PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Χαμηλή θερμοκρασία συντήρησης

sdancer75
28-10-21, 17:07
Είναι το μοντέλο KDN40A73/04. Παρόλο που ο κομπρεσορας δουλεύει κανονικά η σχάρα ψύξης στο πίσω μέρος είναι σχετικά παγωμένη και η συντήρηση δεν φαίνεται να παγώνει σωστά .

Ο ανεμιστήρας της κατάψυξης δουλεύει για να κάνει το κύκλωμα ροής αέρος και η πλήρης απόψυξη του έγινε πριν από 2 μήνες. Το Νοfrost επίσης δουλεύει από τον κρότο που κάνει αλλά και από την σχετική μέτρηση της αντίστασης.

Δεν είμαι σίγουρος μόνο -γιατί δεν το άνοιξα- αν ανοίγει το κλαπε μέσα στη συντήρηση.
Τα λάστιχα επίσης τα καθάρισα και τα πέρασα με βαζελίνη. Το ψυγείο δεν είναι παραγεμισμένο.

Τι άλλο μπορεί να φταίει;

ΣΚΛΗΚΟΣ
28-10-21, 17:55
Ό συμπιεστής πως κατέληξες ότι δουλεύει σωστά ; Μήπως έκανες απόψυξη και με εσπαγες τον πάγο για πιο γρήγορα με μαχαίρια κτλ; Ίσως έχεις χάσει υγρά από διαρροή , η μόνωση από αφρολεξ τσεκαρε , εκεί που περνάνε στοιχεία και σωληνώσεις , με το χέρι, λαστιχαρει ;

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

sdancer75
28-10-21, 18:02
Ό συμπιεστής πως κατέληξες ότι δουλεύει σωστά ; Μήπως έκανες απόψυξη και με εσπαγες τον πάγο για πιο γρήγορα με μαχαίρια κτλ; Ίσως έχεις χάσει υγρά από διαρροή , η μόνωση από αφρολεξ τσεκαρε , εκεί που περνάνε στοιχεία και σωληνώσεις , με το χέρι, λαστιχαρει ;

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όχι η απόψυξη έγινε κανονικά. Ο κομπρεσορας δουλεύει αφου τον αισθάνομαι να κινείται και είναι ζεστός, αλλά η σχάρα χλιαρή.

Δεν κατάλαβα που ακριβώς εννοείς ότι μπορεί να λαστιχαρει... Στις πόρτες;

Κυριακίδης
28-10-21, 18:44
Το Νοfrost επίσης δουλεύει από τον κρότο που κάνει αλλά και από την σχετική μέτρηση της αντίστασης.
Την άλλη αντίσταση (που είναι επίσης διεθνής πα..ριά στα no frost) την εξέτασες ? ή όλο τον μηχανισμό κλαπέτου
https://buyandrepair.com/thermostat-for-bosch-siemens-fridges-00615548/

sdancer75
28-10-21, 18:51
Την άλλη αντίσταση (που είναι επίσης διεθνής πα..ριά στα no frost) την εξέτασες ? ή όλο τον μηχανισμό κλαπέτου
https://buyandrepair.com/thermostat-for-bosch-siemens-fridges-00615548/
Αυτο πρέπει να βρίσκεται μέσα στο κλαπε ροής αέρος της συντήρησης σωστά; Όπως είπα και στην αρχή όχι δεν το έλεγξα και δεν ήξερα καν ότι υπάρχει θερμοστάτης εκεί μέσα παρά μόνο το μοτέρ του κλαπε. Πιθανόν στο μοντέλο το δικό μου KDN40A73/04 να μην υπάρχει. Υποψιάζομαι πάντως συσσωρευμένο πάγο στους αεραγωγούς της κατάψυξης παρότι έχει γίνει απόψυξη μόλις δύο μήνες πριν.

Εκτός και αν αυτός ο θερμοστάτης είναι ο ασφάλειας μέσα στην κατάψυξη όπου ναι δουλεύει κανονικά αλλά έχει τη μορφή πούρου.

Κυριακίδης
28-10-21, 19:00
Δεν ασχολούμαι με αυτά , αλλά τα λες σωστά . "Θερμοστάτη" το λένε (για τους κοινούς θνητούς) και δεν νομίζω να έχει αισθητήρα εκεί μέσα με την λογική ότι ο αισθητήρας θα πρέπει να "διαβιβάζει" θερμοκρασίες του χώρου συντήρησης , αλλά ούτε και με ποιον τρόπο ρυθμίζει ακριβώς τον τρόπο κλίσης του κλαπέτου , πιθανά λογισμικό από πλακέτα το ρυθμίζει περιοδικά σε βήματα (το φαντάζομαι , δεν το γνωρίζω ακριβώς)

sdancer75
30-10-21, 11:57
Μπορεί να έχει πιάσει πάγο πίσω ακριβώς από το condenser και την αντίσταση του no Frost;

https://ibb.co/vBSBj6m

gpapadakis
30-10-21, 22:47
Βγάλε τα ράφια και βάλε ένα ισχυρό φακό μέσα στην κατάψυξη και κλείσε την πόρτα να δεις αν από κάπου φέγγει στο σκοτάδι. Εμένα έκανε πάγους η κατάψυξη, γιατι είχε χαλασει το λάστιχο της πόρτας, ενώ δε γύριζε και η φτερωτή του συμπιεστή πίσω από τη σκόνη.

sdancer75
31-10-21, 11:20
Βγάλε τα ράφια και βάλε ένα ισχυρό φακό μέσα στην κατάψυξη και κλείσε την πόρτα να δεις αν από κάπου φέγγει στο σκοτάδι. Εμένα έκανε πάγους η κατάψυξη, γιατι είχε χαλασει το λάστιχο της πόρτας, ενώ δε γύριζε και η φτερωτή του συμπιεστή πίσω από τη σκόνη.
Ναι ακούγεται λογικό αυτό. Θα το δοκιμάσω να δω.

Πάντως καλού κακού πέρασα τα λάστιχα με βαζελίνη για να μαλακώσουν. Το ψυγείο μετά την απόψυξη το έθεσα και πάλι σε λειτουργία και δουλεύει σωστά, το θέμα είναι να μην έχω τα ίδια σε δύο μήνες. Θα δω αυτό με τον φακό να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θέμα με το λάστιχο. Ευχαριστώ