PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] SAMSUNG UE40JU6400

Dart
27-01-19, 11:31
Καλησπέρα σας,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την τηλεόραση μου samsung led UE40JU6400, εμφανίζεται μια οριζόντια γραμμή σε μορφή σκιάς η οποία φτάνει μέχρι και την μέση της οθόνης.Συγκεκριμένα είναι ανάμεσα από το New notifications & there are no notifications όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες, επάνω δεξιά δεν διακρίνεται εύκολα.
Μπορώ να την διακρίνω μόνο σε συγκεκριμένες αποχρώσεις. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθηθεί σχετικά με το πρόβλημα, και αν υπάρχει τρόπος να επιδιορθωθεί.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.457454574645747

manolo
27-01-19, 11:50
H σκια είναι από άκρη σε άκρη και όχι μέχρι τη μέση αν τη δεις πιο προσεκτικά. Σε πρώτη φάση βγάλε και βάλε τα flex cables αφού καθαρίσεις τις επαφές, από την T-COM προς το πανελ να δεις τα αποτελέσματα.

Dart
27-01-19, 16:34
H σκια είναι από άκρη σε άκρη και όχι μέχρι τη μέση αν τη δεις πιο προσεκτικά. Σε πρώτη φάση βγάλε και βάλε τα flex cables αφού καθαρίσεις τις επαφές, από την T-COM προς το πανελ να δεις τα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω.

sk1
28-01-19, 01:15
Samsung ε; Και να πάθει βλάβη; Αφού είναι καλές τηλεοράσεις αυτές,δεν χαλάνε :lool::hahahha:
φιλε μάλλον θα σε δυσαρεστησω αλλά εμένα μου κάνει για καμμένα led ή ακόμη και βρωμια στα φίλτρα και στην χειρότερη πρόβλημα στο ίδιο το πάνελ.Για να επιδιορθωθεί είτε το ένα είτε το άλλο θα χρειαστεί τεχνικό γιατί πρέπει να λυθεί όλη και να φύγει το πάνελ για να φτάσεις στα φίλτρα ή στα led και δεν στο προτείνω αν δεν έχεις εμπειρία.

manolo
28-01-19, 10:27
Για καμμένα led δεν νομίζω γιατί η γραμμή είναι σχετικά λεπτή από άκρη σε άκρη και σαν τέλειο ορθογώνιο. Αν είχε καεί ή δεν φωτοβολούσε όλη η λεντοταινία, η μαύρη σκιά θα ήταν αρκετά φαρδύτερη σε πλάτος και όχι τόσο λεπτή. Όσο για το πάνελ όντως αυτό δεν το αποκλείω να έχει πρόβλημα.

Di*Ca_Electronic
01-02-19, 01:51
Σταμάτη καλησπέρα και καλό μήνα.
Όταν γράφεις βρωμιά στα φίλτρα μήπως μπορείς ν΄ εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς ;
Μάλλον αυτό που γράφει ο Μανώλης ισχύει δηλαδή να βγουν και να καθαριστούν τα flex cables από
τη Timming Controller Board κι ίσως κι από τη πλευρά που καταλήγουν στο panel να πιεστούν και να
σταθεροποιηθούν με κάποιο τρόπο σε τέτοια θέση που ν΄ εξαληφθούν οι 2 μαύρες οριζόντιες λεπτές
γραμμές.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Di*Ca_Electronic
01-02-19, 01:56
Φυσικά για το τελευταίο που γράφω ...κι ίσως κι από τη πλευρά που... υπεισέρχεται η ανάγκη
ανοίγματος του panel οπότε αν ο Γιώργος δεν διαθέτει αντίστοιχη εμπειρία καλό είναι να μην
τ΄ αποτολμήσει.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Di*Ca_Electronic
01-02-19, 02:06
Και τέλος ένα μεγάλο συγγνώμη για το φίλο Σταμάτη γιατί ειλικρινά πρέπει να ΄χω μεγάλη κούραση
όταν παρεξήγησα τη "βρωμιά στα φίλτρα" μ΄ ηλεκτρονικό τμήμα και μετά κατάλαβα ότι εννοούσες
το plexglass και το transpan μετά το κρύσταλλο στ΄ εσωτερικό του panel.
Καλό βράδυ καλό μήνα να ΄χουμε και μακάρι Γιώργο ν΄ εξαφανιστούν οι γραμμές μ΄ ένα καθάρισμα
κι επανατοποθέτηση των flex cables στη T-Con Board.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

sk1
02-02-19, 00:45
Και τέλος ένα μεγάλο συγγνώμη για το φίλο Σταμάτη γιατί ειλικρινά πρέπει να ΄χω μεγάλη κούραση
όταν παρεξήγησα τη "βρωμιά στα φίλτρα" μ΄ ηλεκτρονικό τμήμα και μετά κατάλαβα ότι εννοούσες
το plexglass και το transpan μετά το κρύσταλλο στ΄ εσωτερικό του panel.
Καλό βράδυ καλό μήνα να ΄χουμε και μακάρι Γιώργο ν΄ εξαφανιστούν οι γραμμές μ΄ ένα καθάρισμα
κι επανατοποθέτηση των flex cables στη T-Con Board.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Φιλε Δημήτρη δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη ο καθένας έχει την γνώμη του και την εμπειρία του. Όσο για την αποτροπή ανοίγματος του πάνελ,αν δεν έχει εμπειρία ο Γιώργος ειναι το ίδιο επικίνδυνο να ξεκουμπωσει τα flex και το lvds χωρίς να κάνει ζημιά και να τα ξανακουμπώσει σωστά. Τέλος πάντων δεν υπάρχει παρεξήγηση φιλε Δημήτρη,εξάλλου μετά κατάλαβες τι εννοούσα. Πάντως αυτό που έγραψα για τη βρωμια μου έχει τύχει και το έχω διορθώσει γι αυτό το έγραψα.Δεν θα έγραφα κάτι για το οποίο δεν θα είχα αντιμετωπίσει σαν βλάβη.Σκοπος μου περισσότερο όταν γράφτηκα εδώ ήταν για ανταλλαγή πληροφοριών βλαβών με συναδέλφους,τώρα αν δω ότι κάποιος ζητάει μια βοήθεια και μπορώ να του πω μια γνώμη του την λέω και από εκεί και πέρα θέλω να πιστεύω ότι είμαστε μεγάλα παιδιά και καλό θα ήταν ο καθένας να πηγαίνει σύμφωνα με τις δυνατότητες του εκτός και θέλει να τις διευρύνει όποτε και θα κάψει συσκευή και θα σπάσει συσκευή και θα της βγάλει και τα μάτια. Άντε καλή ξεκούραση και καλές βλάβες.