Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] lg32lf5610
γεια σας παδια και καλες γιορτες
εχω ενα προβλημα με την tv lg32lf5610 εχει ηχο αλλαγει κανονικα τα καναλια ανεβοκατεβαζει κανονικα τον ηχο αλλα δεν εχει καθολου εικονα
δεν φενεται να αναβει τιποτα απο που να αρχισω να ψαχνω ,τα led της οθονης ποση ταση θελουν για να τα δοκιμασω αν λειτουργουν?
ευχαριστω
GeorgeSindos
23-12-18, 10:19
Το συγκεκριμενο ΜΟΝΤΕΛΟ πάσχει από led. Κατα πάσα πιθανότητα χρειάζεται αλλαγή όλο το σετ μπάρες led. Βέβαια αυτό θα το διαπιστώσεις μετα απο μετρήσεις.
Di*Ca_Electronic
23-12-18, 14:13
Φίλε Χαράλαμπε,
από την ιστοσελίδα : http://tel-spb.ru/tv/lg-32lf5610 και συγκεκριμένα από τα μπλε Ρώσικα γράμματα στην αρχή κι αριστερά της σελίδας
κατεβάζεις ΔΩΡΕΑΝ το Service Manual της τηλεόρασής σου (LG 32LF5610 / Chassis LD55T).
Στη σελ. 62 φαίνεται σε photo ο κονέκτορας P801 που στ΄ άκρα του πρέπει να μετράς τάση D.C. περίπου 100V.
Πριν όμως κάνεις μετρήσεις αφού βγάλεις τ΄ οπίσθιο καπάκι και με τη συσκευή στο PWR On κοίταξε σε σκοτεινό περιβάλλον πολύ προσεκτικά
από τις χαραμάδες του panel να δεις αν φωτίζει.
Αν όχι αυτό σημαίνει ότι κάποιο / κάποια LED έχει(ουν) καεί οπότε καλλίτερα ν΄ αλλάξεις όλη(ες) τις λεντοταινίες με βάση το τύπο τους που
αναγράφεται επάνω σ΄ αυτές, όπως σου γράφει στο παραπάνω post ο συνάδελφος Γιώργος.
Επίσης καλό είναι με τη τηλεόραση σε λειτουργία και πάντα επιδεικνύοντας μεγάλη προσοχή για τη προσωπική σου ασφάλεια να μετρήσεις και
τάσεις στον κονέκτορα : SMH200 - H12S4 (12 pins) και συγκεκριμένα :
pin5 : D 13.2V
pin7 : A 13.2V
pins3, 9 : GRD
pin11 : PWR On.
Καλή επιτυχία σ΄ ότι κι αν κάνεις και πολύ μεγάλη προσοχή κυρίως για σένα και δευτερευόντως για τη συσκευή σου.
Εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
σας ευχαριστω πολυ και σε εσας καλα χριστουγγενα και καλη πρωτοχρονια
αν χρειαστει λεντοταινιες απο που μπορω να τις αγορασω?
GeorgeSindos
23-12-18, 21:23
Πάνε στον Βαγγέλη στην aswo παπαφη 92 διπλα απο τον Αγιο Φανουριο.
Όπως σου είπε κι ο Γιώργος πάσχει κι αυτό το μοντέλο όπως και αρκετά ακόμα από την νόσο των τρελόλεντομπαρων όποτε αφού τσεκαρεις κι αυτά που σωστά σου έγραψε ο Δημήτρης (με προσοχή πάντα όταν δουλεύεις υπό τάση) αν καταλήξεις σε αγορά λεντομπαρων και έχεις μαλλιά στο κεφάλι σου και δεν θέλεις να τα χάσεις,εκτός από την aswo ψάξε και λίγο στο Google με το κωδικό του πάνελ
παιδια για να μην σας κουραζω κοιταω με εναν φακο στην οθονη και βλεπω την εικονα οποτε λογικα πρεπει να εινα τα λεντακια....σωστα!!!
α.... και κατι αλλο της λεντομπαρες της εχω βρει στο aliexpress
https://www.aliexpress.com/item/59cm-LED-backlight-6LEDs-for-LG-32inch-TV-innotek-drt-3-0-32-LGIT-drt3-0/32879841954.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.267.1 b193c00dRmAEc
να τις παρω η να παρω απο aswo που εχουν 65 ευρω
Αν τις βιασεσαι βαζεις βαθια το χερι στην τσεπη και τις παιρνεις απο aswo. Εαν εχεις υπομονη τις παιρνεις απο aliexpress και γλιτωνεις σχεδον 45 ευρωπουλακια,απο θεμα ποιοτητας μην τις φοβηθεις απο το aliexpress.
Κανε κι ενα τσεκαρισμα παλι στην aswo μηπως ειναι 65+φπα
Ομως υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην ειναι χαλασμενες ολες και να θελεις μονο μια οποτε κοιτα και αυτο https://www.netashop.gr/antallaktika-spare-parts/thleoraseis/led-bar-led-tv/lg-32lf5610-led-bar-b-type/?sl=en
(https://www.netashop.gr/antallaktika-spare-parts/thleoraseis/led-bar-led-tv/lg-32lf5610-led-bar-b-type/?sl=en)https://www.electronika.gr/index.php/products/4302/160/tv-led-bar-backlight-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-led/lg/lg-innotek-led-strip-drt3-0-32-a-type-rev0-2-detail
ευχαριστω πολυ καλα να περασεις τις γιορτες
ολα πολυ καλα ηρθαν οι λαμπες λεντ τις περασα και ειχε μια τελοια εικονα αλλα κοιτάζοντας το τραπεζι βλεπω οτι ξεχασα να βαλω τα πλαστικα κουμποματα απο το ασπρο χαρτι που εχει πανω απο τις λαμπες οποτε το ξανα ανοιγω για να βαλω τα κουμποματα τι στο καλο εκανα και δυστιχως εσπασε η οθονη ....μεγαλη στεναχωρια πηρα
τωρα κανενα μαγαζι για την οθονη να δω αν αξιζει να την ααλαξω .........κριμα λιγο κρατησε η χαρα:head::head:
GeorgeSindos
15-01-19, 00:29
Κρίμα γιατί και να μην τα έβαζες δεν θα είχες σοβαρό πρόβλημα...κρίμα....
Di*Ca_Electronic
15-01-19, 02:22
Φίλε Μπάμπη,
ας αφήσουμε λίγο τα "κρίμα" στην άκρη κι ας κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα.
Πρώτα εύχομαι να ΄χεις μία ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ γεμάτη ΥΓΕΙΑ και ΧΑΡΕΣ.
Το συγκεκριμένο πάθημα έχει συμβεί ανά καιρούς αν όχι στο 100% αλλά στο 98% σ΄ όλους τους ηλεκτρονικούς τεχνικούς
που ασχολούνται μ΄ επισκευή τηλεοράσεων είτε της παλαιάς τεχνολογίας (CRT) είτε της νέας (PLASMA, LCD/TFT LED) και
κυρίως σ΄ αυτές γιατί το γυαλί του panel είναι πολύ λεπτό και σπάει εύκολα.
Αναφέρω το 98% γιατί στ΄ υπόλοιπο 2% έχει συμβεί αλλά δεν τ΄ ομολογούν.
Συμβαίνει ακόμα και στις αντιπροσωπείες αλλά το καλύπτουν διαφορετικά.
Το service manual της συγκεκριμένης όπως βέβαια κι όλα τα service manual όχι μόνο των LG αλλά όλων των τηλεοράσεων
αυτού του τύπου αναφέρουν ότι σ΄ όλες τις περιπτώσεις εκτός εκείνης που προέρχεται απ΄ είσοδο υγρασίας, κακή εικόνα
προερχόμενη από οποιοδήποτε κτύπημα / ράισμα του panel, δεν διορθώνεται το δε panel μόνο αντικαθίσταται πράγμα
ασύμφορο καθόσον κοστίζει όσο η τηλεόραση καινούργια και καμιά φορά ίσως κι ακριβότερα.
Τώρα αν θες να ...βάλεις βαθιά το χέρι σου στη τσέπη ... όπως γράφει στο post 9 ο συνάδελφος Σταμάτης από Κέρκυρα
γράφεις το τύπο του panel που βρίσκεται ή σ΄ αυτοκόλλητο χαρτί ή μ΄ ανάγλυφα γράμματα γραμμένος πάνω στο μεταλλικό
πλαίσιο του panel, στη μηχανή αναζήτησης "GOOGLE" και μπορεί να βρεις ανά τον κόσμο κατάστημα πωλησής του σε κάποια
λογική τιμή με τη βεβαιότητα ότι θα πληρώσεις αρκετά μεταφορικά και πάντα με το ρίσκο της ύπαρξης ή μη "καλής & ποιοτικής"
αγοράς.
Τέλος κάλεσε σ΄ ένα από τα τηλ/να : 2108320208, 2108325034 το κατ/μα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ "ΓΚΑΓΚΑΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" στην ΑΘΗΝΑ
ζήτησε τον κο Γιάννη κι ανάφερέ του το τύπο του panel και το μοντέλο της τηλεόρασής σου καθώς και το Serial Number μήπως
κατορθώσει και στο βρει και στο στείλει απευθείας στη Καλαμαριά με λιγότερα χρήματα απ΄ότι το βρίσκεις στ΄ Εξωτερικό.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
ευχαριστω ρε παιδια ακομα δεν το ξεπερασα γιατι ηταν κριμα θα προσπαθησω να βρω αν οχι θα περιμενω μηπως και παίσει καμια αλλα που εχει αλλη βλαβη
α...και κατι αλλο αν βρω το νουμερο της οθονης μπορουμε να βρουμε καπια αντιστοιχια?
Di*Ca_Electronic
15-01-19, 23:58
Φίλε Μπάμπη,
για τη τελευταία ερώτησή σου μάλλον θα λάβεις απογοητευτική για σένα απάντηση
καθόσον έχω την εντύπωση και μακάρι να πέφτω έξω ότι κάθε οθόνη είναι μοναδική
κατασκευή και στη ποιότητα χρησιμοποιούμενων υλικών και στη ποιότητα κατασκευής
κατά τη διαδικασία αυτής.
Ακόμα κι ίδιου τύπου οθόνες έχουν διαφορές - ανάλογα με το serial number - στην απόδοση.Για τους παραπάνω λόγους καλό θα ΄ναι τουλάχιστον να βρεις την ίδια όχι μόνο σε μέγεθος
(ίδιες ίντσες) αλλά κι ίδιας κατασκευαστικής σειράς.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
σε ευχαριστω πολυ καλο μεσημέρι
ευχαριστω ρε παιδια ακομα δεν το ξεπερασα γιατι ηταν κριμα θα προσπαθησω να βρω αν οχι θα περιμενω μηπως και παίσει καμια αλλα που εχει αλλη βλαβη
α...και κατι αλλο αν βρω το νουμερο της οθονης μπορουμε να βρουμε καπια αντιστοιχια?
φιλε μπαμπη ακόμα είναι νωπό πως να το ξεπεράσεις :lool::lool:.Περα από τη πλάκα όπως σου είπε κι ο Δημήτρης είναι ασύμφορο και έχει συμβεί σε όλους μας,αν το κανεις δε ως επάγγελμα το πιθανότερο είναι να σου ξανασυμβεί.Οποτε το ξεπερνάς την κανείς κομμάτια(τροφοδοτικό,main,tcon,ledbar)και τα πουλάς ή τα κρατάς για επόμενες βλάβες.Μην την κρατήσεις όπως είναι τόπο θα σου πιάνει και δεν πρόκειται να την φτιάξεις ποτέ.Ασε που αν την έχεις δεμένη θα τη βλέπεις κάθε μέρα και θα αργήσεις να το ξεπεράσεις κι όταν το ξεπεράσεις θα την βλέπεις και την βλαστημας:lool::001_tt2:.Παντα φιλικά
ευχαριστω παιδια σημερα δοκιμασα να βαλω ενα πανελ απο Samsung αλλα τιποτα
ο αριθμος του πανελ ετσι για να υπαρχει ειναι hc320dun-abks4-5122 τα λεμε παιδια !!!
Γειά σας και απο εμένα!
Έχω την ίδια τηλεόραση και την έχω κάνει ήδη βίδες.
Το πρόβλημα ότι τα λεντ αχνο-ανάβουν.
Ο κονέκτορας που δίνει στα led P801 είτε τα έχω συνδεδεμένα δίνει 225V
Ο κονέκτορας Check D.13.2V , A13.2V (4 ~8 PIN) βγάζει 13.45V αντί για 13.2
Ένα ένα τα λεντ που έλεγξα με το πολύμετρο στο diode test δουλεύουν όλα.
σβήνει αυτό που τσεκάρω και ανάβουν όλα τα υπόλοιπα
(Έχω αποσυνδέσει το πάνελ σε περίπτωση που αυτό φταίει για την ανεβασμένη τάση)
Επόμενο βήμα?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας :)
τα λεντ αχνο-ανάβουν.
Ένα ένα τα λεντ που έλεγξα με το πολύμετρο στο diode test δουλεύουν όλα.
σβήνει αυτό που τσεκάρω και ανάβουν όλα τα υπόλοιπα
Εννοείς ότι μετράς στο diode mode υπό τάση? Μάλιστα....
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εννοείς ότι μετράς στο diode mode υπό τάση? Μάλιστα....
Προφανώς είμαι άσχετος :)
Κάπου κάτι είδα και το έκανα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν κάηκε κάτι (μάλλον!) και ότι όλα τα ledάκια άναψαν στο φούλ.
Άρα κάπου μεταξύ των 200κατι βολτ και των led σου κόβεται η ταση
Άρα κάπου μεταξύ των 200κατι βολτ και των led σου κόβεται η ταση
Αχνοφαίνονται στα 225V μετρημένα στην έξοδο του τροφοδοτικού.
Αν παίξω με το diode test μεταξύ των γραμμών των led (προφανώς παρακάμπτω κάποια λεντ έτσι) ανάβουν πιο δυνατά.
Μήπως το τροφοδοτικό πρέπει να δίνει περισσότερη τάση για να ανάβουν όλα σωστά?
Πόσα led Είναι?
Έχει 3 σειρές των 6 αν θυμάμαι καλά. Θα το δώ το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι.
Τυχαίο λινκ που μου φαίνεται σωστό
https://www.zipy.gr/p/ali/led-backlight-strip-for-lg-32lf5610-32lb561b-32lb563u-32lb565u-wooree-a-b-led-light-bars-for-lg-32-inchs-tv-screen-led-strips/33004427390/
https://www.netashop.gr/antallaktika-spare-parts/thleoraseis/led-bar-led-tv/lg-32lf5610-led-bar-b-type/?sef_rewrite=1&sl=en&cookies_accepted=Y (https://www.zipy.gr/p/ali/led-backlight-strip-for-lg-32lf5610-32lb561b-32lb563u-32lb565u-wooree-a-b-led-light-bars-for-lg-32-inchs-tv-screen-led-strips/33004427390/)
Αρα18 λεντακια επι 3 βολτ χοντρικα 60v σύνολο
Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
https://www.tveczanesi.com/
Καλησπέρα...ένα νέο κατάστημα που πέτυχα ψάχνοντας από Τουρκία με πολλά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές για ledbars και όχι μόνο...Μπορείς να δεις και εκεί για το μοντέλο σου.
Διονύσης
Αρα18 λεντακια επι 3 βολτ χοντρικα 60v σύνολο
Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
18 λεντάκια σωστά
τα 225ν που βλέπω τί είναι? και γιατί αχνοφαίνονται?
Κάπου τα χανει
Θέλω να εξακριβώσω τί φταίει για να μπορέσω να το αλλάξω.
Θα δοκιμάσω να μετρήσω την τάση σε κάθε σειρά στο +/- της σειράς.
Λογικά πρέπει να δώ 225/3= ~75 Volt?
Μία καθοδήγηση χρειάζομαι!
Λοιπόν.
Έδωσα ρεύμα και την άνοιξα. Αχνοφαίνονται όλα το ίδιο και τρεμοπαίζουν λίγο λίγο (μπορεί να δείχνει χιόνια το σήμα).
Μέτρησα τα +/- σε κάθε σειρά λεντ.
1η σειρά 129ν
2η σειρά 29ν
3η σειρά 29ν
Οπότε φταίνε τα λεντ?
Αν δώ με τον αρνητικό στο - της σειράς και το + μετά το κάθε λεντ πιό λεντ ρίχνει την τάσει και το βραχυκυκλώσω - παρακάμψω μπορώ να επιβεβαιώσω ότι φταίει μόνο το λεντ και όχι το τροφοδοτικό ή θα το κάψω?
Άλλαξε τις λεντοσειρες εκεί είναι το πρόβλημα
υπάρχει κάποιος τρόπος να το επιβεβαιώσω να μήν πετάξω άδικα χρήματα?
Γιατί όταν έκανα τον έλεγχο με τη δίοδο υπο τάση ένα ένα άναψαν όλα.
Και χωρίς τάση το ίδιο νούμερο βγάζουν, αν θυμάμαι καλά 0,76
υπάρχει κάποιος τρόπος να το επιβεβαιώσω να μήν πετάξω άδικα χρήματα?
Γιατί όταν έκανα τον έλεγχο με τη δίοδο υπο τάση ένα ένα άναψαν όλα.
Και χωρίς τάση το ίδιο νούμερο βγάζουν, αν θυμάμαι καλά 0,76
αγοραζεις ενα τετοιο ισως υπαρχει και στα δικα μα ςκαταστηματα και βλεπεις αν παιζουν η οχι η λεντοσειρες https://www.ebay.com/itm/New-LED-Tester-LED-Strip-Test-Tool-with-Current-and-Voltage-Display-Repair-TV/273351499763?hash=item3fa504dff3:g:PzMAAOSwHYpZ6gm r
Με το τεστ στη δίοδο και υπο τάση όταν παρέκαμπτα κάποια σειρά άναψαν όλα τα λεντ των άλλων δύο σειρών. Το ίδιο για όλες τις σειρές.
Δηλαδή δεν έχω δεί κάποιο λεντ να μήν ανάβει.
Έδωσα ρεύμα
Μέτρησα τα +/- σε κάθε σειρά λεντ.
1η σειρά 129ν
2η σειρά 29ν
3η σειρά 29ν
Εσύ ο ίδιος μας λες ότι η πρώτη σειρά παίρνει 129volt.... από μόνος καταλαβαίνεις ότι κάτι δε πάει καλά εκεί.
Να έρθουμε δηλαδή να μετρήσουμε εμείς ένα ένα led???? Έλεος, άλλαξε την σειρά όλη και τέλος
Εσύ ο ίδιος μας λες ότι η πρώτη σειρά παίρνει 129volt.... από μόνος καταλαβαίνεις ότι κάτι δε πάει καλά εκεί.
Να έρθουμε δηλαδή να μετρήσουμε εμείς ένα ένα led???? Έλεος, άλλαξε την σειρά όλη και τέλος
Να σου θυμίσω ότι αν ζορίζεσαι δεν είναι ανάγκη να απαντάς!!!!
Η τάση είναι ένα θέμα. Δε διαφωνώ. Δεν καταλαβαίνω τί σημαίνει το 129ν ούτε τα 225ν. Δεν είμαι ηλεκτρονικός.
Αλλά όταν βλέπω όλα τα λεντ να δουλεύουν στο φούλ καταλαβαίνω ότι όλα δουλεύουν σαν άσχετος.
Και ρωτάω, υπάρχει άλλος τρόπος να επαληθεύσω ότι κάποια σειρά ή λεντ έχει θέμα εκτός του δοκιμαστή?
Αν δεν υπάρχει θα δώ αν μπορώ να αγοράσω απο κάποιο κατάστημα νέες σειρές και να τα δοκιμάσω χωρίς να τα κολλήσω. Αν κάνουν το ίδιο να τα επιστρέψω και να χάσω τα μεταφορικά μόνο.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνουν τα 229volt dc, τότε κινδυνεύεις αμεσα...
Σκέψου και λίγο την οικογένειά σου...
Με συγχωρείς, δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο
Η τάση είναι ένα θέμα. Δε διαφωνώ. Δεν καταλαβαίνω τί σημαίνει το 129ν ούτε τα 225ν. Δεν είμαι ηλεκτρονικός.
Αλλά όταν βλέπω όλα τα λεντ να δουλεύουν στο φούλ καταλαβαίνω ότι όλα δουλεύουν σαν άσχετος.
Και ρωτάω, υπάρχει άλλος τρόπος να επαληθεύσω ότι κάποια σειρά ή λεντ έχει θέμα εκτός του δοκιμαστή?
Αν δεν υπάρχει θα δώ αν μπορώ να αγοράσω απο κάποιο κατάστημα νέες σειρές και να τα δοκιμάσω χωρίς να τα κολλήσω. Αν κάνουν το ίδιο να τα επιστρέψω και να χάσω τα μεταφορικά μόνο.
να σε πληροφορησω οτι δεν παιρνει κανεις πισω τις λεντοσειρες ,προφανως και το προβλημα ειναι σε αυτες
απο την αλλη αν δεν μπορεις να εχεις τεστερ και δεν εισαι σιγουρος οτι φταινε αυτες τοτε την πας σε τεχνικο
οι διαφορες που βλεπεις στις τασεις υποδηλωνουν βλαβη στις λεντοσειρς μην ψαχνεις κατι αλλο
οπως σου εγραψε και ο μ ιχαλης ανδεν ξερεις τι θα πει 229 βολτ καλυτερα να μην παιζεις -προσπαθεις να επισκευασεις κατι το οποιο μπορει να σου κανει ζημια
ρωτας σου απαντανε ...και τα παιρνεις με τα παιδια που προσπαθουν να σου πουν οτι κανεις βλακειες
αλλαξε επιτελους τις λεντοταινιες και τις τρεις...απο εκει ειναι το προβλημα σου δεν ειναι σωστα αυτα που μετρας h lg αυτη φοραει 6βολτα led ετσι 6x6 =36 ..ειναι σε σειρα οποτε εχουμε 3x36 περιπου 108 volt +_5%
το controller driver υπολογιζει και ενταση οχι μονο ταση ... τα αλλα με το πολυμετρο στην διοδο εν ταση στα λεντ ....και αν κάνουν το ίδιο να τα επιστρέψω και να χάσω τα μεταφορικά μόνο.....δεν τα σχολιαζω.
Θέλω να εξακριβώσω τί φταίει για να μπορέσω να το αλλάξω.
Θα δοκιμάσω να μετρήσω την τάση σε κάθε σειρά στο +/- της σειράς.
Λογικά πρέπει να δώ 225/3= ~75 Volt?
Μία καθοδήγηση χρειάζομαι!
και για την απορια σου μαλλον μετρας ασχετα ...με ποιο αρνητικο μετρας? με το μειον του τροφοδοτικου
βλεπεις ολη την ταση που παει στο controller drive και μαλλον βλεπεις την ταση εισοδου .....για να δεις σωστη ταση στα λεντ πρεπει να παρεις
μειον απο το αρνητικο του controller (γιατι αυτο διαχειριζεται)και οργανο με peek mode γιατι το drive παιρνει την ταση πισω σε 0.5 sec λογω οτι δεν βλεπει σωστη καταναλωση σε mA απο τα led bars.
ρωτας σου απαντανε ...και τα παιρνεις με τα παιδια που προσπαθουν να σου πουν οτι κανεις βλακειες
αλλαξε επιτελους τις λεντοταινιες και τις τρεις...απο εκει ειναι το προβλημα σου δεν ειναι σωστα αυτα που μετρας h lg αυτη φοραει 6βολτα led ετσι 6x6 =36 ..ειναι σε σειρα οποτε εχουμε 3x36 περιπου 108 volt +_5%
το controller driver υπολογιζει και ενταση οχι μονο ταση ... τα αλλα με το πολυμετρο στην διοδο εν ταση στα λεντ ....και αν κάνουν το ίδιο να τα επιστρέψω και να χάσω τα μεταφορικά μόνο.....δεν τα σχολιαζω.
Το ξέρω ότι είναι 6βολτα και για αυτό το 225ν δε μου άρεσε καθόλου.
Δεν τα πήρα με κανέναν. Μιλάω ευγενικά και σας έχω ευχαριστήσει εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Είδα κάποιον να χάνει την υπομονή του και του υπενθύμισα ότι δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νευριάζουμε με κανέναν!
και για την απορια σου μαλλον μετρας ασχετα ...με ποιο αρνητικο μετρας? με το μειον του τροφοδοτικου
βλεπεις ολη την ταση που παει στο controller drive και μαλλον βλεπεις την ταση εισοδου .....για να δεις σωστη ταση στα λεντ πρεπει να παρεις
μειον απο το αρνητικο του controller (γιατι αυτο διαχειριζεται)και οργανο με peek mode γιατι το drive παιρνει την ταση πισω σε 0.5 sec λογω οτι δεν βλεπει σωστη καταναλωση σε mA απο τα led bars.
Μετράω με τον αρνητικό της εξόδου του τροφοδοτικού προς τα λεντ.
Όταν μετράω την κάθε σειρά μετράω απο το +/- της εκάστοτε σειράς.
Τα 225ν είναι τα ίδια αν μετρήσω απο το + της 1ης και το - της τελευταίας σειράς (προφανώς, αφού είναι το αμέσως επόμενο σημείο απο το τροφοδοτικό).
To ότι μπορεί να φταίει το πολύμετρο μου το έχω στο νού μου γιατί είναι ένα mastech οικονομικό.
Αν καταλαβαίνω σωστά, μπορεί να στέλνει το τροφοδικό στιγμιαία κανονική (~108ν) τάση να ανάψουν, δεν ανάβουν και έτσι φαίνεται το 225ν στιγμιαία αλλά το πολύμετρο μου δεν έχει την ικανότητα να αλλάξει γρήγορα για να το δώ.
Αγοράζω τα λεντ λοιπόν και βλέπουμε!
(Πάλι :) ) Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σε όλους :001_tt2:
ΥΓ. Μπορείτε να προτείνετε ένα οικονομικό, ποιοτικό και λίγο πιο εξελιγμένο πολύμετρο?
Το ξέρω ότι είναι 6βολτα και για αυτό το 225ν δε μου άρεσε καθόλου.
Δεν τα πήρα με κανέναν. Μιλάω ευγενικά και σας έχω ευχαριστήσει εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Είδα κάποιον να χάνει την υπομονή του και του υπενθύμισα ότι δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νευριάζουμε με κανέναν!
Μετράω με τον αρνητικό της εξόδου του τροφοδοτικού προς τα λεντ.
Όταν μετράω την κάθε σειρά μετράω απο το +/- της εκάστοτε σειράς.
Τα 225ν είναι τα ίδια αν μετρήσω απο το + της 1ης και το - της τελευταίας σειράς (προφανώς, αφού είναι το αμέσως επόμενο σημείο απο το τροφοδοτικό).
To ότι μπορεί να φταίει το πολύμετρο μου το έχω στο νού μου γιατί είναι ένα mastech οικονομικό.
Αν καταλαβαίνω σωστά, μπορεί να στέλνει το τροφοδικό στιγμιαία κανονική (~108ν) τάση να ανάψουν, δεν ανάβουν και έτσι φαίνεται το 225ν στιγμιαία αλλά το πολύμετρο μου δεν έχει την ικανότητα να αλλάξει γρήγορα για να το δώ.
Αγοράζω τα λεντ λοιπόν και βλέπουμε!
(Πάλι :) ) Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σε όλους :001_tt2:
ΥΓ. Μπορείτε να προτείνετε ένα οικονομικό, ποιοτικό και λίγο πιο εξελιγμένο πολύμετρο?
1.τα λεντ ειναι στην σειρα εχουν μια ταση στα ακρα τους το - και το + θα το βαλεις στην φυσα που περνουν ταση
απο το τροφοδοτικο οχι ενδιαμεσα αφου ετσι υπαρχει πτωση τασης λογο της παραπανω συνδεσμολογιας
2.οικονομικος τροπος ειναι να βρεις ενα τροφοδοτικο 6v και να τσεκαρης τα led ενα ενα ...καλο ειναι δε να δεις και το ρευμα που τραβαει το καθενα με ενα πολυμετρο εν σειρα.γιατι ναι μπορει να αναβει αλλα να εχει μεγαλη η μη κανονικη καταναλωση. και να τα αλλαξεις,ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ στους φακους διαχεισης που εχουν απο πανω γιατι αν δεν μπουν σωστα θα εχεις white spots.
3. fluke & keysight που εχω δουλεψει ΚΑΙ εχω γνωμη ειναι πολυ καλα.
ΥΓ.τα 225βολτ που βλεπεις μαλλον ειναι γιατι καποιο η καποια λεντ ειναι κομενα(μεγαλη αντισταση) ετσι το led drive δεν βλεπει καταναλωση και αφηνει στιγμιαια ολη την ταση.
(https://www.ebay.com/itm/Keysight-Technologies-3458A-Digital-multimeter-8-5-digit/154110044244?hash=item23e1aca854:i:154110044244)
Παρέλαβα σήμερα τις λεντοσειρές, τις κούμπωσα και άναψαν όλα αμέσως.
Μόνταρα, κρέμασα στον τοίχο και όλα παίζουν τέλεια!
Δεν περίσσεψε ούτε μία βίδα :001_tt2:
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας :)
Παρέλαβα σήμερα τις λεντοσειρές, τις κούμπωσα και άναψαν όλα αμέσως.
Έτσι μπράβο!
Επιβεβαιώθηκε ο φίλος Παναγιώτης που το πρότεινε από την πρώτη στιγμή [emoji4]
Έτσι για το γαμωτο, μην πετάξεις τις παλιές, θα έχε ενδιαφέρον να βρεθεί τελικά τη πρόβλημα είχαν [emoji41]
Έτσι για το γαμωτο, μην πετάξεις τις παλιές, θα έχε ενδιαφέρον να βρεθεί τελικά τη πρόβλημα είχαν [emoji41]
Τις κράτησα και για ανταλλακτικά λεντάκια αν ξαναπάθει το ίδιο στο μέλλον. Αφού με €150 αγοράζω πλέον καινούργια το €40άρι για λεντοσειρές απο Ελλάδα δεν είναι λίγο.
Έχει λιγότερες απο 2 ώρες λειτουργίας 5 μέρες την εβδομάδα. Απαράδεκτο να χαλάνε τόσες πολλές τόσο σύντομα.
Όταν βρώ χρόνο θα δώσω 6ν σε κάθε λεντ μετρώντας τα ampere να δώ ποιό τα έκλασε.
Το πρόβλημα μου είναι ότι δε μπορώ/θέλω να κάνω κάτι αν δεν έχω καταλάβει το γιατί.
Για αυτό κόλλησα και ήθελα να επιβεβαιώσω ότι κάποιο λεντ τα έπαιξε (παρόλα τα παράλογα βολτ επειδή τα είχα δεί όλα να ανάβουν).
Έτυχε και χτες το βράδυ και χάλασε και το σκουπάκι του λιντλ (πάλι) και το έλυσα και καθάρισα το διακοπτάκι που περνάνε σκόνες και δεν κάνει κύκλωμα!
Και προχτές ξανα-κόλλησα το καλώδιο που πάει στο λεντάκι ενός φωτιστικού της εταιρίας FARO των €50 ευρώ.
Μια χαρά οικονομία και σεβασμός στο περιβάλλον :)