Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] Hitachi 32HB6T61A Μainboard

alexgr1
25-04-20, 14:28
Καλησπερα σας

Εχω μια hitachi του τιτλου η οποια δεν αναβε (αναβοσβηνε το led χωρις ανταποκριση απο το τηλ.)

Μετα απο ψαξιμο εμαθα πως φταει η mainboard (vestel κατασκευης αν δεν κανω λαθος), εχω παρει απο UK ενα μεταχειρισμενο , το περασα αναβει πλεον αλλα δεν μπορω να δωσω εντολη απο το τηλεκοντρολ.Το on/off γινεται μονο απο το κουμπι της οθονης απο πισω.Δοκιμασα με το υπερυθρο απο το κινητο μου που ηδη λειτουργω 2 τηλεορασεις ετσι αλλα παλι καμια ανταποκριση.

Ερωτηση #1 : παιζει να φταιει ο δεκτης υπερυρθων και να μην λειτουργει με το κοντρολ ουτε με το κινητο ?
Ερωτηση #2 : Μηπως θελει προγραμματισμο το κοντρολ στην νεα M/B ?

Να τονισω οτι εχουν ιδιο part number οι πλακετες ,καθως και οτι και αυτο που μου ηρθε ειναι με hitachi firmware (το ιδιο board παιζει και σε vestel και F&U κλπ)

Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη!

xani
28-04-20, 17:06
αν και η παλια μαιν εχει γελια βλαβη εφοσον ομως πηρες αλλη βαλε στην νεα μαιν τα spi απο την παλια αν ειναι software λογικα θα εχεις τηλεκοντρολ..στο πλακετακι του ir εχεις ταση?

alexgr1
01-05-20, 22:34
αν και η παλια μαιν εχει γελια βλαβη εφοσον ομως πηρες αλλη βαλε στην νεα μαιν τα spi απο την παλια αν ειναι software λογικα θα εχεις τηλεκοντρολ..στο πλακετακι του ir εχεις ταση?

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση.
Οταν λες γελεια βλαβη ειναι κατι τυπικο για αυτες τις tv να μενουν παγωμενες και να μην ανταποκρινονται στο ΟΝ?
Επισης θα ηθελα πληροφοριες για τα Spi ,ποια ειναι αυτα ?

Εχω 5Vdc στο πλακετακι του remote δεκτη.

Ευχαριστω.

Di*Ca_Electronic
15-05-20, 05:18
Φίλε Αλέξανδρε,
ο συνάδελφος Στάθης απ΄ Εύβοια, εννοεί σαν "γελοία βλάβη" της παλαιάς Main Board,
τον πιθανόν επαναπρογραμματισμό της όπου βέβαια γίνεται με memory stick αλλά
χρειάζεται σ΄ αυτό να περάσεις 3 αρχεία με κατάληξη .bin κι ένα οδηγό επαναπρογρ/σμού
με κλειστή τη TV και να πατήσεις ON από το R.C. για ν΄ ενεργοποιηθεί και ν΄ αρχίσει ο
προγραμ/σμός της.
Τ΄ αρχεία όμως είναι δυσεύρετα (τ΄ ένα κυκλοφορεί ΔΩΡΕΑΝ στο διαδίκτυο τ΄ άλλα ΟΧΙ)
οπότε μιάς κι αγόρασες ανακατασκευασμένη Main Board (ελπίζω ότι έχει ακριβώς τ΄ αντίστοιχα
χαρακτηριστικά της παλαιάς) μπορείς ν΄ αποκολλήσεις (με σταθμό θερμού αέρα) το SPI FLASH
MEMORY (U81 = MX25L512) της παλαιάς Main Board κι να το κολλήσεις στην αντίστοιχη θέση
του U81 της νέας Main Board που αγόρασες.
Από την ιστοσελίδα : https://elektrotanya.com/vestel_17mb110_sm. pdf/download.html (https://elektrotanya.com/vestel_17mb110_sm.%20pdf/download.html) κατεβαίνει
ΔΩΡΕΑΝ το Service Manual της HITACHI 32HB6T61A (Chassis : 17MB110).
Στη σελ. 61 φαίνεται το SPI FLASH MEMORY.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

alexgr1
15-05-20, 07:25
Καλημέρα ,σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση , θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

alexgr1
16-05-20, 22:48
Έγινε η αντικατάσταση του SPI Ic αλλά δυστυχώς καμία αλλαγή.Αναβει η οθόνη δείχνει Hitachi και μετά αντίστροφη μέτρηση για shutdown λόγω μη εισόδου σήματος.Και βεβαίως καμία ανταπόκριση στο remote πάλι...

alexgr1
24-05-20, 08:38
Δεν θα κατσω να ασχοληθω αλλο και να πιανει χωρο , η TV πωλειται οπως ειναι στα 40 ευρω ολα μαζι , ειναι αθικτη απλα εχει το προβλημα που αναφερεται παραπανω.Οποιος εχει τις γνωσεις και τον χρονο ισως αξιζει να ασχοληθει.

Μαζι θα δωθει και η δευτερη Μainboard.

40 ευρω λοιπον να φευγει.

Ευχαριστω.

alexgr1
19-06-20, 20:52
Ας κλειδωσει το θεμα. η TV θα λειτουργει σαν μονιτορ για καμερες πλεον και δεν πωλειται.Ευχαριστω.

georgis
23-06-20, 15:28
Vestel σαβουρες που τις καταπίνουν με διάφορες ονομασίες.f&u,turbox ,hitachi,telefunken και
Πολλές ακόμα.

sakistech
25-06-20, 00:49
Δοκίμασε ενα τηλεχειριστήριο vestel.Λογικά θα σου δουλέψει