Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Sony] Τηλεόραση SONY TRINITRON KN -M14D CRT δεν ανάβει

kostan
10-02-18, 21:07
Εχω μια sony trinitron crt δεν ανάβει καθόλου όταν την βάλω στην πρίζα.Η ασφάλεια δεν είναι καμμένη,και η πλακέτα δεν έχει εμφανή σημάδια χαλασμένων εξαρτημάτων,ή χαλασμένων πυκνωτών..Την βοήθειά σας θα ήθελα γιατί κάποιος μου είπε για μετασχηματιστή υψηλής τάσης.. Τι λέτε ισχύει;;Τα φώτα σας τι άλλο να κοιτάξω.Ευχαριστώ παιδιά εκ των προτέρων!

georgis
10-02-18, 21:14
Τροφοδοτικο δουλευει;

johnnyb
10-02-18, 21:29
14αρα crt 20ετιας .......να μην κοιτάξεις τίποτα πέταξε την πριν πάθεις και καμιά ηλεκτροπληξία ( τα κυκλώματα της κρατάν τάση και εκτός πρίζας) ......

kostan
10-02-18, 23:21
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας..Στο εξοχικό την είχαμε θα ακολουθήσω την συμβουλή του johnny καιρός να πάει για ανακύκλωση..

tsalik
11-02-18, 02:54
14αρα crt 20ετιας .......να μην κοιτάξεις τίποτα πέταξε την πριν πάθεις και καμιά ηλεκτροπληξία ( τα κυκλώματα της κρατάν τάση και εκτός πρίζαςΔεν συμφωνώ έχουν ωραία εικόνα και φτιάχνονται εύκολα,αρκεί να ξέρει 2-3 πραγματάκια.

Di*Ca_Electronic
11-02-18, 03:42
Φίλε Κώστα,
ΜΟΝΟ στην περίπτωση που έχεις σπουδάσει ηλεκτρονικός κι έχεις χρόνο ν΄ ασχολη-θείς και τα κατάλληλα εργαλεία πρώτα θα κατεβάσεις «ελεύθερα» από το site : https://www.electronica-pt.com/esquema/tv/sony-esquemas-tv/sony-kv-m14d-kv-p14d-chassis-b1-64179/ , το Service Manual της συσκευής.
Με την τηλεόραση εκτός πρίζας θα πας ν΄ αποφορτίσεις μ΄ ένα κατσαβίδι (κατά προ-τίμηση όχι δοκιμαστικό) τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή C604 (220μF / 400V) για
να μην ακουμπήσεις κατά λάθος στο + του με γυμνά χέρια κι επειδή κρατά φορτία σε τινάξει.
Θα μετρήσεις ωμικά με το πολύμετρο την αντίσταση R601 (3.3Ω / 10W).
Υπάρχει πιθανότητα να ΄ναι ανοιγμένη.
Μέτρα την ασφαλειοαντίσταση R606 (68Ω / 0.25W), όπως και τις αντιστάσεις R608 (27Ω / 2W), R609 (0.27Ω / 2W).
Ξεκόλλησε το τρανζίστορ Υ.Τ. Q802 (BU506DF) κι αν δεν έχεις κατεστραμμένο υλικό από τα προαναγραφόμενα μέτρα
στα παρακάτω σημεία τις τάσεις :
- TP91 (+B) : 115V (στη μύτη της διόδου D604),
- στη μύτη της διόδου D606 : 7V και
- στ΄ άκρο της ασφαλειοαντίστασης R617 (2.7Ω / 1W) μετά την ένωσή της με τη μύτη της διόδου D606 : 14V.
Αν υπάρχουν αυτές οι τάσεις τότε το πρόβλημα σου είναι στην Υψηλή Τάση και πιθανόν να ΄χεις καμένο το BU506DF,
αν όμως δεν βρεις τις προαναγραφόμενες τάσεις τότε μάλλον θα πρέπει ν΄ αλλάξεις τ΄ ολοκληρωμένο : STR54041.
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ κάνει καλό στο περιβάλλον αλλά όχι στην τσέπη μας αυτούς τους καιρούς.
Το μοντέλο της τηλεόρασης είναι KV-M14D κι όχι KN-M14D που αναγράφεις στο πόστ κι έχει πρωτοκυκλοφορήσει πριν
από μία 35ετία και βάλε.
Σου εύχομαι αν ξεκινήσεις το ψάξιμο ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

ezizu
11-02-18, 13:45
Φίλε Κώστα,
ΜΟΝΟ στην περίπτωση που έχεις σπουδάσει ηλεκτρονικός ......................

- TP91 (+B) : 115V (στη μύτη της διόδου D604),
- στη μύτη της διόδου D606 : 7V και
- στ΄ άκρο της ασφαλειοαντίστασης R617 (2.7Ω / 1W) μετά την ένωσή της με τη μύτη της διόδου D606 : 14V.
.....................

Σου εύχομαι αν ξεκινήσεις το ψάξιμο ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Φίλε Δημήτρη, όλα αυτά που γράφεις είναι καλά και σωστά.
Αλλά επειδή γράφουμε σε ένα τεχνικό forum και επειδή στα ηλεκτρονικά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κάποια πράγματα είναι συγκεκριμένα και έχουν τις ονομασίες τους, θα πρέπει νομίζω να διορθωθούν στο κείμενό σου, αυτά που έχω σημειώσει (και είναι υπογραμμισμένα) με κόκκινο .
Τα εξαρτήματα που ονομάζονται δίοδοι, δεν έχουν ούτε μύτες, ούτε μάτια, ούτε αυτιά,(ούτε κώλο όπως μου έλεγε κάποτε, ένας άλλος <<ηλεκτρονικός>> ), παρά έχουν μόνο δύο ακροδέκτες, που ονομάζονται άνοδος και κάθοδος.
Προφανώς, (από ότι συμπεραίνω, χωρίς να έχω δει το σχέδιο), γράφοντας μύτη της διόδου, εννοείς την κάθοδό της.

Φιλικά πάντα.

Di*Ca_Electronic
11-02-18, 14:45
Σήφη καλή σου ημέρα.
Έχεις πραγματικά απόλυτο δίκιο και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους αναγνώστες του Forum.
Ήθελα ν΄ εκλαϊκεύσω πάρα πολύ την απάντησή μου και έγραψα κάτι που το συνηθίζαμε πολύ παλιά σαν έκφραση.
Να ΄σαι σίγουρος ότι γνωρίζω ότι οι δίοδοι ημιαγωγοί έχουν άνοδο και κάθοδο και στην προκείμενη περίπτωση εννοώ την κάθοδο,
εκεί που υπάρχει εμφανής η μαύρη ή η άσπρη γραμμή ανάλογα με το χρώμα της διόδου.
Και πάλι ζητώ συγγνώμη κι εύχομαι σ΄ όλους ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

kostan
11-02-18, 20:26
Καλησπέρα φίλε Δημήτρη!
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση την λεπτομερή και κατατοπιστική σου βοήθεια.
Αύριο θα ξεκινήσω με τις οδηγίες σου βήμα βήμα.Όσο για την διόρθωση του φίλου Σήφη, εγώ κατάλαβα τι εννοούσες ,αλλά σίγουρα θα βοηθήσει κάποιον άλλον στο forum . Πάντως ευχαριστώ και τους δυο σας! Καλές απόκριες και Καλή Σαρακοστή!
Υ.Γ.Ευχαριστώ για την διόρθωση του μοντέλου της τηλεόρασης..κεκτημένη ταχύτητα είναι η αιτία..Καλό βράδυ!

ezizu
11-02-18, 21:36
Δημήτρη δεν αμφιβάλω καθόλου ότι γνωρίζεις τους ακροδέκτες και δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη.
Απλά για τους λόγους που εξήγησα (που συμφωνείς και εσύ), θεώρησα ότι πρέπει να διορθωθεί.
Άλλωστε και εγώ λάθος έκανα στο κείμενό μου.....:blush:
Την κάθοδο ήθελα να γράψω......αλλά λόγω βιασύνης (ήμουν στην δουλειά μου και έπρεπε να ξεκινήσω άμεσα) έγραψα τελικά άνοδο.
Το διόρθωσα .
Να είσαι καλά.

georgis
11-02-18, 23:38
Τελικα το τροφοδοτικο δουλευει;απο εκει ξεκινας.κανει καποιο θορυβο;

kostan
12-02-18, 10:54
Καλημέρα Κωνσταντίνε
Πολύ ειρωνικό και αγενές το μήνυμά σου....
Ο φίλος Δημήτρης είχε την ευγενική καλοσύνη,να βοηθήσει πιο αναλυτικά...
Μην φοβάσαι δεν είμαι άσχετος για να βάλω το κατσαβίδι στο + ηλεκτρονικός είμαι
δεν είμαι ελαιοχρωματιστής..απλά δεν έχω ειδίκευση στις διάγνωση βλαβών της τηλεόρασης ,να επισκευάσω έχω γνώση,,αλλά επειδή είναι και παλιά απευθύνθηκα εδώ να πάρω τα φώτα σας αν αξίζει να την επισκευάσω κι από που να αρχίσω...
Δεν χρειάζεται πιστεύω τέτοια προσβλητική συμπεριφορά ....

pipilas
12-02-18, 17:14
Καλημέρα Κωνσταντίνε
Πολύ ειρωνικό και αγενές το μήνυμά σου....
Ο φίλος Δημήτρης είχε την ευγενική καλοσύνη,να βοηθήσει πιο αναλυτικά...
Μην φοβάσαι δεν είμαι άσχετος για να βάλω το κατσαβίδι στο + ηλεκτρονικός είμαι
δεν είμαι ελαιοχρωματιστής..απλά δεν έχω ειδίκευση στις διάγνωση βλαβών της τηλεόρασης ,να επισκευάσω έχω γνώση,,αλλά επειδή είναι και παλιά απευθύνθηκα εδώ να πάρω τα φώτα σας αν αξίζει να την επισκευάσω κι από που να αρχίσω...
Δεν χρειάζεται πιστεύω τέτοια προσβλητική συμπεριφορά ....

ωπα ωπα

δεν το ειπα ειρωνεικα ,,συγνωμη αδερφε μου
απλα το ειπα για το παληκαρι που λεει και εκτος μπριζας εχει ρευμα η τβ
αν σκασεις τον πυκνωτη δεν θα εχεις προβλημα αυτο ενοουσα