Επιστροφή στο Forum : [Home Cinema] βόμβος λόγω hdmi
Καλημέρα ! Εχω ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να βρω λύση και με έχει τρελάνει. Έχω πρόβλημα με τη σύνδεση του ενισχυτή (marantz sr 5011) με την τηλεόραση. Μου βγάζει έναν έντονο βόμβο σε όλα τα ηχεία. Σημερα ανακάλυψα τον ένοχο για τον βομβο στα ηχεία. Ειναι η σύνδεση του hdmi out του ενισχυτή με την τηλεόραση. Μόλις το αποσυνδεσω σταματάει. Σύνδεσα την τηλεόραση στον av μέσω οπτικής και όλα καλά αλλά δεν βγάζει atmos και φυσικά δεν έχω εικόνα από τον ενισχυτή. Πρέπει να συνδέσω όλες τις συσκευές πάνω στην τηλεόραση. Τι μπορω να κάνω γιατι δεν αντέχεται ο βόμβος και μου έχει δέσει τα χέρια. Ευχαριστω!
chipakos-original
02-10-21, 11:04
Καλημέρα ! Εχω ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να βρω λύση και με έχει τρελάνει. Έχω πρόβλημα με τη σύνδεση του ενισχυτή (marantz sr 5011) με την τηλεόραση. Μου βγάζει έναν έντονο βόμβο σε όλα τα ηχεία. Σημερα ανακάλυψα τον ένοχο για τον βομβο στα ηχεία. Ειναι η σύνδεση του hdmi out του ενισχυτή με την τηλεόραση. Μόλις το αποσυνδεσω σταματάει. Σύνδεσα την τηλεόραση στον av μέσω οπτικής και όλα καλά αλλά δεν βγάζει atmos και φυσικά δεν έχω εικόνα από τον ενισχυτή. Πρέπει να συνδέσω όλες τις συσκευές πάνω στην τηλεόραση. Τι μπορω να κάνω γιατι δεν αντέχεται ο βόμβος και μου έχει δέσει τα χέρια. Ευχαριστω!
Αλλάζεις HDMI., Είναι γνωστός ο βόμβος από μη σωστά θωρακισμένα καλώδια......Αν βάλεις αυτό το καλώδιο που έχεις κοντά στο RF της τηλεόρασης δεν θα έχεις σήμα στα κανάλια. Γενικώς το HDMI σου δεν είναι καλής ποιότητος.Ενναλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις απλά να απομακρύνεις το HDMI σου από άλλα γειτονικά καλώδια ήχου.
Βοήθησε με λίγο περισσότερο γιατί έχω αλλάξει 3 hdmi που είχα σπίτι. Έχεις κάποιο να μου προτείνεις? Ευχαριστώ
chipakos-original
02-10-21, 15:55
Βοήθησε με λίγο περισσότερο γιατί έχω αλλάξει 3 hdmi που είχα σπίτι. Έχεις κάποιο να μου προτείνεις? Ευχαριστώ
Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα αλλά έφερα από Κίνα. Δεν έχω αγοράσει από Ελλάδα.
chipakos-original
02-10-21, 20:32
Αυτό εδώ πήρα με τα επίχρυσα άκρα και δεν το έχω βρει Ελλάδα.Είναι λίγο παράξενη η αγορά στην Ελλάδα σχετικά με το κόστος αυτών των καλωδίων.
https://www.aliexpress.com/item/4001024586443.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.afe97 a03qfJRgB&algo_pvid=6fe14a0c-6fa9-4be1-9d21-fb0d3fb0804c&algo_exp_id=6fe14a0c-6fa9-4be1-9d21-fb0d3fb0804c-10&pdp_ext_f=%7B"sku_id"%3A"10000013565299442"%7D
east electronics
12-10-21, 09:58
Παιζει το προβλημα να προερχεται και απο αλλα πραγματα
Δοκιμασε να συννδεσεις το HDMI αφου πρωτα εχεις βγαλει εκτος πριζας ολα τα περιφεριακα και το καλωδιο της κεραιας
αν παιξει σωστα αρχιζεις και προσθετεις τα περιφεριακα μεχρι να εμφανιστει το προβλημα
Ενα πραγμα που ειναι πολυ υποπτο ειναι αν εχεις καποιο Dlink που στελνει ιντερνετ μεσω καλωδιων 220 σε καποιο αλλο δωματιο
Μου βγάζει έναν έντονο βόμβο σε όλα τα ηχεία!
Ενα ηχητικό από το πρόβλημα θα βοηθούσε πολύ....
Κλασσικά: Tapatalk