Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] UE32D5800VW Πρόβλημα στον ήχο

manolo
01-06-18, 09:41
Καλημέρα σε όλους. Στην συγκεκριμένη TV ο ήχος παραμορφώνει αρκετά ιδίως όταν αυξάνεται η ένταση σε βαθμό που σε κάποια κανάλια να ακούγεται η ομιλία με αρκετό 'βράχνιασμα' και distortion. Σε άλλα κανάλια η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, σε άλλα είναι χάλια. Είναι σαν όταν υπεροδηγείται ένας ενισχυτής στα όρια του οπότε μετά ο ήχος παραμορφώνεται και βραχνιάζει μόνο που εδώ το κάνει σε πιο χαμηλές εντάσεις... Η εικόνα είναι ΟΚ, όπως και όλες οι τάσεις που βγαίνουν. Δυστυχώς στο net δεν έχω βρει κάποιο service manual ή schematic diagram να με καθοδηγήσει. Κάποια ιδέα το τι μπορεί να φταίει;;

p270
01-06-18, 11:18
τα ηχεια τα εχεις κοιταξει καποιες φορες σκιζονται προσφατα αλλα σε 32 lg που ειχα δικη μου ειχαν σκιστει και τα δυο

manolo
01-06-18, 17:25
Φίλε μου αυτό ήταν!! Το αριστερό ηχείο είναι σκισμένο, το δεξί φαίνεται εντάξει αλλά φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου και για αυτό. Τα ψάχνω σε εξουσιοδοτημένο της samsung ή πιστεύεις ότι μπορώ να τα βρω και κάπου αλλού φθηνότερα; Θα πρότεινες να άλλαζα και τα δύο - δεδομένου βέβαια του κόστους, αν συμφέρει - ή μόνο το ήδη σκισμένο;;

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Papas00zas
01-06-18, 18:29
Υπάρχουν βιοτεχνίες επισκευής μεγαφώνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αν θες κάτι οικονομικο.Αν και η εταιρία που ξέρω είναι Θεσσαλονικη.Αν θες να δώσω τηλέφωνο.

manolo
01-06-18, 18:40
Σ' ευχαριστώ Δημήτρη. Για επισκευή ξέρω κι εγώ εδώ στη Καλλιθέα. Απλά έλεγα να ρωτήσω τη samsung και αν το κόστος είναι λογικό μήπως και τα πάρω αλλιώς θα ρωτήσω και για επισκευή. Σήμερα δεν τους πρόλαβα στη Service One λόγω ώρας...

manolo
01-06-18, 19:17
Αν προχωρήσω σε καινούργια μάλλον πάω για pair... και για τα δύο υποθέτω και όχι μόνο το σκισμένο. Ποιά η γνώμη σας;

johnnyb
01-06-18, 21:13
Aν βολεύει ο χώρος πιστεύω ότι καλύτερη λύση είναι εξωτερική πηγή (αν δεν έχεις ήδη κάποιο home cinema hifi Κλπ) ολο και περισσότερο κόσμο βλεπω να συνδεει την τηλεόραση ετσι και είναι λογικό γιατί οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν οβάλ ηχειάκια κακής ποιότητας με ήχο πολύ κάτω του μετρίου .

p270
01-06-18, 22:10
εγω βρηκα καποια που ηταν απο lg οχι οτι παιζει και μεγαλο ρολο απο χαλασμενες tv τα πατεντιασα και λιγο να χωρεσουν και ολα καλα ,κυκλοφορουν και στο ebay με κανα 15ευρω αλλα ισως εχουν πολλα μεταφορικα για ρωτα και στο βασιλειαδη αφου εισαι καλλιθεα μηπωε εχει καποια

manolo
02-06-18, 11:02
Ευχαριστώ παιδιά, ναι έχω σκοπό να ρωτήσω τον Βασιλειάδη. Το κατάστημα επισκευής ηχείων που ρώτησα πάντως, δυστυχώς δεν επισκευάζονται λόγω μεγέθους. Θα ρωτήσω σήμερα σε μαγαζιά ανταλλακτικών και από Δευτέρα και την ίδια τη Samsung έτσι για να συγκρίνω κιόλας..

GeorgeSindos
02-06-18, 11:35
Για δες τι κωδικο γραφουν τα ηχεια μηπως εχω το set μεταχειρισμενα απο κομενη τν, αν σε ενδιαφερει.

manolo
02-06-18, 17:01
Σ΄ευχαριστώ πολύ Γιώργο.. Λοιπόν είναι στα 6Ω και γράφει: S601E01KNA μετά στην κάτω γραμμή 6Ω και στην αμέσως κάτω γραμμή νομίζω Ε1L05KEE αλλά αυτά δεν τα διαβάζω καλά..είναι μισοσβησμένα.

manolo
02-06-18, 17:39
4491544916
Ανεβάζω και δύο φώτος για να δεις πώς περίπο44916 είναι

manolo
02-06-18, 17:41
Η πρώτη φώτο είναι μόνο το ηχειάκι ενώ οι άλλες δύο είναι το ηχείο μαζί με το πλαστικό πλαίσιο που συνήθως τοποθετείται μέσα στην TV.

Di*Ca_Electronic
02-06-18, 22:31
Μανώλη,
καλησπέρα.
Η πρώτη φωτογραφία που δείχνεις πάντως τα μεγαφωνάκια περισσότερο με κάψες ακουστικών μοιάζουν παρά με μεγάφωνα τηλεόρασης.
Πάρτα μαζί σου σαν δείγμα πήγαινέ τα στα παιδιά στον Χαρίτωνα τον Βασιλειάδη τη Δευτέρα (μάλιστα εγώ θα ΄λεγα να πάρεις πριν τηλέφωνο
να τους τα περιέγραφες για να μην πας άδικα) και που ξέρεις μπορεί να σταθείς τυχερός και να τα ΄χουν.
Επίσης θα σου πρότεινα να ζητήσεις μία γνώμη κι από τον Θανάση τον Πανταζόπουλο (Σολωμού Δ. 54, τηλ/να : 2103822001, 2103814769, 2103843632)
αν κάνει ακόμα επισκευές μεγαφώνων και μπορεί να σε βοηθήσει.
Τέλος ο συνάδελφος ο Κώστας ο Freecom από τα Γιαννιτσά έκοψε μία Samsung UE32EH4003 προχθές επικοινώνησε μαζί του αν κράτησε τ΄ ηχειάκια κι αν
ταιριάζουν να τα πάρεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

manolo
02-06-18, 22:58
Καλησπέρα Δημήτρη και σ' ευχαριστώ. Η πρώτη φωτο είναι τραβηγμένη από την πίσω πλευρά ώστε να φαίνεται το part number μήπως και κάποιος συνάδελφος το έχει. Στον Βασιλειάδη στην Καλλιθέα πήγα ήδη το μεσημεράκι με το δείγμα και δεν τα έχει. Στον Κώστα freedom του έστειλα ήδη ΡΜ μήπως τα έχει και περιμένω απάντηση. Στον Πανταζόπουλο δεν έχω ρωτήσει αλλά θα το κάνω τη Δευτέρα. Πάντως σε ένα άλλο μαγαζί επισκευής μεγαφώνων που ρώτησα δεν μπορούσε να το επισκευάσει λόγω μεγέθους..

avsellers
03-06-18, 00:31
έχω αυτά (μεταχειρισμένα απο τηλεόραση με σπασμένο πανελ) προς πώληση στο ebay. Δες αν σου κάνουν και στείλε pm

https://www.ebay.com/itm/273103753513?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1558.l2649

freecom
03-06-18, 12:56
https://www.houtasbikes.gr/thumbs-up-rerair-kit.html/

:wiink:

manolo
03-06-18, 13:14
Λοιπόν έκανα το εξής και ελπίζω να δουλέψει. Θα το δοκιμάσω σήμερα απόγευμα ή αύριο και θα γράψω αποτέλεσμα.
Ευτυχώς το κομμάτι που είχε σκιστεί το είχα κρατήσει. Με καλής ποιότητας βενζινόκολλα και προσεκτικά το κόλλησα στο πλαστικό πλαίσιο και στο rubber στην πλευρά που είχε σκιστεί. Εννοείται δεν ψάχνουμε φυσικά τον τέλειο ήχο, απλά να εξαλειφθεί το 'βράχνιασμα-γρέζι' που είχε προκαλέσει το σκίσιμο. Το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω:

44917

manolo
04-06-18, 09:21
Λοιπόν τα ηχειάκια τοποθετήθηκαν και το αποτέλεσμα είναι ότι από 30-35% που ήταν η ποιότητα του ήχου (με πολύ βράχνιασμα όπως ανέφερα και πρν και σχεδόν ακατάληπτα) τώρα πήγε στο 85-90%. Εντάξει δεν είναι τέλειος ο ήχος πλέον και σε μεγάλη ένταση παρουσιάζει πάλι μια ελαφρά παραμόρφωση, αλλά σε μέτριες εντάσεις παίζει μια χαρά για μια low-end TV. Θα τα αφήσω έτσι όσο αντέξουν λοιπόν και αν ξανασκιστούν τότε πάω πλέον για ένα set καινούργια από Samsung..Σας ευχαριστώ όλους..