PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Ψυγείο Siemens KG46S122 σταμάτησε να λειτουργεί ξαφνικά

winston
26-07-22, 00:52
Καλησπέρα, έχουμε ένα ψυγείο Siemens, μοντέλο KG46S122/02. Ενώ δούλευε μέχρι σήμερα για μερικούς μήνες τον χρόνο, χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί. Τα led στο Panel είναι σβηστά, ενώ η λάμπα μέσα στην συντήρηση ανάβει.

Εχετε καμμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; Μήπως η ηλεκτρονική πλακέτα, όπως σε ένα Bosch που θυμάμαι ότι έβγαζε προβλήματα;
Υπάρχει κάτι να δοκιμάσω κάτι μόνος μου;

Ούτε το ανεμιστηράκι στην συντήρηση λειτουργεί.

Ευχαριστώ

klik
26-07-22, 01:01
Φτασε στην πλακετα κ βγαλε φωτογραφιες. Ισως ειναι η "τυπικη" βλαβη

winston
26-07-22, 12:29
Φτασε στην πλακετα κ βγαλε φωτογραφιες. Ισως ειναι η "τυπικη" βλαβη

Καλημέρα, εννοείς να την ξεβιδώσω ε; όχι εμφανισιακά απ'έξω πως φαίνεται.
Απ'ότι μου είπαν, αν είναι αυτό το πρόβλημα, ο κωδικός της είναι ο: 00483315

winston
26-07-22, 12:49
Καλημέρα, εννοείς να την ξεβιδώσω ε; όχι εμφανισιακά απ'έξω πως φαίνεται.
Απ'ότι μου είπαν, αν είναι αυτό το πρόβλημα, ο κωδικός της είναι ο: 00483315

Καμμιά ιδέα πως βγάζουμε την πλακέτα σε αυτό το ψυγείο; Εχει 2 πλαστικές τάπες-βίδες από κάτω από την πλακέτα, τις έβγαλα αλλά δεν βλέπω να κουνιέται καθόλου το πλαστικό καπάκι που έχει την πλακέτα μέσα.

Πες ότι καταφέρνω και την βγάλω, θα είναι εμφανής η βλάβη και θα καταλάβουμε αν είναι αυτό το πρόβλημα;

Ευχαριστώ

klik
26-07-22, 13:01
Χαλανε ενα δυο πυκνωτακια και δεν αρκει η ταση τροφοδοσιας για να ξεκινησει ο επεξεργαστής.
Δεν ξερω πως βγαινει. Επισης ειμαι απο κινητο οπότε αν εβαλες φώτο, δεν τις βλεπω

chipakos-original
26-07-22, 13:08
Καμμιά ιδέα πως βγάζουμε την πλακέτα σε αυτό το ψυγείο; Εχει 2 πλαστικές τάπες-βίδες από κάτω από την πλακέτα, τις έβγαλα αλλά δεν βλέπω να κουνιέται καθόλου το πλαστικό καπάκι που έχει την πλακέτα μέσα.

Πες ότι καταφέρνω και την βγάλω, θα είναι εμφανής η βλάβη και θα καταλάβουμε αν είναι αυτό το πρόβλημα;

Ευχαριστώ
Φίλε μου αν δεν το χεις να ξεβιδώσεις την πλακέτα από το ψυγείο σου καλύτερα μην ασχοληθείς περισσότερο. Θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στο τέλος. Αν θέλεις να συνεχίσεις βγάλε δύο ή τρεις φωτογραφίες από το σημείο της πλακέτας. Καλού κακού ρίξε και μία ματιά στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σου μήπως έχεις καμία ασφάλεια κατεβασμένη.

winston
26-07-22, 13:19
Χαλανε ενα δυο πυκνωτακια και δεν αρκει η ταση τροφοδοσιας για να ξεκινησει ο επεξεργαστής.
Δεν ξερω πως βγαινει. Επισης ειμαι απο κινητο οπότε αν εβαλες φώτο, δεν τις βλεπω

Στέλνω 3 φωτογραφίες εξωτερικά πως φαίνεται, αν έχετε ιδέα πως την βγάζουμε από το ψυγείο.

Υ.Γ. Δυστυχώς, είμαι επαρχία και ψάχνω από χθες ψυκτικό να έρθει να το δει αλλά δεν έχω βρει. Εν τω μεταξύ η εταιρεία μου είπε, πως αν είναι η πλακέτα το πρόβλημα, δεν υπάχουν ανταλλακτικά, έχει καταργηθεί η σειρά.

492204922149222

winston
26-07-22, 13:22
Φίλε μου αν δεν το χεις να ξεβιδώσεις την πλακέτα από το ψυγείο σου καλύτερα μην ασχοληθείς περισσότερο. Θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στο τέλος. Αν θέλεις να συνεχίσεις βγάλε δύο ή τρεις φωτογραφίες από το σημείο της πλακέτας. Καλού κακού ρίξε και μία ματιά στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σου μήπως έχεις καμία ασφάλεια κατεβασμένη.

Κατανοητό αυτό που μου λες κι ευχαριστώ, απλά προσπαθώ να δω (παίρνοντας στο ενδιάμεσο τηλέφωνα μήπως βρω κανέναν ψυκτικό που να πιάνει το τηλέφωνο και να μπορεί να έρθει), αν μπορώ να κάνω κάτι γιατί όπως καταλαβαίνετε το θέμα του ψυγείου δεν είναι ένα πλυντήριο που οκ, δεν θα βάλω πλυντήριο μια βδομάδα μέχρι να έρθει ο τεχνικός.

chipakos-original
26-07-22, 15:29
Κατανοητό αυτό που μου λες κι ευχαριστώ, απλά προσπαθώ να δω (παίρνοντας στο ενδιάμεσο τηλέφωνα μήπως βρω κανέναν ψυκτικό που να πιάνει το τηλέφωνο και να μπορεί να έρθει), αν μπορώ να κάνω κάτι γιατί όπως καταλαβαίνετε το θέμα του ψυγείου δεν είναι ένα πλυντήριο που οκ, δεν θα βάλω πλυντήριο μια βδομάδα μέχρι να έρθει ο τεχνικός.
Για κατέβασε από εδώ το διάγραμμα του ψυγείου σου https://www.eaparts.gr/models/modelitem?mid=25241 και εδώ https://www.siemens-home.bsh-group.com/gr/supportdetail/product/KG46S122/01#/Tabs=section-spareparts/

winston
26-07-22, 17:35
Για κατέβασε από εδώ το διάγραμμα του ψυγείου σου https://www.eaparts.gr/models/modelitem?mid=25241 και εδώ https://www.siemens-home.bsh-group.com/gr/supportdetail/product/KG46S122/01#/Tabs=section-spareparts/

Ευχαριστώ,
μου είπε ένας τεχνικός ότι θα έρθει αύριο να το δει, οπότε θα περιμένω μην τα κάνω χειρότερα από ότι είναι τα πράγματα κι αν δεν έχω αποτέλεσμα θα το προσπαθήσω.

Di*Ca_Electronic
30-07-22, 08:27
Φίλε Winston,
δεν γνωρίζω αν έλυσες το πρόβλημά σου αλλά πληροφοριακά και μόνον πράγματι η πλακέτα 00483315 σ΄ ορισμένα τουλάχιστον κατ/ματα
όταν ψάχνεις στο Διαδίκτυο, φαίνεται καταργημένη.
Όμως από το link : https://www.howtofixit.gr/forum/archive/index.php/t-66293.html του forum : howtofixit και συγκεκριμένα του thread : 175 /
post : #9 της 15-12-2013 φαίνεται και μ΄ εικόνες πως ανοίγει το πλαστικό κουτί που περιέχει την ηλεκτρονική πλακέτα ενός ψυγείου PITSOS και
που είναι ταυτόσημο μ΄ εκείνο ενός ψυγείου SIEMENS σαν το δικό σου.
Αν βγάλεις τις 2 τάπες στο κάτω μέρος του κουτιού όπως το κοιτάς αφού ανοίξεις τη πόρτα της συντήρησης ανακαλύπτεις clips που με πολύ ελαφρές
κινήσεις μ΄ ένα αιχμηρό όργανο (πεπλατυσμένο κατσαβίδι ή μαχαιράκι) και βοηθώντας και από τ΄ άκρα του πάνω μέρους του κουτιού όπου υπάρχουν
ανάλογα clips θα καταφέρεις να το πάρεις στο χέρι.
Με παρόμοιο τρόπο θ΄ αφαιρέσεις τη πλακέτα από το δικό της πλαστικό κάλυμμα (εφόσον υπάρχει τέτοιο).
Τέλος αν διαθέτεις κολλητήρι 25W με ψιλή μύτη μπορείς ν΄ αλλάξεις τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές 470μF / 16V & 220μF / 25V και το ψυγείο σου
θα λειτουργήσει κανονικά.
Προσοχή βέβαια στη τοποθέτηση των νέων ηλεκτρ/κών πυκνωτών καθόσον πρέπει να τους βάλεις με τη σωστή πολικότητα.
Αν δεν τα καταφέρνεις μ΄ αυτού του τύπου τις επισκευές κάποιος φίλος ή γνωστός σου ή ακόμα κι ο τεχνικός που θα σ΄ επισκεφθεί για τον εντοπισμό
της βλάβης μπορεί να το κάνει μ΄ αρκετά χαμηλό κόστος.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

nikosi
05-08-22, 23:25
Καλησπερα, τελικα ηρθε ο ψυκτικος, εστειλε την πλακετα για επισκευη σε εναν ηλεκτρονικο που συνεργαζεται στην Αθηνα, μας την εδτριλε πισω, την δοκιμασαμε, αλλα τιποτα, το λαμπακι στην συντηρηση αναβε πριν, το ιδιο αναβει και τωρα. Ουτε τα led του πανελ αναβουν, ουτε τα μοτερ παιρνουν μπροστα. Παντως τα μοτερ δουλευουν, τουλαχιστον το ενα που ηταν πιο ευκολο να δοκιμαστει με εξωτερικη παροχη, δουλεψε.
Δεν ξερω τι αλλαξε ο ηλεκτρονικος, αν και βλεπω ενα σημαδι με μαρκαδορο "+" σε 2 πυκνωτες, θα ανεβασω φωτογραφια αν καταλαβετε κατι, αρα εκει ισως εκανε κατι. Ειχα πει στον ψυκτικο να του το πει αυτο που χα διαβασει εδω στο φορουμ για τους 2 πυκνωτες, αλλα τελικα δεν του το ειπε.

Απορια, δεν θα μπορουσε να δει ο ηλ/κος οτι δεν αναβουν ουτε τα led μετα την επισκευη που εκανε πριν μας την στειλει;

Υ. Γ. Δεν ειπε ο ηλ/κος στον ψυκτικο αν βρηκε προβλημα και τι αλλαξε.

Ευχαριστω,
Αν εχετε καμμια ιδεα μου λετε.

nikosi
05-08-22, 23:51
Δημητρη, σου εστειλα μηνυμα αλλα δεν παραδιδεται γιατι μαλλον ειναι γεματο το mailbox σου.
Ευχαριστω

winston
06-08-22, 00:19
Σας στέλνω τις φωτογραφίες από την πλακέτα

Υ.Γ. Μόλις διαπίστωσα ότι έχω αποθηκευμένα άλλα credentials όταν μπαίνω από κινητό κι άλλα όταν μπαίνω από τον Η/Υ. Συγγνώμη για το παράδοξο!, τώρα το συνειδητοποίησα!!!

mikemtb73
06-08-22, 10:56
αποκλειεται να υπαρχει μονο αυτη η πλακέτα. δεν γνωρίζω περισσοτερα, αλλα ψάξτο λίγο !

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

chipakos-original
06-08-22, 11:33
Καλησπερα, τελικα ηρθε ο ψυκτικος, εστειλε την πλακετα για επισκευη σε εναν ηλεκτρονικο που συνεργαζεται στην Αθηνα, μας την εδτριλε πισω, την δοκιμασαμε, αλλα τιποτα, το λαμπακι στην συντηρηση αναβε πριν, το ιδιο αναβει και τωρα. Ουτε τα led του πανελ αναβουν, ουτε τα μοτερ παιρνουν μπροστα. Παντως τα μοτερ δουλευουν, τουλαχιστον το ενα που ηταν πιο ευκολο να δοκιμαστει με εξωτερικη παροχη, δουλεψε.
Δεν ξερω τι αλλαξε ο ηλεκτρονικος, αν και βλεπω ενα σημαδι με μαρκαδορο "+" σε 2 πυκνωτες, θα ανεβασω φωτογραφια αν καταλαβετε κατι, αρα εκει ισως εκανε κατι. Ειχα πει στον ψυκτικο να του το πει αυτο που χα διαβασει εδω στο φορουμ για τους 2 πυκνωτες, αλλα τελικα δεν του το ειπε.

Απορια, δεν θα μπορουσε να δει ο ηλ/κος οτι δεν αναβουν ουτε τα led μετα την επισκευη που εκανε πριν μας την στειλει;

Υ. Γ. Δεν ειπε ο ηλ/κος στον ψυκτικο αν βρηκε προβλημα και τι αλλαξε.

Ευχαριστω,
Αν εχετε καμμια ιδεα μου λετε.
Απ΄ότι καταλαβαίνω έβγαλε τους δύο πυκνωτές να τους μετρήσει και γι αυτό μαρκάρισε με + το σημείο τοποθέτησης. Δεν ξέρει κανείς αν αντικαταστάθηκε κάτι εκεί επάνω. Και φυσικά ανάλογα με την δυνατότητα του κάθε εργαστηρίου μπορεί να τροφοδοτηθεί μέρος της πλακέτας για να δείξει αν ανάβει. Οχι να δείξει αν λειτουργεί σαν πλακέτα , αλλά να δείξει τουλάχιστον ότι είναι ζωντανή, ότι ανάβει.

Κυριακίδης
06-08-22, 12:39
Ειχα πει στον ψυκτικο να του το πει αυτο που χα διαβασει εδω στο φορουμ για τους 2 πυκνωτες, αλλα τελικα δεν του το ειπε.
Δεν χρειαζόταν (ο ψυκτικός) να πει στον ηλεκτρονικό τίποτα , εννοείται για να του το δίνει έχει εξαντλήσει (ο ψυκτικός ) κάθε άλλη πιθανότητα να είναι από κάτι εκτός πλακέτας , οπότε ο ηλεκτρονικός θα εξετάσει τα βασικά πυκνωτές triac κτλ
Περισσότερο μας ενδιαφέρει από πλευράς ψυκτικού αν είδε να πηγαίνει ρεύμα μέχρι την πλακέτα (ρεύμα που ξεκινάει από το 1 από τα 2 μοτέρ και μέσα από το κυτίο του συμπιεστή και μετά το καλώδιο παροχής πριζα)
https://www.siemens-home.bsh-group.com/uk/supportdetail/product/KG46S122/02#/Tabs=section-spareparts/Togglebox=tb0025/

Φίλε Winston,
δεν γνωρίζω αν έλυσες το πρόβλημά σου αλλά πληροφοριακά και μόνον πράγματι η πλακέτα 00483315 σ΄ ορισμένα τουλάχιστον κατ/ματα
όταν ψάχνεις στο Διαδίκτυο, φαίνεται καταργημένη.
Άμα όντως καταργήθηκε και και όλο το ηλεκτρονικό επιτελείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα του κάνουμε μεταμόσχευση όπως 28:53
https://www.youtube.com/watch?v=cm4MVR8n6Bg&t=267s
https://www.thermo-hygro.com/el/product/stc-2301-temperature-controller-for-heating-or-refrigeration/

nikosi
06-08-22, 12:46
Καλημερα, ο ψυκτικος ειδε οτι περναει ρευμα και απο τα καλωδιακια που κουμπωνουν στην πλακετα και πισω στα μοτερ οτι φτανει ρευμα. Κι εδωσε και ρευμα ξεχωριστα στο μοτερ, μαλλον της ψυξης και δουλεψε. Απ οτι μου πε δεν ηταν κατι αλλο που μπορουσε να δει, εξαλλου το θεωρουσε απιθανο να μας χαλασαν και τα 2 μοτερ μαζι.

Κυριακίδης
06-08-22, 12:51
Προτού μιλήσουμε για την μεταμόσχευση , (που κάνουν τις εταιρίες να τρίζουν τα δόντια τους ή να κλάνουν μέντες )
Βγάλε τα καλύμματα από τις πλακέτες να αποφανθούν καλύτερα οι ανάλογης ειδικότητας (2 όψεις πλακέτας πολύ καλή ευκρίνεια )

winston
06-08-22, 14:09
Προτού μιλήσουμε για την μεταμόσχευση , (που κάνουν τις εταιρίες να τρίζουν τα δόντια τους ή να κλάνουν μέντες )
Βγάλε τα καλύμματα από τις πλακέτες να αποφανθούν καλύτερα οι ανάλογης ειδικότητας (2 όψεις πλακέτας πολύ καλή ευκρίνεια )
49230492314923249233

winston
06-08-22, 14:11
49234492354923649237

chipakos-original
06-08-22, 14:12
Μιας και μιλάμε για πυκνωτές και πλακέτες ψυγείου να αναφέρω το πιο τελευταίο πρόβλημα που εντόπισα στο δικό μου ψυγείο ΤΕΚΑ ντουλάπα . Είναι ένα πρόβλημα το οποίο απότι διάβασα σε ξένα φόρουμ το έχουν συναντήσει κι άλλοι χωρίς να δοθεί λύση στο πρόβλημα μέχρι στιγμής ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιευθεί. Το ψυγείο έχει δύο πλακέτες την κεντρική και στο μπροστινό μέρος την πλακέτα ενδείξεων. Για να μην το τραβήξω πάρα πολύ διότι αν σας περιγράψω πόσο με παίδεψε θα σας κουράσω , να πω ότι στον πρώτο έλεγχο έγινε μέτρηση των ρημαδοπυκνωτών της κεντρικής πλακέτας ως προς την χωρητικότητά τους και ήταν σωστή.Επειδή το πρόβλημα παρέμενε και ήταν σοβαρό και οδηγούσαν όλα σε επεξεργαστή ή τροφοδοσία, η απλά κάποιον πυκνωτή έγινε έρευνα σε ποιο αναλυτικό σημείο. Ενας ρημαδοπυκνωτήςαπ όλους ο οποίος είχε ESR 2.5 ενώ έπρεπε να έχει 0.30 κάτι μη εμφανές σε απλές μετρήσεις ήταν η αιτία. Ο πυκνωτής μόνο 220μF /25v τίποτε το ιδιαίτερο κι όμως το πρόβλημα που παρουσίαζε πολύ σοβαρό.Να ρυθμίζεις συντήριση 2 βαθμούς και να πηγαίνει μόνο του στους 4 ή στους 6 ή στους 8 βαθμούς.Problem solved. Αυτό το ΤΕΚΑ μετά την 10 ετία έχει βγάλει όλες τις βλάβες που υπάρχουν.

winston
06-08-22, 14:13
49238492394924049241

winston
06-08-22, 14:19
492424924349244

Ελπίζω να μπορείτε να διακρίνετε τις λεπτομέρειες. Εχω την εντύπωση ότι στο σημείο που είναι οι 2 πυκνωτές φαίνονται κάτι σαν σταγόνες.

Κυριακίδης
06-08-22, 17:49
Ενας ρημαδοπυκνωτήςαπ όλους ο οποίος είχε ESR 2.5 ενώ έπρεπε να έχει 0.30 κάτι μη εμφανές σε απλές μετρήσεις ήταν η αιτία. Και τι όργανο θέλει για να εξακριβωθεί ? φαντάζομαι πολύμετρο που έχει αυτήν την δυνατότητα ? και από που προσδιορίζεται πόσο esr πρέπει να έχει ένας οποιοδήποτε πυκνωτής
Και κάτι άλλο , θεωρείς ο ηλεκτρονικός που δέχθηκε να κοιτάξει την πλακέτα και έκανε ότι έκανε , θα σημείωνε με μαρκαδόρο την θέση + ? (αφού στην πίσω όψη της πλακέτας υπάρχει σήμανση θέσης + , καταλήγοντας μη έμπειρος ηλεκτρονικός?)

Θεωρείς τις κολλήσεις στο σημείο πυκνωτή (σαν μπάλες κολλήσεις παρτάλια , είναι εφικτές από ηλεκτρονικό?)
49245
Πες και καμιά γνώμη για το σημείο Δ σαν να φαίνεται άσπρη απόχρωση "ψημένου " σημείου ή υγρασίας ? ραγισμένες κολλήσεις στον κύκλο που σημείωσα με τις 4 επαφές μαζί .
49246

chipakos-original
06-08-22, 19:58
Για το ESR υπάρχει όργανο και συνήθως πίνακας ESR https://www.google.com/search?sxsrf=ALiCzsYNX7zCaGZjLqa-CIGA4YV3LMk5bQ:1659800922982&source=univ&tbm=isch&q=esr+capacitor&client=opera&fir=o3NkBmLQp5oDPM%252CrBkydelYK-5d2M%252C_%253B2CFzZxSt8NZOPM%252COWqeOAZ5RxHnOM%2 52C_%253BEadMKXqDCzgtNM%252CJ7kS1yCJjriaXM%252C_%2 53B7ir1slkLJepmeM%252Cpae05hzP5Hvo9M%252C_%253BVt9 zl2dxziyNFM%252CX4EPyeDBkP0hdM%252C_%253BU2TMuaHaj HWzcM%252CwG66XkUxTjVwNM%252C_%253BMsHe1SKxtxd4sM% 252COWqeOAZ5RxHnOM%252C_%253Bn-ly3O0w4DnhPM%252CwYRY2kycEXfFtM%252C_%253B1B4O1MUh YQx_5M%252CRT1uVcN6UO25_M%252C_%253BZGEn3__52vdnsM %252CGMBpMk2soVWcCM%252C_&usg=AI4_-kTAnFd6NKjTuBc0dnIEZ9yxEd1WAg&sa=X&ved=2ahUKEwj50KWjyLL5AhXV8LsIHWL6Ao0QjJkEegQIShAC&biw=1880&bih=962&dpr=1 ακόμη καλύτερα η σύγκριση ιδανικού πυκνωτή με προς μέτρηση πυκνωτή.Τώρα το + μπορεί ο άλλος να το μαρκάρισε πριν καν δει το κάτω μέρος. Οι κολλήσεις δεν μου αρέσουν καθόλου αλλά τουλάχιστον μου λένε ότι οι πυκνωτές και αυτοί δοκιμάστηκαν, διότι η τάση της πλακέτας περνάει από αυτούς τους μπλέ πυκνωτές. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν ελέχθησαν όλα αυτά σωστά.Η γνώμη μου είναι ότι οι πυκνωτές δεν αφαιρέθηκαν καθόλου από την πλακέτα και δεν μετρήθηκαν καθόλου.Τα μπαλάκια έγιναν διότι απλά πέρασε τις κολλήσεις από πάνω με το κολητήρι.Ο τεχνικός ελπίζει σε ψυχρές κολλήσεις κι όχι σε ελλάτωμα εξαρτήματος.Την έφτυσε την πλακέτα και την έδωσε πίσω.

Di*Ca_Electronic
06-08-22, 20:30
Δημήτρη με κάλυψες απόλυτα ως προς το ESR meter, πιθανόν γράφαμε σχεδόν ταυτόχρονα, μόνο που εγώ δεν το δημοσίευσα,
καθόσον διάβασα τα γραφόμενά σου.

Κατά τα λοιπά για τον φίλο Νίκο θα πρότεινα :

- όλες οι κολλήσεις που παρουσιάζονται στη 4η εικόνα του post σου#23 θέλουν ξαναπέρασμα, αφού λιώσει κι απομακρυνθεί πρώτα
η παλαιά κόλληση, καθαριστούν καλά με καθαρό ασετόν ή ισοπροπυλική αλκοόλη τα σημεία επαφών κι επαλοιφθούν με σολντερίνη.
- Αλλαγή του ηλεκτρ/κού πυκνωτή 470 μF / 16V (δεν φαίνεται να ΄χει αλλαχθεί) όπως και των 2 MKT μπλε πυκνωτών που φαίνονται
στο δεξί άκρο της 2ης εικόνας που παραθέτεις στο post σου #21.
Οι τιμές χωρ/τας κι ανοχής σε τάση φαίνονται στο πάνω μέρος του σώματός τους γραμμένες, με λευκά ανεξίτηλα στοιχεία.
Οι πυκνωτές αυτοί μετρώνται ως προς τη χωρητικότητα μόνο (με καπασιτόμετρο), αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι έχουν επαληθευτεί /
ελεγχθεί και πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα όταν διέρχεται από το σώμα τους εναλ/νη τάση, τόση όση παρέχεται από το ψυγείο,
ενώ αυτή με κανένα τρόπο δεν παρέχεται από τ΄ όργανο στ΄ εργαστήριο.

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης