PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ!!!!!!ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ BOSCH MAXX WFL1260

survivor73
27-10-17, 22:50
ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ BOSCH MAXX WFL1260 (ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΑ) ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΓΥΡΙΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΘΟΡΥΒΟ ΣΑΝ ΤΡΙΖΟΝΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ..... ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΟΥ. AYTO ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ.... ΜΕΤΑ ΠΗΡΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΖΩΗΣ...ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΙΠΟΤΑ..... ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Panoss
28-10-17, 12:50
Δημήτρη χρόνια πολλά κατ' αρχήν (πολλούς Δημήτρηδες έχουμε, τι γίνεται; ).
Ίσως να κάηκε το μοτέρ (κάποιο από τα τυλίγματα του ρότορα ή του στάτορα δηλαδή).
Αφαίρεσε το μοτέρ από το πλυντήριο και προσπάθησε:
1. να το εξετάσεις, δες εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=x4YNbVODA4Q) (παράδειγμα είναι)
2. να το δοκιμάσεις μόνο του. Για να το δοκιμάσεις μόνο του, θα βγάλεις φωτογραφίες τη φύσα του και τα καλώδιά του (και την ετικέτα του), θα τις ανεβάσεις να τις δούμε, και μετά θα σου πούνε οδηγίες, ποιο καλώδιο να συνδέσεις με ποιο, ποια με την τροφοδοσία κλπ.

(γράφε με μικρά γράμματα, όχι κεφαλαία)

survivor73
28-10-17, 22:15
Eυχαριστω για τα χρονια πολλα σου ευχομαι κι εσενα οτι καλυτερο! το μοτερ ειναι ακριβως το ιδιο με το βιντεο αλλαζοντας τα καρβουνακια το καθαρισα και γυαλοχαρτισα εκει που πατανε τα καρβουνακια. Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι δεν κανει τιποτα δεν αναβει εστω ενα λαμπακι μπροστα. Παιζει να εκαψε πλακετα? Και πες μου πως μπορω να δοκιμασω το μοτερ αν λειτουργει. Σε ευχαριστω για την απαντηση και συγνωμη για τα κεφαλαια γραμματα απο το αγχος μου ηταν.....!

Panoss
28-10-17, 23:40
Δεν βλέπω φωτό, ξαναδιάβασε την απάντησή μου. Προσεκτικά και χωρίς άγχος, το άγχος σκοτώνει.

survivor73
30-10-17, 20:03
Λοιπον φιλε Πανο.... Πηγα σε ενα φιλο που γνωριζει απο μοτερ και ειναι ηλεκτρονικος εκει που καταληξαμε ειναι οτι το μοτερ ειναι μια χαρα αλλα επειδη τα καρβουνακια ειχαν τελειωσει και το μοτερ δουλεψε αρκετα με το ροτορα να ακουμπαει στα συρματακια που εχουν τα καρβουνακια (εχει κανει ολοκληρο αυλακι ) το συμπερασμα ειναι οτι το προβλημα ειναι της πλακετας γιατι το μετρησαμε στη φυσα που κουμπωνει πανω στο μοτερ και δινει μικρες τιμες (το εβαλα το πλυντηριο στο στιψιμο που δουλευει τις αργες στροφες και μου δινει μια τιμη 87.6 οταν το πολυμετρο ειναι στο ACV 200) αρα καπου ζοριστικε η πλακετα και τα επαιξε..... Δεν ξερω αν σου εδωσα στοιχεια αρκετα αλλα θα ηθελα τη γνωμη σου.

DARIO
01-11-17, 16:37
Καλησπερα! Το μοτερ ελεγχετε απο ενα τσιπακι στην πλακετα πανω που λεγεται mosfet. Πηγαινε το σε εναν ηλεκτρονικο να στο επισκευασει. Αν μπορεις μονος σου να ακολουθησεις που πανε τα καλωδια του μοτερ στην πλακετα θα βρεις καποιο τσιπακι με ψυκτρα πανω. Αυτο πρεπει να ειναι. Ακολουθα τα καλωδια και τις γραμμες στην πλακετα αν ξερεις.