Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] ερώτηση για ηλεκτρονικό πλυντήριο πιάτων pitsos DVT5503/03

ilias510
05-04-20, 20:57
Καλησπέρα , έχω ένα εντοιχισμένο πλυντήριο πιάτων pitsos E-nr DVT5503/03 μετά από 26 μήνες που το έχω μου έβγαλε ένα σφάλμα Ε-19 στο βιβλίο του δεν έλεγε τι είναι και ούτε στην αντιπροσωπεια από το τηλ δεν ήξεραν μόνο να έρθει τεχνικός κόστος 35 ευρώ μόνο επίσκεψη γιατί η εγγύηση ήταν 24 μήνες . Κοιτάζοντας στο ιντερνετ βρήκα οτι ο κωδικός σφάλματος ήταν ένα πηνίο εισαγωγής νερού στον αφαλατωτή το έβγαλα και είδα ότι ήταν καμένο με ωμομετρο έδειχνε 1
μόλις το έβγαλα άδειασε το νερό από το δοχείο και το πλυντήριο έκανε μια πλύση και μετά πάλι τα ίδια το ξανάκανε και επλενε μια φορά και μετά άναβε το error E-19 .
παράγγειλα ένα πηνίο από ένα ηλεκτονικο καταστημα που έλεγε ότι κανε με το E-nr της συσκευής μου και ήταν γνήσιο για bosh, pitsos , siemens η μόνη διαφορά που είδα όταν ήρθε ήταν ότι το δικό μου έλεγε επάνω 320vDC ενώ το άλλο 340vDC
το έβαλα επάνω και το πλυντήριο δουλευε κανονικα μετα απο 8 ημερες ομως ξαναεβλαλε το error E-19 και έμεινε κολλημένο εκεί και δεν έκανε τιπ άλλο , πηρα τηλ τον τεχνικο της pitsos ηρθε και δεν μπορουσε να το ξεκοληση με τιποτα τελικα κατεληξε οτι ηταν η ηλεκρ πλακετα που δεν υπηρχε Ελλάδα και την παραγγείλαμε απο εξωτερικο κοστος 90+30 εργασια θα ερθει σε καναδυο εβδομαδες το ερωτημα ειναι μηπως καηκε η πλακετα απο το πηνιο που εβαλα εαν ξερει καποιος τεχνικος παρακαλω να μου απαντήσει ανεβαζω φωτο με το δυο πηνια .

ipso
05-04-20, 23:31
Οχι το πηνιο δεν σου χαλασε την πλακετα

ΔΙΑΣ
06-04-20, 19:36
Δυστηχως στις δυσκολες εποχες που ζουμε πολλοις κοσμος κανει το μαστορα,πιστευει οτι ειναι κατι απλο,και βαζει χερι , τυχαια ειδα το μηνυμα,δυστηχως φταιει η λαθος βαλβιδα δεν ειμαι τεχνικος το ξερω απο φιλο μου

ilias510
06-04-20, 19:54
Δυστηχως στις δυσκολες εποχες που ζουμε πολλοις κοσμος κανει το μαστορα,πιστευει οτι ειναι κατι απλο,και βαζει χερι , τυχαια ειδα το μηνυμα,δυστηχως φταιει η λαθος βαλβιδα δεν ειμαι τεχνικος το ξερω απο φιλο μου

καλησπερα , απο το καταστημα που την αγορασα εγραφε το Ε-nr της συσκευης μου και μου το επεβεβαιωσε και τηλεφωνικα προτου το αγορασω
για αυτο την εβαλα αρα δεν ηταν λαθος , αλλα και η δικια του που καηκε στα δυο χρονια με πλυση ανα 2 μερα μηπως ειχε και θεμα η πλακετα.

ilias510
06-04-20, 20:00
Οχι το πηνιο δεν σου χαλασε την πλακετα

ευχαριστω φιλε μου και εγω αυτο νομιζω εξαλου εγραφε το E-nr της συσκευης μου στο site και τους πηρα και τηλεφωνο και μου το ειπαν .
το πηνιο ειναι αυτο https://www.kokoris.gr/index.php?ProdID=362060449878&ProdCatList=MC1_03_31

Κυριακίδης
06-04-20, 23:12
ήταν ένα πηνίο εισαγωγής νερού στον αφαλατωτή

μόλις το έβγαλα άδειασε το νερό από το δοχείο και το πλυντήριο έκανε μια πλύση και μετά πάλι τα ίδια το ξανάκανε και επλενε μια φορά και μετά άναβε το error E-19 .
Το μοντέλο εκτός της βαλβίδας του αφαλατωτή που λες , μήπως έχει και 2η ίδια βαλβίδα στο πλαινό παγούρι που είναι (δεν θυμάμαι πως το λένε , νομίζω εναλλάκτη θερμότητας νερού / είναι πατέντα εξοικονόμησης ζεστού νερού ). Και έχει πρόβλημα η 2η βαλβίδα?

το έβγαλα και είδα ότι ήταν καμένο με ωμομετρο έδειχνε 1
Δεδομένου ότι πιθανά αυτές οι βαλβίδες έχουν πάνω κάτω 3-4 Kohm αν είχες κλίμακα στο πολύμετρο π.χ. 200Ωμ φυσικά θα δείξει μονάδα , δοκίμασες σε μεγαλύτερη κλίμακα? π.χ. 20Kohm.

ilias510
07-04-20, 20:25
Το μοντέλο εκτός της βαλβίδας του αφαλατωτή που λες , μήπως έχει και 2η ίδια βαλβίδα στο πλαινό παγούρι που είναι (δεν θυμάμαι πως το λένε , νομίζω εναλλάκτη θερμότητας νερού / είναι πατέντα εξοικονόμησης ζεστού νερού ). Και έχει πρόβλημα η 2η βαλβίδα?

Δεδομένου ότι πιθανά αυτές οι βαλβίδες έχουν πάνω κάτω 3-4 Kohm αν είχες κλίμακα στο πολύμετρο π.χ. 200Ωμ φυσικά θα δείξει μονάδα , δοκίμασες σε μεγαλύτερη κλίμακα? π.χ. 20Kohm.

ναι φιλε την το εβαλα και σε μεγαλυτερη κλιμακα και εδειχνε παλι1 , μετρησα μια παλια που ειχα απο ενα nef και εδειχνε οπως λες 3-4 kohm to ιδιο και η καινουργια , ναι εχει και δευτερη βαλβιδα στο παγουρι αλλα τωρα εχει κοληση στην ενδειξη ε-19 και δεν κανει τιπ ουτε ρεσετ ουτε τιπ αλλο

ΔΙΑΣ
09-04-20, 20:07
υπαρχει περιπτωση να εχει κολληση η πλακετα σε αυτον τον κωδικο γιατι οταν εβαλες την καινουρια δεν διαβασε τα σωστα ομ για να σβηση ο κωδικος ο φιλος μου μου ειπε μπορει να χρειαστη αλλαγη πλακετας

Giannos88
11-04-20, 18:54
Παιδιά αν μπορείτε να παίρνετε μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Θα πέταγα ένα ολόκληρο πλυντήριο αφού έβαλα μια συμβατή βαλβίδα νερού για το πλυντήριο μου και έκανε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με την ελλατωματικη.
Μόλις έβαλα τη γνήσια φτιάξανε όλα.
Έσπαγα το κεφάλι μου μια βδομάδα με δοκιμες μεχρι να βγαλω άκρη

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ilias510
12-04-20, 01:36
υπαρχει περιπτωση να εχει κολληση η πλακετα σε αυτον τον κωδικο γιατι οταν εβαλες την καινουρια δεν διαβασε τα σωστα ομ για να σβηση ο κωδικος ο φιλος μου μου ειπε μπορει να χρειαστη αλλαγη πλακετας

όταν έβαλα την βαλβίδα δούλεψε το πλυντήριο κάνα 8 φόρες και μετά κολησε στην ενδηξει αυτή , αφού γράφω ότι ο τεχνικός παράγγειλε πλακέτα
αλλά δεν υπάρχει Ελλάδα θα έρθει από εξωτερικό το θέμα είναι να αλλάξω και την βαλβίδα μήπως χαλαση πάλι η πλακετα , βέβαια ο τεχνικός της αντιπροσωπειας μου είπε οτι θα εχω δυο χρονια εγγυηση εαν παθει κατι.

Κυριακίδης
12-04-20, 02:45
βέβαια ο τεχνικός της αντιπροσωπειας μου είπε οτι θα εχω δυο χρονια εγγυηση εαν παθει κατι.

μετά από 26 μήνες που το έχω μου έβγαλε ένα σφάλμα Ε-19
Άρα κάθε 2 χρόνια το έχουμε στάνταρ το γ.....σι. (γιαυτό φωνάζω πάντα μακριά από πολλά και βαριά ηλεκτρονικά , είναι το ανώτερο είδος κοροϊδίας στις συσκευές / αποδεκτά τα ηλεκτρονικά όταν έχουν σημαντική ουσία , τι παραπάνω προσφέρει μια βαλβίδα σύγχρονη με μια βαλβίδα απλή της παλιάς εποχής? ...στην "ενημερωση" του σφάλματος? καλό το ανέκδοτο).
ίσως θα έπρεπε να ενημερώσεις τον τεχνικό για την αλλαγή από πλευράς σου της άτυπης βαλβίδας / που πιθανόν να μην το προσέξει ούτε αυτός και να διπλασιάσεις εις βάρος σου την ζημιά (ή μαζί με την πλακέτα να προλάβαινε να φέρει επίσης την γνήσια βαλβίδα ).

Κοιτάζοντας στο ιντερνετ βρήκα οτι ο κωδικός σφάλματος ήταν ένα πηνίο εισαγωγής νερού στον αφαλατωτή το έβγαλα και είδα ότι ήταν καμένο με ωμομετρο έδειχνε 1
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με το αμέσως παραπάνω (πως το ξανάβαλες να δουλέψει εφόσον νωρίτερα είχες διαπιστώσει καμμένη βαλβίδα και αυτό πριν να βάλεις την νέα βαλβίδα έστω και άτυπη) όλα αυτά πάντως δεν δείχνουν πρόβλημα στην πλακέτα / ίσως κάποια ψυχρή κόλληση ή σφάλμα κάποιου περιφερειακού εξαρτήματος / μπλοκ συνδέσεων καλώδια , εκτός της πλακέτας .

ilias510
15-04-20, 22:39
[QUOTE=Κυριακίδης;606152]Άρα κάθε 2 χρόνια το έχουμε στάνταρ το γ.....σι. (γιαυτό φωνάζω πάντα μακριά από πολλά και βαριά ηλεκτρονικά , είναι το ανώτερο είδος κοροϊδίας στις συσκευές / αποδεκτά τα ηλεκτρονικά όταν έχουν σημαντική ουσία , τι παραπάνω προσφέρει μια βαλβίδα σύγχρονη με μια βαλβίδα απλή της παλιάς εποχής? ...στην "ενημερωση" του σφάλματος? καλό το ανέκδοτο).
ίσως θα έπρεπε να ενημερώσεις τον τεχνικό για την αλλαγή από πλευράς σου της άτυπης βαλβίδας / που πιθανόν να μην το προσέξει ούτε αυτός και να διπλασιάσεις εις βάρος σου την ζημιά (ή μαζί με την πλακέτα να προλάβαινε να φέρει επίσης την γνήσια βαλβίδα ).

καλησπέρα , του τεχνικου οταν ηρθε του το ειπα για την βαλβιδα που την αλλαξα εγω γιατι και αυτος πηγε στην βαλβιδα εβγαλε το φις και το εβαλε σε μια δικια του που ειχε αλλα δεν εγινε τιποτα και τοτε του ειπα οτι την ειχα αλαξει εγω και δουλεψε για καμια εβδομάδα και μου ειπε οτι δεν ξερει εαν φταει αυτη ,
πηρε κατι τηλ και μου ειπε για μια βαλβιδα που εχει στην σαπουνοθηκη οτι κατα 90% ειναι αυτη ηρθε την αλλη μερα με μια καινουργια σαπουνοθηκη την συνδεσε αλλα τιπ το ιδια κολημενο στο E-19 και τοτε μου ειπε για την πλακετα που ακομα περιμενω να ερθει απο εξωτερικο εαν ειναι δυνατον να μην υπαρχει πλακετα στην
αντιπρωσοπεια pitsos και να περιμενω τοσο καιρο χωρις πληντηριο μολις δυο χρονων και ειχα σκασει 430 ευροπουλα και ποσο θα φτασει ακομα , οταν ερθει θα ειμαι εδω και θα δω εαν λειτουργήσει με την αλλαγή της πλακετας τωρα μαλον θα του πω να αλαλάξει και την βαλβιδα και θα εχω χαλασει κανα διακοσαρι και τοσο καιρο δεν εχω και πληντηριο επρεπε να το πεταγα αλλα ειναι καινουργιο και το λυπηθηκα .

ilias510
15-04-20, 22:48
στην αρχη εβγαλα την βαλβιδα και την καθαρισα αδειασε το παγουρι απο νερο και επλυνε κανονικα τα πιατα την αλλη μερα παλι τα ιδια η βαλβιδα κολαγε και δεν αφηνε το νερο να αδειαση απο το δοχειο μολις την τραβαγα λιγο προς τα πισω αρχιζε να αδειζει το νερο μεσα στον καδο του πληντηριου και δουλευε κανανικα μετα
για μια δυο φορες μετα την μετρησα και ειδα οτι ειχε καει και εβαλα την αλλη .

ilias510
22-04-20, 16:36
τελικα ηρθε ο τεχνικος της pitsos με την πλακετα την βαζει επανω στο πληντηριο και παλι το ιδια Ε-19 την ξαναπαιρνει πισω και μου λεει οτι θα φερει πλακετα χειριστηρίου μηπως ειναι εκει το προβλημα και εαν δεν ειναι θα το παρει μαζι του . Θα ερθει τεταρτη φορα ο επισιμος της pitsos και εγω εχω κανα μηνα χωρις πληντηριο που το αγορασα πριν απο 26 μηνες .

ilias510
21-05-20, 22:52
καλησπέρα , τελικά μετά απο δυο εβδομάδες που το είχαν στο εξουσιοδοτημένο pitsos και δοκίμασαν τα πάντα καινούργιες πλακέτες επαναπρογραματισμο και οτι μπορουσαν η διάγνωση ήταν ότι δεν γίνεται το ίδιο και εάν γινόταν να φτιαχτεί θα στοίχιζε κανά 350 μου είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις διαλέγω ένα καινούργιο μοντέλο και μου το φέρνει η εταιρία με μια έκπτωση . αυτό έκανα βέβαια δεν είχε βγάλει άλλο μοντέλο από το δικό μου και πήρα ένα ίδιο σχεδόν δεν έχει οθόνη αυτό που πήρα μου το άφησαν 270 ευρώ και το έφεραν και το συνέδεσαν .