Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Miele] Miele W1 WKH130WPS θόρυβος όταν μπαίνει στην πρίζα

wiimaniac
12-11-21, 11:40
Όταν βάζω το πλυντήριο στην πρίζα αρχίζει και κάνει θόρυβο χωρίς να πατήσω το κουμπί on/off. Αρχίζει και λειτουργεί μια προπέλα που υπάρχει στη δεξιά από τις δυο οπές απορροής νερών στο κάτω μέρος του πλυντηρίου. Όταν το βάζω να κάνει πλύση αρχίζει, τραβάει νερό και μετά από λίγο σταματάει και λέει καλέστε το servis με κωρικό σφάλματος F0220. Ήρθε ο τεχνικός, και δεν βρήκε κάτι άλλο παρά ότι θέλει αλλαγή πλακέτας... 420 ευρώ... Καμιά ιδέα, μήπως φταίει κάτι άλλο;

gpapadakis
12-11-21, 15:19
Μήπως είχες ανοίξει το καπάκι του φίλτρου κάτω για να το καθαρίσεις πρόσφατα? Αν ναι, μπορεί να σου πήρε νερό στον πάτο του πλυντηρίου από εκεί. Αυτός ο κωδικός λέει είναι νερό στον πάτο του πλυντηρίου.Βγαλτο από τη μπριζα ξεβιδωσε το φίλτρο (κοίτα μήπως δεν ήταν καλά βιδωμενο το φίλτρο) και άδειασε σιγά σιγα το νερό του.
Μετά δοκίμασε να τουμπαρεις το πλυντήριο προς τα εμπρός ελαφρά, αν υπάρχει νερό θα βγει από μπροστά. Βάλτο πάλι στην μπριζα και δοκίμασε το. Έτσι λέει εδώ:
https://www.gutefrage.net/frage/miele-waschmaschine-fehler-f0220

wiimaniac
13-11-21, 01:12
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όταν λένε στον πάτο του πλυντηρίου εννοούν κάτω κάτω στο μεταλλικό πάτο που φαίνεται από κάτω; Το έκανα, αλλά εξακολουθεί να το κάνει. δύσκολο μου φαίνεται να βγει νερό κάτω από τις οπές των φίλτρων (έχει δύο φίλτρα κάτω). καμιά άλλη ιδέα;

Κυριακίδης
13-11-21, 02:06
καμιά άλλη ιδέα;
Στο παρακάτω (κριτικές από άλλους που το πήραν το μοντέλο ) βλέπε δήλωση της "Marilyn" περιέχει το σφάλμα F0220 και μιλάει για πρόβλημα σε "μονάδα Dos"
https://www.productreview.com.au/listings/miele-w1-wkh130-wps-pwash-tdos-au
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλει να πει , αλλά σαν να υπονοεί για σύστημα αυτόματο στις δοσολογίες απορρυπαντικού? που αποτυγχάνει? και βάση αισθητήρων?
Γενικά εκτός από τα καλά λόγια από μερικούς , έχουμε και πολύ φτύσιμο από άλλους .
Βλέπε και δήλωση MLD στα σχόλια.

gpapadakis
13-11-21, 13:02
Ο τεχνικός που ήρθε και σου είπε για πλακέτα ήταν της Miele? Έβαλε λάπτοπ και το συνέδεσε? Ή ένας οποιοσδήποτε τεχνικος?

Δοκίμασε πλύση με λίγα ρούχα, σύμφωνα με αυτό εδώ:
https://www.gutefrage.net/frage/f220-fehler-miele-waschmaschine-wwd120-wcs
(Άνοιξε το με google chrome και κάνε μετάφραση στα αγγλικά)
ειναι θέμα κάποιων miele που έχει επιλυθεί με αναβάθμιση λογισμικού. Αισθητήρας νερού στον κάδο μετράει το νερό που μπαίνει, αν βάλεις πολλά ρούχα μπαίνει νερό αλλά το απορροφανε τα ρούχα, και ο αισθητήρας είναι λάθος ρυθμισμένος και νομίζει ότι έχει διαρροή γιατί του φτάνει λίγο νερό.

p270
13-11-21, 19:43
Όταν βάζω το πλυντήριο στην πρίζα αρχίζει και κάνει θόρυβο χωρίς να πατήσω το κουμπί on/off. Αρχίζει και λειτουργεί μια προπέλα που υπάρχει στη δεξιά από τις δυο οπές απορροής νερών στο κάτω μέρος του πλυντηρίου. Όταν το βάζω να κάνει πλύση αρχίζει, τραβάει νερό και μετά από λίγο σταματάει και λέει καλέστε το servis με κωρικό σφάλματος F0220. Ήρθε ο τεχνικός, και δεν βρήκε κάτι άλλο παρά ότι θέλει αλλαγή πλακέτας... 420 ευρώ... Καμιά ιδέα, μήπως φταίει κάτι άλλο;
αν ειναι οντως πλακετα στειλε την για επισκευη αν ξερεις να την βγαλεις

wiimaniac
13-11-21, 22:50
Ναι ήταν της Miele, το σύνδεση στον υπολογιστή, το άνοιξε από πίσω, πήρε και έναν άλλο τεχνικό και του έλεγε ότι το πλυντήριο είναι πεντακάθαρο. Είπε ότι τη Δευτέρα θα βγει ένα update από την Miele και θα έρθει να το κάνει, αλλιώς αλλαγή πλακέτας...

Ο τεχνικός που ήρθε και σου είπε για πλακέτα ήταν της Miele? Έβαλε λάπτοπ και το συνέδεσε? Ή ένας οποιοσδήποτε τεχνικος?

ειναι θέμα κάποιων miele που έχει επιλυθεί με αναβάθμιση λογισμικού. Αισθητήρας νερού στον κάδο μετράει το νερό που μπαίνει, αν βάλεις πολλά ρούχα μπαίνει νερό αλλά το απορροφανε τα ρούχα, και ο αισθητήρας είναι λάθος ρυθμισμένος και νομίζει ότι έχει διαρροή γιατί του φτάνει λίγο νερό.

wiimaniac
13-11-21, 22:51
Έχω βάλει πλύση κενή και στα τρία λεπτά σταματάει και βγάζει τον κωδικό σφάλματος F0220...

wiimaniac
13-11-21, 22:52
ΤΟ βγάλσιμο θα γίνει που να την στείλω δεν ξέρω...

αν ειναι οντως πλακετα στειλε την για επισκευη αν ξερεις να την βγαλεις

Di*Ca_Electronic
14-11-21, 23:50
Φίλε Μάκη,
μην αδημονείς.
Περίμενε να ξημερώσει η αυριανή με το καλό, να ΄ρθει ο τεχνικός της MIELE όπως
σε διαβεβαίωσε, να κάνει Update λογισμικού στη πλακέτα (γιατί ο programmer που
δέχεται σήματα από τους αισθητήρες καταλαβαίνει λάθος ή έχει ιδιαίτερη ευαισθησία
προγραμ/νη από λάθος) κι ίσως να λυθεί το πρόβλημά σου.
Γιατί και να βγάλεις τη πλακέτα μόνον στην αντιπρ/πεία της MIELE θα πρέπει να τη
στείλεις γι΄ επαναπρογρ/σμό καθόσον η κάθε Εταιρεία κρατά για λογ/σμό της όλα
τα FirmWare όσον αφορά τουλάχιστον τα νέα μοντέλα και δεν τα δίνει σ΄ οιονδήποτε
ιδιώτη τεχνικό, μάλιστα κάποιες φορές δεν τα δίνει ούτε στ΄ Εξουσιοδοτημένα Service
(αλλά αυτό για τη MIELE δεν πιστεύω να συμβαίνει, αν κι η πιο αξιόπιστη Εταιρεία περιμένει
να λάβει αρκετά αρνητικά σχόλια και παρατηρήσεις για κάποιο μοντέλο της για να συγκινηθεί).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

p270
15-11-21, 14:52
ΤΟ βγάλσιμο θα γίνει που να την στείλω δεν ξέρω...
θα την στειλεις μονο αν εχει βλαβη αν θελει προγραμματισμο η κατι αλλο μονο η MIELE

wiimaniac
24-11-21, 13:46
Λοιπόν το πράγμα γίνεται όλο και χειρότερο. Ήρθε ο τεχνικός έκανε το update, δεν έγινε κάτι, πήρε ένα αρχείο να το στείλει κάπου και πήρε τηλέφωνο σήμερα και είπε ότι τελικά θέλουν αλλαγή τρεις πλακέτες και το κόστος θα είναι 850 ευρώ... Τώρα τι κάνουνε;

Πετάς πλυντήριο 1700 ευρώ;

Μακριά και αλάργα από Μιελε

p270
24-11-21, 14:30
στελνεις για επσικευη τις πλακετες
δεν ξερω αν σου ηρθε το pm σε εμενα φαινεται να μην πηγαινει οποτε βαζω εδω εναν επισκευαστη https://www.episkevh-plaketas.gr/

δεν εχω καμια σχεση μαζι τους αλλα εχω φτιαξει σε αυτους πλακετες αιρ κοντισιον και ολα μια χαρα

Di*Ca_Electronic
25-11-21, 08:36
Φίλε Μάκη,
δεν γνωρίζω ποιες και πόσες γνώσεις έχεις πάνω σ΄ ηλεκτρολογικά θέματα κι
ιδιαίτερα σ΄ εντοπισμό βλάβης ηλεκτρονικών πλακετών λευκών ηλεκτρικών
συσκευών και μάλιστα ακριβών όπως είναι το πλυντήριο MIELE.
Στη περίπτωση σου θέλει ν΄ εφαρμόσεις λίγο διπλωματία με το τεχνικό που
σ΄ επισκέπτεται, καθόσον μου φαίνεται αρκετά περίεργο να θέλουν αντικατ/ση
τρεις πλακέτες μ΄ αυτό το κόστος που αναφέρεις, από το ΠΟΥΘΕΝΑ σχεδόν, αν
μάλιστα το συνδοιάσουμε με τη συνήθη βλάβη F0220 που παρατηρείται στα
πλυντήρια MIELE.
Έτσι κι εφόσον δεν επιθυμεί ν΄ αποφύγει την επισκευή αυτή, πίεσε τον, να σου
εξηγήσει ποιες ακριβώς πλακέτες πρέπει ν΄ αντικατασταθούν, πως δικαιολογείται
από την Εταιρεία η σύγχρονη καταστροφή τους και τι απέγινε με τ΄ ΑΡΧΕΙΟ που
σου είπε ότι θα το στείλει κάπου.
Αν αυτός δεν απαντήσει ή αναφέρει ότι ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο επισκευής,
τότε στείλε e-mail ή επιστολή στην εταιρεία μ΄ ανακοίνωση στ΄ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
κι ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με πλήρες ιστορικό (ημερ/νία αγοράς - χρήση - κόστος επισκευής)
κι ανέμενε απάντηση.
Νομίζω ότι είναι μεγάλη δυσφήμιση για τη MIELE να ζητά σε συνήθη βλάβη ως κόστος επισκευής
τ΄ ήμισυ του κόστους αγοράς, όταν υπάρξει μία Δημόσια αναφορά γι΄ οιονδήποτε προϊόν της.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

wiimaniac
04-12-21, 13:33
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Εκεί που είχα πάρει την απόφαση να πάω εκεί που είχε προτείνει ο φίλος για τις επισκευές πλακέτας, το πλυντήριο ως εκ θαύματος έφτιαξε!!! Μετά από μέρες που ήταν εκτός πρίζας σκέφτηκα ας το βάλω άλλη μια φορά πριν καλέσω τεχνικό για να βγάλει τις πλακέτες... Κανένας θόρυβος, έκανε την πλύση κανονικά... Προς το παρόν τη γλίτωσε... παρόλα αυτά η κάκιστη εντύπωση για την εταιρεία παραμένει... Αν τους άκουγα θα πλήρωνα 850 ευρώ προφανώς για το τίποτα....
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Την υπηρεσία για την επισκευή πλακέτας μάλλον θα την χρησιμοποιήσω για ένα κλιματιστικό μου μου έχει βγάλει θέμα εδώ και καιρό.

p270
04-12-21, 13:45
ισως να ασχολειτε και ο Δημητρης που σου εγραψε ποιο πανω ,ο οποιος ως σωστος επαγγελματιας που ειναι δεν στο προτεινε μιας και το φορουμ δεν φτιαχτηκε για αυτο τον λογο
εγω λοιπον που ειμαι απλο μελος στο προτεινω