PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Αδυναμία στιψιματος

Skonatzis
25-04-20, 12:51
Καλημέρα. Έχω το bosch logixx8 sensitive. Καποιες φορες με το που ξεκινάει το στιψιμο, ο κάδος τρανταζεται και δεν μπορεί να στιψει. Μολις βγαλω καποια ρουχα απο το πλυντήριο, στιβει κανονικά. Αυτο το κανει σε ολα τα προγραμματα, ανεξαρτητως ποσοτητας ρουχων στο καδο.

andreasp
25-04-20, 13:09
Καλημέρα. Έχω το bosch logixx8 sensitive. Καποιες φορες με το που ξεκινάει το στιψιμο, ο κάδος τρανταζεται και δεν μπορεί να στιψει. Μολις βγαλω καποια ρουχα απο το πλυντήριο, στιβει κανονικά. Αυτο το κανει σε ολα τα προγραμματα, ανεξαρτητως ποσοτητας ρουχων στο καδο.Μηχανικό ειναι το πρόβλημα.
Το πιάνει
Δεν φυγοκεντριζει
Αν είσαι τυχερός τα έχουν παίξει τα ρουλεμάν. Αλλιώς έχει σπάσει ή απλά αρπάξει ο κάδος.
Τα αμορτισέρ μέχρι σήμερα δεν έχω δει στην πράξη να δημιουργούν πραγματικά πρόβλημα.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

diony
25-04-20, 15:56
Το δικό σου μοντέλο πρέπει να έχει αισθητήριο ανίχνευσης ανομοιόμορφης κατανομής φορτίου , το οποίο ενεργοποιείται και σου σταματάει το στύψιμο πριν γίνει ζημιά

Πιθανό να θέλεις αλλαγή αμορτισέρ (αφού ελεγχθούν φυσικά ) και νομίζω πως έχει 3 τεμάχια ,αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις εργαλεία και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις καλώς , αν όχι θα πρέπει να το δει κάποιος τεχνικός

Προϋπόθεση πάντα τα ρούχα που πλένονται να είναι σωστά τοποθετημένα στο πλυντήριο

Skonatzis
26-04-20, 12:14
Αν ήταν αυτό το αισθητήριο όμως δε θα μου το έκανε πάντα?το πλυντήριο το έχω 10 Χρόνια και δε νομίζω να μην το γεμίζω τώρα μονο σωστά...γνωμη μου παντα ετσι?Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.

Skonatzis
26-04-20, 12:16
Ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σας.σίγουρα θα καλέσω τεχνικό. Μου προκαλεί εντύπωση μονο το ότι δεν το κάνει πάντα..άλλες φορές στιβει σωστά είτε γεμάτο, είτε μισοάδειο..

diony
26-04-20, 13:20
ακριβώς επειδή το έχεις 10 χρόνια , ίσως να έχουν εξασθενίσει τα αμορτισέρ ,και για να μη γίνει ζημιά ,σου σταματάει το στύψιμο

στα παλιάς τεχνολογίας πλυντήρια δεν υπήρχε έλεγχος , τα νεώτερα σχεδόν όλα έχουν αυτό τον έλεγχο

αν θυμάμαι καλά το δικό σου μοντέλο , αν έχει αισθητήριο ,το έχει στο πίσω μέρος δεξιά όπως το κοιτάζεις , επάνω ψηλά και ακριβώς απέναντι του επάνω στον κάδο υπάρχει ένας τετράγωνος μαγνήτης