Επιστροφή στο Forum : [Korting] Πάγος στην πλάτη της συντήρησης
Ψυγειο46455καταψύκτης Korting χωρίς αυτόματη απόψυξη.
Εδώ και καιρό, κάνα δυο χρόνια δηλ. μαζεύει χιόνι στην πλάτη της συντήρησης. Το ψυγείο δείχνει 9°C όταν το ανοίγουμε και μετά από λίγο εμφανίζεται πάγος, όσο χαμηλά και να είναι ο θερμοστάτης ( στο 0.5 με max το 5 το βάζουμε). Ο πάγος είναι από πάνω έως την μπουκαλιέρα. Το ψυγείο δείχνει μετά από ώρες 7°C,6,5 κλπ, αλλά παγώνουν όλα πάρα πολύ. Γι αυτό το ανοιγοκλείνουμε.
Στον Κομίνη, προπερσι, ένας υπάλληλος μου είπε ότι αυτά τα ψυγεία παρουσιάζουν αυτή την βλάβη και είναι ΑΛΛΟΝ κάποιο κόλλημα στα ηλεκτρονικά στο πάνω μέρος του. Μάλιστα μου είχε συστήσει να αλλάξω την πολικότητα για να ξεκολλήσει, αλλά με ρίσκο. Το ανταλλακτικό έκανε 60 - 70€. Το "μάλλον" με έκανε και δεν το πήρα.
Καταφεύγω, άλλη μια φορά στο φόρουμ επειδή δεν θέλω να το πετάξω.
4645646457
46458
Edit: Έβαλα ένα θερμόμετρο στο κέντρο του ψυγείου. Στην φάση που έδειχνε ηλ.ενδειξη το ταμπλό +8°C , το θερμόμετρο που έβαλα έδειχνε 0!!.
Κυριακίδης
15-08-19, 21:43
Στην φάση που έδειχνε ηλ.ενδειξη το ταμπλό +8°C , το θερμόμετρο που έβαλα έδειχνε 0!!.
Δεν έχει σοβαρά ηλεκτρονικά επάνω του , ειδοποίηση alarm έχει μόνο και θερμόμετρο εξωτερικό , οι θερμοστάτες είναι μηχανικοί .
Σε όλο το παραπάνω κείμενο δεν κάνεις αναφορά αν σταματάει / ξεκινάει κατά διαστήματα . Δες αν ο φωτισμός σβήνει με το κλείσιμο της πόρτας / καλή στεγανότητα σε όλη την περιφέρεια του λάστιχου πόρτας.
Κυριακίδης έγραψε:
Σε όλο το παραπάνω κείμενο δεν κάνεις αναφορά αν σταματάει / ξεκινάει κατά διαστήματα . Δες αν ο φωτισμός σβήνει με το κλείσιμο της πόρτας / καλή στεγανότητα σε όλη την περιφέρεια του λάστιχου πόρτας.
Δεν σταματάει καθόλου.Το φως σβήνει. Τα λάστιχα ντούρα. Όταν πέρσι το ψαχουλευα, ο θερμοστάτης, στο κουτάκι του, ήταν μέσα στα νερά και σαν ακαθαρσιες.Το μοντέλο είναι KOERTING GORENJE KNCB350C46460
Κυριακίδης
16-08-19, 16:08
Το αληθές της θερμοκρασίας του είναι οι 0C , άλλωστε αναφέρεις ότι τα παγώνει πολύ . Το θέμα είναι ότι δεν σταματάει καθόλου και αυτό δίνει υποψία στον θερμοστάτη που ενώ το έχεις στο 0,5 από τους 5 max, θα έπρεπε να είχε κόψει.
Όταν πέρσι το ψαχουλευα, ο θερμοστάτης, στο κουτάκι του, ήταν μέσα στα νερά και σαν ακαθαρσιες.
Γιαυτό σου απάντησαν με το παρακάτω?
ένας υπάλληλος μου είπε ότι αυτά τα ψυγεία παρουσιάζουν αυτή την βλάβη και είναι ΑΛΛΟΝ κάποιο κόλλημα στα ηλεκτρονικά στο πάνω μέρος του.
Θαρρείς δεν έχουν καλή μόνωση τα τοιχώματα και φαίνονται πολύ λεπτά , με αποτέλεσμα να μουσκεύει ο θερμοστάτης και τον οδηγεί σε αχρηστία? ίσως να έμπαινε ο θερμοστάτης σε άλλη θέση πιο ψηλά (κάτι που δεν γίνεται).
Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι η αναφορά ότι κάνει πολλές ώρες για να πάει 7-6- 5C .
Στην θέση σου θα εξέταζα με ψηφιακό εξωτερικό θερμόμετρο (που μετράει και δέκατα του βαθμού C ) και εξωτερικό αισθητήρα αν η ικανότητα του στο να κατεβάζει την ψύξη από τους 9C προς τους π.χ. 7-6-5 C σχετικά γρήγορα σε χρόνο και όχι σε ώρες . Αν ναι θα άλλαζα θερμοστάτη .
http://www.eaparts.gr/content.aspx?catid=108&pcatid=51&m=207&l=1#50139_marka (στους θερμοστάτες δεν αναφέρει το μοντέλο σου , αλλά μπορείς να ρωτήσεις με βάση τα στοιχεία του δικού σου μοντέλου ψυγείου και στοιχείων που αναφέρει ο δικός σου θερμοστάτης ) .
Έτσι ακριβώς είναι: https://www.kominis.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=22769&virtuemart_category_id=131218
Δεν λέει τιμή, αλλά δεν φαντάζομαι πάνω από 30€. Όποτε με τις ευχές του φόρουμ θα το αλλάξω και τα ξαναλέμε, απ' βδομάδα, εκτός αν υπάρχει άλλη ερμηνεία του προβλήματος, από τους συμφορουμίτες.
Κυριακίδης
16-08-19, 17:00
Αυτό που δείχνεις είναι αισθητήρας συντήρησης αλλά πιστεύω είναι μόνο για ένδειξη θερμόμετρου (δεν έχει σχέση με θερμοστάτη / ο θερμοστάτης είναι μηχανικός ) αυτό θα το επιβεβαιώσεις στο κουμπί cooler τι έχει από πίσω . Άλλη η σημασία της λέξης θερμόμετρου και άλλη η σημασία θερμοστάτη .
Σ' ευχαριστώ πολύ, έχεις -1 more time- δίκιο. Με γλύτωσες από τσάμπα έξοδα. Αυτό, τον αισθητήρα, εννοούσα ότι ήταν μέσα τα ακάθαρτα νερά.
Κυριακίδης
16-08-19, 18:53
Η προτεραιότητα είναι να κάνει παύσεις το ψυγείο όταν πρέπει / το άφησες και 2 χρόνια . Την ένδειξη θερμοκρασίας άσε την τελευταία .
Το θερμόμετρο σε εξαπάτησε . αλλά απορώ πως άφησες 2 χρόνια να πίνεις νερό συντήρησης για γρανίτα .
αλλά απορώ πως άφησες 2 χρόνια να πίνεις νερό συντήρησης για γρανίτα .
"Πενία τέχνας κατεργάζεται".
Το έκλεινα το βράδυ. Και το ανοίγαμε το πρωί. Είναι και σε εξοχικό. Οπότε δούλευε 2-3 μήνες στο full..
Ανεβάζω δύο τρεις φωτογραφίες από το κύκλωμα.
Μπροστινό πάνελ46461
Κύκλωμα: 46462. Εδώ δεν θυμάμαι τι μου είπανε να αλλάξω την πολικότητα να ξεκολλήσει..
Κυριακίδης
17-08-19, 10:23
Εδώ δεν θυμάμαι τι μου είπανε να αλλάξω την πολικότητα να ξεκολλήσει..
Τι να αλλάξεις όλα τα βύσματα είναι στάνταρ δεν μπαίνουν αλλιώς .
Παρακάτω μια συζήτηση επί του θέματος
https://bricolage.linternaute.com/forum/affich-114767-comment-reparer-mon-refrigerateur-congelateur-gorenje
Από όσα κατάλαβα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα πέραν απλός της αντικατάστασης του αισθητήρα (οι παρακάτω αλλάξανε αισθητήρα και είχαν και πάλι προβλήματα) (αναφέρονται στον αισθητήρα συντήρησης που είναι πάνω από το κουμπί cooler ) .
Αν κρίνω από την 1η τοποθέτηση του παραπάνω link αναφέρει ...
Ο καταψύκτης λειτουργεί σωστά. Ο ηλεκτρονικός θερμοστάτης εμφανίζει τη σωστή θερμοκρασία (-16 °) για τον καταψύκτη και (0 ° ή -) για το ψυγείο. και πάραυτα λέει ότι συνεχίζει να κάνει πολύ ψύξη !!!
Ενώ εσύ έχεις -17 κατάψυξη και +8 στην συντήρηση (ένδειξη +8 στην συντήρηση ) !!! (το δικό σου δίνει λάθος ένδειξη θερμοκρασίας και του παραπάνω link δείχνει σωστή ένδειξη ) πάραυτα συνεχίζει να λειτουργεί συνεχώς !!! και καταλήγουν σε αλλαγή πλακέτας ?
Τώρα τι να σου πούμε να αλλάξεις τον αισθητήρα συντήρησης (πάνω από το κουμπί cooler?) δεν είναι σίγουρο .
Γιαυτό λέμε οι ηλεκτρονικοί να μην βάζουν χέρι σε τέτοιες συσκευές να τις βάζουν μόνο στις δικές τους συσκευές ή να μην πω που αλλού.
Συνοψίζοντας, το ψυγείο μαζεύει από τα 5-10 λεπτά αρχικής λειτουργίας του πάγο στην πλάτη, ο οποίος δεν φεύγει ποτέ. Στις οδηγίες λέει, ότι στις 5ωρες συνεχούς λειτουργίας λειτουργεί κόφτης και αποψυχεται μόνο του, πράγμα που δεν γίνεται.
Θερμοστάτη κλασσικό δεν βλέπω να έχει, παρά αυτό που έχω ανεβάσει φώτο.Η πίσω πλευρά του ψυγείου είναι αυτή και φαίνεται καθαρή.46467
Ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον κο Κυριακίδη, που Αυγουστιάτικα νοιάζονται και δίνουν χείρα βοηθείας.
Το ερώτημα είναι τι να κάνω, πριν πάω σε αλλαγή;
Κυριακίδης
17-08-19, 12:00
Να πας τις πλακέτες σε ηλεκτρονικό για μια επιθεώρηση , επειδή το βρήκες μούσκεμα όπως αναφέρεις , από εκεί και πέρα για όλους τους αισθητήρες για να ελεγχθούν θα έπρεπε να γνωρίζουμε τα kohm του καθενός σε αντίστοιχες θερμοκρασίες , αλλιώς πας στα τυφλά .
Μην βαράτε,
Στην προσπάθεια μου να βγάλω τις πλακέτες να πάρω καινούργιες να τελειώνουμε, είδα ότι το ένα φισάκι δεν είναι συνδεδεμένο στα αντίστοιχα καρφάκια της πλακέτας αλλά μόνο το μαύρο καλώδιο ενώ το καφέ καλώδιο ήταν στον. αέρα.
Υπάρχει περίπτωση να ήταν έτσι εκ κατασκευής ή σε παλιότερο ψαχούλεμα το επανασυνέδεσα λάθος;
#Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.
46485
Ενημέρωση: Αφού μπήκαν σωστά όλα, το ψυγείο εξακολουθεί να δουλεύει συνεχώς και να πιάνει λίγο πάγο στην πλάτη (2-3 mm).
Στο βιβλίο χρήστη λέει ότι μετά από 5 ώρες συνεχούς λειτουργίας κόβει μόνο του, που δεν ισχύει.
Η πλακέτα κάνει 60 €. Δεν ξέρω κάποιον ηλεκτρονικό να κάνει έλεγχο πλακετών. Υπάρχουν τέτοιοι στην Χαλκίδα ή την Αθήνα; Ή να πάω να πάρω μια καινούργια κι ότι προκύψει;