PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] ¶ξονας τυμπάνου πλυντηρίου ρούχων BOSCH

gari
17-03-19, 14:28
Καλησπέρα. Πρώτη ανάρτηση στο site και μάλλον σε βαθιά νερά. Έλυσα σήμερα τον κάδο από ένα πλυντήριο της Bosch και βρήκα τον άξονα με το σταυρό που κρατάει το τύμπανο κομμάτια. Ο άξονας φαίνεται να είναι στερεωμένος πάνω στο τύμπανο όχι με βίδες αλλά πρεσαριστός. Αν πάρω άλλον άξονα, πώς μπορώ να τον συνδέσω πάνω στο τύμπανο; Μήπως ο άξονας και το τύμπανο είναι φιξαρισμένα; Αν και δεν νομίζω γιατί είδα ανταλλακτικά μόνο τον άξονα με τον σταυρό σκέτο χωρίς το τύμπανο.
Ευχαριστώ

tipos
17-03-19, 14:50
Ο άξονας είναι πρεσαριστος πάνω στον αστέρα του τυμπάνου και αν πωλείται σαν ανταλλακτικό θα είναι μαζί με τον αστέρα.
Αν μπορείς ανέβασε φωτογραφία για να δούμε πως είναι το συγκεκριμένο.

pourpou
17-03-19, 17:42
Σακη μαλλον εννοει οτι ο αστερας μαζι με τον αξονα ειναι πρεσαριστος επανω στο τυμπανο και η ερωτηση ειναι αν κοψει τα πριτσινια πως θα τοποθετησει ξανα τον αστερα επανω στο τυμπανο.

ισως με βιδες ιδιας διαμετρου με τις ωπες του αστερα και παξιμαδια ασφαλειας και καποιο ειδος ασφαλιστικου σπειρωματων loctite;

gari
17-03-19, 18:48
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ακριβώς αυτό που λέει ο Θανάσης. Για τη σύνδεση του αστέρα με το τύμπανο μιλάω. Οι βίδες θα ήταν μια «λύση» αλλά προφανώς δεν είναι η ενδεδειγμένη, γιατί α. το παξιμάδι μέσα στον κάδο θα «πιάνει» τα ρούσα και β. δεν ξέρω αν θα διασφαλιστεί με κάποια ασφάλεια το ότι δεν θα ξεβιδώσει κάποια στιγμή.

tipos
17-03-19, 18:49
Σακη μαλλον εννοει οτι ο αστερας μαζι με τον αξονα ειναι πρεσαριστος επανω στο τυμπανο και η ερωτηση ειναι αν κοψει τα πριτσινια πως θα τοποθετησει ξανα τον αστερα επανω στο τυμπανο.

ισως με βιδες ιδιας διαμετρου με τις ωπες του αστερα και παξιμαδια ασφαλειας και καποιο ειδος ασφαλιστικου σπειρωματων loctite;

Μπορεί να είναι έτσι, γι'αυτό ζήτησα φωτογραφία.

gari
17-03-19, 19:09
460074600846009

gari
17-03-19, 19:12
Τώρα που έβγαλα φωτό είδα ότι οι βίδες δεν βγαίνουν μέσα στον κάδο, οπότε το θέμα είναι πώς θα βγάλω τα σπασμένα κομμάτια. Λογικά με τρυπάνι; Και μετά θα κρατήσουν οι βίδες ή θα ξελασκάρουν μετά από κάποιο διάστημα;

tipos
17-03-19, 19:21
Αν υπάρχει ανταλλακτικό τότε θα χρειαστεί να αφαιρέσεις τα περτσινια με τρυπάνι και να μπει ο καινούργιος αστέρας με βίδες m10 και παξιμάδια ασφαλείας με ροδέλα inox.
Κίνδυνος να χαλαρώσουν οι βίδες δεν υπάρχει, αρκεί να τις σφίξεις καλά.
Θα βάλεις το κεφάλι της βίδας από την μεριά του αστέρα και την ροδέλα με το παξιμάδι από την μεριά του τυμπάνου.

gari
18-03-19, 12:25
Ευχαριστώ για την απάντηση. Είμαι σε αναζήτηση του άξονα με τον αστέρα και όταν το βρω θα το βιδώσω στο τύμπανο όπως λες. Ευχαριστώ και πάλι.

giagiwtis
21-03-19, 10:18
Βγάλε μια φώτο τον κάδο ολόκληρο έχω ολόκληρων κάδο αν σε ενδιαφέρει να δούμε αν τεριαζουν