Επιστροφή στο Forum : [¶λλη] ψυγείο επαγγελματικό
45338
Έχω ένα ψυγείο επαγγελματικό τύπου coca colas αρκετών χρόνων δίχως ιδιαίτερα προβλήματα…. Πριν αρκετές μέρες έχασε υγρά, ήρθε ο τεχνικός έβαλε κ μετά από 2 μέρες ξανά η ψύξη του ήταν πολύ ανεβασμένη είχε φτάσει τους 16 βαθμούς κ να δουλεύει συνέχεια… βρίσκει ότι έχει διαρροή από το στοιχείο, το κολλαει… βάζει υγρά κ ….ξανά η θερμοκρασία στα ύψη με συνέχεια το μοτέρ να δουλεύει… μου λέει ότι έχει πάρει υγρασία μέσα στο στοιχείο έχει κρυσταλλώσει κ δεν αφήνει το φρεων να προχωρήσει. Μου λέει θα πάρουμε στοιχείο. Παίρνει τα μέτρα κ έχει εδώ κ ΠΑΝΩ από δυο εβδομάδες κ ακόμη να έρθει. Από τα πολλά το σήκωσε κ μου είπε ότι δεν του φέρνει ενώ έχει παραγγηλει έναν από την Θεσσαλονίκη (από εκεί παίρνουν οι περισσότεροι ) κ είχε παραγγηλει κ σε άλλον στην Αθήνα, κ αν δεν το φέρουν κ αυτό θα έρθει να κάνει κάποια πατέντα. Τελικά όσα τηλέφωνα του έχω πάρει, ΔΕΝ το σηκώνει, κ ακόμη κ από διαφορετικό σταθερό το σήκωσε κ μου είπε ότι ΘΑ ΕΡΘΩ!!! Ακόμη…..
Τελικά είναι δύσκολο να του φέρουν ένα στοιχείο;;; (επισυνάπτω μια φωτογραφία) τι είναι το τραγικό;;; γιατί αυτή η ανευθυνότητα;;; επαγγελματικό ψυγείο είναι, κ μου έχει δέσει τα χέρια…. Τόσο πολύ στο κόσμο του είναι;;;;;;; τι κάνω;;;
Μάλλον ξέρει να το φτιάξει και σε παραπέμπει σε άλλον μάστορα
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μάλλον ξέρει να το φτιάξει και σε παραπέμπει σε άλλον μάστορα
Ξέρει; Μήπως ήθελες να πεις ΔΕΝ ξέρει;
Κώστα, ζήτα τα λεφτά σου πίσω.
Επειδή θα σου φέρει αντίρρηση, πάρε τη Γενική Γραμματεία του Καταναλωτή (1520) και να δεις που θα σε πάρει τηλέφωνο για να σου πει ότι θέλει να σου επιστρέψει τα χρήματα...
Και μετά βρες ένα σωστό επαγγελματία ψυκτικό (αυτό ισοδυναμεί με πρώτο αριθμό του λαχείου όπως κατάλαβες...:lool:).
Του άφησα μήνυμα στο τηλεφωνητή του σήμερα κατά τις 11.00 ακόμη να με πάρει……
Αύριο Κυριακή για πρώτη φορά θα του στείλω μήνυμα στο viber κ την Δευτέρα πάω σε άλλον…..
Φυσικά ως γνωστό όλα είναι δίχως απόδειξη….. όποτε γενική γραμματεία καταναλωτή κλπ δεν παίζει. ¶σε που είμαι επαγγελματίας πολλά χρόνια κ δεν θέλω να μπλέξω με αυτά γιατί υπάρχει φόβος για αντίποινα!!!
Θα κάνω ερώτηση σε έναν νεαρό άτομο ψυκτικός-ηλεκτρολόγος (όλα τα κάνει) που πρόσφατα μένει πάνω στην πολυκατοικία που είναι το κατάστημα μου κ βλέπουμε αλλιώς θα ανοίξω τον τηλεφωνικό κατάλογο κ…..απο εκεί πλέων!!!!:confused1:
Αν υποθέσουμε ότι η διάγνωση του είναι σωστή και επισκεύασε σωστά την διαροη τότε δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης του στοιχείου, μπορεί να κάνει ένα καλό καθαρισμό του κυκλώματος και να λήξει εκεί το θέμα.
Προφανώς δεν έχει ιδέα του τι κάνει ή κάτι άλλο συμβαίνει. Ο παγοφραγμος που σου είπε ότι έχει δεν λύνεται με αντικατάσταση του στοιχείου αλλά με καθαρισμό όλου του ψυκτικού κυκλώματος και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ακόμη και αλλαγή λαδιών στο μοτέρ.
Ο ΚΑΛΟΣ καθαρισμός του κυκλώματος κ η αλλαγή λαδιών στο μοτέρ είναι εύκολη διαδικασία που την κάνει ο κάθε τεχνικός;;;; συνηθίζεται;;; αν ναι, γιατί δεν την κάνει αυτός κα να λήξει το πρόβλημα;;; αυτόματα με αυτό που μου κάνει ΧΑΝΕΙ σημαντικούς πελάτες γιατί πολύ απλά αυτόματα εγώ όταν με ρωτούν για τεχνικό θα τους λέω τα χειρότερα λόγια….
Είναι δουλειά ρουτίνας,το γιατί δεν το έκανε δεν το γνωρίζω.
Φώναξα άλλον τεχνικό, με κάποιο μηχάνημα σαν συμπιεστή μου έκανε κενό αέρος…. μου έβαλε υγρά το απόγευμα κ….ολο το βράδυ δεν σταμάτησε κ σήμερα το πρωί είχε 11.6 βαθμούς!!!!! Επειδή μένει κοντά μου το είδε το πρωί κ μου είπε άτι θα έρθει το απόγευμα γιατί είχε δουλειά κ το έβγαλε από την πρίζα!!! Τι να συμβαίνει;;; βουλόμενο;;; η μικρή διαρροή;;;;; όταν έκανε αποσυμπιεση κλπ…..το άφησε με τα μανόμετρα όλο το μεσημέρι κ το απόγευμα είδε ότι ήταν οι ενδείξεις σταθερές, έβαλε υγρά….. άρα βούλωμα;;;;
Τι κάνω;;; (πέρα το σταυρό μου για γρήγορη επισκευή) τι λέτε να φταίει;;;;;;
Πιθανόν παγοφραγμος. Σύμφωνα με όσα μας έχεις πει θα χρειαστεί καθαρισμό κυκλώματος
Αρχίζει να με προβληματίζει έντονα το ψυγείο… προχθές του έβαλε υγρά κατέβηκε μέχρι 12 βαθμούς, χθες μετραει πιέσεις είδε ότι δεν έχανε, ότι δεν κατέβηκε η πίεση, συμπλήρωσε λίγο υγρό… πάλι 12 δείχνει σήμερα κ δουλεύει συνέχεια το μοτέρ δίχως παύση. Κάποιο βούλωμα;;; τι φταίει;;; αλλάζω ξανά άλλον τεχνικό;;;; τι κάνω;;; κάποια ιδέα;;;
Ο καθαρισμός του κυκλώματος είναι εύκολος;;; τον κάνουν όλοι οι τεχνικοί;;; η θα μου πουν το γνωστό «άλλαξε ψυγείο»!!! κ μια μικρή έρευνα αγοράς που έκανα στο ιντερντ….ειναι ακριβά. Σχεδόν στο 1000 έχουν!!!! Έσκασα!!!!
Κυριακίδης
26-09-18, 11:25
Μπορείς να μας πεις ποια ήταν η απόδοση του ψυγείου πριν την επίσκεψη του 1ου τεχνικού , αλλά και πιο πριν την διαρροή (πιθανότατα πριν κάτι μήνες ) καλή και άμεση ψύξη? / μάζευε πάγους στο στοιχείο? κτλ (την αλήθεια , όχι κρυφτούλια ).
Κυριακίδης
26-09-18, 11:31
Sorry το έστειλα διπλό το μήνυμα.
Το ψυγείο δούλευε ικανοποιητικά στους 4-6 βαθμούς βαριά 7 το καλοκαίρι με τις έντονες ζεστες έχοντας τον θερμοστάτη ΠΑΝΤΑ χειμώνα καλοκαίρι στο 6. Το μάξιμουμ 8 έχει Ξαφνικά δεν έκανε την ανάλογη ψύξη κ έφτανε στα 18!!!! Επειδή έχει ανεμιστήρα κ είναι «κριμένα» τα στοιχεία δεν παρατηρούσα πάγο κλπ άλλωστε κάτω στο λεκανακι δεν κατέβαζε νερά η ανεπαίσθητα που εξατμιζόταν κλπ… ήρθε ο 1ος έβαλε υγρά… ξανά γύρω στο 13-14, άλλαξε το κάτω φιλτρακι, του έδωσε για ένα διάστημα αυξημένη υγρά (δεν κατάλαβα γιατί) ξανά εκεί οι βαθμοί. Βρίσκει από τα πολλά μια διαρροή στο στοιχείο, το κολλαει και….ολο το βράδυ να είχε 27 με 28 βαθμούς έχοντας βάλει υγρά. Λέει θα αλλάξουμε το στοιχείο. Πάνε πάνω από 3 εβδομάδες περίπου κ….οσο τον είδατε εσείς τον τεχνικό τον είδα κ εγώ με χαζές δικαιολογίες στην αρχή στο τηλέφωνο κ μετά δεν σήκωνε κανένα τηλέφωνο.
Φωνάζω τώρα 2ον μαστορα….πριν λίγο για 3η φορά ήρθε αλλά επειδή είχε δουλειά θα έρθει το απόγευμα. ΞΑΝΑ γύρω στους 11-10 βαθμούς (σήμερα που είχε λίγο κρύο από τον καιρό έδειχνε 10 έχοντας ΟΛΟ το απόγευμα κ βράδυ να δουλεύει το ψυγείο φυσικά τελείως άδειο που ούτε την πόρτα να ανοίγω ΚΑΘΟΛΟΥ. Τόσο το στοιχείο, όσο κ πίσω δεν είχε καθόλου πάγο. Μου είπε ο τεχνικός να το βγάλω από την πρίζα κ θα έρθει το απόγευμα. ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ το ψυγείο. Πάνε έρχονται οι τεχνικοί κ ακόμη ΤΙΠΟΤΑ. Εν τω μεταξύ επαγγελματικό ψυγείο είναι κ μου έχει δέσει τα χέρια μη μπορώντας τα άλλα ψυγεία να ανταποκριθούν στην ποσότητα των προϊόντων. (σε αυτό το ψυγείο είχα τα τυριά).
Τι γνώμη έχετε;;; ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι σας λέω την αλήθεια, ποιος ο λόγος να κοροϊδεύω τον εαυτό μου καθΆ επέκταση λέγοντας αναληθή γεγονότα.
Ψυγείο τύπου κόκα κόλλας μονό από τα μεγάλα (όχι διπλό, μονό, μεγάλο)
Κυριακίδης
26-09-18, 14:55
Το ψυγείο δούλευε ικανοποιητικά στους 4-6 βαθμούς βαριά 7 το καλοκαίρι με τις έντονες ζεστες
Συμπέρασμα αποκλείουμε να έχει πεσμένο συμπιεστή ως πιθανότητα .
άλλαξε το κάτω φιλτρακι,
Ωραίος . (αλλά θα έπρεπε μια καλή πλύση με την κατάλληλη μονάδα που προφανώς δεν την έχει ).
του έδωσε για ένα διάστημα αυξημένη υγρά (δεν κατάλαβα γιατί) ξανά εκεί οι βαθμοί.
Για κανένα λόγο δεν το κάνουμε αυτό .
Πάνε έρχονται οι τεχνικοί κ ακόμη ΤΙΠΟΤΑ
Ως συνήθως ...
ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι σας λέω την αλήθεια, ποιος ο λόγος να κοροϊδεύω τον εαυτό μου καθΆ επέκταση λέγοντας αναληθή γεγονότα.
Μην με παρεξηγάς αλλά πολλές φορές οι πελάτες έχουν αυτήν την εμμονή νομίζοντας ότι αν παρουσιάσει το ιστορικό του ψυγείου ως "σπέσιαλ λειτουργικό " δεν θα τον "καρπαζώσει " πολύ ο τεχνικός και θα κάνει μόνο τα απαραίτητα αντί των υπερβολών .
Κανονικά και οι 2 τεχνικοί δεν φταίνε , τους καταλαβαίνω γιατί επιχειρούν μια δύσκολη βλάβη σε εκτός έδρας χώρο , ίσως αν άφηνες την συσκευή στον χώρο τους να είχαν πιο καλά αποτελέσματα καθώς το επιβλέπουν και πιο σωστά από το να πηγαίνουν και να έρχονται .
Τελικά ήρθε αργά το μεσημέρι….. συμπλήρωσε λίγο υγρό. Κοίταξε προσεκτικά τις σωληνώσεις κτύπησε τόσο το πάνω στοιχείο όσο κ το κάτω κ αφού είδε για πολλαπλή φορά την πίεση ότι ήταν σταθερή….μου είπε «έκανα ότι μπορούσα, αν μέχρι το βράδυ δεν κατεβασει….δεν γίνετε τίποτα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πάνω στοιχείο γιατί το πρόβλημα μπορεί να είναι στο κάτω στοιχείο ή ακόμη ενδιάμεσα σε κάποια σωλήνα….»
Φιλτρακι έχει αλλάξει (το κάτω) δυο φορές!!!
Τόσο το πάνω όσο κ το κάτω στοιχείο δείχνουν ότι δουλευουν….απο κει κ πέρα δεν σηκώνει άλλη εργασία, κ ούτε τίποτα άλλο…..
Πίεση εργασίας από μένα δεν έχει, απλά του είπα χαλαρά φτιαχτω δίχως άγχος. Δεν μπορεί να το πάρει στο εργαστήριο του γιατί δεν έχει φορτηγό.
Το έχω 3 ώρες κ έχει δείξει μόνο 14 βαθμούς!!! ΕΣΚΑΣΑ!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΕΟ ΨΥΓΕΙΟ;;;;
Δυστυχώς το ψυγείο δεν σώθηκε! Τον έβαλα να ξανά κάνει καθαρισμό με κενό αέρος 30 λεπτά με το ρολόι (29 για την ακρίβεια, άλλαξε το φίλτρο από κάτω ξανα…..κ δυστυχώς μετά από 15 ώρες συνεχούς λειτουργιάς 12-11 βαθμούς έφτασε η ψύξη…. Με νέα ψυχτικά υγρά!
Πλέων στρέφομαι για αγορά καινούργιου€¦.
Κυριακίδης
28-09-18, 09:22
Τον έβαλα να ξανά κάνει καθαρισμό με κενό αέρος 30 λεπτά με το ρολόι
¶λλο το κενό αέρος και άλλο η πλύση σωληνώσεων.
Το κενό αέρα το κάνουν γιατί πρέπει να αφαιρεθεί ο αέρας προτού βάλει υγρά .
Σε περίπτωση μιας τρύπας σε σωληνώσεις , υπάρχει υποψία να έχει εισχωρήσει υγρασία ή να έχει κατάλοιπα λαδιών που εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του ψυκτικού κυκλώματος , σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται άλλη μονάδα που είναι για την πλύση καθαρισμό σωληνώσεων. Καμιά σχέση με την μονάδα κενού .
Για να μην σε χουφτώνουν , στην θέση σου θα ρωτούσα που είναι οι τεχνικοί που καταγίνονται μόνο με αυτά τα ψυγεία (π.χ. από την εταιρία που τους διαθέτει τα συγκεκριμένα ψυγεία / που δεν είναι ιδιοκτησίας σου το ψυγείο ) . Αυτοί σίγουρα θα έχουν και τηλέφωνα των πιο εξυπηρετικών τεχνικών για την περίπτωση .
Το ψυγείο το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο από Αθήνα από μικρή αγγελία, πριν 3-4 χρόνια (κ πολλά λέω) δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα κ είχε μαμά μοτέρ. Βέβαια ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο, το έβαψα κλπ κ τώρα δυστυχώς πάω πλέων για καινούργιο! Βρήκα κάτι μεταχειρισμένα σε μέτρια κατάσταση μεταξύ 350 ευρώ από αγγελία κ από κατάστημα (με ψυγεια επαγγελαμτικα 500 ευρώ με ΦΠΑ (δίχως να κάνει «παιχνίδι» στο ΦΠΑ) 400+ΦΠΑ = 498 εεεε, βάζω άλλα τόσα κ έχω το κεφάλι μου ήσυχο!
Κακά τα ψέματα δεν μπορώ εφ ευθέως να υποδείξω πώς να κάνει ο τεχνικός την δουλειά του με τα πλυσίματα κ τα κενά, γιατί παρεξηγείται! Του λέω 2-3 για να μην με παιρναει τελείως αγράμματο! βλέπω το αποτέλεσμα. Στον 1ο δεν έδωσα τίποτα από χρήμα γιατί εξαφανίστηκε κ στο 2ο ένα 20 αρι για το ψυκτικό υγρό. Είναι από της δύσκολες βλάβες!