Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Lg 42LB670V χωρίς εικόνα αλλά με ήχο
Γεια σας και από εμένα. Είμαι ο Δημήτρης και έχω την Lg 42LB670V χωρίς εικόνα αλλά με ήχο. Στη φίσα εξόδου προς τη motherboard περνώ όλες τις τάσεις σύμφωνα με το service manual (24v, 12v, 3.5v). Δεν έχω backlight όμως το panel δουλεύει γιατί το ήλεγξα με φακό από μπροστά. Οι τάσεις για τα led είναι 110v στο led+ ενώ στο led- 0volt. Το output της πλακέτας είναι 208 volt. Τα led είναι τελείως νεκρά και πλεον δεν κάνει ένα κλικ όταν σβήνει (σαν ήχο ρελε) όπως όταν δούλευε. Δεν έχει φουσκώσει πυκνωτής ούτε φαίνεται κάτι καμένο, πως να προχωρήσω τώρα; Τη βοήθεια σας παρακαλώ.
Di*Ca_Electronic
26-07-18, 02:49
Φίλε Δημήτρη,
η τάση των 110V που γράφεις ότι μετράς στο LED+ είναι η μισή που χρειάζονται οι λεντοταινίες μίας τηλεόρασης 42 ιντσών για ν΄ ανάψουν.
Μήπως δεν μετράς σωστά;
Η ένδειξη του πολυμέτρου σου πρέπει να ΄ναι στα 250V D.C. το κόκκινο καλώδιο (+) ακουμπά στο LED+ και το μαύρο καλώδιο (-) ακουμπά στο LED-.
Μπορεί όμως να μην έρχεται από τη Main Board η τάση PS-ON στο pin 2 του IC του Inverter που δημιουργεί τη τάση, μέσω ενός FET TRN, output των
208V για το Backlight.
Επειδή παρά ταύτα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα από την περιγραφή που κάνεις να έχει καεί LED κάποιας ή κάποιων λεντοταινιών μέσα στο panel ΜΟΝΟ κι
επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είσαι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ άνοιξε με πολύ μεγάλη προσοχή (για να μην κοπούν καλώδια flex που οδηγούν στη
T-Con Board ή στα Front Keys), το panel κι αφού θυμάσαι τη σειρά που βγάζεις το πεπιεσμένο χαρτόνι, το fiber glass, την LCD οθόνη και το προστατευτικό
φύλλο πλαστικού,θ΄ αποκαλυφθούν οι λεντοταινίες.
Αυτές στ΄ άκρα τους έχουν Test Points κι αν διαθέτεις τροφ/κό 40V D.C. μπορείς να δοκιμάσεις μία μία αν ανάβει.
Να γνωρίζεις ότι έστω κι ένα LED αν είναι καμμένο σε μία λεντοταινία αυτή δεν ανάβει.
Δοκιμή μπορείς να κάνεις και σ΄ ένα ένα στοιχείο μ΄ ένα pack 3V D.C. (μ΄ ορθή φορά πόλωσης), απλά θα σου φάει περισσότερο χρόνο.
Αν βρεις έστω κι ένα LED καμμένο σε μία λεντοταινία την αλλάζεις όλη, (αν αναφέρεις το μοντέλο της τηλεόρασης και πιθανόν και το
μοντέλο του panel διατίθεται στ΄ εμπόριο).
Σου εύχομαι καλή επιτυχία σ΄ ότι κι αν κάνεις και προπαντός δείξε μεγάλη προσοχή στην προσωπική σου ασφάλεια.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, αλλά δυστυχώς δεν θα συνεχίσω μόνος μου την επισκευή. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο τεχνικό στη περιοχή του Ζωγραφου;
Di*Ca_Electronic
27-07-18, 02:39
Φίλε Δημήτρη,
το συγκεκριμένο forum έχει δημιουργηθεί για ν΄ ανταλλάσσονται απόψεις και γνώμες και να παρέχεται η ανάλογη βοήθεια, όσον είναι αυτή δυνατή,
σ΄ εκείνους που θέλουν αλλά κι έχουν τις βασικές γνώσεις και τ΄ εργαλεία να δοκιμάσουν, να προχωρήσουν σε μία επισκευή τηλεόρασης μόνοι τους.
Αν παραιτηθούν απ΄ αυτή τη προσπάθεια τότε μπορούν άνετα ν΄επιλέξουν το Service της Αντιπροσωπείας (επιλογή που συνιστάται περισσότερο) ή τον
τεχνικό επισκευαστή της περιοχής τους από τη προβολή του στο ΧΡΥΣΟ ΟΔΗΓΟ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές. Λόγω έλλειψης χρόνου και εργαλείων θα προχωρήσω σε τεχνικό στη γειτονιά.