Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Samsung] Samsung wd90j6***

niklop
26-06-19, 19:01
Καλησπερίζω την παρέα. Πρώτο μου post και πέφτω κατευθείαν στα βαθιά. Έχω ένα πλυντήριο Samsung, μοντέλο όπως αναγράφεται στον τίτλο, το πλυντήριο είναι καινούργιο σχετικά (1,5-2 χρονών) και έχω το εξής πρόβλημα.
Το πρόβλημα εστιάζεται στα νερά που μένουν στον κάδο κατα το τελείωμα του προγράμματος και δεν τα στραγγίζει. Σε περίπτωση που βάλω εκ νέου πρόγραμμα απο την αρχή, εκεί βγάζει τα παλιά νερά που έχουν μείνει και ξεκινάει το πρόγραμμα κανονικά. Βάζει τα πρώτα νερά, πλένει τα ρούχα γυρνώντας τον κάδο, και όταν έρχεται η ώρα (εν μέσω προγράμματος) να τραβήξει τα βρώμικα νερά, ώστε να βάλει νέα και να συνεχίσει την πλύση, δεν το κάνει, παρότι η αντλία ακούγεται να δουλεύει (τη μέτρησα κιόλας εκείνη την ώρα και δέχεται 220V κανονικά).
Να σημειώσω τα εξής. Υπάρχουν δύο αντλίες αποστράγγισης και όχι μια. Επειδή το τσέκαρα, η μία δουλεύει για να βγάλει τα νερά εν μέσω προγράμματος (εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα δηλαδή) και η άλλη για να βγάλει τα εναπομείναντα νερά που έχουν μείνει απο προηγούμενη πλύση, πριν ξεκινήσει νέο πρόγραμμα.
Επειδή είμαι μηχανικός/τεχνικός και κατέχω γενικά έχω κάνει τα εξής. Η πλακέτα έχει ελεγχθεί και δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Οι αντλίες δουλεύουν κανονικά όταν παίρνουν εντολή (τις μέτρησα με πολύμετρο). Μάλιστα έχω βγάλει τις αντλίες εκτός και τις δοκίμασα και δούλευαν κανονικά και οι δύο. Επίσης τις τσέκαρα και πάνω στο πλυντήριο εν μέσω προγράμματος, καθώς άνοιξα το φίλτρο την ώρα που δούλευε το πλυντήριο και είδα οτι γυρνάν. Και η μία και η άλλη αντίστοιχα όταν έπρεπε. Απο ότι είδα είναι ασύγχρονα εναλλασόμενα μοτεράκια. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο θέμα με αυτές, γιατί τις έκανα τράμπα καθώς είναι σχεδόν ίδιες, και πάλι μου παρουσιαζόταν το ίδιο πρόβλημα (Δηλαδή η "ύποπτη" αντλία δούλευε κανονικά και έβγαζε τα νερά πριν την έναρξη ενός προγράμματος, ενώ η "καλή" δεν μπορούσε να στραγγίξει τα νερά εν μέσω λειτουργίας). Φυσικά τις ξανα άλλαξα όπως ήταν.
Δεν υπάρχει κάποιο βούλωμα στα κολλάρα και γενικά στις τρύπες διαφυγής του νερού. Άλλωστε το δικαιολογεί και το γεγονός οτι οπως είπα πριν την έναρξη νέου προγράμματος όλα τα νερά που έχουν μείνει απο το προηγούμενο, αποστραγγίζονται κανονικά...ΑΝ υπήρχε βούλωμα δεν θα μπορούσε να βγάλει ούτε αυτά.

Μια παρατήρηση που μου έκανε εντύπωση είναι η εξής. Όταν έβγαλα τις αντλίες να τις δοκιμάσω, διαπίστωσα οτι η "ύποπτη" ίσως να γυρίζει ανάποδα. Το δοκίμασα κόβοντας ένα πολύ μικρό χαρτάκι χαρτοπετσέτα, και αφήνοντάς το μπροστά απο την έξοδο που υποτίθεται οτι απο εκεί έπρεπε να βγαίνουν τα νερά, μου το ρούφιξε μέσα:blink:. Αντίστοιχα έβαλα ένα κομμάτι στην είσοδο, δηλαδή απο εκεί που πρέπει να ρουφάει για να πετάξει τα νερά προς την αποχέτευση και μου το φύσηξε προς τα έξω:blink:.
Βέβαια όλα αυτά καταρίπτονται, καθώς όταν κάνοντας τράμπα τις αντλίες όπως προείπα δούλεψε κανονικά. Είναι εναλλασόμενα μοτερ συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να έχει αλλάξει πολικότητα εκτός κι αν έχει γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα στον πυκνωτή του βοηθητικού και την ξεκινάει ανάποδα. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση και εφόσον υπήρχε υποψία για διακοπή στο βοηθητικό τύλιγμα, κανονικά η αντλία δεν θα έπρεπε να γυρνάει καθόλου αλλά να μουγγρίζει.

Τέλος δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια χαλασμένη ηλεκτροβαλβίδα κάπου και δημιουργεί τάπωμα. Ελέγχοντας όμως είδα οτι οι μόνες ηλεκτροβαλβίδες που υπάρχουν είναι στην παροχή που κατευθύνουν το νερό στις αντίστοιχες θέσεις μαλλακτικό, απορυπαντικό κτλπ. Στην έξοδο δεν υπάρχει καμιά βαλβίδα.

Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω άκρη γιατί με έχει φρικάρει τόσες μέρες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

p270
26-06-19, 20:10
δεν ειναι μεσα στην εγγυηση;

niklop
26-06-19, 20:24
Έκανα τη βλακεία να το ανοίξω πριν τσεκάρω για την εγγύηση. Για την ακρίβεια επειδή το πλυντήριο είναι της κοπελιάς και δεν μπορούσε να βρει το τιμολόγιο, έβαλα χέρι για να το κάνω μόνος.
Εν τέλη το τιμολόγιο βρέθηκε, αλλά τώρα είναι αργά καθώς έχουν γίνει παρεμβάσεις στο πλυντήριο που προφανώς θα ακυρώνουν την εγγύηση.

Κυριακίδης
26-06-19, 21:21
Οι αντλίες αυτές δεν μπορούν να γυρίσουν ανάποδα γιατί δεν είναι με περιστροφικό άξονα αλλά παλμικό / δεν έχουν βοηθητικό τύλιγμα .
Το έκανες και τράμπα έχοντας το ίδιο πρόβλημα (άρα λέω τώρα αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι εκτός αντλίας ) π.χ. βουλωμένο κολάρο από κάδο προς αντλία (άσε που λες ότι τα βγάζει τα νερά περιστασιακά ) αλλά αλλιώς είναι όταν αυτό γίνεται στο στύψιμο .
Το στόμιο εξόδου της αποχέτευσης στο σιφόνι είναι στο ίδιο μέρος που το είχες πάντα ? ή έκανες κάποια αλλαγή θέσης της αποχέτευσης .
Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ένας κατασκευαστής να τοποθετήσει 2 αντλίες και όχι μία που επίσης θα μπορούσε να κάνει τις 2 ξεχωριστές δουλειές που περιγράφετε παραπάνω (γιαυτό και εγώ κάνω ερώτηση μήπως κάποιος ξέρει γιατί οι 2 χωριστές αντλίες = όλες οι μ.....ίες είναι αποκλειστικότητα της samsung / νομίζει ότι όπως κάνει με την εμπρός και πίσω κάμερα στα κινητά μπορεί να βάζει και 2 αντλίες σε πλυντήρια ) .

niklop
26-06-19, 22:19
Καταρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Μα ακριβώς επειδή σε αυτές τις αντλίες υπάρχει παλλόμενο πεδίο, το βοηθητικό τύλιγμα με πυκνωτή, χρησιμεύει στην έναυση πάντα προς μια κατεύθυνση. Διαφορετικά η αντλία σε κάθε περίπτωση θα γυρνούσε τυχαία ανάλογα που θα έβρισκε το ημίτονο. Για την ακρίβεια θα τρεμόπαιζε για λίγο πέρα δόθε, θέλοντας ο μόνιμος μαγνήτης του δρομέα να ακολουθήσει το παλλόμενο πεδίο, ώσπου τελικά θα κατέληγε να περιστραφεί προς μια κατεύθυνση τυχαία εκεί που θα υπερίσχυε η ροπή.
Παρόλα αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως λες, κάνοντας τράμπα, η συγκεκριμένη αντλία δούλεψε σωστά στην περίπτωση αποστράγγισεις πριν την έναρξη νέου προγράμματος. Δεν βγάζει τα νερά περιστασιακά, αλλά πάντα σε συγκεκριμένη φάση και αυτή είναι η στιγμή πριν την έναρξη νέου προγράμματος. Αντιθέτως, όταν "τρέχει" το πρόγραμμα και προσπαθεί να βγάλει τα βρώμικα, εκεί δημιουργείται το θέμα.
Το στόμιο της εξόδου είναι εκεί που ήταν πάντα ναι, δε το άλλαξα θέση. Επίσης κάποιο βούλωμα δεν θεωρώ οτι υπάρχει τα έχω ψάξει σχεδόν όλα. Άλλωστε τα κολάρα απο τον κάδο καταλήγουν σε μια διάταξη με εισαγωγές και εξαγωγες, όπου επάνω κουμπώνουν και οι αντλίες και είναι και η εξοδος προς την αποχέτευση.
Παρακάτω είναι και μια φώτο (ότι καλύτερο έχω αυτή τη στιγμή) που φαίνονται οι δυο αντλίες και η έξοδος των νερών(δεξιά κάτω απο την γκρι αντλία).
46317
Όλα δυστυχώς είναι πεντακάθαρα χωρίς βούλωμα. Όλα δουλεύουν σωστά, αλλά παρόλα αυτά τα νερά δεν βγαίνουν. Ειλικρινά έχω σκάσει αυτές τις μέρες.

Όντως αυτή τη Samsung με έχει προβληματίσει και άλλες φορές σε ηλεκτρικές συσκευές. Το τελευταίο σενάριο που σκέφτομαι είναι να μη δουλεύει έτσι όλο το σύστημα και κάπου να το χάνω. Για παράδειγμα στην περίπτωση όπου δημιουργείται το θέμα με τα νερά, να πρέπει να δουλέψουν και οι δυο αντλίες και να με μπερδεύει το γεγονός οτι ναι μεν δουλεύει μόνο η μία αλλα να μην αρκεί.
Το ξέρω οτι στο τέλος θα αναγκαστώ να καταφύγω σε τεχνικό της Samsung και ξενερώνω μετά απο τόσο κόπο.

panagiwtis
26-06-19, 23:18
1) Εφόσον λες πως όταν ξεκινάει το πρόγραμμα, αδειάζει τα νερά από τον κάδο, εκείνη τη στιγμή μπορείς να ελέγξεις ποια από τις δύο λειτουργεί (μπορεί και οι δύο ταυτόχρονα). Λογικά το ίδιο θα πρέπει να κάνει και στο τέλος του προγράμματος για να αδειάσουν τα νερά.

2) Εάν υποθέσουμε πως η samsung έχει επιλέξει να βάλει δύο αντλίες, με σκοπό να λειτουργούν μία μία (έστω σε κάποιες περιπτώσεις), θα πρέπει να έχει προβλέψει το εξής: Η μία (αυτή που έχει μπει σε λειτουργία) να μην στέλνει τα νερά πάλι μέσα στον κάδο μέσω της άλλης (που εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργεί).

Μήπως στο κολάρο που συνδέει τον κάδο με τις αντλίες έχει κολλήσει η πλαστική μπάλα που έχει για να αποτρέπει αυτό να συμβεί?

Το 2ο που έγραψα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να στέκει καθώς δεν μπορώ να καταλάβω από τη φωτογραφία την υδραυλική διάταξη των αντλιών.
Αλλά νομίζω πως με το 1ο, θα δεις τι ενδεχομένως πρέπει να κάνουν οι αντλίες για να μπορέσουν να αδειάσουν τα νερά και στο τέλος του προγράμματος.

Κυριακίδης
27-06-19, 00:04
Από την παρακάτω πηγή με τα "μαργαριτάρια " και τα παράπονα προς Samsung
https://us.community.samsung.com/t5/Washers-and-Dryers/Samsung-vrt-not-draining/td-p/14577/page/4

Με λίγα λόγια αναφέρει ότι σχεδόν όλοι είχαν προβλήματα με τις αντλίες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (κάποιος από αυτούς που παραπονέθηκε προς samsung εικάζει ότι άλλαξε αντλία 3 φορές ....

Άλλος είπε ότι η "έλικας της αντλίας είχε σπάσει από τον άξονα της " (δηλαδή ναι μεν το πτερύγιο αντλίας ήταν στην θέση του , αλλά ξεκόλλησε ο άξονας ).

Άλλος λέει ότι παρατήρησε σε μη ισορροπημένο φορτίο να δημιουργεί τέτοια προβλήματα (χωρίς να οφείλετε σε χαλασμένη αντλία )

Άλλος λέει ότι αφαίρεσε 25% νερό από την πλύση (όταν είδε ότι δεν μπορούσε να στραγγίσει ) και μετά την αφαίρεση του παραπανίσιου 25% νερού έκανε την αποστράγγιση !!!! (ότι νάναι ίσως είχε βάλει περισσότερο απορρυπαντικό )

Άλλος σε κάποια "γωνία των ενώσεων (μάλλον εννοεί πριν την αντλία / μια γωνία 90 μοιρών που μαζεύει εμπόδια και το αφαίρεσαν και δούλεψε η αντλία ) .

Άλλος απλά αντικατέστησε την σωστή ελαττωματική αντλία (άσχετα που την άκουγε να δουλεύει / αλλά εικάζει ότι λειτουργούσε με μειωμένες στροφές από κλωστές που τυλίχτηκαν στα πτερύγια αντλίας και δεν φαίνονταν οπτικά ) .

2) Εάν υποθέσουμε πως η samsung έχει επιλέξει να βάλει δύο αντλίες, με σκοπό να λειτουργούν μία μία (έστω σε κάποιες περιπτώσεις), θα πρέπει να έχει προβλέψει το εξής: Η μία (αυτή που έχει μπει σε λειτουργία) να μην στέλνει τα νερά πάλι μέσα στον κάδο μέσω της άλλης (που εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργεί).

Μήπως στο κολάρο που συνδέει τον κάδο με τις αντλίες έχει κολλήσει η πλαστική μπάλα που έχει για να αποτρέπει αυτό να συμβεί?
Δηλαδή θέλεις να πεις ότι η μία από τις 2 αντλίες κάνει το αντίθετο της αποχέτευσης ? (για να μειωθεί η πίεση και να μπορέσει να σηκωθεί η πλαστική μπάλα από το κολάρο? όσο αφορά για την προετοιμασία αδειάσματος νερού και όχι της κανονικής και τελικής αποστράγγισης ) λες?

Τα υπόλοιπα του παραπάνω link παραπόνων διάβασε τα ..... εγώ πάω για ύπνο ευτυχισμένος που δεν αγόρασα samsung :lool:

mikemtb73
27-06-19, 08:07
Επανέφερε ότι έχεις κάνει, κλειστο όμορφα, εξαφάνισε ότι εργαλείο κινεί υποψίες [emoji849][emoji39] και φώναξε τη μαμά εταιρία όσο είναι καιρός. Κρίμα είναι να ταλαιπωρείσαι μόνος σου.
Αν είχαν περάσει τα 2 χρόνια, και εγώ το ίδιο μάλλον θα έκανα στην θέση σου [emoji4]

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

niklop
27-06-19, 09:25
@mikemtb73 αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο αλλά δυστυχώς έχουν γίνει παρεμβάσεις που μαρτυρούν οτι μπήκε χέρι. Για παράδειγμα η πλακέτα είχε gel σαν επίστρωση, το οποίο αναγκαστήκαμε να το σκαλίσουμε σε κάποιες περιπτώσεις για να ελεγχθεί η πλακέτα. Οπότε δύσκολο να πειστούν οτι όλα είναι όπως πριν.:saad:

@panagiwtis όπως θα δεις και στις φώτο, οι αντλίες κουμπώνουν πάνω σε ένα πλαστικό εξάρτημα που "ρυθμίζει την κυκλοφορία". Υπάρχουν τρύπες εισόδου και εξόδου και εκεί δεν υπάρχει κάποιο τάπωμα.
4632046321

pic1 pic2

Στις παραπάνω φώτο, ψιλοφαίνεται η διάταξη και πως καταλήγουν τα κολάρα. Αυτά όλα ελέγχθηκαν και δεν υπάρχει πουθενά μπλοκάρισμα ή βούλωμα.
Δεν υπάρχει κολάρο που να συνδέει τις δύο αντλίες και συνεπώς ούτε μπίλια αντεπιστροφής. Τα κολάρα εισόδου απο τον κάδο, πέφτουν ελεύθερα στο "πλαστικό εξάρτημα", και απο εκει οι δυο αντλίες αναλαμβάνουν ανάλογα τη φάση της πλύσης να διώξουν τα νερά προς την σωλήνα αποχέτευσης, οπου και εκεί δεν υπάρχει μπίλια.

@Κυριακίδης μάλλον απο οτι κατάλαβα δε θα τον γλιτώσω τον τεχνικό της Samsung. Καλώς η κακώς όσο μάστορας και να είναι κάποιος, κάποια μηχανήματα έχουν τα κουσούρια τους και χρειάζονται τον ειδικό τους που ξέρουν που πονάνε. Μπορεί να είναι κάτι που δεν είναι εμφανές και να μη μπορεί κανείς να το καταλάβει αν δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη βλάβη.

Ξέρω οτι δε θα βρω λύση καθώς ήδη πριν γράψω τα είχα τσεκάρει όλα, αλλά για του λόγου το αληθές θα σας ενημερώσω όταν λυθεί το πρόβλημα, προφανώς με τεχνικό samsung στην τελική.

mariosmfj
27-06-19, 09:29
Οι αντλίες αυτές δεν μπορούν να γυρίσουν ανάποδα γιατί δεν είναι με περιστροφικό άξονα αλλά παλμικό / δεν έχουν βοηθητικό τύλιγμα .
Το έκανες και τράμπα έχοντας το ίδιο πρόβλημα (άρα λέω τώρα αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι εκτός αντλίας ) π.χ. βουλωμένο κολάρο από κάδο προς αντλία (άσε που λες ότι τα βγάζει τα νερά περιστασιακά ) αλλά αλλιώς είναι όταν αυτό γίνεται στο στύψιμο .
Το στόμιο εξόδου της αποχέτευσης στο σιφόνι είναι στο ίδιο μέρος που το είχες πάντα ? ή έκανες κάποια αλλαγή θέσης της αποχέτευσης .
Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ένας κατασκευαστής να τοποθετήσει 2 αντλίες και όχι μία που επίσης θα μπορούσε να κάνει τις 2 ξεχωριστές δουλειές που περιγράφετε παραπάνω (γιαυτό και εγώ κάνω ερώτηση μήπως κάποιος ξέρει γιατί οι 2 χωριστές αντλίες = όλες οι μ.....ίες είναι αποκλειστικότητα της samsung / νομίζει ότι όπως κάνει με την εμπρός και πίσω κάμερα στα κινητά μπορεί να βάζει και 2 αντλίες σε πλυντήρια ) .

Καλημερα.
Εχουν πεσει στα χερια μου πλυντηρια που εχουν δευτερη αντλια που λειτουργει σαν κυκλοφορητης νερου.
Οταν το πλυντηριο πλενει απλα τραβαει νερο απ'τον καδο κα το στελνει παλι στον καδο.
Ειναι ανουσιο να υπαρχουν δυο αντλιες αποστραγγισης.

mariosmfj
27-06-19, 09:33
Νικο και οι δυο αντλιες εχουν εξοδο κοινη?
Στελνουν το νερο στην ιδια σωληνα (αποχετευσης)?

mariosmfj
27-06-19, 09:40
Απ'οτι ειδα στο ιντερνετ το συγκεκριμενο ειναι πλυντηριο-στεγνωτηριο?

Κυριακίδης
27-06-19, 10:47
δηλαδή η μία από τις 2 αντλίες να παίζει τον ρόλο ανεμιστήρα λόγω στεγνωτήριου?

niklop
27-06-19, 11:11
Μάριε πράγματι υπαρχει σωληνάκι απο την κάτω μεριά του κάδου προς την επάνω σαν bypass. Εύστοχο το σχόλιο σου μιας και όντως όταν δουλεύει η «προβληματική» αντλία να κανει Ανακυκλοφορια τα νερά στην ουσία και εγω να περιμένω να τα δω στην αποχέτευση.
Άρα ίσως σε κάποια άλλη φάση του προγράμματος να μην γίνεται αποστράγγιση σωστα.

Επίσης όντως το πλυντήριο ειναι και στεγνωτήριο αλλα ο κυκλοφορητης για τον αέρα ειναι απο πανω δεν εχει καμια σχέση με εκείνες τις αντλίες

46328

Εχει ανοιχτεί και αυτη:lool:

panagiwtis
27-06-19, 16:12
1) Εφόσον λες πως όταν ξεκινάει το πρόγραμμα, αδειάζει τα νερά από τον κάδο, εκείνη τη στιγμή μπορείς να ελέγξεις ποια από τις δύο λειτουργεί (μπορεί και οι δύο ταυτόχρονα). Λογικά το ίδιο θα πρέπει να κάνει και στο τέλος του προγράμματος για να αδειάσουν τα νερά.

Στην έναρξη του προγράμματος τελικά ποιες αντλίες λειτουργούν και καταφέρνει να αδειάσει τα νερά που έχουν απομείνει από την προηγούμενη πλύση? Φαντάζομαι και στο τελευταίο στάδιο αποστράγγισης θα πρέπει να κάνει το ίδιο προκειμένου να αδειάσει τα νερά..και δεν το κάνει.

Επίσης, όντως υπάρχουν δύο είσοδοι στην αντλία, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν και 2 μπάλες μέσα στο κολάρο που πάει στον κάδο (μάλλον) που λειτουργούν σαν βαλβίδες αντεπιστροφής.

Θεωρώ πως το πρόβλημα είναι :
1) Είτε στα κολάρα που συνδέουν τη διάταξη αντλιών και κάτι πάει στραβά όταν προσπαθεί να αδειάσει τα νερά με αποτέλεσμα να υπάρχουν 2 δρόμοι ανοιχτοί. Ο ένας είναι η έξοδος όπου φεύγουν κάποια νερά και ο άλλος (και πιο σύντομος, έχει να κάνει με το πόσο ψηλά έχεις το σωλήνα της αποχέτευσης) αυτός που ξαναβάζει τα νερά πάλι μέσα στον κάδο.

2) Βλάβη στην πλακέτα, δεν στέλνει ρεύμα ταυτόχρονα και στις 2 αντλίες όταν πρέπει, δηλαδή στη μέση ή και στο τέλος του προγράμματος αλλά στέλνει μόνο στη μία.

Δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα η μία αντλία, αλλά όπως λες τις έκανες τράμπα και το πρόβλημα παραμένει.

Νομίζω πρέπει να το παρακολουθήσεις και να καταλάβεις τον τρόπο που συμπεριφέρεται κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Εάν βάλεις ας πούμε να κάνει μόνο άντληση (ρίξε νερό μέσα στον κάδο να δεις εάν θα καταφέρει να το αδειάσει) ποια από τις 2 (ή και οι 2) λειτουργεί για να κάνει την άντληση κτλ..

niklop
27-06-19, 17:26
Στην έναρξη του προγράμματος λειτουργεί η μια εκ των δυο αντλιών, και βγάζει τα εναπομείναντα νερά που έχουν μείνει απο προηγούμενο πρόγραμμα. Έχω διαπιστώσει πια είναι η αντλία αυτή, καθώς την έχω κάνει και τράμπα με την άλλη και δουλεύει εξίσου.
Λογικά και στο τελευταίο στάδιο αποστράγγισης θα πρέπει να το κάνει όπως λες, αλλά και κατα την διάρκεια του προγράμματος προφανώς για να μπορεί ανα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα να βγάζει τα βρώμικα νερά της πλύσης με τις σαπουνάδες, να βάζει εκ νέου καινούργια, να κάνει πλύση, να τα ξαναπετάει και ούτω καθεξής....
Δε νομίζω σε πρόγραμμα 2 ωρών π.χ. τα νερά να βγαίνουν μόνο στο τέλος....
Επίσης, όπως προείπα και στα πρώτα ποστ, κατα τη διάρκεια του προγράμματος ακούω την άλλη αντλία να δουλεύει, οχι αυτή που πετάει τα νερά στην αρχή κάθε προγράμματος, αλλά προφανώς μετά απο σωστή υπόδειξη του Μάριου, αυτή πρέπει απλά να κάνει ανακυκλοφορία τα νερά μέσα στον κάδο.
Μπάλες αντεπιστροφής δεν υπάρχουν στα κολάρα. Σκάνε κατευθείαν στην διάταξη με τις αντλίες...

46336

Φαίνονται και στη φώτο τα δυο κολλάρα που πέφτουν πάνω στη διάταξη με τις αντλίες. Είναι εύκαπτα και δεν έχουν κανένα αντεπίστροφο. Έβγαλα και τους σφιγκτήρες και είδα μέσα και δεν υπάρχει τίποτα. Βγαίνουν τα νερά κατευθείαν απο τον κάδο και απο τα δυο κολάρια, και πέφτουν μέσα στις αντλίες.

Μάλλον για θέμα στην πλακέτα μυρίζει, αν και την πήγα σε πλακετά και δεν βρήκε κάτι απο όσο είπε.

Κυριακίδης
27-06-19, 19:53
Στην παραπάνω φωτό θα ήθελα να μου πεις από τα 4 λάστιχα (2 φυσαρμόνικες + 2 λεπτότερα )
1) τι βλέπεις εσωτερικά στον κάδο και συγκεκριμένα στο μικρό κολάρο φυσαρμόνικα (εσωτερικά στον κάδο και την διαμόρφωση ) εδώ υποθέτω εσωτερικά στον κάδο είναι σαν μικρό λεκανάκι / αλλά έχει τίποτα μέσα σε αυτό το λεκανάκι?
2) Στα μικρότερα άλλα 2 λάστιχα (ίσια και μη κολάρα ) που καταλήγουν εκτός από την αντλία ?

niklop
27-06-19, 21:46
1) Ακριβώς όπως το είπες. Είναι ένα μικρό λεκανάκη, που απο εκει ρέουν τα νερά με φυσική ροή προς τα κολαρα και εν συνέπεια στη διάταξη με τις αντλίες. Η αλήθεια είναι οτι επειδή ο κάδος με το στεφάνι είναι πολύ κοντά, δεν έχω πολύ χωρο να δω ανάμεσα αλλά με το λίγο που βλέπω απο τη χαραμάδα φαίνεται σαν ένα απλό λεκανάκι. Δεν μπορεί να έχει τίποτα άλλο εκεί μέσα καθώς δεν παρατηρώ κάποια περίεργη γεωμετρία, ούτε αρκετό χώρο για να χωράει κάποια βαλβίδα αντεπιστροφής. Είναι ένα στεφάνη που στραγγίζουν τα νερά και στη χαμηλότερο σημείο έχει μακρόστενες οπές για να περνάν τα νερά.
2) Το πάνω λάστιχο (αυτό που φαίνεται ανάμεσα απο τις δυο φυσαρμόνικες), είναι το bypass που καταλήγει στην επάνω μεριά του κάδου για να ανακυκλοφορεί τα νερά.
Το άλλο που κρέμεται προς τα κάτω, είναι αυτό που βγαίνει πλάι στο φίλτρο όταν ανοίγεις το καπάκι του φίλτρου, για να μπορέσεις να αδειάσεις τα πολλά νερά και μετά να ανοίξεις το φίλτρο. Απλά είναι βγαλμένο απο τη θέση του και κρέμεται την δεδομένη στιγμή.

Μίλησα με τον πλακετά σήμερα, και τον ρώτησα τι έλεγχο έκανε. Προφανώς και δεν είχα σκεφτεί το γεγονός οτι ο άνθρωπος θα μπορούσε μόνο να τσεκάρει κάποια συγκεκριμένα πράγματα, ψυχρές κολλήσεις, σκασμένους ηλεκτρολυτικούς πυκνώτες κτλπ. Συνεπώς και όπως ήταν φυσιολογικό, δεν θα μπορούσε να τσεκάρει την φυσιολογική λειτουργία των προγραμμάτων.
Έτσι λοιπόν, είπα την κοπελιά να βάλει ένα πρόγραμμα που δεν είχε ξαναβάλει ποτέ. Συνέπεια ήταν να ξεκινήσει το πλυντήριο να βάζει τα πρώτα νερά απο την παροχή, και να μη σταματήσει ποτε........Έτσι μετά απο 2 λεπτά έβγαλε μήνυμα σφάλματος, σταμάτησε να βάζει και μπήκε σε draining mode για 3 λεπτά για να βγάλει ότι έβαλε....

Η πεποίθηση οτι κάτι παίζει με την πλακέτα και για την ακρίβεια πρόβλημα στο firmware επιβεβαιώνεται. Πιστεύω οτι ίσως με ένα upload firmware απο τον τεχνικό της Samsung θα λυθεί το πρόβλημα. Έχω ακούσει και σε άλλες λευκές συσκευές Samsung να χάνεται κάπως το πρόγραμμα της πλακέτας.

Κυριακίδης
27-06-19, 22:42
Η πεποίθηση οτι κάτι παίζει με την πλακέτα και για την ακρίβεια πρόβλημα στο firmware επιβεβαιώνεται. Πιστεύω οτι ίσως με ένα upload firmware απο τον τεχνικό της Samsung θα λυθεί το πρόβλημα. Έχω ακούσει και σε άλλες λευκές συσκευές Samsung να χάνεται κάπως το πρόγραμμα της πλακέτας
Γιατί σώνει και καλά να φταίει η πλακέτα ? και εξηγώ .... άπαξ και όπως λες δοκίμασες την αντλία εντός και εκτός της συσκευής θα έπρεπε άσχετα από το τι θέλει να κάνει ένα πρόγραμμα , εκ του φυσικού τα νερά θα έπρεπε να βγαίνουν (+ την επιβεβαίωση ότι δεν είναι βουλωμένα τα κολάρα ή οτιδήποτε άλλο ) .
Στην θέση σου αν το είχα δικό μου το συγκεκριμένο , θα γέμιζα πρώτα τον κάδο με νερά και κατόπιν θα έδινα εξωτερική τροφοδοσία στην αντλία για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν μακαρονοτέρατα . Κάνε το και ενημέρωσε (αν δεις ότι και με απλή εξωτερική τροφοδοσία δεν βγάζει και πάλι νερά / θα ξεκολλήσεις στην ιδέα βλάβης με την πλακέτα .

Έτσι λοιπόν, είπα την κοπελιά να βάλει ένα πρόγραμμα που δεν είχε ξαναβάλει ποτέ. Συνέπεια ήταν να ξεκινήσει το πλυντήριο να βάζει τα πρώτα νερά απο την παροχή, και να μη σταματήσει ποτε.....
Πιεσσοτάτης ? βούλωμα υδατοπαγίδας ? δεν συγκρατείται κλειστή η βαλβίδα παροχής νερού ? (μετέπειτα βλάβες από αυτούς που πασπάτεψαν τις πλακέτες ?)
Αλλά την αντλία σκέτη με ξεχωριστή τροφοδοσία και νερό στον κάδο δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις πολλά .

Θεωρώ ότι για να αδειάσει μια αντλία ικανοποιητικά θέλει και αρκετό χρόνο λειτουργίας / αν εσύ και εν αγνοία σου δεν ενημέρωσες π.χ. ότι η αντλία δεν δουλεύει αρκετό χρόνο αλλά περίεργα ή για ελάχιστα δευτερόλεπτα , τότε ναι θα συμφωνήσω ότι μπορεί να φταίει πρόγραμμα / τα ακανόνιστα νερά που παίρνει και μας το λες τώρα .

niklop
27-06-19, 23:49
Φυσικά και τα νερά δε θα πρέπει να βγαίνουν μόνα τους και εξηγούμαι και εγώ από την πλευρά μου. Το manual αναφέρει επιγραμματικά, και φαντάζομαι την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν όλα τα πλυντήρια, ότι το ακροφυσίο του σπιράλ της αποχέτευσης, θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση περί τα 60-90 cm από το εδαφος. Αυτό δικαιολογείται βάσιμα από τη θεωρία των ρευστών όπου δυο ρευστά μέσα σε κοίλο σωλήνα προσπαθούν να εξισορροπήσουν στις δυο πλευρες τους. Για αυτό λοιπόν τοποθετείται το άκρο της αποχέτευσης σε τέτοιο υψόμετρο για να μη μπορούν τα νερά να τρέχουν αβίαστα χωρίς την εκκίνηση της αντλίας. Εννοείται ότι αν βγάλω το σπιράλ από τη θέση του (είναι τοποθετημένο σε pvc σωλήνα σε ύψος περίπου 70cm) και το αφήσω κάτω, τα νερα από τον κάδο θα αρχίσουν να τρέχουν, αλλά αυτό δεν είναι ούτε φυσιολογικό ούτε επιθυμητό. Τα νερά πρέπει να βγαίνουν όταν το ζητάει το προγράμμα, φυσικά μεσω της αντλίας της οποίας τροφοδοτεί όταν χρειάζεται.
Παμε τώρα και στην αντλία και γιατί έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν φταίει αυτή.
Όπως έχω αναφέρει στα προηγούμενα πόστ, η μια αντλία, κάθε φορά πριν την έναρξη κάποιου προγράμματος, βγάζει όλα τα νερά που έχουν απομείνει από προηγούμενη πλύση. Είτε ο κάδος ειναι γεμάτος κατά το 1/10, είτε 1/4 είτε ακόμα και ο μισός που είναι αρκετά λίτρα προφανώς, η αντλία ξεκινάει να αποστραγγίζει και δε σταματάει μέχρι να τα βγάλει όλα. Μπορεί να χρειαστεί 10 δευτερα, μπορεί και ένα λεπτό ανάλογα με τα κυβικά νερού που έχει ο κάδος. Φαντάζομαι αυτό επιτυγχάνεται με κάποιο αισθητήρα στάθμης ή όπως ανέφερες με τον πιεσοστατη. Συνεπώς η αντλία είναι λειτουργική και κάποιο βούλωμα δεν υπάρχει.
Οσον αφορά το μπέρδεμα με την δεύτερη αντλία, νομίζω ξεκαθάρισε κάπως το τοπίο, από την ώρα που ο Μάριος ανέφερε την πιθανή ύπαρξη της δεύτερης αντλίας για την δημιουργία ανακυκλφοριας των νερών κατά την πλύση. Το βρίσκω λογικό και βάσιμο, και δικαιολογεί και την ύπαρξη σωλήνα που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, το οποίο ξεκινάει από την κάτω μεριά του κάδου και καταλήγει στην επάνω. Συνεπώς λύθηκε και αυτή η εκδοχή.
Καταλήγοντας λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε ότι η αντλία που κάνει την αποστράγγιση είναι η πρωτη, και από τη στιγμή που καταφέρνει να βγάλει τα νερά στη έναρξη, θα έπρεπε να το κάνει και κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος, έαν και εφόσον η πλακέτα έδινε εντολή....

Σε πρόβλημα πλακέτας επίσης έρχεται να υποστηρίξει το γεγονός ότι σε άλλο προγραμμα ( αυτό που έβαλε σήμερα η κοπέλια) προφανώς άνοιξε η ηλεκτροβαλβιδα εισόδου του νερού, και δεν έκλεισε ποτέ. Γέμισε λοιπόν ο κάδος και έβγαλε σφάλμα, όπου και σε αυτή την περίπτωση το πλυντήριο αμέσως μετά μπήκε σε λειτουργία αποστραγγισης και έβγαλε ότι είχε βάλει.
Το γιατί δεν έκλεισε η βαλβίδα είναι ένα ερώτημα. Επειδή υπάρχουν δυο βαλβίδες που ελέγχουν την ροη για το δοχείο απορρυπαντικού ( προφανώς η μια πάει στη θέση που μπαίνει το απορρυπαντικό και η άλλη στο μαλακτικο), έκανα τράμπα τις φύσες των βαλβίδων ώστε να βάζει νερό από το άλλο σωληνάκι ( δε με πείραζε ούτως η άλλος και τα δυο καταλήγουν στο δοχείο απορρυπαντικού όπως είπα, απλά τα νερά τρεχαν στον κάδο από άλλη θέση), ξανάεβαλα το ίδιο προγραμμα και έκανε τα ίδια.
Εικαζω βάση πιθανοτήτων ότι δεν έχουν χαλάσει και οι δυο ηλετροβαλβιδες αλλά η πλακέτα δεν δίνει εντολή να κλείσει η βαλβίδα και συνεπώς καταλήγει να γεμίζει ο κάδος ανεξέλεγκτα.
Βεβαια το γιατί δεν δίνει εντολή είναι άλλο θέμα. Έχει χρόνοδιακοπτη που λέει θα ριξεις π.χ. 30 sec νερό και θα κλείσεις μετά τη βαλβίδα για να συνεχίσεις, όποτε λόγο διςλειτουργίας της πλακέτας δεν το κάνει ποτέ? Κοιτάει αισθητήρα στάθμης ο οποίος δε δουλεύει σωστά?
Αυτο θα μας το πει μάλλον ο τεχνικός της Samsung έν τελη:lool::lool::lool::lool:

ΣΚΛΗΚΟΣ
28-06-19, 00:07
Φυσικά και τα νερά δε θα πρέπει να βγαίνουν μόνα τους και εξηγούμαι και εγώ από την πλευρά μου. Το manual αναφέρει επιγραμματικά, και φαντάζομαι την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν όλα τα πλυντήρια, ότι το ακροφυσίο του σπιράλ της αποχέτευσης, θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση περί τα 60-90 cm από το εδαφος. Αυτό δικαιολογείται βάσιμα από τη θεωρία των ρευστών όπου δυο ρευστά μέσα σε κοίλο σωλήνα προσπαθούν να εξισορροπήσουν στις δυο πλευρες τους. Για αυτό λοιπόν τοποθετείται το άκρο της αποχέτευσης σε τέτοιο υψόμετρο για να μη μπορούν τα νερά να τρέχουν αβίαστα χωρίς την εκκίνηση της αντλίας. Εννοείται ότι αν βγάλω το σπιράλ από τη θέση του (είναι τοποθετημένο σε pvc σωλήνα σε ύψος περίπου 70cm) και το αφήσω κάτω, τα νερα από τον κάδο θα αρχίσουν να τρέχουν, αλλά αυτό δεν είναι ούτε φυσιολογικό ούτε επιθυμητό. Τα νερά πρέπει να βγαίνουν όταν το ζητάει το προγράμμα, φυσικά μεσω της αντλίας της οποίας τροφοδοτεί όταν χρειάζεται.
Παμε τώρα και στην αντλία και γιατί έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν φταίει αυτή.
Όπως έχω αναφέρει στα προηγούμενα πόστ, η μια αντλία, κάθε φορά πριν την έναρξη κάποιου προγράμματος, βγάζει όλα τα νερά που έχουν απομείνει από προηγούμενη πλύση. Είτε ο κάδος ειναι γεμάτος κατά το 1/10, είτε 1/4 είτε ακόμα και ο μισός που είναι αρκετά λίτρα προφανώς, η αντλία ξεκινάει να αποστραγγίζει και δε σταματάει μέχρι να τα βγάλει όλα. Μπορεί να χρειαστεί 10 δευτερα, μπορεί και ένα λεπτό ανάλογα με τα κυβικά νερού που έχει ο κάδος. Φαντάζομαι αυτό επιτυγχάνεται με κάποιο αισθητήρα στάθμης ή όπως ανέφερες με τον πιεσοστατη. Συνεπώς η αντλία είναι λειτουργική και κάποιο βούλωμα δεν υπάρχει.
Οσον αφορά το μπέρδεμα με την δεύτερη αντλία, νομίζω ξεκαθάρισε κάπως το τοπίο, από την ώρα που ο Μάριος ανέφερε την πιθανή ύπαρξη της δεύτερης αντλίας για την δημιουργία ανακυκλφοριας των νερών κατά την πλύση. Το βρίσκω λογικό και βάσιμο, και δικαιολογεί και την ύπαρξη σωλήνα που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, το οποίο ξεκινάει από την κάτω μεριά του κάδου και καταλήγει στην επάνω. Συνεπώς λύθηκε και αυτή η εκδοχή.
Καταλήγοντας λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε ότι η αντλία που κάνει την αποστράγγιση είναι η πρωτη, και από τη στιγμή που καταφέρνει να βγάλει τα νερά στη έναρξη, θα έπρεπε να το κάνει και κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος, έαν και εφόσον η πλακέτα έδινε εντολή....

Σε πρόβλημα πλακέτας επίσης έρχεται να υποστηρίξει το γεγονός ότι σε άλλο προγραμμα ( αυτό που έβαλε σήμερα η κοπέλια) προφανώς άνοιξε η ηλεκτροβαλβιδα εισόδου του νερού, και δεν έκλεισε ποτέ. Γέμισε λοιπόν ο κάδος και έβγαλε σφάλμα, όπου και σε αυτή την περίπτωση το πλυντήριο αμέσως μετά μπήκε σε λειτουργία αποστραγγισης και έβγαλε ότι είχε βάλει.
Το γιατί δεν έκλεισε η βαλβίδα είναι ένα ερώτημα. Επειδή υπάρχουν δυο βαλβίδες που ελέγχουν την ροη για το δοχείο απορρυπαντικού ( προφανώς η μια πάει στη θέση που μπαίνει το απορρυπαντικό και η άλλη στο μαλακτικο), έκανα τράμπα τις φύσες των βαλβίδων ώστε να βάζει νερό από το άλλο σωληνάκι ( δε με πείραζε ούτως η άλλος και τα δυο καταλήγουν στο δοχείο απορρυπαντικού όπως είπα, απλά τα νερά τρεχαν στον κάδο από άλλη θέση), ξανάεβαλα το ίδιο προγραμμα και έκανε τα ίδια.
Εικαζω βάση πιθανοτήτων ότι δεν έχουν χαλάσει και οι δυο ηλετροβαλβιδες αλλά η πλακέτα δεν δίνει εντολή να κλείσει η βαλβίδα και συνεπώς καταλήγει να γεμίζει ο κάδος ανεξέλεγκτα.
Βεβαια το γιατί δεν δίνει εντολή είναι άλλο θέμα. Έχει χρόνοδιακοπτη που λέει θα ριξεις π.χ. 30 sec νερό και θα κλείσεις μετά τη βαλβίδα για να συνεχίσεις, όποτε λόγο διςλειτουργίας της πλακέτας δεν το κάνει ποτέ? Κοιτάει αισθητήρα στάθμης ο οποίος δε δουλεύει σωστά?
Αυτο θα μας το πει μάλλον ο τεχνικός της Samsung έν τελη:lool::lool::lool::lool:Το πότε θα κλείσει και πότε θα ανοίξει η ηλεκτροβαλβιδα το αυτοματοποιεί ο πιεσοστατης τσεκαρε το σωληνάκι αν είναι τρύπιο η βουλωμένο ,καθάρισε με ένα σύρμα το σημείο που κουμπωνει το σωληνάκι με τον κάδο , φύσηξε τον πιεσοστατη , ακούγεται να οπλίζει;

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

niklop
28-06-19, 00:18
Το είχα σκεφτεί για τον πιεσοστάτη και για αυτό και το έχω ελέγξει ήδη. Το σωληνάκι είναι καθαρό το τσέκαρα. Ίσως ο ίδιος ο πιεσοστάτης να υπολειτουργεί. Επειδή το έψαξα κιόλας είδα κόστος αγοράς 27 ευρώ αλλά δεν θέλω να το πάρω γιατί δεν είμαι 100% σίγουρος.
Κάτι άσχετο αν γνωρίζετε. Η επίσκεψη απο τον τεχνικό εφόσον το πλυντήριο είναι ακόμα μεσα στην εγγύηση θα χρεωθεί? Μιλάω για επίσκεψη και οχι για περίπτωση αντικατάστασης ανταλλακτικού.

Κυριακίδης
28-06-19, 00:39
Κάτι άσχετο αν γνωρίζετε. Η επίσκεψη απο τον τεχνικό εφόσον το πλυντήριο είναι ακόμα μεσα στην εγγύηση θα χρεωθεί? Μιλάω για επίσκεψη και οχι για περίπτωση αντικατάστασης ανταλλακτικού.
Θα χρεωθείς έτσι κι αλλιώς λόγω άρνησης / αν δεν αρνηθείς θα σου αλλάξουν μέχρι και τα ποδαράκια ισορροπίας της συσκευής επειδή το πασπάτεψες
Και όλα αυτά επειδή κατά την άποψη μου έχει μια βλάβη ρουτίνας και πιθανόν δεν έχει σχέση με πρόγραμμα ή αντλίας .

mariosmfj
28-06-19, 01:47
Μάριε πράγματι υπαρχει σωληνάκι απο την κάτω μεριά του κάδου προς την επάνω σαν bypass. Εύστοχο το σχόλιο σου μιας και όντως όταν δουλεύει η «προβληματική» αντλία να κανει Ανακυκλοφορια τα νερά στην ουσία και εγω να περιμένω να τα δω στην αποχέτευση.
Άρα ίσως σε κάποια άλλη φάση του προγράμματος να μην γίνεται αποστράγγιση σωστα.

Επίσης όντως το πλυντήριο ειναι και στεγνωτήριο αλλα ο κυκλοφορητης για τον αέρα ειναι απο πανω δεν εχει καμια σχέση με εκείνες τις αντλίες

46328

Εχει ανοιχτεί και αυτη:lool:

Δεν εννοω τον κυκλοφορητη του αερα.
Δες αν απ'τον πλαστικο σωληνα που ειναι οι αντλιες αν φευγει σωληνακι που να καταληγει στο πανω και κοντα στην πορτα μερος του καδου.
Αν ναι τοτε η αντλια που εναι κοντα στο σωληνακι ειναι για την ας πουμε ανακυκλωση του νερου και πρεπει να ασχοληθεις με την αλλη.

mariosmfj
28-06-19, 01:49
δηλαδή η μία από τις 2 αντλίες να παίζει τον ρόλο ανεμιστήρα λόγω στεγνωτήριου?
Οχι.
Η μια ειναι για κυκλοφορια του νEρου στη φαση πλυσιματος.

mariosmfj
28-06-19, 01:52
Βαλε το πλυντηριο να πλυνει χωρις ρουχα. Στη φαση πλυσιματος δες αν απ'το πανω μερος του καδου τρεχει νερο.

mariosmfj
28-06-19, 02:04
https://www.youtube.com/watch?v=8XjAtMCd1xY

mariosmfj
30-06-19, 22:23
Καλησπερα.
Τι εγινε τελικα?

niklop
01-07-19, 09:18
Μάριε Καλημέρα. Πάνω στην αναζήτηση για λύση, συνειδητοποίησα μετά απο τόση ταλαιπωρία, οτι δεν είχα τσεκάρει τον πιεσοστάτη με ένα πολύμετρο να δω αν είναι λειτουργικός. Είχα δει αν έχει βούλωμα αλλά απο αμέλεια δεν τον μέτρησα καθώς πίστευα οτι θα είναι καλός. Τελικά τον έβγαλα και μετρώντας με ένα πολύμετρο φυσούσα στο διάφραγμα για να δω αν βραχυκυκλώνει ή όχι και αν αλλάζει εσωτερική αντίσταση. Δεν έκανε τίποτα, οπότε μετά απο τόσο κόπο το πρόβλημα εστιάστηκε εκεί. Έψαξα να βρω ανταλλακτικό, αλλά θα το έχω την άλλη βδομάδα απο όσο ενημερώθηκα.

Για την εξυπηρέτηση της Samsung δε το συζητώ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και πραγματικά είναι να μην μπλέξεις. Απο τα κεντρικά με παρέπεμψαν σε έναν εξουσιοδοτημένο με τον οποίο δεν μπόρεσα καν να βγάλω άκρη απο το τηλέφωνο για το ραντεβού. Τελικά αγανακτισμένος, του είπα οτι δεν χρειάζεται να έρθει, ξανα πήρα στην Samsung να με παραπέμψουν σε άλλον τεχνικό αλλά μου είπαν οτι για την περιοχή μου είναι αυτός και δεν γίνεται κάτι. Τελικά τους ανέφερα οτι δε θέλω να ρθει κανεις και τους έκλεισα το τηλέφωνο.
Πιάστηκα μετά μόνος μου ξανά, και όπως ανέφερα κατέληξα στον πιεσοστάτη μετά απο έλεγχο. Θα τον αλλάξω και θα σας αναφέρω το αποτέλεσμα.

niklop
24-07-19, 12:07
To ανταλλακτικό ήρθε, τοποθετήθηκε και όλα δουλεύουν μια χαρά.