Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] T-con Board LG 6870C-0401B
SPARTAKOS04
11-09-18, 00:06
Κάηκε η ασφάλεια πάνω σε t-con. Παράκληση αν μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να φταίει πάνω στην πλακέτα και που να εστιάσω περισσότερα τη προσοχή μου. Υπάρχει σχέδιο σε αυτό????
SPARTAKOS04
12-09-18, 09:25
45313τίποτα?? καμία ιδέα???
Κάηκε η ασφάλεια πάνω σε t-con. Παράκληση αν μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να φταίει πάνω στην πλακέτα και που να εστιάσω περισσότερα τη προσοχή μου. Υπάρχει σχέδιο σε αυτό????
βαλε ενα συρματακι ρε αδερφε. γεφυρωσε την η μια 2α ασφαλεια ..τι να σου πουμε δλδ??
το σχεδιο τι το θες? θα πλεξεις πουλοβερ?
SPARTAKOS04
12-09-18, 19:00
είχα βάλει ασφάλεια αλλά πάλι κάηκε
Ε προφανώς κάποιο εξάρτημα έχει καεί κι έχει βραχυκυκλώσει.
Οπότε ψάξε για βραχυκυκλωμένο εξάρτημα.
SPARTAKOS04
14-09-18, 16:37
δυστυχώς δεν βρίσκω τίποτα. υποψιάζομαι το τσιπακι TPS65178. έχει κανείς το datashit του???
Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ. (http://www.ti.com/product/TPS65178#)
Di*Ca_Electronic
16-09-18, 04:03
Φίλε Κώστα,
από την παρακάτω ιστοσελίδα :
ftp://helpedia.com/pub/temp/datasheets/monitors/LG-Zenith/LG_LA22E_47LM6200-UE_[SM].pdf
μπορείς να κατεβάσεις το σχηματικό της LG : 47LM6200 (Chassis LA22E) που στη σελίδα 42 θα δεις
σχέδιο T-Con με τ΄ IC : TPS65178RSLR (4X12pins).
Είναι πολύ πιθανό μ΄ αυτό το σχέδιο να βοηθηθείς πολύ.
Αν στη δική σου T-Con board υπάρχουν τ΄ υλικά :
- zener D7700 (40V)
- ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές : C7730, C7735 (68μF / 35V)
έλεγξε για βραχυκύκλωμα ή διαρροή.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
16-09-18, 20:11
Φίλε Κώστα,
από την παρακάτω ιστοσελίδα :
ftp://helpedia.com/pub/temp/datasheets/monitors/LG-Zenith/LG_LA22E_47LM6200-UE_[SM].pdf
μπορείς να κατεβάσεις το σχηματικό της LG : 47LM6200 (Chassis LA22E) που στη σελίδα 42 θα δεις
σχέδιο T-Con με τ΄ IC : TPS65178RSLR (4X12pins).
Είναι πολύ πιθανό μ΄ αυτό το σχέδιο να βοηθηθείς πολύ.
Αν στη δική σου T-Con board υπάρχουν τ΄ υλικά :
- zener D7700 (40V)
- ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές : C7730, C7735 (68μF / 35V)
έλεγξε για βραχυκύκλωμα ή διαρροή.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Η συγκεκριμένη t-con δεν έχει τα εξαρτήματα που αναφέρεις, μάλλον σε έχει μπερδέψει το euras που βλέπεις και δίνεις τις απαντήσεις
Di*Ca_Electronic
16-09-18, 21:52
Οφείλω ν΄ ευχαριστήσω τον αξιαγάπητο φίλο Νίκο που μ΄ έκανε να γνωρίσω το euras.
Πραγματικά δεν τ΄ήξερα ότι υπήρχε τέτοια ιστοσελίδα οπότε κι είναι αδύνατον να δίνω απαντήσεις μέσω αυτής.
Συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό στην απόκτηση των γνώσεων μου αλλά δεν χρειάζονται οι αυτοσυστάσεις νομίζω.
Αυτό που γράφω για τον φίλο Κώστα είναι, γιατί δεν δίνει μοντέλο τηλεόρασης, κάποιο σχηματικό από T-Con που
περιέχει συνδεσμολογία του TPS65178 κι έχει αναφέρει στο post 6 ότι υποψιάζεται ως βραχυκυκλωμένο.
Σίγουρα μπορεί να μην φέρει ίδια πλακέτα στη τηλεόρασή του, απλά μία ιδέα μπορεί να πάρει στο πως συνδέονται
τα pins του TPS65178 καθόσον το Datasheets που γράφει ο Μανώλης στο post 7 αναφέρει μόνο για το package
αυτού του IC.
Όπως πολλοί γνωρίζουμε σε πολλά Service Manoual δεν δίνεται το σχηματικό της T-Con Board.
Ας βάλει ο φίλος Κώστας στη μηχανή αναζήτησης το μοντέλο της τηλεόρασής του να κατεβάσει το Service Manual,
εφόσον αυτό υπάρχει κι αν αυτό περιέχει το σχέδιο της συγκεκριμένης T-Con board τότε θα λύσει και το πρόβλημά του.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
SPARTAKOS04
16-09-18, 22:42
παιδιά δεν μπορώ να μπω στη σελίδα που αναφέρεσθε . Και κάτι ακόμα ,η δίοδος D8 (3120) με ποιο είναι ανάλογο ,αν το γνωρίζει κάνεις. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Di*Ca_Electronic
17-09-18, 00:04
Κώστα,
είναι μία zener - δίοδος επιφανείας τύπου : CZRB3120 και datacheets μπορείς να κατεβάσεις από την ιστοσελίδα :
http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/C/Z/R/B/CZRB3120.shtml
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Παρε ενα ωμομετρο και βαλε τον ενα ακροδεκτη στη γειωση και τον αλλο στην ασφαλεια στην κατω μερια της ,εκει δηλαδη που εχεις το βελακι που γραφεις ΚΑΗΚΕ..
Πιθανοτατα θα σου δειξει μικρη αντισταση ,μερικες δεκαδες ωμ μπορει και κατω απο δεκα.
Καντο αυτο και βλεπουμε..