PDA

Επιστροφή στο Forum : [Liebherr] ο καταψύκτης τρελάθηκε...

Κώστας Κ.
01-06-18, 18:29
Έχω ένα ψυγειοκαταψύκτη Liebherr τριακονταετίας με δύο μοτέρ. Η θερμοκρασία του καταψύκτη στους -27 βαθμούς, χωρίς να τηρήσω τη διαδικασία superfrost, έβαλα προς κατάψυξη κρέατα. Μετά απο τρείς μέρες με προβληματίζει ότι η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω απο τους -21 βαθμούς. Φέρνω ψυκτικό, μου βάζει βαλβίδα ελέγχου και προσθέτει φρέον, αλλά η θερμοκρασία δεν αλλάζει... Η γνωμάτευσή του: " είσαι για ψυγείο"... Ψάχνω να δω τι να πάρω και βιάζομαι γιατί η θερμοκρασία όλο και αυξάνεται, φτάνοντας σε διάστημα 10 ημερών στους -8 βαθμούς! Κλείνω νέο ψυγείο, αλλά έχουν έλλειψη του συγκεκριμένου και περιμένοντας ώ του θαύματος... Η θερμοκρασία σε άλλες 10 μέρες έφτασε τώρα στους -19 βαθμούς! Δυο περιπτώσεις υπάρχουν κατά τη γνώμη μου. Ή ήταν άσχετος ο ψυκτικός και κάτι άλλο έπρεπε να διορθώσει, ή ο καταψύκτης απλά έκανε μια προσωρινή ανάνηψη... Εν τω μεταξύ η συντήρηση δουλεύει τέλεια. Τι κάνω; Να ακυρώσω την παραγγελία, ή όχι::crying:

Papas00zas
01-06-18, 18:34
Ε καλα τωρα...βρήκαμε τη λύση....όλοι για ψυγείο πάνε....
Μάλλον συνήλθε.
Έχεις πάνω τωρα θερμόμετρο να δεις τι δείχνει;

tipos
01-06-18, 22:18
Κατα τη γνωμη μου αυτο το ψυγειο δεν το πετας,βρισκεις εναν καλο ψυκτικο και το επισκευαζεις εστω και σαν δευτερο ψυγειο.Το καινουργιο που θα παρεις,οποιο και αν ειναι αυτο,δεν προκειται να κρατησει χροννια και θα σε ταλαιπωρει συνεχως με βλαβες.

Κυριακίδης
01-06-18, 22:43
Το όνομα του συγκεκριμένου ψυκτικού πρέπει να γίνει δημοσία δημοσίευση προς αποφυγή καταστροφών των υπολοίπων.
Και εξηγώ
Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ήταν ότι είχες ένα άψογα λειτουργικό ψυγείο . (-27 και επειδή "σοκαρίστηκε " το ψυγείο με την νέα εισαγωγή κρεάτων , ήταν απόλυτα φυσιολογικό οι -21 βαθμοί ) .
Μετά μπαίνει ο "εν αρχή ην το χάος" που όχι μόνο δεν σου πρόσφερε τίποτα , αλλά έχει και το θράσος να σου προτείνει να πάρεις άλλο (για να καλύψει μελλοντικά και την παρούσα εργασία του που τυχόν δεν θα πήγαινε καλά !).
Μπορεί τώρα να έφτασε στους -19 αλλά αυτό δεν σημαίνει με σιγουριά ότι όλα πάνε καλά , εξαιτίας των 10 ημερών που έκανε για να πάει από -8 στους -19 . Που μπορεί να σημαίνει ότι κατάφερε να το κάνει το ψυγείο πιο αδύναμο από ότι ήταν και τώρα δουλεύει / παλεύει το ψυγείο περισσότερο χρόνο από πριν για να καταφέρει μετά βίας τους -19 βαθμούς .

Αυτό που έπαθες με την νέα εισαγωγή κρεάτων ή όποιων άλλων αναλώσιμων λέγεται "σοκάρισμα" , ακόμη μεγαλύτερο είναι στις ζεστές ημέρες . Άλλωστε θα το έχετε ακούσει πολλαπλές φορές από κατασκευαστές που προτείνουν προτού την 1η εισαγωγή των όποιων αναλώσιμων , να βάλουμε το ψυγείο να δουλέψει ένα 24 ώρο να "γεμίσει " καλά με ψύξη το ψυγείο , και μετά να προστεθούν τα αναλώσιμα , και αν είναι δυνατόν τμηματικά και χρονικά.

Papas00zas
02-06-18, 13:40
Κατα τη γνωμη μου αυτο το ψυγειο δεν το πετας,βρισκεις εναν καλο ψυκτικο και το επισκευαζεις εστω και σαν δευτερο ψυγειο.Το καινουργιο που θα παρεις,οποιο και αν ειναι αυτο,δεν προκειται να κρατησει χροννια και θα σε ταλαιπωρει συνεχως με βλαβες.
Έτσι ακριβώς.Γιατί αυτές οι εξυπνάδες με το φρέον πιθανόν εως σίγουρο ότι θα κάνουν ζημιά έστω και μακροχρόνια(κυρίως αν έβαλε διότι ειναι παραπανίσο βάρος).Ο κατασκευαστής ξέρει πόση ποσότητα χρειάζεται.

Κώστας Κ.
02-06-18, 18:22
Στο παρελθόν πριν βάλλω νέα τρόφιμα έθετα σε λειτουργία το superfrost, ταυτόχρονα και όχι σε στιλ προετοιμασίας απο πριν. Αυτό ήταν αρκετό και όσο κι αν το φόρτωνα σε μια μέρα το πολύ, έφτανε στους -27! Αυτός ήταν ο λόγος που το πίεσα στην παρούσα φάση. Βέβαια είναι φανερό ότι έγινε το σοκάρισμα που χαρακτηριστικά αναφέρεις Πέτρο. Το θέμα είναι αν η βλάβη είναι οριστική και θα δουλεύει παλεύοντας από δω και πέρα..... Δεν ξέρω δηλαδή πως θα συμπεριφερθεί αν του βάλω νέα τρόφιμα για κατάψυξη. Ο "ψυκτικός" που έφερα γνωμάτευσε ότι το μοτέρ μετά απο 30 χρόνια λογικό είναι να έχει φυσιολογική φθορά, πράγμα που κι εγώ δέχτηκα..... Τι κάνω τώρα είναι το θέμα....

Κυριακίδης
02-06-18, 22:37
Το θέμα είναι αν η βλάβη είναι οριστική και θα δουλεύει παλεύοντας από δω και πέρα..... Δεν ξέρω δηλαδή πως θα συμπεριφερθεί αν του βάλω νέα τρόφιμα για κατάψυξη. Ο "ψυκτικός" που έφερα γνωμάτευσε ότι το μοτέρ μετά απο 30 χρόνια λογικό είναι να έχει φυσιολογική φθορά, πράγμα που κι εγώ δέχτηκα..... Τι κάνω τώρα είναι το θέμα....
Έστω και συμφωνήσουμε ότι στα υπογραμμισμένα έντονα παραπάνω είναι η γνωμάτευση σωστή (από πλευράς του συγκεκριμένου τεχνικού) , τότε με το που προσπαθεί να σου βάλει υγρά φαίνεται ότι σε κοροϊδεύει διπλά (αυτό το αντιλαμβάνονται αστραπιαία οι υπόλοιποι σωστοί τεχνικοί ). Διότι σε πεσμένο υποτίθεται συμπιεστή , σε καμιά περίπτωση δεν καλυτερεύουν τα πράγματα ακόμη και να τοποθετηθούν σωστής ποσότητας υγρά .

Τι κάνω τώρα είναι το θέμα.... Την απάντηση στο #3 (και αφού του εξηγήσεις το ιστορικό από τον προηγούμενο τεχνικό).

Κώστας Κ.
03-06-18, 12:39
Το θέμα είναι πάλι σε ποιόν ψυκτικό θα πέσω..... Μπορεί κανείς να μου προτείνει κάποιον για να μη ψάχνω στα τυφλά;

petroglis
03-06-18, 23:36
τι φρεον εβαλε ειμαι περιεργος!! πιθανον r12 να ειχε το ψυγειο

Κώστας Κ.
04-06-18, 13:28
τι φρεον εβαλε ειμαι περιεργος!! πιθανον r12 να ειχε το ψυγειο
Όχι έβαλε το σωστό (το μη οικολογικό). Νομίζω έτσι λέγεται (r12)

Κυριακίδης
05-06-18, 18:46
Φέρνω ψυκτικό, μου βάζει βαλβίδα ελέγχου και προσθέτει φρέον,
Άρα ήσουν παρόν στην επισκευή? ή δώσε μια φωτό του σημείου ή περιέγραψε τι έκανε με την τοποθέτηση βαλβίδας / τι άλλα εργαλεία είχε μαζί του εκτός της φιάλης και τα κοινά κατσαβίδια πένσες.

Κώστας Κ.
05-06-18, 19:08
έβαλε μια βαλβίδα και συνέδεσε το φρέον από τη φιάλη του μέσω του μανόμετρου, οπότε στην ουσία από ότι μου είπε, έκανε έλεγχο και συμπλήρωσε;;; δεν ξέρω πόσο και αν. Όταν τον ρώτησα αν έβαλε αρκετό, μου είπε ότι δε μπορεί να βάλει όσο θέλει αλλά όσο πρέπει. Η βαλβίδα μετά έμεινε μόνιμα επάνω στο κύκλωμα κυκλοφορίας. Μου είπε τέλος, ότι με αυτό που έκανε θα έπεφτε δυο τρεις βαθμούς η θερμοκρασία (πράγμα που δεν έγινε) και ότι ο καταψύκτης θα αντέξει από μέρες μέχρι το πολύ ένα χρόνο....

Κυριακίδης
05-06-18, 19:37
δηλαδή σου έβαλε
https://www.frigohellas.gr/vanaki-trupitiri-kleftis-gia-xalkoswlina-1-4-5-16-3-8-mod-pv1-ergaleia-psuktikwn-psuktika-ergaleia

Κώστας Κ.
05-06-18, 22:50
Ναι (βέβαια όχι ακριβώς αυτή). Βαλβίδα πάντως σαν αυτή, που κάνει παρέμβαση στο κύκλωμα του ψυκτικού υγρού.