέζι - παγκο, απλωσε μια μαλακη πετσετα, ξαπλωσε την τηλεόραση και λυσε την. προσοχη στα αυτακια, λιγο λιγο σηκωμα από ολες τις πλευρες. προσοχή στο flex μεταξυ panel και tcon, κοβεται ξεκολαει υπερβολικά εύκολα(game over μετά)

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kstigas
07-03-23, 20:54
Καλησπέρα, έχω μια τηλεόραση lg 32LB5610 , η οποία ξαφνικά μια μέρα, έπεσε η φωτεινότητας της σαν να είναι σε λειτουργία εξοικονομισης ενέργειας, λειτουργεί κανονικά, αλλά είναι αρκετά σκοτεινή, άνοιξα το καπάκι και βλέπω από τις σχισμές πισω ότι τα backlights ανάβουν, αλλά όχι πολύ έντονα....απο ότι μπορώ να καταλάβω, διαβάζοντας εδω διάφορα posts , τσέκαρα την τάση στα led+ και led - με πολυμετρο και είναι περίπου 75 volt ,με συνδεδεμένα τα led, χωρις τα τα leds μετραω 65 volt, η πλακέτα επάνω γράφει 117 volt στα + - .Θεωρώ ότι μάλλον πρέπει να αλλάξω όλη την πλακέτα, τροφοδοσίας??? Ή μπορει να φταίνε τα leds? εαν μπορέσω να την βρω , από μια γρήγορη έρευνα που έκανα!!!
Ευχαριστώ !!!

Καλησπέρα τελικά δεν μας είπες, την έφτιαξες την τηλεόραση ή δεν ασχολήθηκες καθόλου?

makisnas
09-03-23, 10:34
Καλημέρα, τελικά νομίζω ότι φταίει το τροφοδοτικό κι εχω παραγγείλει , ένα μεταχειρισμένο που βρήκα Ελλάδα και περιμένω....να το λάβω, μόλις έχω νέα θα ενημερώσω!!!

makisnas
13-03-23, 22:27
Τελικά έλαβα την πλακέτα τροφοδοτικού, την τοποθέτησα....αλλά δυστυχώς πάλι το ίδιο κάνει .....η τηλεόραση δείχνει με χαμηλό φωτισμό.....

mikemtb73
13-03-23, 22:49
δυστυχώς πάλι το ίδιο κάνει ..--->

σιγουρα οπως σου ειπε κι ο φιλος παραπανω ειναι θεμα led μου εχει τυχει αρκετες φορες

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

johnkou
14-03-23, 10:42
Τσαμπα ταλαιπωρησε αν μπορεις αλλαξε τις μπαρες λεντ,αλλιως να την πας σε μαστορα